KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, June 18, 2010

- AKU PITAM ... cmner nak buat ni -



salam sume

sowe cz rs nye blog x bape laju tuk di update ...

smlm aku dpt mc.. huhhuhuhuhu ..

kejadian ni berlaku rabu , aku pose pagi nye tu .. then lunch hour dlm kul 1.30 cmtuh , aku teman kwn aku makn (sib baik kuor lambt)..then time dia tgh2 makn tu ..smbil2 kiteorg borak ..aku dh terasa something happen dlm bdn aku, rs cm nerbes pehtu naik ke kepala, then aku rs cm nak gelap ..

pelagi, aku dgn x malu nye terus le baring kat kusi sebelah aku (time ni still kat kedai makan) ado le pempuan melayu 2 org kat sebelah meja.. langsung wat dek je ..pehtu aku relax je, pejam mato kejap .. then bile aku rs2 cm ok, aku duduk balik.. time ni kwn aku IDA ..dh cuak dh , terus dia suh aku buke je pose..then aku order milo suam & kentang grg.. xabis 1 cwn milo tu , aku dh start rs nak pitam balik.. then aku baring balik kat kusi tu .. aduyai, time tu risau gile aku..

pehtu kwn aku tu terus mintk col pak ajil, and sib baik pak ajil makan just sebelah kedai mkn yg kiteorg lepak tu , dia smp2 je terus nk tarik aku suh bangun.. cmner aku nk bangun, time tu pening gile2.. sib baik ramai student2 nursing ado mkn and budk2 marketing mkn dekat dgn kiteorg, ado yg tukang kipas ler.. tukang suap air ler.. ado yg ckp myb aku kurg gule dlm bdn , diorg suh minum air gule.. mak aiiiii manis nk mampos, pening lg kepala aku. waaaa mmg jd drama abis le hari rabu tu, dh le ramai org tgk.. tp sib baik moslty org dh masuk ke opis balik...

pehtu aku minum air milo & air suam.. time tu aku smpat sms akak opis aku (kak atie), dia dtg sorg (sdng kan yg mkn dgn dia HR manager and PA to big bos (x jenguk aku pun..ampeh tui).. k.tie terus suh col van opis, cz aku kan merempit kalau dtg keje.. then diorg papah aku bwk masuk dlm van and menuju ke HKL.. waaaaaaa time tu mcm2 aku pk, dgn van nye yg di pandu cm pelesit.. laju gile, makin pening kepala aku...

smp je HKL dlm kul 2 lebih gitu, terus ambik no.. tungu jap, then jmp doc (encem ooooooo) pehtu doc suh ambik drh, urine & wat CEG tuk cek jantung.. aku sgt2 le nerbes , sib baik pak ajil , k.tie & ida teman aku... result tuk CEG, bp, urine sume ok .. xdak problem, then kiteorg kene tungu plak 1 jam lebih tuk result drh ,waaaaaaaa risau2.. mcm2 dh aku pk, 'aku ni sakit jantung ke?'... ish mintak simpang le kan ..time tu asst nurse nak pasang jrum tuk masuk drip tu, cz senang nk kuorkan drh & masuk drip (kalau perlu).. memula cucuk tngn kiri, aku dh sound dh urat aku ni even nmpak but susah.. dia wat dek jek, last2 sakitttttttttttttt.. pehtu dia cucuk plak kanan, baru ok.. (rs nak sekehhh je mamat tu)

then kiteorg g lepak kat cafe HKL..aku 'dipaksa' mkn nasik, abis sepingn nasik ku kerja kan, time tu pening aku mmg xdah dh .. aku naik heran cmner le aku leh nk pitam2 ni .. aduyai ...

YA ALLAH, ko selamat kan hamba mu ini
( dh ler abah , mama ku jauh)

bile tibe nama ku di panggil, doc ckp drh aku pun x dak masalah .. skang ni pe masalah nye??? emm compus ler kami ni masing2.. x tau nak teka sakit pe. Dh le sakit tngn ku cz di psng jrum tuk masuk drip tu..sib baik x bengkak..kiteorg bartolak ke chers agak nak senja jgk ler..

*** hari ni aku g keje, ingtkan dh ok.. cz smlm ok masa dok umh, sekali x smp 1/2 jam dok kat kusi aku tu .. aku dh rs seriau & nerbes, pehtu pandngan aku dh rs lain mcm , cm nk pitam balik.. aku lepak dulu kat bilik k.tie, pehtu bile dpt balik.. pak ajil ambik..

ni aku kat umh , ok je layan tenet..

adakah korg rs aku ni dh kene buatan org??
?///...tp mlm kang mmg aku harus g berubat.. xkan nak bior lelama kan ...

Doa2 aku sihat key...


12 comments:

  1. try la cari ayat2 pelindung...baca jugak 4 qul sebelum tidur...

    ReplyDelete
  2. umm xkkan kt opish je kot..hurmm btol btol byk bnykan baca surah rusah alQuran ye zura...

    ReplyDelete
  3. princeduyong >> tu le , now dok tgh carik jgk..
    cz pelik, kt umah ok.. kt opis plak jd gini ..

    Hunny >> haah , betui tau ..
    waaa ni saje zr x makan , or alih pandang dr lappy..lama jgk ler.. smp now x pening pun tau .. ok jek

    ReplyDelete
  4. kazaztan team >> emm entah le, x dpt di ketahui... pelik sgt2

    ReplyDelete
  5. Isk..mintak dijauhkan la dari buatan org tu. tp kalau kau ckp buatan pak ajil aku caye :P . tp urine takde apa2 kan? hehehehe..

    Aku rasa kau x cukup rehat/stress apa2 kot. tu sbb badan lemah gitu. Kau rehat + makan vitamin. take care ye..semoga cepat semboh..

    ReplyDelete
  6. kak ai >> tq kak ..
    tu ler, kalau buatan pak ajil, daku rela even twin ke.. wakakakakakakak

    myb kut kak , tp yg pelik nye.. kt opis je daku gitu , kt umah ni daku ok jek..

    ReplyDelete
  7. haku pasan satu hari tuh ko tak hupdate langsung..mlm sebelum tuh ko hupdate pasal kubah Nabawi tuh..then esoknyer takder langsung n3 dari ko..haku ingat ko sibuk giler,nasib haku tak perli ko kat shoutbox kalo tak mau haku nyesal sumur idup..hiks amponnnnnn...

    perpon haku setuju ngan cakap kat Ai kat atas nunnn...

    haku pon doakan ko cepat sembuh dan takder aper-aper ok..jgnlah runsing sangat nanti lain penyakit lak yg datang..banyakkan berdoa..moga Allah lindungi ko dan keluarga dari segala anasir jahat..

    ReplyDelete
  8. ko ni biar betul kena buatan org..
    ko x sihat kot?
    lagipu kata kt fb ko x mkn mlm sblm berpose tu..gamak nye tu la kot
    aku pun penah cuba try x mkn n x bgn sahur...pening rs nak pitam taw...tp alhamdulilah aku dpt tahan..
    papepun moga kau dihindari dr benda2 yg tak baik..rest dulu...:)

    ReplyDelete
  9. shi3la >> tu le kan, mmg ado 1 hari aku x update blog.. tu le, sib baik ko x perli aku kan.. kalau x, mau aku suh daniel gigit ko .. wakakakaakakk

    ko doa2 kan yek, mlm kang pak ajil ajak g berubat, hope leps ni ok.. aku naik fobia nak g keje..

    el >> memula aku ingtpun gitu, but tody aku g keje, same jgk .. rs nak pitam , gigil2.. adeh , time tu aku dh minm milo + roti 2 bijik..

    tp bile balik umh, xdak plak .. ok jek..

    ** ni kwn aku col dr opis, pening aku weh .. akusiap baring pejam mato .. b4 tu 1 hari ngadp lappy aku ok jek

    ReplyDelete
  10. ko dah ok ker? aku skrg agak jarang baca blog, so taktau berita huhu

    apapun aku harap xder paper yang berlaku eh..

    ReplyDelete
  11. tinie >> aku kt umh ok sgt2 beb .. xdak pe pun..
    kt opis jek, and kalu kwn2 aku col dr opis.. naik pening + pitam aku di buat nye, kalau x... ok jek aku ..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah