KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, March 2, 2011

Korg tau dak, ghupe nye ...ADO 9 JENIS ANAK SETAN ...



9 Jenis Anak Syaitan


1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.


2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.


3. A'awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.


4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).


5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.


6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.


7. Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).


8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.


9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.


*** wink wink : so jgn ikut perangan SETAN key

Mutiara Kata
:: Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.




4 comments:

  1. syaitan hanya menghasut tapi yang buat perangai manusia... hehehe

    kalau membazir itu amalan syaitan kan... syaitan tue membazir ke? ehehe...

    ReplyDelete
  2. jaja >> setan tu mmg menghasut, tu psl kalau manusia yg wat jahat tu org ckp IKUT PERANGAI SETAN .. psl nye mmg setan jahat..

    kalau membazir tu , cube tgk org membazir cmner ...peel gitu mmg setan suke...

    ReplyDelete
  3. Biasa la tu...syaitan kan suka menghasut manusia...lagi-lagi yang tak pandai kontrol tingkah laku @ perangai yang suka boros..he..3.Aku pun kadang2..tak boleh kontrol jugak..lagi2 bila ada sale kat jusco hu..hu...

    ReplyDelete
  4. ieza >>> heheheheh kalau ado sale, sure melambak2 ler setan2 dok lompat2 sakan .... abis sume melekat kt pempuan yek...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah