KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, March 9, 2011

KEDAH vs KELANTAN .. pe jadi ???



cuti hujung minggu, jom kita relax-relax kan minda sebelum dapat idea buat entri baru.


dua orang sahabat baik tinggal didalam sebuah rumah. Mereka ni berasal dari lain-lain negeri. macha dari penang dan awe dari kelantan. Sedang mereka tengah menikmati makan malam ,melintas lah seekor lipas dihadapan mereka. awe seorang yang penakut kepada serannga seperti lipas ni terus melompat dan macha mula dah sedia nak ketuk lipas tu dengan majalah.


macha : Lipas!!lipas! nun dibawah kaki hang tu Awe.
awe : katok la! katokkkk!
macha : apa pulak katak? kan lipas tu. gila ke apa hang ni.
awe : la...mu ni! katok la! katokkkk!
macha : sah la gila hang ni. Lipas la LIPAS! Bukan katak
awe : KATOKK LA!! KATOKKKKK!!!


Katok tu bermaksud ketuk /pukul dalam dialek kelantan.




Pergaduhan antara mereka berakhir dengan melihat lipas tu berlalu dengan selambanya..
Lain negeri, lain dialek nya. kan...lawak...lawak..





No comments:

Post a Comment

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah