KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, June 25, 2010

BAHAYA TIDUR TANPA BERWUDHUK SEMASA HAID, NIFAS & SELEPAS JUNUB


Antara ilmu yang perlu diamalkan yang nak kongsi bersama.

Sahabat nabi s a w bertanya adakah boleh tidor selepas ber ju nub. Nabi saw jawab boleh tapi bangun dulu ambil wuduk baru boleh tidor. Sebaiknya dalan keadaan junub, haid dan nifaskalu nak tidur amik wuduk dulu. Sebabnya kalu tak wuduk bahaya menanti. Syaitan boleh masuk kacau kita, masuk melalui kemaluan dan rongga yang terbuka, boleh mengganggu janin, rahim yang sebabkan tak dapat anak or janin rosak.

Selain tu jin/syaitan akan masuk ke badan membawa penyakit yang susah diubati spt
cancer. Seperti ustaz maklumkan sebelum ini cancer ni penyakit yang dibawa oleh jin dan syaitan. Perkara ini ada dalam fatwa ijmak ulamak walaupun para doktor payah nak akui. (Minta dijauhkan- Nauzibillah)

Sampaikan pesanan kapada Kawan2 kita. Semoga ilmu yang sedikit ini akan
menjadikan kita lebih baik daripada hari sebelum.



5 comments:

  1. wahh...itu mcm...trimas atas info yg berguna.. :)

    ReplyDelete
  2. salam zura...bagus bagi info tentang bi tu...dulu pun akak praktikkan jugak kat anak akak..


    betul tu tak ado camera camno nak berblogging kannn

    ReplyDelete
  3. katak gomok sulie >> ure most welcome ..

    kak ina >> salam kak ..

    oh yeker, zr pun ado try2 jgk .. mmg budk2 cepat pandai ..

    wakakkak betui2, for now gune hp E66 daku le jwp nye... hope dpt le DSLR "pls pls pls"

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah