KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, March 16, 2011

HAPPY 4th BIRTHDAY TO MUHAMMAD AKIL KHAIRY


salam kengkawan

Hari ni genap lah anak teruna ku 4tahun..

rasa cm baru smlm dia di lahir kan, ku beryukur ke hadrat ilahi dgn kurniaan yg maha agung ni.. dalam usia dia baru 4thn ni, dh macam2 dugaan dia kene tempuh.. syukur dgn itu, hikmah nye dia menjadi seorg yg amat2 tabah..

bayangkan masa dia 8bln lg..dia dh 2 kali masuk wad, dgn drip kt kaki cz of virus infection (time tu dia kene kt taska).. then umur 1thn dpt plak ada hernia, but syukur cz hernia yg x serius, sampai lah usia nye masuk 3thn lebey dia kene muntah2 & sakit perut.. masa tu hanya Allah s.w.t yg maha mengetahui cmner perasaan aku as ibu, mmg aku x senang duduk. Kalau keje pun aku dh x bersemangat (kalau ikut kan semangat kerja aku dh hilang sejak kes pitam thn lepas tu) hari2 yg aku lalui sepanjang 1-2 minggu tu amat lambat ..

sampai 1 tahap yg aku hanya mampu berserah, terus kami ke klinik pakar.. doc pakar saran kan kami pergi ke Hosp & kisah itu uols blay baca kt ruangan blog aku ni.. masa kt akil di sahkan kene operate, time tu mmg sebulat2 nye aku berserah, x tertanggung rs nye perasaan aku.. time tu aku cume pk dia..cmner dia nak atasi sakit tu nnt.. & mcm2 benda lg aku pk kan ..

tapi syukur alhamdulillah, berkat ketabahan dia sdiri.. hari ke 2 dia dh agak pulih sepenuhnye, mmg time tu aku seronok sgt2.. lega skit hati aku bile tau dia bertahan dgn sakit tu .. ye lah kan (sakit operate sapo yg leh tahan..), now kami ber3 mmg fmily sedondon psl pak ajil, aku dan now akil ada bekas operate heheheh , bile pk cmtuh.. tergelak aku di buat nye..

skang ni dia sgt2 dh bley di harap, rajin jgk membantu kami kt umah.. dia lah penghibur hati fmily kami, semoga dia akan membuat kan kami bangga 1 hari nnt. Aminnnnn

x terbalas kenangan yg akil bg pd kami sefamily, cume now aku agak sedih cz lum bley lg bg adik pd dia.. sian dia, psl dia mmg suke sgt budak2.. insyallah, aku cume perlu berserah pd rezeki.. kalau ada, inyallah ..sapa lah kite nak meramal takdir betui dak?


semoga akil akan jadi anak yg soleh, cerdik & hormat pd org tua ..




** So today last day tuk join GA key..


6 comments:

  1. eppy bday akil .. semoga segala impian ibu dan harapan serta doa ibu akil kepada akil termakbul oleh allah ..

    jadi anak yg soleh serta cerdik pandai ya .. aunty doakan sampai bila2 ..

    ReplyDelete
  2. epi besday akil
    hensem no anak hang hehehe
    smoga yg terbaik tuk akil ye

    ReplyDelete
  3. happy besday akil.. moga jadi anak yg bijak dan soleh ya

    ReplyDelete
  4. hepy beday akil... jadi anak yg baik dan jgn nakal2 k... dgr ckp ibu dan ayah yer...

    ReplyDelete
  5. hepy besday akil..
    moga jadi ank yg t'baik didunia&akhirat k...

    ReplyDelete
  6. TO ALL Untie >>> Time kasih banyak2 key atas doa & ucapan itu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah