KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, September 15, 2014

PABILA FROZEN BERKUASA

 
Salam sume...
 
sabtu lepas , x tau nak ckp nape tah lembek sgt bdn ku rs kan .. huhuhuhu kne ambik xtra vitamin le kut..
 
aku rs HB aku low ni, cz bile bnyk brjln aku cm rs dahaga sesgt, phtu kne duduk kejap .. jln pun xleh laju2 dh leps tu .. huhuhh cian kan ..
 
so aku dgn malas nye nak kuor.. pak ajil terus le psg cite frozen .. laju le dak2 berdua tu melayan smp x bergerak seinci pun oceyyy (tuk 30min pertama je la) .. aku pun ambik time tuk nap jap .. smbil2 dgr pak ajil ala2 bertukang kt dapur..
 
bile bgun tido , aku tgk pak ajil msak .. cian plak dia.. ke dia sian kt aku .. hehehehe almaklom la kan kan kan (haaa jap lg aku cite)
 
memula dia wat bfast ala2 western.. ada scramble egg, hotdog, kentang grg (home made) and hugget..wahhhh menyelerakannn , tp x ckup le plokkk .. lunch tu pak ajil msk nasik plokk... ada sup syur ngn ayam grg , jadi la tu .. alhamdulillah keyg aku anak beranak ..
 
ahad tu bile dh rs ok skit.. aku msk bfast ckodok sardin.. lunch nasi grg sardin .. haaaaa brtambah2 masing2....

BILE CUTI SEKOLAH

 
 
 
begini la keadaan nyeee...
 
nmpak x , tido berjemaah ... layan kan ajew..
 
bile tgk gini, ibu nye pun ala2 nak join..sibbaik laaaa ibu nye kje dr umah ... lunch leh golek2

Friday, September 12, 2014

TEPUNG GOMAK .. ingt leh wangi smp bile ka?

 
salam uols..
 
haaaa ni kisah mlm bile tah .. anak dara ni mmg pantang kalau balik umah toki sah dia akan crik 'baby' dia phtu sure akan capai pempers.. dia ckp 'baby yak'..
lantak le dik , janji bahagia..
 
phtu kalau dia dh boring, mule la dia kacau toki dia yg tgh syok layan blog (haaa abah aku pun layan blog ocey , tp blog politik la) ..phtu kompom abah aku serabut cz amni xabis2 kacau dia.. last2 dia kasi bedak kt anak dara tu..
 
dah le bg bedak lelaki , pening aku bau nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... huhuhuhuh 1 rumah berbau tau.
 
then start le projeck dia..

 
nampakkkkkkkk??//
 
abis leeeee muke baby dia.. phtu dia sapu plak kt muke dia..
 
di sebab kan aku pening2 lalat ngn bau bedak jantan.. lps dia puas main smp abis 1 btl bedak tu .. terus aku mandi kan dia ngn baby dia skali .. bior le dia main buih sabun dlm tab mandi dia puas2.. baru wangi ..

Thursday, September 11, 2014

STOP ANIMAL ABUSE

 
Salam ptg sume..
 
lps makan mato pun layu2an ..
 
ni sejak 2manjek dok beleh FB , ada ke kes penderaan haiwan .. x kisah le kucing ke anjing ke or lain2 tu ..
 
sian dan sebak aku tgk .. yg trbaru aku tgk ada video minah indon bertudung yg katanye dok umpil sume gigi kucing.. astagfirullah .. apa le dose kucing2 tu ..
b4 tu , kucing kne belasah smp patah rahang cz of ia curik ikan ..tah2 mmg lapa time tu, itu je mknan yg ada .. xkan plak kucing tu nak pi meragut rumput , dia bkn kambing or lembu.. tp apa2 pun , as manusia yg Allah swt bg akal .. trgamak smp tetak kucing smp cmtuh sekali ..
 
diorg ni x tau ke KUCING tu binatang kesayangan Rasul kite?
 
 
pnh abah aku xpasan terlenyek anak kucing bwk kete, aku smp menangis tersedu2 hingga demam ocey .. cz trkejut nye psl .. aku tgk abah aku mmg kesal sgt , tp nak buat cmner x perasan ..
sjk tu , tiap kali nak kuor kete .. dia pasti kan xde apa2 bwk kete..

KERTAS UPSR BOCOQ??

 
Salam sume ..
 
as usual bersiaran di rumah abah ku trcayangggggggg...
 
haaa korg bc tajuk tu kan , sure ramai yg emo .. mana idok nyeeee.. UPSR punnnnnnnnnnn ado yg nak pi bocoq kan .. dh kenapaaa kan..
 
bkn pe, sian kt budk2 wehhh .. emosi trganggu.. phtu paper subjek lain pun lps ni xtau cmner nasib nye kan ..
 
kalau aku le.. mau maleh dh nk menjwp.. tah2 bile dh jwp tup2 bocoqqqq kene plak jwp balik .. hhuhuhuhuhu dh le time exam kite dh curah kan sume nye kt kertas tu kan ..
 
siannn diorg ..

Tuesday, September 9, 2014

NANGIS PUN NAK SELFIE

 
Salam uols
 
 
haaaaaaa nampak x propa di situuuuuuuuuuuuuu.....
 
ms ni anak bertuah ni nangis psl dia nak apa tah .. aku pun dh lupe, ke ayah or abang long dia ngusik .. phtu mule leeeeee berlakon nangis smp siap pakej kuor air mato berjela2 ..
 
bile aku ckp kamera.. kamera.. dan2 la dia tgk kamera phtu leh snyp kjp.. phtu leh smbung balik .. ngadewwwwww sesangat..
 
phtu upah le dia ngn biskut choc + susu dutch lady .. terus dia smbil tgk tv...

kuey Teow Hong Kong style

 
 
 


 
Resepi 1 orang makan - (kalau dlm kluarga tu ada 6 orang agak2 la ye)

kuey tiaw untuk seorang makan
2 biji telor (kalau taruk 1 biji mcm kurang garing nanti )

Panaskan minyak dlm kuali mcm nak goreng ikan tu minyak nya
kacau 2 biji telor guna garfu dan taruk kuey tiaw dlm telor tersebut..biar bercampur
goreng campuran kuey tiaw dengan telor..goreng masak atau garing (saya suka garing) bila makan kruk krak kruk krak.. angkat dan toskan minyak.. ketepikan

Kuahnya
1-2 ulas bawang putih
1 @ 2 biji cili api diketuk
air secukupnya
1-2 sudu besar tepung jagung (bancuh dgn sedikit air ye) kene agak2 kepekatan kuah ye..tak cair sangat dan tak terlalu pekat)
1/2 kiub pati ayam
sayur kailan
lobak
jagung muda dibelah 4
cendawan butang di potong
kobis dipotong
isi ayam dipotong dadu
sotong dipotong bulat
udang dibuang bahagian mulutnya
lada sulah
garam
ajinomoto bagi siapa yang nak taruk sbgai penyedap rasa(saya tak taruk)

* Panaskan kuali..masukkan 1 sudu minyak masak.. masukkan bawang putih yang
diketuk sahaja...goreng sehingga naik bau..
* kemudian masukkan air (anggaran tuk sorang makan tp kalau nak buat satu famili
pandai2 la gandakan apa yang perlu ye)
* masukkan isi ayam, kemudian sotong dan udang..
* masukkan bancuhan tpg jagung tadi. kepekatan kuah ni sperti yg saya bgtau tak
pekat tak cair sangat..
* kemudian masukkan sayuran yang dipotong dan lada sulah..dan taruk garam dan
perasa..
* perhatikan keadaan kuahnya ye..kalau cair tambah sikit lagi bancuhan tpg jagung
dan air

masukkan dlm pinggan kuey tiaw..curah kuahnya atas mee tadi.. dan tabur lada merah dan limau serta daun sup dan sedap dimakan dgn cili potong
 
 
kredit : FB
 

CERITA HARI INI

 
Assalamualaikum sum...
 
bersiaran di rumahhhh
 
lst week , khamis ngn jumaat aku mc... teruk plak aku kne gstrik mlm rabu tu .. seksa oooo .. smp letih bdn tahan sakit..
 
dr kul 1am smp subuh aku nangis huhuhuhhuhuhu , laki aku dh mengelabah dh .. dia ajak g spital .. tp aku seram plak .. last2 aku suh dia urut kaki aku .. smp le aku lelap .. sian pak ajil letih melayan bini dia yg x sihat ni.
 
Lemau jgk le bdn aku ms khamis tu , terus pi klinik.. doc ckp angin banyak kt perut .. tu psl leee angin tolak kt ulu hati tu .. alang2 tu doc kasi aku mc 2hari .. haaaaa rehat puas2 ye..
 
2hari tu jgk aku anto jgk amni g umah bbysiter cz mmg x larat nak melayan .. xkan plak aku nak hrp kan abah ngn mama aku kan..
 
today amni ngn akil skali ado kt umah ni.. anak teruna cuti, cz UPSR..
 

Tuesday, September 2, 2014

JEJAK KASIH DI IJOK

 
Salam uols ..
 
haaa , nmpak tajuk ... gigih kan , tuk org yg dok lemau2 loya ni .. jauh jgk perjlnan kami weekend lepas..
 
sabtu nye kami xde pi mane pun, cume mengantikan mama abah tuk kenduri jiran dpn umah diorg ni .. dpt jgk mkn dging kambing golek .. yum2..
 
ahad plak g IJOK, mmber kelas aku kwin .. bygkan la last kami jmp ms tu thn 2001 la , ms grad .. phtu x jmp2 dh kecuali ada la 3 4org yg lain.. tu pun ms akil umur 2 ke 3thn , phtu x jmp2 dah ..
 
yg kwn pempuan aku ni last aku jmp ms aku kwin , 11thn lepas .. ms tu dia baru bersalin , aku as pengantin di request tuk tepek bedak kt anak dia.. nw ank dia dh 11thn , jd encem boy dah ..
 
mmber aku ni dh 4org anak dh , tp kurus bebenor .. laki dia plak makin kembang .. ni pun kwn aku ni ngndg 3bln kalau x silap .. anak yg last dia dh 4thn .. so elok sgt le kan , dia suri rumah .. mmg meriah le dok umah ngn anak2 ..
 
anak dia pempuan yg baya akil 7thn , tp bile brdiri sesama nmpak kcik je anak dia.. cz akil ni mmg tinggi cume x kembang, kwn2 aku ingt akil dh drjah 3..
 
 
ms diorg snap2 ni , aku tgh makan .. 3 org geng dh nak balik .. so diorg snap2 dlu ..
 
gaya huru hara
 
kwn kelas aku yg kwin ni lelaki .. umur dh msuk 38 kalau x silap , akhir nyeeee menamatkan zmn bujg jgk .. dia ni jnis pemalu sgt2 .. dlm kelas dia paling senior (umur paling bnyk), org lain sume agak segan aka tkut ngn aku psl aku ketua kelas .. tp abg aku sorg ni paling suke sakat aku smp aku penah nangis tau .. phtu pandai dia pujuk aku kasi 1 keping besi yg dia print gamba tembam aku .. siap tulis 'aju tembam' wakakak ampeh .. kwn2 ramai mmg pangil aku aju.. dlu nama zura tu agak berat tuk aku, aku selalu sakit.. nw ok dh kut..
 
 

DAP NYE

 
SELAMAT PAGI SUME..
 
bersiaran di rumah today ..
 
sgt teringin ngn coconut shake + nasi lemak + behun grg + mini muffin choc KLEBANG..
 
cuti 3hari ni ramai kwn2 dok up gmba diorg brcuti ke Melaka .. aduyaiiii hati ..