KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, April 17, 2014

RESULT SEK AGAMA PENGGAL PERTAMA | AKIL

 
 
Assalamualaikum sume..
 
dh lunch ke?
 
 
ni aku lupe plak nk story2 psl result sek agama akil ni, ms ni dia balik2 dia tunjuk kt aku ..
 
Akil : Ibu , ustazah suruh ibu sign kt sini ngn sini ngn sini ngn sini
 
Aku: bnyak nye tmpt kene sign ? akil x buat keje sek ke? (aku x bc sgt ms tu, ralit tgk tv)
 
Akil : ye, ustazah suruh ibu
 
ibu : ok .. (aku pun belek2) mmg kagum btl ngn result akil , cz dia mane de study pun kt umah .. dok tgk kartun je smp tokki ngn tokwan selalu bising kt dia..
 
mmg aku x sngka la result dia cmni, jd syahdu plak aku di buat nye psl aku ni kalau kt umah mmg cm singa la, dia kne siap kn kerja sek dia baru aku on tv.. it not CANNOT.. 
 
 

KELUARGA KAMI


 
Assalamualaikum sume..
 
ptg2 aje ujan skng ni yew.. syukur alhamdulillah, even aku berkuyup2an ngn huby atas moto aku redha, biar la air2 memenuhi empangan2 yg konon nye dh cetek tu .. sian kt org2 yg kene catuan air..sgt2 memahami psl dh kene dh aritu huhhhh seksa 2minggu ..
 
ni saje nk tunjuk gamba ms adik aku yg ke 3 tu nikah, ni kire full family le (akhirnyeee).. selalu kalau snap gmba sureee x ckup korum .. kali ni alhamdulillah ckup, eh terlebih ckup psl nenek aku ada jgk :)
 
 
 
gmba2 kwin x siap lg, kalau udah siapinnn akan ku tepek di blog ye ibuk2

Wednesday, April 16, 2014

THREEFIE PULOK

 
 
ASSalamualaikum
 
memula SELFIE, phtu TWOFIE..sknggg ni glamor plak ngn THREEFIE.. haku baru tau kui3, psl nye bile # kt IG mmg kuor, bile tgk mmg rmai dh berthreefiee.. lps ni sure ado smp ke tenfie ..kan kan kan  
 
 
ms ni mood masing2 sgt le ok, akil nak plak kite snap2 gmba dia. Sej2k dh beso ni, dia mana nak sgt bergamba.. amni plak mmg dok suke noo snap gmba sdiri, emm lama plak rsnye x berphotoshoot.. last ms amni kcik ..
 

BERTUDUNG BAWAL MAWARFIZOOMAR | STEP2 NYA

 
Assalamualaikum sume..
 
smlm ai VO (kerja dr umah) so sempt le takat nak update blog sikit2 ni ..
 
smlm jgk, walau ku kje dr umh haku saje nak try2 test gaya baru. Uols sume dh tgk lom blog adik comel tu .. aku lupe dh nama awekz cute tu ngn kakak dia.. diorg la memula start kan trend BAWAL MAWARFIZOOMAR... aku sempt la bc blog diorg tu, dak tu ckp kalau letak nama BAWAK PAFEEDA kang mau kene saman plokkk.. tu psl le dia gunekan nama tu .. emmm tp kan dik non, spttnnye dak comel tu gune le nama dia sdiri ye dak??/ tah2 lg glamor dr acik roses tu nnt.. xpun , aku letak je la nama aku .. aci gitu .. TUDUNG BAWAL AZUE.. kelasssss x???? dap jgk kan kui3..
 
aku mmg xreti le plok nak wat tutorial2 ni .. cer le uols tgk gmba ...
 
 
aku tulis step2 je la aci x?
 
1) kene ada tudung bwal, pin beso and kcik
2) korg lipat 2 tudung tu , jd kan segi3.. phtu taruk atas kepalaaaaa, jgn lupe plak gune pin kecik tuk pin kt bwh dagu tu
3) sama kan ujung2 tudung tu, kire jd cm bentuk 'V' kt depan tu
4) korg tindih dua tudung tu , kire tgh2 tu idok le berlobang ke kan
5) korg lipat2 dr bwh smp ke area mana yg korg nak .. (lipat tu cm lipat kertas tuk wat kipas kertas tu)
6) phtu korg ambik pin beso , korg pin kan
7) then kemas kan lipatan nye..
8) ada org yg akan pin kan ujung tudung tu bg xtrbukak , tp aku malas le nak gune pin banyk2 .. aku kemas2 kan bg x terbukak.
9) then last sekali gayakannnnnnn.... 

Friday, April 11, 2014

BUDDIES

 
Assalamualaikum
 
xtau nak update cite apa, sebenor nye bnyk gmba dlm kamera lg 1..
 
ni nk story small geth aku ngn kwn2 sek men, mmg hevoc gile .. abis nk pecah rs nye bilik kt BEN'S KLCC tu .. wakakakakaka. Leh tahan jgk la hrga kt BEN'S ni ye, nasi ayam 'bodo' pun rm25 tau .. yg aku makan crispy crap shell kut, umak aiiii masin yg amat2 .. sibbaik x kene drh tinggi ..
 
kitrg ni xjmp agak lama jgk le.. dlm lebey 10thn, jmp pun cz of sorg ni nak apply insuran kt kwn sorg lg.. dh alang2 diorg jmp kt KLCC, aku join la jgk .. ktblan sorg lg kwn 1 cmpny ngn aku .. aku pun ajak la ..
 
bile jmp, abis sume story lama2 kuor.. aku ngn minah free hair tu umah sekangkang kera je, tp berthn2 xjmp .. poyo kan ..
 
aku berdua je yg dh kwin, yg lg 1 lom lg..
 
 
** sonok btl bile kenangkan zaman2 sek dlu .. tp aku x bp suke nak kenang cz zaman tu zaman aku selalu nginap kt HKL

BERSELFIEEEE

 
 
Assalamualaikum sume
 
yey, its FRIDAY .. xsabaq nak weekend. Mcm2 aktiviti le, salah 1 nye nak pi deliver KEK CHEESE leleh kt customer (nk order jgn lupe wasap2 ye)
 
ni haaa, aritu punye la ralit dok siap kan keje.. tup2 dgr bunye kecekakkkkkkk.. kecekakkkkkk.. aikkk, apakahhh ?
 
tp time tu wat dek je psl bz sgt2.. bile dh mlm, baru leee dpt layan hp, tgk order2 yg msuk berderet2 tu kan ..
 
TUP2..
 
 
 
haaa nmpak x?
 
abis sume muke dia je kt dlm Gallery TAB ni .. bertuah punye anak dara.

Thursday, April 10, 2014

AKHIRNYAAAAAAAAAAAAAAAa


 
 
DAPAT BERBLOG WALKING..
 
kui3..
 
salam sume.
 
huhhuh btl la , dh lama tau x trjah kwn2 blog lain ... tah2 uols sume dh lupe kan diri ini .. sob sob
 
bkn lupe tau , tp x sempt.. aka kt opis sejak2 dh msuk ke oil & gas beso ni , mule laaaa sume benda nak blok.. nympah btl ..
 
ktblan aku kje dr umah smlm , nak plak x leh nak connect ngn server ofis wakakakakka.. tup2 ngn FB aku leh tgk .. suke2.
 
rindu tau ngn uols ...

AGREE X??

 
 
 
 
{ bg aku , its so damn true...}
 

Tuesday, April 1, 2014

CANDY BUFFET | AKIL BIRTHDAY

Assalamualaikum sume.. 

haaa alang2 aku xbz kan, nak le update blog.. 

ni plak candy buffet yg di sponser oleh pengantin baru (adik aku) tuk besday boy kesygan dia tu .. xsngka plak dia nak sponser kan. Ibu besday boy sgt le xcited.

masa dtg pagi tuk nikah, meja x set lg psl awal lg.. then dlm kul 1pm cmtuh dia baru set, laju la bebudak ngadap, tp diorg x kacau pun.. diorg start ngn makn dlu nsi ayam tuk lunch tu.. tp diorg port baekkk punye kt meja sebelah condy bufet ni.. 

tp yg aku terkejot, bkn bdk2 yg x reti bhsa.. tp mak budk x paham bahasa main ambikkkk je padahal mjlis xstart lg. aku ni tgk je , malas nak layan psl tau peel minah tu gitu, dh ler time org2 sibuk msukkan door gift dia wat dek je.. fuh fuhhh saba2. 

lepas je pakcik aku as MC bg ucpan, dia rsmikan la mjlis besday akil plak .. time tu diorg nyanyi lagu besday. phtu akil potong kek , haaa time ni la baru budk2 berani dtg mkn aka rembat apa2 yg ada... ada jgk mesin tuk wat gule2 kapas tauuu.. kite leh wat sdiri , budk2 mmg pakat suke lew.. berjam2 diorg dok lepak situ.. sonok tgk dak2 ni.

anak2 aku plak, alhamdulillah sgt2 behave. even aku ni bz kalah mak penten (mak panten bz kt luor dewan) anak2 layan diri sdiri. Amni nyusu 2x, sibbaik x merengek nak tido kew kan,even mata cm dh layu.. tp dlm kul 4 gitu mmg dia layu atas bahu toki dia.. cian pulak. si Akil x yah tny la, dia mmg sentiasa ada bateri xtra.



Monday, March 31, 2014

B-DAMAN CAKE..TQ NETTI | AKIL BIRTHDAY


Salam uols..

nk tgk x kek besday akil yg di tempah specally from dapur NOTTY NETTI ?

haaaaaa ni la diaaaaaaaaaaaa... 

tema : B-DAMAN
flavor : RV and Choc moist
berat : berat yg amat2 sgt..kui3


aku memula pening kepala nak pk tema tuk besday akil, kalau ikut kan x nak buat pun.. tp dh alang2 adik aku kawin, so buat la skali .. 

last2 bile dok tgk dia ni teruja sgt2 ngn B-DAMAN, aku pun set nak tmpah kek tu .. ingt nak tmpah kt tmpt yg aku pnh tmpah tp org tu x reti .. so aku cabor dak Netty tuk wat kek Bdaman , dia pun mmg suke kan cabaran kan ... mmg tabik arrrrr... ramai plak dak2 nak cabot BDAMAN atas kek tu..

masa si Net anta kt umah (tq so much beb), aku ingt kan saiz biasa2 je lew.. ghupe nye umakaiii besau jgk la, bile angkat hambekkkk koooooo.. nk cramp tgn aku di buat nye, berat betul.. yg paling teruje bile tgk figure BDAMAN yg beso tu .. mmg akil suke sgt2..

kitrg ingt nak jln kaki je pi ke tmpt majlis , tp mmg xdaya lew ngn kek yg berat tu .. last2 kene naik kete.. set btl2 kt tgh2 candy buffet. Mmg tersergam indah le kan ....

memula aku mkn sikit je RV, skali bile rs kesedapan nye..teros aku cpt2 ambik lg RV and Choc Moist .. x smp 1 jam, licinnnn kek itu ..