KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, April 13, 2015

MEDELA HANDSFREE UNTUK DIJUAL

 
 
Assalamualaikum sume ..
 
ni aku hanya sekadar membantu kawan ye(kawan ni ada xtra)..
 
tuk kwn2 yg ada gune MEDELA set tp xde/hilang sparepart ni leh beli MEDELA HANDSFREE KIT
 
direct wasap/call : 0162386624
 
harga sgt2 berpatutan...
 
 
ni tali yg attach dari tali bra ke btl pum tu..
 
gamba dr ihsan GOOGLE

Wednesday, April 1, 2015

HANTARAN UNTUK ADIK PEREMPUAN NO 3

 
Assalamualaikum uols..
 
aku lupe plak nak tepek gamba hantaran2 yg aku deco sendiri tuk adik perempuan aku last year bulan 3..
 
sgt jenuh tau psl nya aku kne buat bunga paha (yg kiri kanan pelamin tu) jgk .. dia request nak aku deco aka buat jgk .. so aku ambik mood start buat dlm bulan 9 2013 jgk la(agak2 je la) masa ni Amni kecik lg and BF lg .. penat oooo, sakit jari x yah ckp lew.. kalau dh bunga PAHA tu kt 100pcs kan .. siap aku tepek ladybird lg tu (nmpak x rumpunan yg warna maroon tu)
 
so korg layan je la ye...
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

Tuesday, March 31, 2015

HAPPY BIRTHDAY MY BERTUAH ~~~ MUHAMMAD AKIL KHAIRY yg ke 8tahun

Assalamualaikum sume..
21hb March yg lepas kami ada la wat majlis kecil2an tuk BESDAY BOY yg ke 8 tahun,  xsngka plak dh besar dh anak teruna ku sorg ni... dh jd big BRO tuk adik dia si Amni tu ..
majlis aku wat konon2-nya mmg kecik2 je psl aku nak wat just HI TEA je .. tp tup2 jd agak besar jgk le bahahhaahhaah ampeh, sibbaik la x melangkau dr budget ku ..
syukur Alhamdulillah majlis berlangsung dgn meriah smp penuh umah mama aku .. majlis start dlm kul 3lebih jgk la , tp kul 2.30 dh ada yg smp .. time tu plak aku tgk makeup, so kne tunggu le sat .. sibbaik fmily2 aku ada...
pagi-nye tu, aku dr umah rushing g pick up kuih2 ngn alat2 lain le.. phtu gigih plak set up kt umah abah, sempt lg tu lap kipas sume.. dh cm nk raya plak bahahahha (raya pun aku x lap kipas).. aku cume sedih impian nak belikan abah mama aku aircond tuk umah diorg ni x trcapai thn ni, hrp2 thn dpn KPI aku up le so leh belikan diorg aircond..
dlm kul 4pm cmtuh , makin ramai yg dtg smp geng2 bapak2 kne lepak kt luar bahahahah mintak maap la ye cz umah x bape besar.. then sesi top up mknan pun bermulaaa.. masa ni akil x makan sgt , dia bz main .. smp le sesi potong kek , anak dara yg xcited ..
kami2 sume pakai sedondon kecuali yg lelaki la .. cz diorg ni ikut mood, cm mama aku dia maleh nak pakai tp weols paksa , so kene la pakai jgk .. bahahah aka redha le tu kan ..
Org dtg smp ke lepas maghrib tau, penat aku di buat-nye tp aku ttp happy melayan tatamu yg dtg.. hrp2 uols x serik nak dtg ye..
ni sebahagian dari pic yg sempt aku upload ye.. nnt kalau rajin aku tepek lg..


bile semua org dh balik, besday boy lajuuuu je g ambik pingan .. makan roti jala smp 2pingan ... haaaa lapa rupe nye, aku ingtkan dia x ingt makan dah .. lepas makan , mandi2 phtu selamat zzzzzzzz ngn dak bulat Amni Khairina tu..

insyallah kalau pjg umur, luas rezeki akan wat besday anak Dara plak bln 9 nnt .. apa2 stay tune ye..


** abaya2 weols ni beli sedondon kt FB tau .. crik je fb : in the closet..

Monday, March 30, 2015

haiiii la GST

 
Salam sume..
 
korg sure dh tau sesgt psl GST ni kan kan ... emmm kalau kite nak komen bnyk2 smp berbuih mulut pun x gune jgk , cz GST ni dh msuk akta besar Negara ..
 
tp yg aku xpaham nape ye , katanya dh kaji secara trperinci .. tp aku tgk rata2 semua barang malah mcm2 lg NAIK mendadak.. kelmarin aku g NSK, diorg siap dh tepek hrga tuk 1 April nnt .. beza jgk le dlm 40-50sen... tuk org kaya2 myb x terasa le .. tuk yg miskin dan sederhana .. tu agak banyak .. tu kalau 1 brg dh 40sen , xkan korg g market nak beli 1 brg je kan ... kalau dh 20brg cmner... ????? tu kalau sorg , kalau 100+ org pi dlm 1hari .. emmm xkaya ?
 
tp bkn kite2 la yg akan kaya tu kan kan kan ... so kite yg sederhana ni makin jd sgt sederhana la jwpnye , phtu sure suh rakyat jimat ...
 
aku dh start2 nak pose soping ni .. beli tuk2 get ready raya je , phtu stop le.. skng ni even ada sale2 pembukaan yg murah2, aku dok trbyg benda2 lain yg sgt2 perlu dibeli skng ni ..
 
 

TAMAR COCOA Minuman Sunnah

 
Salam uols...
 
alas perut ngn TAMAR COCOA b4 lunch ... skng ni kalau rs2 lapa mmg minum 1 cwn TC je .. Alhamdulillah kenyg ...
 
kaya dgn rasa COCO dan KURMA yg membuatkan kite sentiasa cergas dan paling best ANTI STRESS...

saje nak share2 kt uols, sejak2 dh bertukar ke Tamar cocoa ni kan .. anak2 mmg jarang dh minum susu Dutch Lady terutama Akil .. cm amni still minum kalau kt umah bbysiter (ni pun bbysitter amni dh start jd penguna Tamar Cocoa jgk skng ni) .. tp xtau le nape sejak2 ni dak berdua ni cm xhenti2 makan je.. b4 ni aku pening nk bg vitamin hape ke dua2 ni cz masing2 cm susah nak makan lg2 NASI.. skng ni x yah offer, apa yg aku wat sure diorg yg abiskan .. kdg2 kne wat lain tuk ayah diorg .. berat diorg pun dh makin naik, tp Akil mmg susah nak kembang le kan psl dia lelaki + aktif plak .. amni still leh kembang cz dia kcik lg ..
So uols, x rugi pun nak try ...
 
 
dh 2hari stok kt rumah sdiri out.. pening bile anak2 mintk COCO.. kt opis pun baru je top up jumaat ... ni penangan permintaan yg sgt2 tinggi skng ni, lajuuu je stok out..
 
kalau nak order, whstapp 0123084506 zura ye.. .
 
leh jgk pos ke mane2 aje..
 

MONORIL TITIWANGSA TERBAKAR

 
ni info pagi td ..
 
dpt kt FB ..
 
menakut kannnnnnn btl ...
 
skng ni dah le suke naik monorail g Time Square tiap JUmaat ...
 



 

IM BACK | SESI LUAHAN RASA

 
Assalamualaikum sume kengkawannnnn...
 
how r u today ?
 
berzaman x update blog ye.. adehhh, kt opis ala2 xleh nk up gamba .. tu yg malas nak update tu.. bnyk update kt IG ngn FB je ..
 
kehidupan aku? emmm cm biasa , cume last week ..haaa nak habaq mai , aku x tau le nape .. ramai tui le yg nak aniaya aku nak buli2 aku .. pelik2... padahal aku x layan pun diorg2 ni..
 
dlm team aku (sume gurl, 2org je lelaki) now dh jd cm ado 2 puak.. 1puak dak2 lama, 1lg puak dak2 contract baru.. yg tu kutuk tu, yg ni dlm diam2 disygi oleh team lead.. so puak lama x puas hati le kan .. aku ni sume aku kwn, aku tgur cm biasa... bile aku g lunch ngn yg ni , yg tu terasa .. bile aku g yg sini plak .. yg sana ckp geng sana plak... adehhhh pening aku ..
 
ni kes last week, geng lama nk makan Kenny rogers.. tp diorg ajak geng baru.. aku ingt kan ok le kan .. tup2 bile duduk, diorg suh aku pindh dok tgh2.. alas an cz minah lama yg dok tepi x suke dok tepi dak contrct baru .. dh le bile suh aku pindh tu siap jerit2, tengking2 aku .. aku ni dh rs darah dh naik smp tinge dh , tp aku saba je psl minah yg tngking2 aku tu tgh preg.. aku lepas geram ngn hempas hp ngn wallet je atas meja, phtu aku diammmmmm je smp abis mkn , czzzzzz.. yg puak sana ..borak ngn geng diorg, yg sini plak borak sini je.. pening aku, bile abis mkn aku blah lepak jap kt tmn klcc.. phtu smpt pusing klcc 10 min baru balik opis. Mostly diorg ni mude dr aku, tp nmpak cm x reti hormat aku dh skng ni , melampau2 dah ..
 
smp le tody (aku vo ni), xde yg tgur aku .. tp dak2 contrct baru ok je ngn aku ..jumaat lepas g TS ngn dak2 baru .. dak2 lama ni diorg besa kepala la jgk , tau le diorg lama.. tp aku lg lama, cume aku xreti nak baran2 .. kalau aku mrh sgt2 aku g Dhuha , sure leps tu aku nangis.. phtu aku ok dh .. malas nk pk2..
 
 
.
.
sory la uols, kne bc luahan hati aku ni .. :P
 
.
.
xsaba nak pi cuti2 msia ni.. thn ni mampu dlm Msia je..
*gamba lama

Thursday, February 26, 2015

CNY CELEBRATION 2015

 
Assalamualaikum uols..
 
apa kabaaaa.. windu nyeeee nak berblog aka BW ..
 
kt opis xleh nak layan sgt, kje bnyk .. time balik plok bz menjait uhhhuhh .. phtu bz ngn business lg.. haaa leh cek ig #fazurybeuteq tau ..
 
today kami RED DAY .. cz management mmg request sume staff pakai bj MERAH menyala...
 
aku le paling sonok, cz aku suke je pakai bj bright2 ni .. aku pakai bj kurung je, bunge2 merah2 + tudung merah menyala.. haa cm sport light plak aku rasa..
 
tp xde la snap2 sgt, cz bz makan .. Alhamdulillah kyg .. aku nmpak kuih ni .. ramai panggil kuih ni KUIH KU
aku xpenah makan kuih ni, td pegang gune sepit cm keras je .. x jadi lew ambik .. tgk kwn2 makan aku pun rs le skit.. ada inti kacang kt dlm , lekit2 rs nya..
 
 
 
pehtu makan YEE SANG jgk skit.. tp tekak aku x bape nak terima psl rasanye x kene ngn keinginan tekak .. so makan skit je , janji rasa kan ..

 
uols ada wat ke mkn2 kt opis sempena CNY ??? sure ada .. time ni la kje sume freezzeeee phtu perut kenyg sakan2.. lps mkn memasing lemau , siap ado yg balik terus lepas makan ..
 

Thursday, February 12, 2015

RED RIDDING HOOD


Salam sume ..

kalau dh ada anak dara mmg x sah kan kalau x soping flower2 tuk dia.. 

ms jln2 ngn amni kt JJ balakong cuti Thaipusam yg lepas, trpandang kt 1 booth jual kasut.. tgk ada saiz kecik2, nmpak plak yg ni .. kain jenis lembut, suh amni try .. laju je dia berlari2.. mmg dia suke le tu .. lg plak ada bunge2.. 

sibbaik murah je rm15, beli je la.. leh pakai ms raya.. 



KEK BATIK VERSI TAMAR COCOA


Assalamualaikum sume .. 

ni memperkenalkan KEK BATIK versi TAMAR COCOA .. sgt sedap , lebih creamy tau .. 

ni cousin aku yg wat .. leh tgk kt ig aku #fazurybeuteq .. 

aku bg 1pek Tamar Cocoa kt uncle aku,dia dok tny hrga.. aku suh la dia wat kek batik cz alang2 mmg aku tingin nak makan .. xsmp half day dh licin, si akil dok ngap b4 g skolah , phtu bekalkan skit tuk dia.. yg lebih aku bwk g opis.


xrugi ooo beli.. dh le sedap , murah .. xyah tmbah apa2 pun .. 

RM21.00 sahaja 

whatsapp saje 0123084506 zura

weekdays : cod kt umah mama aku kt cheras
    cod area klcc / Pavillion
                cod area Wisma Chase Perdana

weekend : leh je COD area KL /Selangor 


yg penting leh POS LAJU di semua tempat