KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, July 24, 2014

DAH NAIKKKKKK ???


 
Assalamualaikum sume..
 
pagi ni dpt call dr Allianz General Insuran tuk kete alza aku tu .. due date 7 Aug 2014 nnt..

 
so aku suh le agen tu email kt aku .. bile aku compare ngn last year .....ternyata
 SUDAH NAIKKKKKKKK
, kt rm200+ jgk le .. londeh bulu mato den ..
 
aku ingtkan salah amount, rupe nye sama ngn aku ambik last year , tp hrga kt rm900.. pdhal thn leps dlm rm700+ je.. huhhuuhu nangissss, sibbaik balance soping vietnam ado lg, mmg aku simpan tuk renew insurance pun..
 
bile aku tny agen tu, dia ckp mmg dh naik sejak FEB 2014 huhuhuhuhuhu.. tinggi nyeeee naik ..
 
 

SYUKUR ALHAMDULILLH

 
 
Assalamualaikum sume..
 
bersiaran lagi di rumah, syok tuiiii kje ngn team baru ni .. diorg x kisah pun, janji keje jalan.
 
smlm abah, mama and uncle ameng aku g melawat uncle Mat kt hosp ampang putri.. then diorg wasap la gamba keadaan tgn uncle Mat tu .. adehhhhh ngeri plak aku tgk, patah nye kt lengan.. doc msukkan besi tuk sambung tulang ... nmpak la bengkak ..
 
cousin aku ckp papa nye lgsg x lena tido lepas operate tu, myb psl bius dh abis kut.. so terasa sakit.. lps kne cucuk ubt tahan sakit baru lena.. mmg le kan, tgn patah kutttt.. sure leeee sakit nye x hingt..
 
phtu diorg wassap gmba Uncle Mat aku tgh duduk, legaaa bile nmpak dia dh leh senyum.. anak2 dia pun ramai yg dh smp ke hosp..
 
semoga uncle Mat cpt2 sembuh..

Tuesday, July 22, 2014

BERITA PENUH MENGENAI XCIDENT TU

 
Salam ptg sume..
 
paneh nye cuaca today , walau mendung...
 
ni kisah penuh cite psl Uncle daku
 
 
 
uncle ku skng ni rsnye dh ada kt hosp area ampang, pg td ambulan g ambik ..
 
semoga cpt2 sembuh wahai uncle ku
 
 

EXCIDENT YG PELIK

 
 
Assalamualaikum semua..
 
ceria2 hari ini , walau even ada la sikit2 mendung ye dak... tp ignore je, xgune pk bnyk2.. bnyk lg benda leh pk..
 
pagi td ku di kejutkan ngn berita Uncle Mat ku xcident kt N9..ingt just kereta yg kne rupe nye Uncle aku patah tangan..
 
today sekali lg aku keje dr rumah .. lemau plak rs nye hari2 smp rumah kul 2am.. tp di sebab kan tuk kesihtan diri ku gagahi jua.. smlm abag ipar pun join skali ..
 
eh berbalik pd story , aku bgtau abh mama psl uncle.. rupenye diorg mmg xtau, trkejut masing2.. terus abah aku call hp unle aku .. aku dgr2 gitu je smbil wassap cousin aku yg kt ganu, dia cikgu .. nk ke sekolah mintk EL tuk dtg kl tgk papa dia..
 
aku dgr abah cite.. ms uncle aku lalu kt jln tu ada 1 xcident bar berlaku , tah cmner kaki mangsa yg putus tu trpelanting ke dlm kete uncle aku tu .. smp pch la cermin kete , kaki tu trhentak kt tgn uncle aku smp patah .. (xpasti keadaan driver uncle aku cmner)
 
haaa ngeri and pelik x? aku pun trkejut.. tp bile bygkan , eeeeeeeeeee ngeriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nye...
 
tlg doakan semoga di permudahkan ye.. insyallah kalau xde pe, tody dpt trnsfer dr hosp seremban ke ampang putri then kne wat operation.
 

Monday, July 21, 2014

MEK OH MEK ...

 
LAWAK NYE...
 
aku rs today blog aku akan jd glamor... minah yg aku story tu siap print screen blog aku ni tepek kt fb dia.. fuyohhhhhhh mmg gile kan ..
 
tp itu le nama nye manusia , aku dh ckp .. aib akan berteraburrrr..
 
so aku rs aku xnak busukkan blog aku with cerita yg x best .. aku rs aku buang dlm tong sampah je la kan .. cz aku rs BLOG AKU HAK AKU .. tp tu le , dia leh print screen ...

nampak x betapa manusia ni ambik dan care sgt psl aku .. auww auwwww i meltingggg......
 
 

APA AKAN BERLAKU PADA PENERBANGAN MAS?

 
Salam sume..
 
agak2 korg la kan , apa yg akan berlaku pd pihak MAS ye?
 
b4 ni MH 370 , now plak MH 17..
 
aku terbaca yg 1 family mat saleh ni , abang dia terkorban dlm MH370.. now anak perempuan dia plak mati dlm MH17.. mau x fobia kan ..
 
tuk org2 Islam , ajal maut jodoh sume DIA yg tentukan .. kne redha Qadaq dan Qadar..
 
aku pun naik seriau nak naik flight buat masa ni ... sebenar nye ada gak tergerak nak g Vietnam lg by next year(tunggu kesihatan mama aku kembali mantap), tp aku g ngn mama je.. askar2 kne tingal lew.. tpppp pbile dh jd cmni, ayoyoooo takot plak ..
 

Wednesday, July 16, 2014

STERENG LOCK oh STERENG LOCK

 
Salam uols...
 
aku rasa ramai yg tau kes ni, mmg meriah cite psl awek stereng lock ni hari ni .. xlepas peluang tuk hackers2 korek abis cite psl minah ni ..
 
memula aku ingtkan ada kematian le psl tgk minah tu sikittt lg nak jd SHREK , tppp xdok .. so ingkan pecah le 'mak guard' kete dia (cz nk ketuk mahei jgk tu) emm tp rsnye idok cz dia leh drive ke depan ..
 
aduyaiiii le minah , 1 Malaysia dh tau kisah anda.. xtau le apa nasib anda lps ni , hrp anda taubat la.. lps ni pls keep cool skit dlm handle bab2 melibatkan org lain , as u already know ... u kan wat business kwin2 ni .. for sure bnyk handle manusia2 kan ..
 
as for me jgk , jgn le mengilai2 dpn org if la jd benda cmni.. wat malu family ..
 
** penah la ms aku pakai kancil dlu, aku trlanggar blakng kete kancil mamat cine encem .. gigil 1 bdn wehhh .. aku cpt2 benti tepi mintak maaf.. mamat tu agak nye sian tgk aku kecut cmtuh, dia ckp 'xpe , its ok .. it just no plat' (no plat dia smp patah tauuuu ..
 
kjadian ke 2 , kt highwa federal .. ms tu jem , 3 kete blakag aku  xsmpt brek kut.. so bertapis2 le kete masing2 'mencium' kete depan... aku kuor kete, tgk xde calar phtu terus blah .. mmg xtunggulama laaaa.. takottt, cz aku ngn akil je dlm kete.. mamat2 moto ramai dh benti .. baik blah , jmp pak ajil kt dsara .. dia tgkkan ..
 

PABILA DIA DATANG

 
Assalamualaikum sume..
 
today keje dari rumah , septt nye monday ..tp kne abis kan KPI yg x sudah2 tu .. bile dh siap baru le leh VO (virtual office)
 
DIA datang lagi dan lagi .. leh di katakan hari2.. waaaaaaaaaaaaaaaaaa xsanguup la aku ..
 
DIA tu ialah GASTRIK..
 
aku dh xlarat nk menangung nye... start 2nd week pose ni, lpas buke aku rs loya sgt2.. bile lps sahur aku rs senak .. so start monday aku kne ambik ubt putih tiap kali buka and sahur, baru rs ok skit.. last year x rs cni pun ..
 
xtau le di mana silap nye.. ke psl aku stress sgt skang ni, di tmbah ngn x ckup tido? huhuhhhuhu
 
buat masa ni alhamdulillah x 'loban' lg pose aku walau aku lemau aka muke cm org nk pengsan di kata menjelang petang ..
sibbaik jgk kalau kt opis cm leh tahan skit.. myb psl dok layan kerenah kwn2 .. so x perasan sgt..tp kalau kt umah, aku rela baringggg je smp pening kepala aku .. skng ni dh 2 minggu weekend aku x kuor pi mane2..
 

Wednesday, July 9, 2014

VIETNAM DAY 3 -part 2

 
Salam sume..
 
haaa hingat dh abis kaaaaa.. lom lgggg..
 
lps balik dr Ci CHU tunnel tu , mmg masing2 sunyiii je dlm bas..
 
smp je area hotel , kebetlan masa tu baru kul 4pm so kami suh driver benti kt pasar BANT THAN ... cz dh day 3 x smpt2 jgk nk trjah.. dok pi psr mlm je..
 
gamba2 yg ada dlm entry ni ada lah hasil dr snap2 anak teruna si AKIL KHAIRY.. mcm2 gmba dia snap ..aku tepek yg sempt upload je la ye...
 
 adeh , terujaaaaa tgk diorg nye fresh flower tau .. besar2..

 
 geliiiiiiiiiiii.. ni rs nye tonic ubat kuat lelaki

gile cotton
 
 mcm2 baju ada..

 mcm2 topi

 kasut..

mcm2 lg laaaa.. mmg x smpt le nak upload .. kitrg balik dh nak tutup kedai tau dlm 7lebey .. smp adik aku jd cmtuh ..


wakakakkakakak pening kepala dia..
 

VIETNAM TRIP - part 3

 
Assalamualaikum sum..
 
kite terus kan lg ngn day 3 jln2 ke VIETNAM ..
 
day 3 akan ke Cu CHI Tunnel and pusat craft.
 
awal pagi after bfast dlm kul 7am waktu Vietnam kami bertolak ke Pusat Craft ...
 
 suasana pagi
 bising gile pusat craft ni , ada bunyi ketuk2 .. driling mcm2 lg lewwww.
 
memula masuk tgk ramai yg dok berderet2 tu .
 

 skali tgk , diorg tgh ketuk KULIT TELUR kcik2 phtu diorg cantum2 tuk di jadkan gamba...
 
 perlukan ketelitian dan kesabaran yg tinggi .. mau lenguh pingang dok lelama ngadap meja tu ..
 
diorg colour gamba bkn gune berus tau , gune cm besi ..
 
 bingkai daun ni .. maheiiiii ooooooooooooooooooo...
 
 dua2 dh penat .. lepak dlu..
 
 
lepas tu , kami di bwk plak ke CI CHU TUNNEL ... tmpt ni mmg hari2 ada pelawat dtg , masing2 nak tgk sejarah dan kesan peninggalan penjajah..
 
 masa kt sini la aku rs berat aku turun 4kg, mmg mencabar minda dan fizikal wehhh .. di tmbah ngn dkung cak tecik tu ..
 
masa smp cuaca redup lg..
 
 ni la keratan rentas terowong yg diorg buat .. ada 3 level ..
tp leh masuk level pertama je..
 
 uncle ni kire cm tuor guide ms dlm ni .. dia siap wat demonstrasi cmner cara2 penduduk dlu sembunyi kan diri ..
 
dak ni dh penat sgt
 
 macam2 perangkap ada kt sini tau .. ngeriii
 
 ni laluan tuk diorg bersembunyi , kire ala2 rumah bwh tanah ..
 
dari atas kite nmpak cm busut je.. nmpk lubang tu , tu kire ruang udara ..
 
 kami dh penattt... muke xleh senyum dah
 
 
 macam2 perangkap .
 
 bile keluar dr tmpt tu , dgr bunyi meletop ...kuat gileeeeee, berdengung tinge weh ..
rupe nye situ ada tanah lapang tuk diorg try menembak , kne byr la ..
 
 mcm2 saiz ado ..
 
tau x , diorg kalau pakai sliper bkn kedepan cm kite.. diorg pakai sliper dgn cara terbalik , so musuh ingt diorg jalan ke blakang , padahal diorg ke depan .. korg bygkan la..
 
lastly end of the road, diorg jamu kami ngn ubi kayu .. merasa la jgk cmner org dlu2 makan ubi kayu cicah gule merah+kacang tanah .. with chinese tea..