KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, June 16, 2010

@ MENYAHUT LEMBAIAN KAABAH @


Salam sume...

Tarikh : 6 june 2010

Kejadian : Family mengerjakan Umrah ..


story ni yg benor nye last week .. heheh 20hb ni insyallah diorg akan kembali semula ke MSia..

aku baru je ada kekuatan nak story , emmm nape yek .?// mungkin bile aku teringat kan kenangan ni (even family aku dh penah g Haji 1 kali & umrah 2 kali kalau xsilap) aku akan rasa sgt2 ler hiba & syahdu.. kali ni sgt2 ler rs lain .. huhuhu

kalau ikut kan , aku ni anak manje jgk ler (even aku yg sulong) cz kalau g mana2 pun abah aku suke ckp aku ni anak bungsu dia(sabo jeler).. dgn mama aku ngam kalau time2 soping jek .. dr kecik mmg aku sgt2 le rapat dgn abah(myb psl abah penah kehilangan anak pertama dia.. cm aku jgk ler sgt bangat2 dgn akil)..

then now, sejak adik lelaki aku (anak sygan mama ku.. lelaki tungal) berkawin .. maka nye abah aku dpt ler menantu pempuan tungal , sejak itu .. aku rs something is missing.. rs cm kasih syg abah x smpai pada aku .. and jgk bile time abah dpt cucu pempuan (aku kan dpt lelaki).. akil plak yg terasa hati, kalau jmp toki dia pun dia nmpak sedih jek.. kdng2 tu dia wat peel ..and penah jgk ler aku bertekak dgn abah (myb aku nkkan perhatian kut)..

abah aku dh 7 thn bersara dr DBKL, dia arkitek time tu ..and until now , dia mmg tetap bz cz wat freelance kat company lain (bos compny..cine.. ni mmg suke hsil kerja abah aku). Kdng2 abah aku x dak time tuk aku or even akil.. so dr situ ler aku rs cm 'jauh' sgt2 dr abah ..waaaaaaaaaaaaaaaaaa (ado le dlm 6-7 bln x ckp dgn abah even dok 1 umh)

pehtu start dr persiapan family ku (abah, mama, tok, makcik) untuk mengerjakan umrah, aku dh terasa cm sebak ler.. ye ler, dh lama diorg x wat umrah.. last time aku baru abis form 5(tingt time tu abah kene tingalkan kain dia tuk wat selimut aku).. so now , masing2 dh beso , so emosi tu lain ler kan .. aku plak bz dgn persiapan umh baru .. so perjalanan waktu tu agak singkat, kdng2 aku lupe diorg nak g umrah tu .. bz le kata kan (weekend pun kiteorg x lekat kat umh) .


tiba la saat diorg nk berangkat , sib baik hari ahad.. so kiteorg konvoi ke sana .. bile sampai KLIA, baru le hati aku sebak .. adehhh .. flight diorg time tu kul 5ptg.. tp kul 3 lebih kiteorg dh ado kat KLIA.. so masing2 carik port besh tuk rehat dulu .. akil plak dok 'kurus' kan poket makcik2 dia.. sanun kan brg mahal2.. wakakak. Ramai jgk jiran2 mama aku yg folow sekali dgn agensi ni .. so diorg ado le geng kan ..


pehtu bile tiba saat diorg nak kene check in, masing2 salam2 ler kan ... time aku , cm biasa je aku salam2 .. aku ni kire turn last yg salam , kasi yg kecik2 salam dulu .. memula aku salam tok dulu, pehtu makcik, then mama .. ok lg time ni , salam peluk cium .. mama siap pesan kat aku suh jaga adik2..


TAPI .... bile turn salam dgn abah aku, terus abah aku peluk aku .. time tu jgk aku menangis amat2, siap sedu2.. aku mintak ampun dgn dia (waaaaaaaaaa now pun aku mengalirkan air mata time taip kisah ni).. dia ckp dia x penah pk aku derhaka pd dia.. time ni mmg aku xleh tahan air mata dr mengalir deras.. aku x pk org lain nk tgk dh , aku peluk abah aku kan .. lantak ler.. time tu pak ajil pun aku lupe kejap .. lama jgk le kiteorg berpeluk, abah suh jaga adik2, makan minum diorg .. pehtu abah aku suh pak ajil pegang aku (takut aku pitam kut).. waaaaa sesi nangis x abis lg time tu .. mg pjg ler, smp aku nyorok blakang pak ajil pun aku tersedu sedan ..


then diorg terpaksa ke tmpt check in .. time tu diorg lambai2, lg ler aku sedih , akil plak wat muke sedih2 sgt2, dia x nangis.. tp bley nmpak le dia sedih .. aduyai anakku sayg ... diorg akan di trasitkan ke Hong Kong dulu ..


then x smp 5 jam diorg berlepas , aku terima sms dr abah aku .. " abah sgt2 hapy , cz abah dpt hadiah paling istimewa utk umrah kali ni.. abah dh dpt anak abah kembali".. waaaaaaaaaaaaaaa lg le aku 'banjir' .. walau tu sekadar ayat, tp dia nye efect pd hati aku sgt2 ler lain (susah nak explain)





b4 berangkat, solat zuhur kat surau area rumah dulu


konvoi dgn ustaz


check in



passport


kami yg wat2 hepy


dak kecik ni berebut nak tolak troli dgn tok ngah dia


dgn anak sdara (muke pucat tui)



abah & mama



nenek ku


akil (3thn) & sepupu dia (4thn lebey)... lebih kurg je kan


suke tui dapat kopak kan poket mak cik dia



time ni aku stil berjurai2an




ta ta... selamat pegi & pulang



* Wink wink : syukur, kerja2 upgrade bilik diorg dh selesaiiiiiiiii




2 comments:

  1. Smoga famili mu selamat di sana dan selamat pulang ke Msia.Aminn..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah