KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, June 11, 2010

- NAK MINTAK PENDAPAT KORG.. wonder pet, sila dtg bantu .. -

~ STICKY MODE sampai 11hb ~

salam sume

morning...

aku HAPPY sgt2 today .. heheheh smlm abah aku col dr Madinah, pehtu kiteorg sms2 .. cm dgn bf plak wakakakkaakak..(nnt aku story di sebaliknya key)..

ni plak , aku nk mintak tulun korg ler.. tulun pilihkan .. mana yg bagus/ok tuk di hadiah kan pd org tersayang ..

ni family aku x dak 2 mingu ler kan , cz g Umrah .. then aku ingt b4 aku pindh umh baru .. aku nak beli kan diorg something, aku mmg dh berazam (duit bonus x gerak lg.. mmg ku simpan tuk ni ler.. x gune dpt riban2 tp mak ayah kite lupe kan ..tui dak)..

so now aku dh compus nak pilih mano 1 .. dua2 nye agak mahal (even bonus aku .. hehe x yah ckp ler..x baik riak ye dak).. aku nak beli yg bergune ..

aku ada 2 pilihan :

1st : AIR COND (10 UNDIAN)

mmg skang ni musim panas weh , umah abah aku tu kalau tgh hari leh tahan jgk ler..

umah baru aku sejuk tu pun dh 2 air cond, x kan nk bior umah abah kite panas kan ..

aku nak beli brand PANASONIC (tahan lama skit).. bab nak services x jadi hal , leh roger adik bongsu pak ajil ..dia mmg pakar bab2 services air cond ni (sapo2 nak , leh roger ku)..

2nd : TV LCD or PLASMA (x kisah ler) (3 UNDIAN)

kalau ikutkan , umah abah aku dh ado 2 bijik TV (eh ke 3.. gitu ler)..

tp now kan musim BOLA, tido bola, makan bola.. minum ? air suam key (lg sihat).. so lg besh kalau dpt tv yg lebih beso .. umah baru aku pun dh ado tv gini ..

so ingt nak beli special tuk umh family aku tv cmni ..




so now nk mintak pendapat korg .. which yg aku sepatut nye pilih and berbaloi2 ??????

** wink wink : kalau ikut hati nak beli dua2 ... tp pelan2 ler kan , kalau gopoh2 kang susah jgk ..



27 comments:

  1. wonder pet.. wonder pet..
    kami dah datang....

    **better aircond...
    sbb tv dah ada 2 kan.. musim bola skejap j kan.. tp aircond spnjang masa.. tp kalu rmh papan x berapa sesuai pkai aircond kan... kalo rumah batu ok.. sbb udara x keluar...

    ReplyDelete
  2. air cond la kot...tv t dah berlambak..nti buat jualan langsung lak..kui3

    ReplyDelete
  3. salam,, ahha.. duit bonus riban2 tu.. nak sikit.. ahaks..! huhuhu

    hmm.. kalau air cond kan, mmg la berbaloi utk bg hadiah.. tpi kalu da msuk bab bil elektrik, n maintanence, rase nye mahal la.. laen la kalu abg fazil y nak bayarkan sume bil n maintenance..

    tv?.. hmm.. ok kot.. tv y lame tu bg la kat umah anak yatim.. dpt pahala berganda-ganda.. ;)

    ReplyDelete
  4. Lya >> wakakakakakakak wonerpets yekkk...

    emm tu ler psl nye.. dulu ingt nak beli mesin basuh & peti ais , sekali time tu ler.. dua2 tu rosak , terus abah dh beli .. sabo je ler kan ..

    kak su >>> wakakakakakakak wat garage sale yek ..

    amri >> kalau akak nk carik pun , akan carik yg jimat letrik .. and air cond tu akan taruk dlm bilik mama abah jek , kat luor gune 'air cond semulajadi' udah ler kan ..

    tp dok pk lg.. cik abg kite dok bz nak survey jgk .. tp dok tgk tang TV jek

    ReplyDelete
  5. zura...

    wonderrrpetssss datang...ahahhaa

    kalau hany kan hany belikan aircond. hikhikhik, sebab panas kan. sian lak kan org tua, panas panas mcm ni.

    ReplyDelete
  6. Hanny Bunny >> wahhh ado lg wander pets dtg yek ..tq ..

    tu ler, agak2 mmg gitu ... dok tungu hinga mingu ni cmner.. cz nak wat b4 diorg balik msia.. (siap nak cat bilik diorg heheh )..

    ReplyDelete
  7. tv lcd ler zura...huhuhu...aku nak mintak satu leh tak?ngeee!~

    ReplyDelete
  8. babe..
    gua susah bebeno nak bagi pendapat.
    dua2 nampak 'enak' jek..

    Mmm..
    lu bagi aircond je lah..

    err.. tv tu mesti besh..
    ngn sound dia yg besh..


    Mmmmmm..
    aircond ar babe...
    haha..
    ini pendapat dari red ranger.
    wonder pets demam.
    kahkah..

    ReplyDelete
  9. salam..

    Nida pun rasa beli aircond lagi ok.. memandangkan cuaca sekarang yang hampir menjangkau 40 degrees

    ReplyDelete
  10. suhida >> heheh bley2 , ko doaakan aku dpt bonus 10bln , nnt aku belikan yg 40inci yek tuk ko ..

    LOL >> wakakakak wonder pets demam psl pe beb ? demam bola ke?

    tu ler kan , susah nak pilih .. dua2 nye menarik & besh .. (sib baik umh baru aku dh ado beb . kalau x kopak daku)

    emm dok tunju majority ler ni .. adehh susah nak pilih ..

    nida >> tq atas pendapat ..

    emm tu ler kan , musim panas now days.. sian kat org2 tua ni

    ReplyDelete
  11. aircond..hehehe
    syoknyeeeeee

    ReplyDelete
  12. EL >> wakakakakak ko mmg suke bab2 sejuk ni yek

    kete ko cmner>?

    ReplyDelete
  13. zura aircond are much much better... tv kn dh ade.. TV x penting.. hehhe

    ReplyDelete
  14. mar >> hehehehheheheh.. ni kes panas jgk yek ..

    ReplyDelete
  15. lorh.. akak ke?... hahaa.. sy ingtkan y suami tu.. hik3..

    xpe la kak.. akak beli dua.. salah satu bagi sy.. hik3.. ;)

    ReplyDelete
  16. amri >>> emmm kurg paham ... pe maksud nye tu yek

    wakakakak suke le ko kan , nak suh akak pokat yek ..

    ReplyDelete
  17. so..
    keputusannya babe..?

    aircond kan..?

    kan..?

    kan..?

    hehehehe..

    panas babe..

    ReplyDelete
  18. salam kak zura...

    beli air condlah..tv kt da ada 2..

    beli air cond tau..:-)

    ReplyDelete
  19. LOL >> heheheh , aku lum wat keputusan lg beb , tungu nnt aku beli yek ..
    dok wat kire2 heheheheh ..

    fida >> hehehehhe doa2 kan yek .. still dlm proses survey

    ReplyDelete
  20. ct sokong dgn depa yang kat atas..

    AIRCOND!!!!

    Tv?.. mak ayah kita ni tak tgk tv sgt kot lgpun dah ada dah kan..

    ReplyDelete
  21. siti nurkhijah >> wahhh ado penyokong..

    emmmmm ok nnt update VOTE

    ReplyDelete
  22. tinie >> ko suke tgk TV ke main game beb ? nk tv beso yek

    ReplyDelete
  23. salam zura..bagilah air cond..biar dia orang boleh tidur sejuk bila panazz..barulah dia org boleh mesra selalu ..ahakss

    ReplyDelete
  24. kak ina >>
    salam kak .. ehheheheh ni sure kak ina suke dok dlm sejuk2 yek ..
    ye ler kak , now mlm pun panas bahang uhuhuhu

    ReplyDelete
  25. undi pukal utk aircond... heheh... skang kan musim panas... sesuwei sgt!!! lgpon tv dah ader kan???

    ReplyDelete
  26. zue >> heheheh tu ler.. mmg pukal sume pilih air cond ..

    haah TV dh ado 2 kat umh tu ..

    ** dh survey smlm kat court ..wakakak diorg wat sale tuk org2 yg suke BERHUTANG .. bengong betui, yg bayr CASH , xdpt gift or free pemasangan ..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah