KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, September 25, 2014

YEYYY DAPAT CAKE & HADIAH


 
 
 
Assalamualaikum uols..
 
walau tody bekerja dirumah tp lemau plakkk nk menaip kt blog ni.. dh le ujan ni, dap nye kalau dpt tido ngn anak dara.. huhuhhhu
 
haaa ni kisah mlm kelmarin .. aku kan krja dr umah .. ms tu lps maghrib la, kebtlan adik aku yg cikgu tu xpi keje, kwn dia ganti dia haritu.. so dia melepak le ngn aku kt umah , weols x kuor g mana2 pun cz ujan ..
so masa tgh lepak2 lepas mgrib tu , aku ni ala2 cm nak trtido dh .. ttibe adik aku yg cikgu tu pangil amni.. ms tu amni tgh makan nasi ngn ayah dia kt dapur..mmg dia wat dek je sapa2 pangil dia ..
 
aku dgr lg adik aku pangil amni, ehhhh adik aku ni dh kenapa plak .. dh le dok diri dpn pintu umah .. pelik jgk aku, last2 aku g ambik amni kt dapur ..kire angkt je dia terus bwk g ruang tamu.. tup2 aku nmpak kek dr jauh .. laaaaaaaaaaaaaaa adik2 aku ni dok wat suprise kt amni ke...

so diorg siap tutup lmpu ruang tamu , so just nmpak lilin.. amni trcengang2.. bile on lampu , kitrg ramai2 nyanyi lagu besday .. amni tetap blur2, smpkan lum abis lagu lg dia dh tiup lilin kek .. wakakakakakak lawak, aku ada rakam video tp cm susah je nak tepek kt blog ni.. so xyah lew tepek yep ..
bile lagu dh abis, kitrg tepuk tgn .. dia dk tgk tgn dia , cz tgn dia kan penuh nasi (tgh makan nasi kut ye pun) so nak tepuk pun xleh .. lps nyanyi aku ltk dia balik kt dapur, dia smbg mkn nasi balik ..

abis je makn nasi , dia dtg kt kitrg .. adik aku beli KFC , kek choc yg sedapppp ..and adajgk gift2 .. siap akil pun dpt jgk, tunang adik aku yg bg ..

amni dpt set mak up and barbie
akil dpt set alat tulis BEN10..

melayan hadiah je la diorg mlm tu .... 
 

6 SUNNAH'S OF DRINKING

 
 
 

Tuesday, September 23, 2014

HAPPY BIRTHDAY MY LIL PRINCESS

 
 
Assalamualaikum sume..
 
sure memasing tgh dok lemau2 kan , cz dh kenyg mkn.. jgn lupe pi solat dlu key ..
 
syukur alhmdulillah semalam 22sept2014 genap anak dara NUR AMNI KHAIRINA 2tahun.. bersyukur jgk dpt nyusu penuh selama 1thn 10bln.. lg 2bln tu ibu 'derhaka' skit cz dh bg amni rasa susu lembu aka dutch lady and lg 1 sebab nye ibu x mampu nak nyusu kan anak dara lg almaklom laaaaaaa kan kannnnn..
 
doa ibu untuk anak dara ibu ni.. semoga pjg usia dan sihat sentiasa, semoga luas rezeki, di permudahkan selaga urusan dunia & akhirat , jd anak yg solehah ye..
 
nnt bile ibu dh xde kt dunia, ibu harap amni ngn abang akil dpt doakan ibu ..
 
alhamdulillah dikurniakan anak2 yg sgt senang tuk dijaga, walau nak kuor kan uols ni kut tingkap (czer) tp ibu tetap bersyukur kamu berdua lahir ngn sempurna ..
 
bile dh 2thn ni, anak dara ni mmg sgt cpt capai mcm2 pengetahuan.. skng ni dia dh pandai kire 1-10 walau pelat2.. berckp pun dh berbutir la, kire faham la apa dia nak ckp .. dia pun sgt suke berborak ngn org tua.. pandai jga budk yg lg kcik dr dia.. tu psl la bbysiter dia nak lg jaga dia , dia mmg senang sgt nak jaga ..siap tlg jga bby anak bbysiter lg.. siap dodoikan bby tido..
 
skng ni dia tgh blaja makeup org plokkk .. jenuh la kami2 ni jd model dia, konon2 laaaa dia tepek eyeshadow, blusher, lipstik kt muke kami2 ni .. dia gune jari dia or gune berus make up.. jenuh tau nak sorok berus2.. cz kalau dia nmpak mmg dia nak .. almaklom la gegurl kan ..
 
dia skng ni makin rajin nak tlg, pantang kalau kite suh abg akil .. diayg laju2 g ambik pe kite mintak tu .. kdg2 berebut ngn abg long dia..
 
skng ni jgn hrp la abg long akil dpt buli, mek sorg ni garang .. kdg2 dia geram dia cubit je tinge akil , xpun dia tarik rmbut akil..
ado 1 kes ms pose la .. budk lelaki ni kcik skit la dr dia tp buas yg hamaattttttt (biasak la kan boy) budk tu hari2 dok kejar amni keliling surau .. amni dok la lari dr dia.. tp 1 hari tu agak nye amni xtahan dh , dia g kejor nye bdk lelaki tu ..bile dpt dia gigit tinge dak tu .. menjerit la budk tu .. haaa sapa suh kacau anak dara org kan .. rasakannnn .. mak budk tu mampu tgk je la , cz tau salah anak dia.. kui3.. lps dr tu , dak tu x kacau amni dah :p
 
 
TOKI???
 
haaa kalau nak story part toki ni, amni dh mengantikan Akil as 'anak' toki aka anak koala .. wakakakak cz dok berkepit cm koala ngn toki dia.. mmg pantang la kalau nmpak toki dia .. sure toki kne dukung punye.. ngada2 btl ..
lg kalau toki ia ada, phtu dia x dpt pe dia nak .. dia akan wat2 cm kne belasah .. phtu sure la kami2 kne mrh kan .. so toki g la pujuk dia, mcm2 la dia dpt..
 
bile jd part tu , rs nak cubit2 jeeeeee dia tu .. geram ocey ..
 
aritu g umah paksu (adik abah yg bungsu) muke dia sgt sebijik ngn abah , cume paksu ni lg kcik dr abah .. abah sasa skit la.. ms g attand anak dia kwin (cousin ai la) amni ni xleh tgk langsung toksu dia tu .. nak berdukung je, smp naik letih toksu layan dia.. dia siap pangil toksu 'toki' lg .. nak balik umah la paling seksa.. dia melalak sakan x hingattttt cz nak toksu jgkkk.. last2 trpaksa bior la dia melalak cz dh malam sgt.. umah diorg kt port klang, nak ke cheras mmg jauh la kan ..
 
 
 

SELAMAT PAGI ... GOOD MORNING MALAYSIA

 
 
 
Assalamualaikum..
 
heheheh , tody is home day..
 
anak dara tido lg le .. sunyi tui rsnye... belanja gmba gigi dia 1 yep..

Thursday, September 18, 2014

NAK WANGIKAN RUMAH TOKI & TOKWAN

 
Assalamualaikum sumeeeee...
 
xtau nak story hape sebenor nye today .. mood maleh dh menyerang huhhuhu..
 
tp nk update jgk laaaa cite mlm smlm ..
 
as usual le kalau dh time2 maghrib tu abah aku mmg seksa nak kuor, takut ' anak koala' nak ikut.. paling kuat pun dia kepit kaki kt pinggang abah aku smp abah aku xleh le nak letak dia..
 
tapiii kali ni abah aku nak selamat kan diri , dia kasi le bedak dia kt amni .. anak dara punnnn sakan le sukeeeeeee sesgt kan cz dpt bedak tuk di main2 ... aku le yg seksa , cz LOYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gile ngn bau bedak lelaki oceyy ..x tertahan rsnye.. nak2 plakkkk anak dara tu leh tabur kt atas aku dr ujung kaki smp ujg rmbut.. aku ni dh cm zombie dh jd  nye..
 
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tensen ooooooooo.. x suke arr bau bedak lelaki ..kuat sgt..
 
 smp abis 1 btl bedak dia kerja kan ... siap tabur atas cofe table, meja makan .. kusi .. sume le..
si abang apa lagiiii .. berjemaah laaaa... bile lg kan dpt join wat sepah sekali , yg compom2 nye x kan kne mrh..
 
aku layannnn kan jeeee..
smp le abah mama aku balik , aku dh ready tinge dh .. tp yg ajaib nye mama aku xmenjerit plak tgk umah dia putih melepak .. wakakakkakakaka... las2 mama aku yg kemas.. cz dia takut , abah aku yg bg bdk tu kt cucu ksygan dia .. so redha je laaaaaaa...
 

JERAWAT OH JERAWAT

 
 
Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:
 

 
 

1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu. 

4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9&10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.
 
 

Wednesday, September 17, 2014

BILA ROMANTIK MENJELMA...



Assalamualaikum ..
 
haaaaaaaaaaaaaa dh janji aritu nak story psl pak ajil kan kan kan ..
 
haaa sabtu lepas tu , dia trlebih rajin smp masak bnyk kali tu kan kan kan cz dia baru dpt bunga :)
 
besday pak ajil 5sept, tp di sebabkan ms tu aku kne gstrik kuat .. aku xingt pun huhhuhh... so aku pun trpk nak wat something tuk dia (1st time nk wat suprise gini)..

as sapa yg kenal aku , aku mmg suke wat suprise lg2 kalau tuk family.. syok tau bile tgk muke diorg trkejut .. heheheheh. Dlu abah mama aku le selalu kne, nowdays adik2 aku pun kne skali .. cume ngn anak2 je lom lg.. tunggu diorg beso la .. kalau kcik2 ni kang mau teriak nangis plak kan .. aku plan nak suprisekan pak ajil ngn bunga and belon yg bnyk2 tu..

ok .. aku plan benda ni since selasa leps .. cz ms tu aku kt umah, so senang nak google2 sume kan .. aku pun dpt 2 no tepon kedai bunge kt PS (petaling street) bile aku call .. mmg hrga diog sesgt2 laaaaaaaaa murah nye, tp masalah nye diorg xde belon huhhuhuhu.. ops lupe, pak ajil x suke bg benda yg senang lupus cm bunga, xlama phtu dh layuuu ..so better kasi brg.. haaa gitu le persepsi seorg lelaki.. tp kite as pempuan ni, even dpt 1 kuntum bunge pun dh rs cm nk lompat ke langit kan kan .. lebih2 lg kalau suprise.. tp jgn x caya tau , lelaki sebenor nye lg xcited bile dpt bunga.. cume diorg ni kan egooo .. malu le nk ngaku suke dpt bunga..

di sebab kan aku tinginnn sgt nak dpt bunge tp xde org nak kasi sobbbbsobbbb .. so aku bg la pak ajil (kut2 dia paham ke kan).. so di sebab kan kedai bunge kt PS xde provide belon.. aku pun crik kt google .. jenuh nk crik, hrga mahei2 phtu x berbaloi .. nympah aku ..
until aku crik kt IG , aku terjmp 1 IG milik sis salina .. org nye cute, ig dia thefloristpalace.. sis ni ada kedai area dsara jaya kalau x silap la.. di sebab kan huby aku opis nye area dsara so baguih le.. lg best psl penghantran preeee.. aku pun tgk2 la gamba cth bunga.. mostly nye cun2 jgk .. tp aku x terus booked la .. aku g survey lain2 dlu .. mmg ada yg lawa tp mahei gilesssss.. ada yg ku 10x sms and wasap tp x rply2... last2 aku booked la kt sis salina ni.. kebtlan jgk dia leh ikut budget kite.. haaa best kan kan kan .. and most best psl org nye sgt friendly.. itu yg sgt penting tuk aku.. (xgune brurusan ngn org yg perasan dia dh famos, smp xreti nak jga hati customer ..tui dak?)

so aku pun pilih color bunga, pembalut and belon.. tp aku ckp kt sis salina aku x kisah le dia deco cmner sebenor nye janji smart tuk lelaki .. almaklom la 1st time  nak kasi lelaki bunga bnyk cmni.. x bf aku dlu pun dpt 1 kuntum je .. cz aku x suke bazir duit tuk lelaki yg bkn huby aku..

aku pun set time, tulis noted skit then email kt sis salina tuk tepek kt kad .. phtu aku wassap kwn opis pak ajil .. dia pun kawtim ngn recep diorg ..

12sept hari yg dijanjikan .. ms ni aku ada briefing kt tower 1 KLCC.. aku cm x fokus dh kt briefing tu .. dok tgk hp je kut2 la sapa2 wasap kan ..
dlm kul 11.30am , sis salina wasap aku ckp dh smp .. fuhh cuak plak aku.. aku pun wsap kwn pak ajil tny pak ajil ado x kt opis.. kwn dia ckp dia tgh meeting .. cantekkkkkkkk dia kt opis..

aku pun tunggu le penuh debarannnn .. dlm half jam aku dpt wassap ..kali ni gambar.. adayg dr kwn pak ajil , ada yg dr sis salina.. trgelak2 aku ngn kwn2 aku tgk.. 
 
ni la bunga nye & belon..
ms ni kwn pak ajil snap kn .. dia ckp pak ajil trkejut sesgt dpt bunga and belon tu..
 gmba ni sis salina snap tuk aku..

sis salina tu story skit kt aku.. ms dia naik kt area recep tu pak ajil mmg nmpak dh diorg pgg bunge ngn belon( msa ni diorg take 10min rest la kut.. biasak la kan meeting) tp dia mne nak tergerak brg2 tu tuk dia.. ms tu pak ajil smpt ckp kt kwn dia 'eh ada bunga'.. phtu bile sis salina sebut nama dia.. trkjut monkey la pak ajil ..wakakakakakakak ms aku bc wasap sis salina ni, aku pun trgelak2.. muke pak ajil bertukor jd merah, maluuuuu le tu kan .. dpt plakk bunge +choc rererooo with belon2 cintan tu.. phtu kwn2 dia pakat la gelak , siap diorg nyanyikan lagu besday kt pak ajil.. aku mmg tau dh cmner riaksi muke malu2an dia tu .. mmg kompom merah padam muke dia.. tp dia sure control2 le tu..

so lps sis salina dh balik tu .. aku pun tungu , kut2 laaaa pak ajil nak call ke kan .. tp aku cm x kan caya je kalau pak ajil akan sms or call ..

lps je solat jumaat , aku dpt sms ..' assalamualaikum, time kasih cz sudi bagi abang bunga and belon' siap ada icon alien tgh sengeh.. saba je laaaaaa..

haaaaaaaa tu le salah 1 sebab nye pak ajil makin rajin tlg aku kt umah ..

romantik xxxxxxxxxxxxxx???????
 

Monday, September 15, 2014

PABILA FROZEN BERKUASA

 
Salam sume...
 
sabtu lepas , x tau nak ckp nape tah lembek sgt bdn ku rs kan .. huhuhuhu kne ambik xtra vitamin le kut..
 
aku rs HB aku low ni, cz bile bnyk brjln aku cm rs dahaga sesgt, phtu kne duduk kejap .. jln pun xleh laju2 dh leps tu .. huhuhh cian kan ..
 
so aku dgn malas nye nak kuor.. pak ajil terus le psg cite frozen .. laju le dak2 berdua tu melayan smp x bergerak seinci pun oceyyy (tuk 30min pertama je la) .. aku pun ambik time tuk nap jap .. smbil2 dgr pak ajil ala2 bertukang kt dapur..
 
bile bgun tido , aku tgk pak ajil msak .. cian plak dia.. ke dia sian kt aku .. hehehehe almaklom la kan kan kan (haaa jap lg aku cite)
 
memula dia wat bfast ala2 western.. ada scramble egg, hotdog, kentang grg (home made) and hugget..wahhhh menyelerakannn , tp x ckup le plokkk .. lunch tu pak ajil msk nasik plokk... ada sup syur ngn ayam grg , jadi la tu .. alhamdulillah keyg aku anak beranak ..
 
ahad tu bile dh rs ok skit.. aku msk bfast ckodok sardin.. lunch nasi grg sardin .. haaaaa brtambah2 masing2....

BILE CUTI SEKOLAH

 
 
 
begini la keadaan nyeee...
 
nmpak x , tido berjemaah ... layan kan ajew..
 
bile tgk gini, ibu nye pun ala2 nak join..sibbaik laaaa ibu nye kje dr umah ... lunch leh golek2

Friday, September 12, 2014

TEPUNG GOMAK .. ingt leh wangi smp bile ka?

 
salam uols..
 
haaaa ni kisah mlm bile tah .. anak dara ni mmg pantang kalau balik umah toki sah dia akan crik 'baby' dia phtu sure akan capai pempers.. dia ckp 'baby yak'..
lantak le dik , janji bahagia..
 
phtu kalau dia dh boring, mule la dia kacau toki dia yg tgh syok layan blog (haaa abah aku pun layan blog ocey , tp blog politik la) ..phtu kompom abah aku serabut cz amni xabis2 kacau dia.. last2 dia kasi bedak kt anak dara tu..
 
dah le bg bedak lelaki , pening aku bau nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... huhuhuhuh 1 rumah berbau tau.
 
then start le projeck dia..

 
nampakkkkkkkk??//
 
abis leeeee muke baby dia.. phtu dia sapu plak kt muke dia..
 
di sebab kan aku pening2 lalat ngn bau bedak jantan.. lps dia puas main smp abis 1 btl bedak tu .. terus aku mandi kan dia ngn baby dia skali .. bior le dia main buih sabun dlm tab mandi dia puas2.. baru wangi ..