KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, November 25, 2014

MASKOT MD DI LAKE VALLY BTHO

 
Assalamualaikum sume..
 
#balingbelakang ihihihihihihihi..
 
ni cite last weekend, lpas aku g majlis kawin adik kawan aku .. kbtlan dh ptg, aku ajak jap pak ajil g big eaon nak beli brg2 keperluan aku .. jln cm siput sedot je aku , x leh jln lelaju ..
 
phtu alang2 dh ptg, pak ajil ajak lepak kt lake vally .. aku ikot je la pasl dh alang2 kuor kan .. dgn berjubah le aku melepak .. kui3..
sian kt anak2 , dh lama xlayan kehendak diorg .. ibu nye x sihat kan ..
so g lake vally ni aku bior dua2 main sdiri .. lantak korg le nak main hape, janji jgn pi dkt tasik sudah ..
 
aku perhati dr jauh skit la.. cz xleh nak diri lelama, tp bile tgk org makin ramai x sedap plokk ati aku.. so aku diri je la dkt2 ngn diorg .. walau aku rs sengal2 pinggang tp aku gigih jgk .. kalu anak ilang cmno kan ..
 
tup2 aku nmpak something beso dr jauh, makin lama makin dkt .. laaaaaaaaa rupenya maskot MB... MB baru bukak kt btho ni .. leh try kan ..
aku suh amni salam , memula dia cm berani .. tp bile maskot tu hulur tgn dia lari kt aku ..
 
 
tapi bile maskot tu blah , dia tarik kain aku suh ikut.. aku ikutttt je laaa, dia cm berani2 takut gitu ..
 
 
bile maskot tu dh blah , diorg continue main balik smp aku lenguhhhh ..
 
 
 

KASIH SMP KE SYURGA

 
Assalamualaikum sume ..
 
morningggg...
 
next week aku mybbbbb dh kne msuk opis, aduyaiii cmner le gaya nye tah .. aku hrp2 dpt le smbung kje dr rumah smp thn dpn (MY WISHHHH fuh fuh fuhh moga makbul)..
 
bkn malas pi kje, tp kesihatan x membenarkan.. kalau x umah ni agak2 x selesa leh baring kejap.. kalau kt opis tu , ngn pikul beg laptop.. kang nk baring kt mane plokkk .. kang sakit ke susah kan kwn2 .. mcm2 ku pk kan ..
 
bebalik pd gambar... xtau nape sejak2 ni aku sebak bile tgk dua beradik ni manje2 ..
 
akil mmg sabar melayan kerenah adik nye .. siap layan main suap2 ,walau pun xde mknan dpn mato ..
 
 
semoga kasih syg antara diorg akan smp ke syurga..

Monday, November 24, 2014

JEJAK KASIH | KETEMU KAWAN SEKOLAH

 
Assalamualaikum uols..
 
nak story cite last weekend, mmber sekolah ajak dtg rumah dia cz adik bungsu dia kawin ..
 
memula aku pk cm malas nak pi, cz bkn sihat sgt.. tp pk kan kwn dan dah lama sgt x jmp , haku pun gigih laaaa.. dh sebab kan kt 2bln x dressing lawo2 phtu x make up, aku rs kekok le plokkkkkk.. last2 tepek2 basic je la..
 
ni kire geng rapat , tp x ckup korum .. sume pikul baby.. Aku ??? emmm baby beso ado le..
 
 
penampilan pertama lepas kt 2bulan sepi kan ..
 
abaikan muke pucat lesi ku .. jubah yg ketat dlu dh jd longar sgt2 dah ..
 
 

KISS PROOF

 
Asalamualaikum uols..
 
today disebab kan tenet slow cm siput vavi, aku layan blog ar dlu .. jenuh nak bukk fb ..
 
uols .. sure uols penah dgr psl KISS PROOF ni kan kan kan , fenomena lipstik nelopak pakai tu kan kan .. aku ado le terrrrbeli(TERRR kann) cz muroh dpt rm20 tuk 3pcs.. saje2 le aku try2 beli dlu wrna choc, pink ngn meroh ..
 
 
 
bile smp kt rumah , mmg teruja la kan .. lawo2 ooooo wrna dia, mule la aku tepek kt bibir ku even masa tu x mandi lg bahahahhahahah..
 
tapi bile aku padam , alamakkkkkkkkkk masalah le pulak, warna dia x hilang weh, jenuh aku tonyoh ngn sabun .. susah sgt2 nak ilang .. aduyaiiii ..
 
review aku le, kalau tuk org2 Islam ni kne la hangkut makeup remover.. tp tuk aku lipstik ni sgt x sesuai kt aku cz aku jenis malas angkut make up remover ke mana2... kang nk solat cmner?
 
kebetulan adik aku g jln2 kt VIVA cheras ni, guardian wat sale kt lobi.. lipstik revlon rm10 sebtang, aku suh dia beli 3 terus.. haaa baru rs ok .. cz senang nak wipe even ngn air je..

Friday, November 21, 2014

penganti milo | TAMARA COCO

 
Assalamualaikum sume..
 
td baru pi anto stok TAMARA COCO kt customer, sibbaik adik lambt pi keje today .. so mintak dia drive kan , daku x leh drive lg.. phtu g pos tamara jgk ..
 
kat 2kotak tamara le jgk aku order kali ni, ni pun tingal 1pax je yg lebih .. fuhhhh meriah org2 yg nk merasai keenakkan coco ni.. yg paling best cz ada KURMA la kan.. dan tuk aku, yg paling aku suke cz X SEMBELIT.. almaklom le org operate ni otot2 sume x kuat lg..

 
 
KHASIAT :
 
anti stress - anti oksidan
anti penuaan - anti peradangan
penjagaan kulit
masalah anemia
kesihatan jantung
merangsang minda
menguatkan tulang
tumbesaran kanak - kanak
banyakkan susu ibu (terbukti)
kawal tekanan darah
 
yang rasa teringin sgt2 nak cuba , leh wassap aku 0123084506 ye..
 
cume RM 21.00 sahaja
 
 
kalau luar dr cheras ni leh je poslaju (rm9 gune plastik pos laju tu)...

Wednesday, November 19, 2014

TAMARA COCO

 
Asslamualaikum sume..
 
dh lunch ke sume..???
 
ni ha , daku baru try minuman coco keluaran bumiputra ni .. memula dlu mmg penah nmpak org jual online, tp x ambik port sgt psl setia ngn MILO .. tp disebabkan MILO harus diBOIKOT phtu MAHAL plak tu .. aku terus berpaling tadah .. bahahahahhahaha ..
 
saje try beli 1.. memula rasa , emmmmmmmmmmmmmmmmm nyaman nyaaaaaa... sedap wehhhhh, xcaya kne le beli..
 
RM 21.00 sahaja
 
 
mmg x tipu .. dan yg best x sembelitttttttttt cm minum milo, myb psl ada kurma.. and xyah cmpur gula pun.. dh manis2 buah dah .. sgt sedappp ..
 
area2 cheras leh roger2 diri ku ..
 
wt masa ni aku kje dr rumah , so tuk cheras leh arrr nk cod .. bln dpn baru keje .. so area klcc tu leh le nak order nnt ..
 
wasap 0123084506
 

Tuesday, November 18, 2014

PONDAN????

 
 
 
 
Perisa ni khas untuk yang suka tukar- tukar jantina.
Meh sini, nak tau! Bertukar tak suara halus gi jadi garau balik
 
 
 
 

Thursday, November 6, 2014

ADA YANG RINDU???



Assalamualaikum sume.. 

im back ... tp xbape back sgt la..

maaf la lama x update blog.. aku ada masalah kesihatan yg sgt2 major.. xleh nak cite sgt2 .. cz ada manusia yg skodeng blog aku ni .. 

cume yg add aku kt fb sure tau punya..

tq pd yg mendoakan, pd yg dtg ziarah ... time kasih bnyk2..

jmp lg ye.. 


Thursday, September 25, 2014

YEYYY DAPAT CAKE & HADIAH


 
 
 
Assalamualaikum uols..
 
walau tody bekerja dirumah tp lemau plakkk nk menaip kt blog ni.. dh le ujan ni, dap nye kalau dpt tido ngn anak dara.. huhuhhhu
 
haaa ni kisah mlm kelmarin .. aku kan krja dr umah .. ms tu lps maghrib la, kebtlan adik aku yg cikgu tu xpi keje, kwn dia ganti dia haritu.. so dia melepak le ngn aku kt umah , weols x kuor g mana2 pun cz ujan ..
so masa tgh lepak2 lepas mgrib tu , aku ni ala2 cm nak trtido dh .. ttibe adik aku yg cikgu tu pangil amni.. ms tu amni tgh makan nasi ngn ayah dia kt dapur..mmg dia wat dek je sapa2 pangil dia ..
 
aku dgr lg adik aku pangil amni, ehhhh adik aku ni dh kenapa plak .. dh le dok diri dpn pintu umah .. pelik jgk aku, last2 aku g ambik amni kt dapur ..kire angkt je dia terus bwk g ruang tamu.. tup2 aku nmpak kek dr jauh .. laaaaaaaaaaaaaaa adik2 aku ni dok wat suprise kt amni ke...

so diorg siap tutup lmpu ruang tamu , so just nmpak lilin.. amni trcengang2.. bile on lampu , kitrg ramai2 nyanyi lagu besday .. amni tetap blur2, smpkan lum abis lagu lg dia dh tiup lilin kek .. wakakakakakak lawak, aku ada rakam video tp cm susah je nak tepek kt blog ni.. so xyah lew tepek yep ..
bile lagu dh abis, kitrg tepuk tgn .. dia dk tgk tgn dia , cz tgn dia kan penuh nasi (tgh makan nasi kut ye pun) so nak tepuk pun xleh .. lps nyanyi aku ltk dia balik kt dapur, dia smbg mkn nasi balik ..

abis je makn nasi , dia dtg kt kitrg .. adik aku beli KFC , kek choc yg sedapppp ..and adajgk gift2 .. siap akil pun dpt jgk, tunang adik aku yg bg ..

amni dpt set mak up and barbie
akil dpt set alat tulis BEN10..

melayan hadiah je la diorg mlm tu .... 
 

6 SUNNAH'S OF DRINKING