KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, April 18, 2016

CAMPING + HIKING + BBQ time


Assalamualaikum .. 

hoyehhh , nak balik dah ... 

ni aku up gmba weols g bbq + hiking kt area Air Terjun Gombak (aku lupe la nme air terjun nye hehehhe) .. 

kali ni aku hangkut amni, ms ni akil ada lawatan ke SHah alam dr pagi smp ptg.. so x leh nk bwk dia le.. dia pun syok ngn kengkwn kan .. xkan plak nk tingal amni.. so aku bwk jgk .. 

nk kne hiking dlm 20min jgk la, dh le ngn berseliper je sume org psl ketua kata 'trek landai je'..ampeh kan , smp putus le jgk sliper aku .. sibbaik amni redha je kne jln jauh2.. cume dia susah part nk langkah kayu2 la .. tp dia still ok , x merungut .. lps ni leh bwk dia g hiking (yg landai2 punye)...

menu bbq kambing , ayam bakoooo .. sdppp .. yg lain2 diorg bwk nsi lemak, aku bwk spegeti grg .. ada yg bwk behun , mmg aktiviti makannn mandi makan mandi...

yg terer berenang , diorg wat terjun tiruk kt waterfall .. dlm gile area situ , x berani lew.. anak dara plak dh makin x takut air.. lps ni dia terer la berenang .. 


ni pun ramai yg x masuk dlm gamba .. 

keletihan mandi manda + nyelam .. 

2nd GUNUNG - KU TAWAN JUA


Assalamualaikum semua... 

sihat ?

heheheh cm poyo je kan tajuk status .. but believe me , its my 2nd Hiking to GUNUNG ye.. GUNUNG IRAU di Cameron Highland 

memula nk sign up tu , gigil jgk le .. cz a week b4 tu aku naik Tabur Extream ngn Extra, lemau gile2 punye smp aku xleh nak angkt kaki tau uhhuhuhuhu .. ms tu risau x yah ckp le, cz pelik .nape plakkkk aku jd flat gitu .. paling teruk pun b4  ni, aku akan duduk or benti kjap .. kali ni benti2 yg agak lama .. siap pekena pisang ngn 100+ pun x ok jgk . 

so bile times come, aku redha je la .. kebetulan aku ada kursus kt Tronoh ms tu .. so aku budget akan ngelat la tuk beberapa jam hahahahah khas tuk hiking.. nampak kan motip nyew.. hahhahahahahah 

a day b4 hiking aku dh selamat smp di Tronoh, then dlm kul 1am gitu ..aku gerak ke CH (BRinchang) cz reramai akan meet 1 tempat .. bile smp tu ramai yg still otw.. so aku bantai tido dlu, sibbaik drive gilir2 ngn mmber2.. dlm kul 430am gitu weols naik ke tmpt bermula nya hiking, cz akan kne tunggu kwn2 lain yg lom smp2.. btw , team yg join dlm 40org semuanye and serata Msia .. mmg hevoc.. 

bile dh azan, solat awal2 kt hentian tu dlu la.. then kumpul , warm up .. phtu starting hiking, permulaan tu mmg nerbes laaa.. aku siap pakai bj smp 4lapis weh (trmsuk sweter) sejuk nanang..

kitrg naik dlm kul 630 gitu la .. then smp ke MINI IRAU dlm kul 8lebih , aku ingt aku yg paling lmbt, kire nye aku dlm kategori tgh2 .. not bad la kan tuk newbies cm aku ni 


 akhir nye... tinggi wehhh 2110m tu .. 


yg ni sume hakak2 yg lebih berumur, tpppp diorg nye stamina berdesupppp .. respek gile.. 


ni kami nye Ketua .. dia mmg power la, hiking mencacak pun leh laju gileee.. and mmg org 1st yg akan smp phtu dia akan masakkan megi + air kopi tuk kami2.. 





nikmati la view yg x seberapa ni yew.. bnyk dh up kt FB .. maleh nak up kt sini dh ... muke banyak happy psl rasmi kasut hiking baru .. rm119 beli kt Sport Planet Subang .. siap beli beg hiking lg rm69 ajew..khemas and ground(tikar la lbih kurg) dh ado jgk ..  lps ni target nk beli dapur plok.

sapa2 yg dh terjebak sekali , mmg akan sentiasa ketagih nak masuk hutan .. damai ooooo , dlm masa yg sama sikap dan thinking kite pun berubah .. aku x pasan, kwn2 opis yg perasan perubhan aku yg ketara .. lebih bertenang dan relax dr b4 ni ..

Kt Gunung Irau ni mmg ramai sgt2 org yg tingin nak g, keadaan hutan dia cm ala2 LORD OF THE RING nye cite tau .. lg2 kalau lepas hujan , masa kami g x ujan , so kering biasa2 je .. kalau lps ujan , kawasan akan sgt menhijau .. insyallah kalau pjg umur akan dtg lg..  



1st time tgk carrot ngn tangkai2 nye..

Akan Ada Hikmahnya






Friday, April 8, 2016

WONDER PET ..WONDER PET ... TQ BANTU | alahaiiii EN BLACKIE


Assalamualaikum semua.. 

last week, masa nk balik .. saje la kemas2 kete dlu .. aku tgk cm semak plak keto ku itu , dh la jarang bsuh .. tp kalau skali basuh mmg berkilat2 lew.. 

time tu geng plak park sebelah2...dok la borak2 sakan kejap, kbtlan ada kwn tu nk tumpang .. alang2 sekali jln aku pun ok je la..

jalan raya as usual la jem kalau kt Bangsar ni kan .. ermmm , leh smpt tido dlu kut hahhahaha.. smp area cheras agak mlm la.. 

smp je kt area umh kwn aku tu , time trafic light meroh .. ttibe enjin mati huuhhuhuhuhuh.. nerbesssss gile kut, tp psl ado geng relax lg la .. 
mmber aku jln kaki le kejap balik umh dia tuk ambik jumper.. bile dh gune tu baru keto leh start .. fuh legaaaa, dok trpk kedai mane le bukk memalam kan .. mmg ado la , tp jenuh plak nk g crik kan kan kan ..

emm alamat nye kne standby laaaa ongkos kut2 bateri out of services...



Wanita dan Hari lahirnya...



ISNIN
Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik,
 berhati-hati, tidak mudah mengalah, pandai menjaga diri 
dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang 
menyukainya. Dia juga mudah memberi pertolongan,
 cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan 
kewangannya.

 Namun jika marah berapi-api dan menakutkan, 
jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. 
Dalam percintaan, dia mencurahkan kesetiaan tidak 
berbelah bagi dan sedia berkorban. 

Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya pandai mencari tempat rangsangannya.


SELASA 
Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain 
dan berpotensi menduakan suami. 
Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati. 
Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, 
hatinya keras dan sukar dilembutkan. 

Tetapi mudah mengaku kalah dan mudah meminta 
pertolongan orang lain. Pandai simpan rahsia, hanya
 orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak 
mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah 
terperangkap dalam banyak hal. 

Dalam soal kewangan 
dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, 
ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan 
bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara.

RABU
Suka berdendam. Jika ada orang berbuat jahat padanya, 
dia akan berbuat lebih jahat lagi pada orang itu. 
Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai 
mengambil hati dan pandai menghargai orang. 

Suka mementingkan teman dari dirinya sendiri. 
Berfikiran terbuka, pandai simpan rahsia, tidak suka 
diperintah dalam bekerja. Keputusannya tidak seimbang, 
kurang pengalaman. Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk. 

Hanya orang2 tertentu saja yang tahu melembutkan hatinya.
Dalam soal kewangan, dia pandai cari duit tapi tak pandai simpan duit. 
Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta.
Seksualnya tinggi dan kuat, romantik ditempat tidur dan pandai berasmara.

KHAMIS
Dia suka menyinggung hati orang lain, cakapnya kesat, 
kemahuan kuat, dan bersikap agresif. Rajin dan tekun bekerja, 
tak suka diganggu ketika bekerja, bercita-cita tinggi. 

Boleh terpikat kepada lelaki lain walaupun sudah ada 
kekasih atau suami. Namun dia tak mudah jatuh cinta, 
suka menyelidik dahulu sebelum bercinta. Hatinya tidak 
tetap, mudah terpedaya dengan pujuk rayu sehingga tak 
kenal antara yg baik dan buruk. Dia pandai mengurus dan 
merancang kewangan. 

Pada awal perkahwinan, tunduk pada suami, akan berubah 
apabila sudah lama berkeluarga. Seksualnya tinggi, jika tak 
pandai mengawal nafsu boleh terdorong ke lembah hina.

JUMAAT
Wanita yg lahir pada hari ini tabiatnya berani menentang suami.
Bangga diri, suka berbelanja, suka dipuji, suka bergaul 
dan suka melakukan perkara yang merbahaya dan sia-sia. 

Bersemangat waja, pandai simpan rahsia, tak suka mengaku 
kesalahan sendiri. Dalam soal kewangan, bersikap boros dan 
tak pandai simpan wang. Cintanya sejati dan tidak mudah 
berubah, cuma kadangkala tidak telus. 

Seksualnya sangat 
teristimewa,menyeronokkan, penuh kelembutan tetapi apabila dingin tak suka dipaksa.

SABTU
Kuat cemburu, suka kebendaan, tak gemar dengan 
anak-anak, suka bertikam lidah. Namun dia tegas pendirian, 
cerdas pemikiran, teliti dalam banyak hal. Tidak pernah berasa puas, 
suka berkorban apa saja demi mencapai cita-cita. 

Apabila bercinta, suka menyelidik latarbelakang pasangan 
dan suka menguji. Pandai berjimat dan sentiasa berfikir 
untuk masa depan. Wanita ini akur dan mengikut perintah suami. 

Seksualnya agak dingin, tetapi apabila bermula, 
seksnya kuat dan tahan lama, tidak tergesa2 dan dilakukan 
dengan kelembutan.

AHAD
Wanita yg lahir pada hari ini kebiasaannya sukakan 
kemewahan dan menunjuk2 diri. Apabila bersuami taat 
pada suaminya namun suka merendahkan kawan dan 
bersikap bangga diri. Dia tidak suka dengar nasihat, 
mudah terpedaya dengan kata2. 

Suka mengkritik orang tetapi tidak suka orang mengkritiknya. 
Percintaannya tidak telus tetapi sanggup berkorban apa saja 
jika hati dah suka. Pandai simpan rahsia, rajin berusaha dan
 bekerja, tak mudah mengalah namun bersikap pemboros. 

Rangsangan seksualnya tinggi tapi apabila tak dapat kepuasan cari jalan lain.


SALAM JUMAAT



Thursday, April 7, 2016

HUTAN PENDIDIKAN BUKIT GASING


Assalamualaikum semuaaaa..

last week haku xde plan nak g hiking kt ner psl geng2 ramai g Jerangkang (korg google la ye).. aku maleh nak g jejauh sgt .. so kengkonon nyew nak g just warm up hajew .. cz last 2 week g Tabur aku lemau sgt2.. tah nape tah .. bdn letih sgt2 le tu kut.. 

then aku pun GPS aje la g ke BUkit GASING , area PJ aje ..ikut laluan KWSP pj tu .. 1st time pergi .. x sangka dlm KL ada hutan tuk di hiking .. mmber2 ckp just landai2 aje.. 













aku g kejap je , psl malas hahahahahah... 

tuk beginner , Bukit Gasing or Bukit Broga mmg the best place la tuk try and error .. just nice and landai , cume broga agak panas le.. bukit gasing ni sejuk nyaman je... cozyy siap ada cm takungan air dari terusan air, dak2 kcik dok mandi bogel hahahahahah comei je ..

then lps aku rs maleh tu , terus g puchong ngn subang ke Sport Direct tuk beli kasut hiking.. kasut aku tu tuk RUN tp haus dek hiking ahahhahahah run tah kemana tah .. pijak batu pun dh terasa kt tapak kaki, so mmg wajib g beli lew.. leh tahan le hrga dlm rm119.. siap beli beg hiking jgk .. 

kalau korg xpenah g Hiking, g le try .. u will love it.. tenang je rasa nye..  


Wednesday, April 6, 2016

PLAN FIRST GOLD - DAH DERHAKA


Assalamualaikum semua .. 

hahahah xleh blah kan tajuk , tp as uols tau .. aku ialah penguna tegar MAXIS ocey , since aku abih study lg .. haaaa thn 2001 la lebih kurg .. xpenah aku trniat tuk bertukor lain .. 

tp sejak2 zaman semua nye kne ada line tenet , and aku plak berbusiness makin kencang ni .. nak x nk trpaksa jgk pk pjg .. cz b4 ni aku gune line maxis 5GB dlm rm158 uols.. tu lum msuk GST lg yew... sempot gak laaaaa... 

then tah cmner, bile aku tukor ke data baru 5GB tu (b4 tu aku ambik 3GB je) ..aku rs kan dh cm kne byr bill 2x sebulan , parahhhh .. kejap2 kang dia ckp line dh limit, kjp kang data abis.. ermmm nak x nak aku wajib jgk bertukar.. 


memula aku ingt nak nk ambik UMOBILE yg 15GB rm70+ .. tp memikir kan kang balik Tganu terus xdok line.. ermmm aku gigih la ambik CELCOM promo aritu , promo GOLD ni abis akhir bln 3 kalau x silap.. tp rsnye diorg dh extend lg .. baru le legaaaa skit... 

promo CELCOM ni 10GB rm84 trmsuk GST .. not bad la kan , cz aku dh pnh byr lg mahei , so bile byr skit rs best lew.. ado xtra money .. line pun ok la ..

bile aku roger kt kengkwn , diorg ramai yg g tukor terus.. aku dh gune dlm 1bln lebih la..  

Thursday, March 31, 2016

CHOCOLATE WAFFLE


Assalamualaikum semua.. 

sihat ?

sapa penah makan waffle choc? aku 1st time hahahahhaha, jakun kan ... selama ni rs yg biasa/vanila je .. ttibe ado org wat perisa choc.. ltk plak filing planta ngn choc cair.. fuhhhhh mantoppppppppppppppppppppp


aku makan ni kt LRT AMPANG.. 

Wednesday, March 30, 2016

DAH KENE TANGKAP ... BERTUKAR LAH


Assalamualaikum semua.. 

mlm smlm b4 lelap kan mata , sempat la review FB kejap ...dok scroll2 tu trlihat kelibat org kene geri & produk Milo .. 

aikkk cm pelik je , apa kah kaitan nye.. dok bc .. ghupe nye mamat ni dok 'proses' sdiri 'MILO' diorg ye... fuhhhh , mmg pjg btl akal diorg ..tp syg nye dlm laluan yg salah .. cian korg dik .. muda2 lg kut.. dh glamor msuk paper, kalau korg btl2 nak wat duit , g le kje kt Kilang Milo .. balajar cmner nak proses ke packing ke ngn cara yg btl .. 

phtu try wat kecil2an gune brand korg sdiri .. mne tau , korg nye CHOC lg sdap dr MILO ke kan .. 

tp yg PENTING nye , aku nak habaq.. MEH BELI TAMAR COCOA .. coco trsedapppppppppppppppp abad ni .. 




whatsapp 0123084506 for order..