KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, December 7, 2011

DAY 2 - CAMERON HIGHLAND (mlm) | HAPPY ANNIVERSARY MAMA ~~ ^_^

.
salam uols sume.. i nak smbung lg cite weols kt CH , ado lg dak yg nak baco ni ? kalau x de x per ler.. i majuk huhuhuhu sob sob ..
.
mlm ke 2 ni , kebetulan brg2 mentah ado lg.. so weols decide nak berBBQ lg.. org2 yg dok kt homestay lain dok jenguk2 je weols hihihi, myb depa x sangka weols memanggang lg.. ye arrr, dlm keadaan sejuk tu .. mmg besh sgt2 wat sesi berBBQ ni..
.
lupe plak aku nak kasi detail psl majlis berBBQ ni.. brg2 basah, adik2 ipor aku dh belikan dr KL lg, aku pun ado beli 2 ekor ayam (tambahan) lg & hotdog , kiteorg simpan ler dlm bekas polistrin brsamo2 dgn ais, so smp kt CH , masukkan je dlm peti ais.. kt homestay kami2 ni, tmpt pemanggang diog kasi pimjam pree je.. bkn tu je, sume benda ado kt homestay tu , xyah susah2 bwk perkakas dr KL.. pinggan, sudu, penyepit sume ado.. kite just bwk brg nak di panggang & arang je.. kalu nak beli kt CH pun rs nye ado je di jual , cume kami2 maleh nak pi crik2 plak kan .. homestay yg weols duduk ni mmg cm rumah kite ler, sume benda ado .. uols nk memasak pun leh , dan di jamin BERSIH & HALAL psl homestay kepunyaan org ISlam , diorg x benarkan kapir dok situ psl takut kan dema2 syok bakor vavi ... hayokkkk...
.
mlm ke 2 ni jgk haku cbrate anniversary mama & abah ku yg ke 33 (kalau x silap), tp Team KAk RAm kek tepek no 25 ..hihihihi terasa mude ler mama aku, aku pun terasa ler mude belia nye ...wakakakaak padahal nye aku dh 31thn dh .. kalau ikut arwah abg aku now dh umur 32 (kalau dia ado lg)..
.
aku happy sgt2 walau pun mcm2 benda yg x besh berlaku tp aku tgk mama aku tetap eppy.. mmg puas dia berjalan2 sakan dgn kami.. sibbaik mama aku x sdih time tiup lilin kek dia(psl abah aku x de).. tp bile adik2 ipor aku yg sporting tu pakat nyanyi lagu 'ALLAH SELAMAT KAN KAMUUUU .. ALLAH SELAMAT KAN KAMUUU".. mama aku teruja sgt2..
TQ Guys..
.

 tgk arr dak kecik ni, dia plak yg excited dok depan

 kek choc moist bertema kan KEBUN dari kedai KAK RAM cakes (korg leh je google).. aku bwk jgk apam mekar & mufin pisang .. dap oooooooooo

 masakan yg ado di makan itu

 kami berBBQ lagi ..

 b4 di panggang

 dah siap tuk di makan

~~ AYAM BAKOR paling sodapppppp

 mlm ni ado JAGUNG PANGGANG.. dap wehhh , walau x letak majerin & garam .. rs manis2 buah psl FRESH2

sebahagian AJK yg bertugas..


....
BERSAMBUNG LAGI... nnt ada tragedi uhuhuhuhuhuhuhu

12 comments:

  1. tulah siap ada tmpt bako lg...mmg lengkap lah kalo nak berbbq hehehe

    ReplyDelete
  2. alahai...sgt jelesi melihatnyer...
    teringin nak wat bbq plak tetibe..

    ReplyDelete
  3. cantik kek anniversary dia..

    wei zura terliur tgk kerang dan jagung bakar tu..

    ReplyDelete
  4. aduhai siap bako membako..dap nyerr..terliur nihh..!

    ReplyDelete
  5. dee pun baru je balik dari CH..tapi BBQ kat CH mmg bestlah..syok makan dlm suasana sejuk2 tu..kek pun cantik..happy anniversary to makcik n pakcik..

    ReplyDelete
  6. el <<< mmg pun, tmpt pembakor dia kasi pinjam preee je ..

    ReplyDelete
  7. atIEsAyAnGkAmU >>> jom2 dear... ahkak nix pueh lg pi cH hihihihi

    ReplyDelete
  8. ☆*♥L@dy @yU♥*☆ >> tu ler, bkn selalu pun kan .. sekali wat , mmg meriah abis menu nye.. mlm tu msing2 sengal perut psl terlebih mkn

    ReplyDelete
  9. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >> cute kan ? aku memula nak wat tema taman , x penah terpk nak wat tema kebun.. tup2 bile dpt kek ni , aku plak teruja lebeh ..

    mmg dap makan jagung bakor yg fresh2

    ReplyDelete
  10. Fieza79 >>> lama x nmpak , sihat ker?

    hihihi tu ler, mmg sodap menu membako di tmpt2 yg sejuk ni

    ReplyDelete
  11. dee >>> oh dee pun pi CH ker? wahh sure mcm2 di soping kan ..

    mmg besh pun, dh le wat mlm kan... bile dtg angin sejuk2 tu mmg besh bile dpt makan yg panas2

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah