KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, January 27, 2015

XLEH DOWNLOAD

Assalamualaikum sume

start dr aku downgrade internet explorer ke version 8 , aku xleh nak upload gmba kt blog ni .. adeh ..

ada sapa2 pakar IT tau cmner nak adjust x?

Monday, January 26, 2015

PASRAH



Assalamualaikum sume

'kini akuuuu pasrahhh dgn segala nyaaaaa'...

wahhhhh intro je dh ado lagu kan.. emmm tp itu yg aku hadapi skng ni .. cume aku sdiri yg menghadapi nye..

after operate 4bln lepas, aku rasa tindakbalas dh bermula... start dgn tapak kaki mengering, phtu merekah then pedih sesgt.. tp aku gigihkan jgk every night sapu ngn losyen Anugerah, walau pedih gile berdenyut2 tp ku tahan jgk la..tp syukur dlm 2 3hari ok.. cume bekas kering x ilang terus, then plak rmbut aku.. start dr hosp balik ke rumah until tody , aku rs cm aku ni pesakit lukimia ooo ..xyah sikat la, just lap ngn tuala lps mandi , for sureeeeee melambak2 yg gugur.. lum lg kalau yg aku sikat , mmg segengam rambut trlerai.. and now, aku sgt2 sensitif dgn semua org even fmily sdiri .. tp buat yg x faham tu mmg akan sentap ngn aku, tp cm yg ada pengalaman tu diorg akan faham dgn situasi yg aku hadapi.. aku try to control tp kdg2 xboleh .. and now aku kuat jgk marah2 tnpa sebab ..

memula aku try sgt2 tuk control emosi smp 1tahan aku menangis semau2nye cz aku xtau cmner nak buat dan hadapi benda ni smp mati..tp hari2 aku doa moge semuanye dipermudahkan dan aku akan kuat semangat .. cume kdg2 aku trpk nape mestinye 'aku', cume sebenarnye xbaik kan bile pk cmtuh ...

kwn2 aku ckp 'Allahswt sgt2 sygkan ko Zura , that y dlm ramai2 ko insan terpilih..cz ko seorg yg kuat "..

emmm kuat part mane pun aku x pasti, tp apa yg pasti aku akan hadapi nye untuk seumur hidup aku ..

skng ni aku cm rs ada kwn2 yg ttibe je jauh kan diri dr aku, aku smp cek balik wasap or pm yg aku pnh anta..kut2 la aku trsalah kata ke apa ke.. tp xplak aku jmp, cume xtau nape dia bejauh diri ngn aku .. ke aku je yg rs cmtuh? myb perassan aku kut la ye..

bile pk2 mmg aku sedih sgt, adik2 pun cm dh start x leh tahan ngn aku.. smp kdg2 diorg ignore je aku .. aku dh rs cm sorg2 , mmg perasaan akan jd cmni ke?
susah nye jd diri aku skng ni, even kt opis aku gelak2 cm xde masalah pun ..tp dlm hati Allah swt maha mengetahui ..
xkan plak aku nak nangis je sepjg hari kan .. kang xpsl2 kne sakit jiwa.. cume aku xleh pendam , aku kne jgk nangis..

pakajil... emmm xperlula cite psl en shuben aku tu ye.. cume anak2 still sama cume kdg2 bile diorg lebih pd pakajil aku terasa cm terasing...

sian korg ye,kne bc plak luahan hati aku ..

tuk org yg aku xsuke tu , plz ar xyah skodeng dh blog aku.. blog aku is HAK aku .. xyah nak jaje kisah fmily aku dah , xyah nk ambik tau cz u not in our life dah .. get ure own life..

aku redha dan pasrah pe yg berlaku, aku doa sgt2 semoga aku kuat hadapi semua ni .. aku sgt2 perlukan semangat

Wednesday, January 7, 2015

TAMAR COCOA minuman HEBAT

 
Assalamualaikum sume...
 
3rd at work , alhamdulillah ok .. cume bdn penat arrrr.. kalau agak2 rs cm ngntok or letih , terus pi koyak sachet TAMARA COCOA .. wat air panas2 or sejuk mmg layan abis wat keje sementara tunggu lunch ..
 
so lepas ni leh COD area KLCC/ PAVILLION ye uols ...
 
 
 
 
 
whatsapp 0123084506 zura
 
 
 
 
HARGA : RM 21.00 sahaja
 
 

Friday, December 26, 2014

#PRAYFORPANTAITIMUR

 
 
Assalamualaikum sume..
 
dari smlm lg hujan x benti2 kt cheras ni .. sejuk btl..
 
 
dlm sejuk2 tu tingt kt kampung .. kuala Tganu ngn Kuala Pahang.. dua2 air naik , tp alhamdulillah x seteruk kt Klantan ..
 
hari2 doa semoga air kt Klantan surut cpt2.. dh bape hari air tinggi ,sure ramai dh trputus hubungan sure batt hp or p.bank dh out kan .. nak cas kut mne plok kalau dh air dok keliling.. kalau ada pun, sure berebut2 sume nak cas..
 
Ya Allah, semoga kau permudahkan bantuan tuk mereka2 yg terlibat ..
 
 
 
** agak2 sgt x perlu tuk masa ni kan ??
 
 
 

MY NEW 'BUAH HATI'

 
 
Assalam sume..
 
aduyaiii sejuk nyeeeeeee..
 
hhihihhihiih today berbunga2 eppy psl apa yg diimpikan tercapaiiii ..
 
terus test kt felt .. walahhhhhh berjaya... lps ni leh la nk terima order bnyk2 ..
 
thn dpn adik no 4 plak nak kwin , leh le sponser door gift dia skit.. agak2 nak , kne le dtg kenduri nnt ye..
 
 

Wednesday, December 24, 2014

SUPRISE DARI EN SHUBEN aka PAK AJIL | MELAKA

 
Assalamualaikum uols...
 
dh nak lunch dh kan ..
 
ni nk update story (gmba mmg xbnyak la, cz x kose nak pgg hp time mandi mande) last week ..
 
aku last week ada arrr majok skit ngn pak ajil , majok2 manjew gitu kan .. dh lama x majok2.. so x berckp la kengkonon nye.. tup2 jumaat tu aku trbgun lmbt , tgk2 dh kat kul 8.. dlm ati 'eh nape pak ajil ni x bgun jgk ni .. kang dia yg huru hara nak g opis'.. aku tgk dia lena je.. aku pun kjut ar ckp dh lambt sgt dh nk g opis ni .. aku pun terus siap2 kemas2 bj nak bwk g umah mama (aku kan work from home smp January)
 
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tetiba pak ajil ckp 'xyah kje la today.. mc ke' ...aik aik aikkk sgt pelikkkk ni cz pak ajil ni jenis susah nak cuti sesajaaaa.. mmg terkejot monkey jgk la daku ms tu .. tp aku malas nak tny nape (org tgh majok kan bahahhahah) phtu dia mandikan anak2 sume, terus siap2.. akil ckp kt aku nak g mandi pool tmpt yg kiteorg penah pi .. aku pk ooo maybe kt putrajaya .. so aku bwk je bj mandi aku ..
 
dlm kul 11am kitrg gerak lps bfast la, aku tgk pak ajil dh ikut laluan lain dr hala ke putrajaya ni.. ni dh hala ke seremban , aik aikkk .. tup2 aku tertidooo.. sedor2 je aku tgk , aku dh berada di MELAKAAAAAAAAAAA.. ooomaigiosssssssss.. sempotttt mak , mau x nyeee.. aku bwk bj mandi je kutttt.. lps mandi , mlm tu nk pakai pe .. xkan nak B*$#@ je kut.. wawawawa... last pi masa Family Day opis pak ajil , kitrg mmg ada dpt free stay 2h1m kt Bayou ni .. pak ajil baru claim voucher le tu
 
sibbaik sepjg jln tu aku nmpak PArkson wat sale kt MICT Melaka .. haros la aku serbu cz nak beli bj2 aku .. tp b4 check in (aku xtau lg nak pi mane lg) kitrg g lunch dlu , pekena nasi campur lauk asam pedas area2 kg la.. dh selesai lunch pak ajil bwk msuk ..
 
  Bayu Lagoon Park Resort, Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil, Ayer Keroh, Malacca / Melaka, Malaysia 75450
 
auw auwwwww terkesimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa daku .. suprise sesgt .. syok oooo lepak waterpark sini, air cm ais batu .. sejuk yg amat2.. si akil ngn amni dh sonok sakan ..
tu pun ms pak ajil dftr kt kaunter, kami2 tungu kt dlm kete .. anak2 dh gelisah sesgt dah nak kuor.. adeh ..
 
lps park kete msuk bilik terus tukor bj mandi tau uols.. pdahal pak ajil ngntok gile, yg kami2 ni dh tido sedp dlm kete.. aku solat dlu phtu terus turun mandi manda.. kat kul 6lebey baru naik bilik , memasing dh kebulur ..sibbaik tapau pisang gorg ngn kuih2 ms lunch
 
 
mlm tu , weols kuor le pi MITC ..aku soping2 dh kt rm100 jgk la bahahahahhaha .. ampeh kan ..
 
then kami2 pi dinner kt BurgerByte Melaka.. sgt sedp daging ayam nye, daging bege ni rsnye diorg wat sdiri .. pak ajil order 2 pinggan je cz ingt akil xnk makan , tup2 dia ambik half dr bege pak ajil and half dr bege aku .. pak ajil xkyg lg bahahahah kami2 pi beli roti cream phtu minum tamara Coco (sibbaik bwk ocey .. haah , bwk yg scahet.. koyak ltk dlm air panas terus leh minum... mai pakat order ye .. RM21.00 SAHAJA)
 
 
 
 
 
balik otel kt kul 12mlm jgk , psl nye lps g MICT ngn burgerbyte tu kitrg g Mydin psl aku nk crik inner bahahahahhahah mcm2 kan .. phtu pak ajil beli terus la bj skolah kebangsaan ngn bj sek agama tuk Akil .. dlm tu aku nmpak le booth org jual KEK ..ada jgk booth HOUSE OF MINI.. tp aku tgk je psl x berbaloi le tuk aku .. bahahahhahaha .. aku beli kek slice cm indulgence strwbery , sedapppp ooo..

 
day 2 plak .. trpaksa bgun awal le kan psl kang bfast abisssss plok .. dlm lemau2 tu anak2 xbape lalu , tp nmpak je sosej terang bijik mato diorg ... aku makan yg bwh ni ..not bad la
 
 
lps bfast , kami naik sat phtu tukor bj mandi .. pi mandi manda tu smpt pak ajil jejak kasih ngn kwn opis dia .. phtu kwn ms dia kt kolej , yg kwn kolej dia dh jd Dresser Asst .. pak ajil je lari dr jurusan bahahahahah .. kwn dia ckp kalau nak mandi lg kt Bayou ni stay je kt umah dia , dia ada umah kosong (myb homestay la kut) so xyah le check in otel .. dok je umah dia tu .. auw auwww i likeeeeeeeeeeee
 
dlm kul 12 , check out .. tp b4 tu smpt weols ber 4 berendam dlm pool kt bilik bahahahahahah kelakor wehhh .. penuh tab mandi ..
 
then terus g Ayer Keroh tuk lunch .. as usual le kalau dh pi Melaka ni x sah kalau x pekena ASAM PEDAS.. eh lupe b4 tu g tmpt wajib >> Klebang tuk coconut shakeeeee (xsmpt snap gmba psl kebuluq)
 
 

Monday, December 22, 2014

AMBIK GAS

 
As Salam
 
bile anak dara demam , anak teruna plak start selsema batok .. emmm phtu dua2 nye saling berjangkit .. so makin teruk lewwww..
 
bile dh teruk , xleh nak tanguh2 ngn ubt dh le.. cz xleh bior lelama kalau batok2 ni .. terus g klinik ambik gas le jwp nye..
 
memula amni yg ambik gas, melalak2 aku dgr dr bilik sebelah (ms ni aku borak2 ngn doctor kesygan aku , cite2 psl kes aku aritu.. xleh cite sini cz aku meluat kalau tukng skodeng tau psl fmily aku .. menyibuk x sudah2) phtu bile turn abg akil plak ambik gas ,dia ok je.. then baru le anak dara xnangis , cz dia tgk abg dia relex je kan ..
 
 

MUSIM DEMAM BATUK

 
Assalamualaikum sume..
 
lama plak rasanye x update blog ni .. bz uols..
 
nak update psl anak dara tonet2 ni .. ttibe je last week demam panas, b4 tu rsnye dia kne mrh ngn ayah dia psl x nak pakai pempers, tup2 demam .. dh cm kebetlan plak , aritu toki mrah pun demam jgk tp xle teruk .. ni kire manje btl la kan , xleh kne mrh skit.. kne mrh je demam .. alahaiiii anak ..
 
tp kali ni demam mmg kuat le kt 39 jgk la .. risau jgk aku , dlm kul 3ptg terus ambik dia kt umah bbysiter, phtu pi klinik.. tongsil dia agak bengkak , mmg compom panas dlm le tu .. tp syukur le anak dara ni sgt senang makan ubt, x smp 2min dh settle makan 3jenis ubat .. laju le jgk kan ..
 
bile dia demam kuat ni mule le peel merengek dia mari, kdg2 geram jgk .. tp bile pk dia sakit tu, aku redha je la xtido malm dok jga dia ..
 
 
 
today demam dh ok le .. alhamdulillah , tp batok2 ado lg .. kne kasi minum air barli suam lg dan lagi ..

Friday, December 19, 2014

MORNING GLORY

 
Assalamualaikum uols..
 
bz btl leeee 2minggu ni, dak2 opis mintk tlg kje diorg .. aku ok je, tp yg X BEST nye bile LAST MINIT phtu kabut2 la nak suh wat cpt.. nak je aku jwp 'kalau paksa2 org nak cpt wat sdiri'... kannnnnnnnnnnnnnn
 
dh tau every month ada closing , update la masterlist daily.. aku xsuke wat kje last minit, cz xnak kabut2.. semak otak tau ..
 
dah le nk cpt, phtu x ajar A-Z cmner nak buat .. so aku ni trhegeh2 la refer cth yg b42 tu ... kan ke lg lambat ..
 
emo plak aku pepagi ni jemahat ni .. minum tamara coco lg best ..
 
 
 

Wednesday, December 17, 2014

ONE OF MY HOBBY | HANTARAN

 
Assalamualaikum everybody ..
 
sihat x ? lama plak x update cite2 kan , sorry ye .. aku dh start wat JD lain skng ni , b4 ni agak relax la jgk , now bnyk sgt ..
 
saje nak update hasil karya aku .. one of my hobby yg now dh jd side income plak ..
 
ni aku wat tuk cousin aku , dia kwin bln bape tah .. bahahahha lupe la uols .. ms tu agak short term la jgk, sibbaik laaaaaa bunga telur aku x kene wat , kalau x mmg aku x terima dah .. cz aku jnis x suke wat kje last minit , kalau dh tau montah nak kwin tu baik beli brg siap2 phtu pass kt aku .. haaa , baru le aku leh deco smbil fikir .. cz kdg2 aku ni on the spot leh bertukar deco2..

 
 
 
ok x???