KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, December 15, 2011

DAY 3 - CAMERON HIGHLAND | TRAGEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi ~~ ^_^

.
akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa... smp jgk saat haku nak cite kisah tragedi kt CH ..
.
lepas ni haku agak fobia nak pi ladang strawberry yg ni .. leps weols dh jimba2 kt Ladang Teh BOH tu .. weols tergedik2 lak nak pi terjah ladang strawberry yg lain.. ni kire nak abis pusing CH ler konon nye wakakaka.. sekali hambek kooo, ada kenangan yg x dpt di lupekan ..
.


 .
aku rs sapa2 nak penah pi CH , for sure penah nmpak logo AGRO TOURISM FARM ni ..
.
time weols nak naik ke atas bukit tu , aku dh rs cm gerun semcm je psl nak daki tu mendongak ke langit beb ...aduyai, pehtu time park kete mmg ala2 menjunam gitu, risau le daku.. terus pak ajil sekat batu kt tayar.. tp hati dia tetap x keruan , last2 alih keto park kt atas skit..
.
kami2 yg lain ni dh selamat berjimba2 dulu le kt atas nun, penah jgk le bejalan.. time ni x dpt nak petik buah psl buah xdak wakakak, tp mama aku tu dia nak sgt2 petik.. kebetulan ado pekerja indon dok bersih2kan ladang, mama aku borak2.. aku ckp kt laki aku 'BAng , mama tu dh start borak .. tgk arr nnt sure dia dpt sebijik strwberry'.. weols tingalkan mama, terus pi kt cafe..


 mcm2 ado kt cafe ni , tp sure berasaskan STRAWBERRY... aku teruja tgk SUNDE ESKREM , tgk dia nye cream mewah ooooooo.. 1 bekas rm6 ..

 kyg bangat tau makan sunde ni, dlm tu ada buah strwberry yg aku rs2 lebih dr 10 biji, psl kyg gile aku makan tau, x leh masuk mknan lain dh lepas tu ..
.
time weols tgh syok2 makan , tetiba mama aku smp ..tgk2 dia dpt 2 ketui buah STRAWBERRY yg sgt beso okey ..masing2 bersorak, aku mmg dh agak mama aku for sure dpt pujuk indom tu kasi dia buah strwberry .. sakan mama aku, dia x makan terus.. dia nk bawk balik tuk abah aku makan (windu abah le tu, 3 hari tingal kt kl hihihihi)..

time nak balik akil nak snap2 jd model ladang tu , hihihihihi ..

.
ni le saat kejadian , time weols nak balik.. jalan keluar akan terus mendongak tau .. kne naik bukit, tp smp 1 tahap WIRA aku x leh nak naik.. pehtu bergesel cm nak kebelakang , waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku dh cuak gile2.. aku tgk muke pak ajil pun naik sendat dh .. mmg xleh jadi, last2 aku ajak mama & akil turun.. pak ajil pun ckp 'turun2'..
.
time weols turun, kami2 ni tgk pak ajil dok tekan minyak nak ke depan tp x leh, smp berasap tayar keto beb, aku dlm ati dh doa mcm2, jgn le pe2 jadi kt laki aku .. kt keto x pe lagi, keto leh beli .. sibbaik ado bangla (pekerja) letak batu kt tayar pehtu tolak ramai2.. baru ler kete aku leh ke depan tp pak ajil terussssssssssssssssssssss je press minyak smpppp atas bukit baru dia benti.. yg kami 3 beranak ni, smp semput kene berjalan panjat bukit yg meninggi tu .. umakaiiii , aku rs kaki aku dh gigil2 , peha aku dh cramp tau .. dh ler lama x bersenam , kene plak panjat jalan tar yg meninggi tu ..
.
adik2 ipor aku yg lain, sume leh jer naik bukit .. myb psl diorg 2 penumpang je, yg kami bertiga.. diorg pakat benti kt atas bukit smp tunggu kami .. waaaa letih beb, aku smp atas tu terus duduk , kaki mmg sakit sgt2.. akil relex je, mama aku nmpak letih skit.. aku yg paling semput, kahhhh .. yg pak ajil leh bantai sengeh2, geram aku.. mmg balik tu dia kene urut kaki aku..
.
weols kuor dr CH kat2 kul 7 mlm ler, sempat beli petai lg .. abah aku 10x col mama aku tny kt ner, mama aku pun pandai kan , dok ckp dh smp highway tp jem .. leps letak tepon mama & weols pakat gelak, aduyaiiii.. sibbaik jalan x jem sgt , kami smp cheras kul 10 lebey
.
besok nye pak ajil pi bengkel keto , ghupe nye ado something yg bocor tu psl kete x leh naik bukit.. now dh ok psl pak ajil baiki kene rm300+..

.
tuk yg nak pi CH , sile2 ler.. mmg besh le CH , tmpt yg besh tuk berjalan2 smbil bersoping2..


...
~TAMAT ~

15 comments:

  1. dr dlu teringn nk ke camreon..dh lme sgt xkesana..nk g aritu mak xbg sbb preggy...now pon xbg sbb ade baby...hihi..bhye ke jln ke sna?? strawberry park tu bpe ye masuk?

    ReplyDelete
  2. ZSqueenbee >>oh yeker? bape bln baby ?

    xde ler bahaya , biasa jer.. kalau nak ok , ikut simpang pulai .. ladang strwberry sanun masuk sume preee.. nak petik tu je kene byr ikut bape kg yg kite kutip

    ReplyDelete
  3. ekceli kiter boleh bagi tau kiter nak turn turun jalan masuk balik..so nanti pekerja kat farm tuh akan jaga kereta jgn bg kereta masuk dulu sampailah kiter keluarr...

    haku pernah sesajer komplen pasal naik bukit tinggi tuh sekali kat staff kat situ so staff tuh yg bagitau haku mcm tuhh....

    boleh plak haku sesajer komplen kann...kehkeh..

    nasib semua selamat dan ok..:P

    ReplyDelete
  4. kira naik bukit yg jln kuor dr ladang teh tu eh...so hang jln kaki sampi abis ke?giler kentangggg

    ReplyDelete
  5. sonok bace pengalaman akak g CH..bilela dpt pegi sane kan...

    ReplyDelete
  6. Teringin nak ke CH lagi tp tak tau bila.. :)

    ReplyDelete
  7. hakak CNN >> time tu pekerja dia bz dok jaga keto yg masuk , aku rs memei x de can nak turun ikut jalan masuk , agak cerun jgk kan .. huhuhhu ngeri beb ..

    leps ni sah2 x nak pi situ dh , baik pi farm lain .. huhuhu

    ReplyDelete
  8. el >> beb , time ni weols dh pi ladang strwberry ler..

    ladang ni mmg betui2 atas bukit, aku rs kalau abg ipor aku folow, mmg x lepas naik .. psl penumpang dia lg ramai ..

    ReplyDelete
  9. atIEsAyAnGkAmU >> leh jer nak pi dik non , dok kt homestay .. murah aje

    ReplyDelete
  10. Myra Jay >> cuti2 msia thn depan pun bayk .. aci je nak pi ..

    ReplyDelete
  11. uish kalo la jadik kat kami musti shah dok perli eB. hu3

    ReplyDelete
  12. dlu wa pnh poie CH tp lom pnh singgah tompek ni..tingin lak nk poie laie..hikhik

    #campak la sni stoberi tu sebijik due..huhu

    ReplyDelete
  13. btol2 setuju sgt..CH antara tempat peranginan yg best untuk holiday smbil soping2..paling best dapat makan strawberry coklat ..

    Tp kami x singgah pulak Cactus Valley n Agro Tourism Farm ni..Ladang teh Boh pun aku x sempat singgah..huhu

    sib baik puas gak berjalan sbbnya skrg ni dh bykkan straberry farm.

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah