KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Sunday, April 11, 2010

-- MAAJUN WARISAN KELUARGA- aturan mkn--





Dari segi saintifiknya bagaimana MWKboleh bertindak sebagai family planning........


1) Apabila kita makan Mwk ianya ia akan miningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu invironment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chanses utk pregnt adalah zero pada suhu ini.


2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih yg dilepaskan semasa bersama cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.


3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebabtu lah Mwk hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so pregnt lah tu. Coz inilah MAB ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.


4) Mangikut kajian juga semasa bersama ada berjuta2 benih dilepaskan. Benih lelaki/peremuan akan berenang n akan berjumpa di rahim. Hanya satu dari jutaan benih yang betul2 aktif yg menang akan ke rahim untuk membuat persenyawaan. Tapi bila sampai ia tidak berupaya combine kerana didapati suhu kat situ tidak sesuai untuknya. Tunggu punya tunggu tempat pun sudah melebihi 24 jam kecewa akhirnya habislah perjanjian hayatnya pun luput.


5) So satu biji itulah dose yang betul u utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj.So... itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protek just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.



KHASIAT DAN LAIN2 KEGUNAAN
Merancang Keluarga
Merawat keputihan
Awet muda
Memelihara peranakan
Membuang darah kotor melalui period
Menambah tenaga
Teraturkan period
Mencantikkan kulit/menegangkan payudara
Mengawal berat badan (Menguruskan Badan)
Melawaskan buang air besar (tuk yg sembelit)
Memulihkan/melambatkan monopaus
Menstabilkan hormon wanita
Melancarkan peredaran darah
Mengawal kolestrol dalam darah
Ikhtiar utk mendapatkan zuriat


LAIN-LAIN KEGUNAAN Mwk maksud kegunaan multi purpose


MELAMBATKAN MONOPAUS/MENGEMBALIKAN PERIOD BAGI ORANG YANG TELAH MONOPAUSDengan mengamalkan Mwk, anda tidak akan monopaus di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan monopaus.Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan Mwk masalah tersebut dapat di atasi dengan baik

MWK UNTUK IKHTIAR ANAKBiasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period tak keluar habis/keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan. Dengan mengamalkan Mwk, ianya mengeluarkan blocking tersebut supaya perjalanan sperma menjadi lancar. Dengan itu proses penghamilan akan lancar.

SESUAI UNTUK PEREMPUAN BERUMUR/WARGA EMAS
Mwk ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada waita yang berumur 50an ke atas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, cuma hanya boleh mendapat khasiat2nya seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.



ATURAN MAKAN

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin
2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.
3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke Mwk, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan Mwk dan tak perlu lagi tunggu period.Mwk juga boleh makan bersama pil

4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak ada period, dapat Mwk boleh terus makan
ii)Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau Mwk sahaja

5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-
i) Kes belum/baru expired, dapat Mwk boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5
ii)Bagi yang tak period, dapat Mwk boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau Mwk sahaja
6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari Ahad minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam.


7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.



Peringatan:

Utk mengambil Mwk bagi merancang keluarga, Mwk hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh itu berhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 jam, jika syarat ini tidak dipatuhi ianya kurang berkesan utk dijadikan family planning.

Jika sedang makan Mwk didatangi period, jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan behenti salama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.

Jika puan2 mematuhi aturan makan ini, insyaallah ianya dapat membantu sebagai kaedah family planning yang berkesan.. SEMOGA MANTOP BERSAMA MAB.


HARGA : RM 16

(Kos pos RM6, atau tertakluk pada jarak&kuantiti)
(Kos by Hand RM 3.. murah jek)
MAYBANK : 164481029943 (noor azura kamaruddin)


SESIAPA YG BERMINAT ,
email denso_cute@yahoo.com
Wassap : 0123084506

untuk sebarang pertanyaan.



1 comment:

  1. skang haku malas nak bacer lagikkk...nanti dah abih pantangggg salin nanti haku carik balik entry nie yerkkk...nampak macam ok tapi sok sok lah haku bacer..skang takder masa panjang nauuu karangan kau...kahhhhhhh...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah