KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 25, 2011

HAZRIQ BIRTHDAY CELEBRATION (kisah family angkat akil)

 salam sume

ni saje na tepek gambo masa bday party tuk Hazriq ...

Hazriq ni anak pd mak angkat akil, masa akil 1thn lebey dulu (lepas bibik sebelah umh x dpt nak jaga akil) puas le aku dok crik tmpt, but syukur akhir nye kwn skolah aku kenal kan dgn MIZA (mak angkat akil)..

time tu dia just ada sorg anak lelaki, anak dia masa tu dlm 2-3 thn ler.. so dia jaga la akil smp umur akil 3thn, masa dia sarat ngndung pun sangup mak & nenek dia dtg dr kg cz nak jaga akil... mmg diorg syg sgt2 dgn akil...

agak nye di sebab kan dok suke cium&peluk akil masa ngndung, akhir nye masa dia selamat melahirkan baby boy thn lepas, anak dia cerah dr abg dia (anak dia yg 1st itam manis)..smp penah yg abg tu tny mak dia 'ibu, nape adik putih dr abg?'.. tergelak mak dia..agak2 nye mak dia terkenan kt akil le tu.. ops lupe , kt umh diorg tu akil ado nick name, diorg pangil dia 'PUTEH'..

akil plak mmg jenis mesra alam, so jiran2 diorg pun mmg senang join dgn akil.. kdng2 kalau mak angkt dia kene g check up ke, akil & sang abg (akim) tingal kejap kt umh jiran.. diorg ok je..

now si abg akim dh umur 7thn , dh skolah darjah 1 dh ... adik nye masuk 1thn dh , akil masuk 4thn tapi akil dh nk sama tinggi dgn sang abg tu.. pe lagi , makin jd geng gusti ler.. tp sejak thn lepas akil dh masuk taska, so x jmp le abg tu dh (jarang2 ler).. but kdng2 g jgk umh diorg. Now dh makin kerap g psl nye mak angkat akil dh jd cm agen business aku, ramai plak pakat order keychain melalui dia.. so kalau dia order dgn aku, dpt hrga special ler kan ..

gambo2 ni time bday Hazriq..


ni le abg Akim (encam dak ni)

 menu yg mak angkat akil wat sdiri

ni le mak angkat akil & adik angkt akil

geng sepermainan akil

aku bile tgk gambo ni rs syahdu je huhuhuhu entah le nape.. but suke sgt gambo ni, ada sentimental value

2 comments:

  1. bestnyer akil ader mak angkat yer... abg akim tuh manis jerk... itam manis tuh kan manis dan menawan... heheh..

    ReplyDelete
  2. zue >> tu ler, dia mmg ramai mak angkt now...
    encem kan , bulu mato melentik lg tu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah