KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, September 30, 2011

AJAIB BETUI

 
 .
 td saje terjah FB . sekali nmpak kt fb kwn tntang baby ajaib ni .. 
.
Masyallah, cmner le dia nnt ye..


Thursday, September 29, 2011

SOPING TIME | YUSLIZA COlleCtion ~~ ^_^

 .
 salam guys...

.
 dh bfast ker? i insyallah pose... ado lg 2 hari je, malas nak pending2.. kang takut x terbuat plak .. lg pun ala2 mood makan now tinggi, so kene rest perut le skit (selagi mampu)..
 .
smlm time balik tetiba pak ajil kuor kan 1 bungkusan (add pos skang ni kene tukor psl dh boikot opis lama) , agak berat jgk ler.. ku dh agak dh pe brg itu , mmg ku nanti2kan pung.... balik je umah terus ku bukak , wahhhhhhhhhhhhhhhhhh I liKE SO MUCH ler.. 
 .

uols pun tentu suke.... 
 HANDBEG 3 IN 1

 


 .
mcm2 colour ado tau, mmg meriah u... hrga pun muroh je rm39 PREE pos.. 
.
haku pilih yg ni .. EARTH BROWN ... selama idup ku, agak kadang2 ku bertukor wrna..selalu nye handbag ku for sure le warna itam, psl senang nak mix & match ... haku plak jenis malas nak tukor2 beg ni, kang mcm2 ler lupe bwk..
.
aku ni sejak2 kes terkepong oleh banjir kt segamat masa CNY aritu , mmg aku rs handbeg yg ado sling sgt2 ler berbaloi, kalau x dak tali sling tu rs nye ..entah cmner le gaya aku nk harung air banjir dgn nk dukung akil, dgn nk bwk beg baju , dgn nak pegang payung (time tu ujan tau).. so sejak tu aku mmg pecinta sling aka handbag... tp yg ni lg besh 3 in 1 tau....
 .
jom terjah ke SINI ...



Wednesday, September 28, 2011

MANU TIME SEPARUH RAJIN ~~ ^_^


.
Salam every oneeeeeeee

.
dh bfast ke? for sure dh kan ? ni auto post dr smlm, time ni aku tgh tunggu pak ajil dr ICITY.. so aku menulis ler kejap (kalau kt opis lama , sure dh lama aku lepak kt bwh , x nak ler dok kt dept aku tu lelama.. ado momok)..
.
ni bfast weols last week, ni permintaan dr pak ajil . tetiba plak rajin belikan kentang, teluq, tepung (bwk ke umah baru) ghupe nye ado yg dia ingin nak makan, aku mmg dh lama x masak .. kecuali kalau time mama aku xdak mood masak, baru le aku ke dapuq.. kalau x , aku lebih suke mkn masakan mama (aka malessss)..
.



 .
resepi :

tepung gandum
kentang - di dadukan
telur - pukul dulu
bawang merah - di dadukan
cili merah - di dadukan
ikan bilis - di dadu2kan 
air - suhu bilik
garam skit..

cara2:
gaul kan tepung, telur & air ...smp sebati, pehtu cmpur bahan2 yg di dadukan smp sebati .. then grg ler..






Tuesday, September 27, 2011

KAMI DI JM BRIYANI BTHO | BUKE POSE ~~ ^_^

.
salam sume insan2 kesygan hamba .. dh lunch ker? daku pose insyallah ..
.
ni saje je nak tepek kisah berbuke pose ku last week(sebenornye aku tgh stress wat culculation yg x jadik2 ni, so berblog kejap) kebetulan mama aku x masak, so aku manje2 ler kt pak ajil ajak dia pi makan kt JM BRIYANI..
.
haku dh lama termimpi2 akan keenakkan ayam nye , fulaweiii .. sodap weh, ni aku pose2 ni tgk gambo briyani ni, terliur jgk ler.. huhuh fuh fuh sabo2.. x lama dh nk buka pun..
.
kalau ikut kan weols penah makan kt shah alam, tp xkan nak pi sanun kan .. sibbaik ler diorg dh bukak branch kt cheras ni, mmg dokek benor le dgn umah ku (hari2 pun leh terjah)..
.
TAPI .. kalau hari2 terjah, mau lemau poket2 uols.. menu dia 1 set tu berbelas jgk ler.. aku makan menu briyani ayam, dlm rm14 jgk ler.. mahei kan, x peler..sekali sekala, yg penting nye daku kenyang .. 


 dak kecik yg sakan nak pilih mcm2..
 menu kami


 sejak pak ajil pakai Samsung Galaxy S II ni kan , mmg akil melekat je ler dgn dia psl nk bodek game, aku ni xpenah pun dpt main... akil dh terer sume game tau .. di tmbah plak pak su dia dh ado APPLE TAB tu .. adehhh .. sakan dak kecik ni




LETEY MATO ~~ ^_^

 .
 salam kengkawn tercayang ku... pe kabo sume?
.
korg baca kan tajuk entry , huhuhuhu mmg betui.. skng ni sejak2 kt cmpy baru aku cm dpt virus baru "LETEY MATO".. kalah ler time aku keje kt opis lama, yg ni mmg kene renung pc /paper psl aku deal dgn no2.. (adeh mmg aku xminat, tp nak wat xcmner kan .. try & error ler).. wat masa ni aku still blur2 lg.. ye ler baru je 2 week keje ..
 .
 tp hok wat syok nye, aku dok soping brg2 keperluaan umah dgn hrga rendah, mmg besh ler... kalau pi supermarket now, aku dh pandai le memilih.. yg agak2 bkn label cmpy aku , baruuu le ku beli.. of not, aku beli kt opis je ler..
.
tuk customer tetap ku di FAZURYBEUTEQ.. jgn ingt daku dh stop menjait tau, tmpahan sentiasa di buka ..cume cepat & lambt je, almaklum ler dlm bln SYAWAL lg kan .. weekends mmg padat dgn aktiviti makan..



Monday, September 26, 2011

BLACKMORES CONTEST

 .
 salam uols...
.
ni sesi gedik santai sudah smp ... time ni ku tgh maleh nak pi mandi (auto publish), kalu menaip kt opis alamat nye x sudah2 le keje ku.. so aku menaip kt umah je ler..
.
kebetulan ado nmpak iklan NUFF ku berkelip2.. saje je ler haku pun clik, ghupe nye ia nya contest  anjuran BLACKMORES "Our Best Moments".. so saje2 ler haku join, x susah pun... join2 je dh dpt entry gift.

.
masa aku galok nak join ni, kebetulan gambo x banyak dlm pc abah aku ni.. time ni plak tgh gune berukband ..emm x dapek le nak pilih gambo sesuai , haku rembat je mano yg ado... so aku pilih gambo time weols 1st time jejak kt perkarangan MASJID KACA di Ganu kite (hrp2 ado le luck kan)

 .
kalau nak tgk gallery , meh clik SINI








Friday, September 23, 2011

Wednesday, September 21, 2011

JOM BERSANTAP - LAKSAM ~~ ^_^

.
Salam kengkawan yg di rindui selalu... dh lunch ker? i baru je pekena nasi grg seafood yg mama ku wat .. yum yum , saje bwk tapau kt opis.. save duit lunch arini..
.
eh lupe plak, lunch hour ku 12.30-1.30, kdng2 tersasar jgk kt kul 2, tp lum berani le psl dak baru kan hihihhii... but tody kitorg ado training gune system baru (kt sini sume nye berSYSTEM oceyyy , x cm opis lamo suke tui dgn manual).. kami2 naik le atas cepat skit, tu yg ku sempat menulis ni, kt sini pun sume ku leh bukak, tp pepandai ler kan .. kejap2 leh ler.. lg pun kerja banyak (opis dulu ku 'goyg kaki' je)
.
kalau org2 pantai timur for sure tau psl LAKSAM ni, sapo suke makan? sile angkat idung?




.
Laksam ni mama ku wat kelmarin, tu angin rajin dia smp le tu .. pe lagi, 2 roll ku tibai sorg2, yehuuu ... pak ajil pun banyak banyak, akil tu x yah ckp le kan ..
.
nak menu? nnt ku mintak kt mama yeee...


Monday, September 19, 2011

KETENANGAN JIWA KU pErolehi


.
Assalamualaikum sume kengkawn yg ku rindui ...
.
ada dak yg windu kt daku ni? rs nye kt 1 week jgk ler blog ku bersawang.. banyak sgt2 cite nak story kt uols.. banyak jgk gambo2 yg x berupload .
.
syukur alhamdulillah now AKHIR NYEEEEE aku dpt jgk ketenangan jiwa yg aku crik2 dlm 2-3 thn ni, sgt2 lega jiwa aku skang ni.. aku doa kan semoga hari2 yg bakal aku tempuhi akan menjadi kan aku seorg yg tabah & makin maju.
.
rs nye ada bloggers yg tau bahawa aku dh pun benti dr opis PUAKA tu last week, tu yg dok bersiaran kt umah je tu kan .. start khamis lepas aku dh start kt company baru.. permulaan ni, biasa ler kan agak mencabar psl time ni dlm proses nak kenal bos, kenal kwn2, nak 'kenal' dgn kerja baru.. tp insyallah sume tu aku hrp aku dpt mengenali dlm waktu terdekat..
.
time kasih pd kwn2 kut2 ado yg sudi mendoakan kesejahteraan ku , selama aku kt cmpny lama, jiwa aku mmg kacau ler.. smp ler aku pitam, pehtu mcm2 hal lg berlaku, aku dh rs sgt2 muak ... dh ler org2 yg wat tu org melayu (sgt malu dgn manusia cmtuh)..kalau org2 bangsa lain tau psl hal2 cmni, sure dia ckp org2 melayu ni busuk hati..
.
akhir nye aku nekad tuk mengahiri sume nye last 2 week , aku dh x tahan di buli & di wat 'bola' ke hulu ke hilir.. syukur Allah s.w.t menerima doa ku selama ni, xlama mana aku dh dpt tawaran di tmpt lain..mungkin jgk berkat doa org2 teraniaya kan ??
.
wat masa ni , tu je kut yg aku nak story... kt opis baru tenet sume nye leh yehuuu... tp ID aku lum dpt lg, lg pun kene berpada2 ler.. kali ni aku mmg dh ada kerja aku yg padat , hapy jgk aku.. sekurg2 nye otak aku x tepu cm kt compny lama..
.


nape plak aku rs ayat2 aku cm skema je ye...wakkakaka








Wednesday, September 14, 2011

WORDLESS WEDNESDAY | GAYA NYA ~~ ^_^


 .
 .

kalau dia majuk , gini lew... 


Tuesday, September 13, 2011

ENTITI ADA BERSAMA KU ?????


.
salam sume....

.
fuhhh hsyokkk tido time ujan2 begini (jgn jelos ye), td tgh hari daku berdesup ke area x opis ku, konon2 nye nak pi ambik bj yg ku anto dryclean last week , tp bile dh jmp kengkawan maka nye daku terlupe ler nak ambik ,emmmm sah2 ler sok kene pi sanun balik...
.
td masa ku smp , dok coling2 kengkawan... diorg baikkkk punye cover suh aku lepak kt flr yg PUAKA2 x mungkin pi terjah, dlm 2-3 jam jgk ler ku lepak, akil pun folow jgk , aku dlm2 pose tu sib baik x dak kengkwn ajak lunch ... diorg rupe nye ado join majlis , so aku no hal ler... just lepak2 dulu dgn kengkwn yg x dpt jemputan ... akil plak leh bantai abis kan kuih raya (psl dia lapo sgt2)..wakakakak sian plak ku tgk.
.

ni berbalik pd tajuk entry, aku last week pi le terjah umah kwn kolej aku (eja) psl dia baru je 1 week bersalin baby gurl, smp2 je umah dia.. laki aku pi singah surau dulu, aku pi sanun konvoi dgn kwn sorg lagi (ej)... masa smp tu , huby kwn aku si eja ni dok perati aku dr jauh.. dia pun kwn kelas aku jgk, so aku wat dek je ler.. lepas makan2 pehtu tgk baby dia, weols lepak2 ler kt meja makan .. emmm start tu , mak kawn aku tny aku soklan2 yg lain mcm ... ghupenye mak kwn aku & laki dia leh nmpak benda2 halus.
.
diorg ckp , ado yg berdamping dgn aku... pehtu ado yg folow (dr xopis).. alamakkkkkkkkkkk terus naik bulu rome aku & aku cm nk nangis time tu, entah nape... aku xde ler caya terus2kan , cume aku pelik jgk ... kalau betui ado nape tanda2 yg diorg ckp tu aku xpenah pun alami (cm dgr org berbisik, ternmpak2 org lalu, hidup jd susah... ect), yg aku rs kdng2 tu aku nye amarah ni extra vaganza, tp syukur lepas pose ni aku leh kawal marah tu ... kire tenang jgk ler, walau pak ajil kdng2 balik kat kul 7 mlm, aku sound pelan2 jer.. kalau x , sure aku dh sms pjg2 lebor..pehtu sure aku bebel abis2an ...
.
benda2 halus ni mmg wujud kan? cume kite je x nmpak. Tp aku rs selagi x nyusah kan idup aku , aku terus kan je idup aku as usual ..cume aku cm teragak2 betul ke kalau ada nye benda tu yg membuat kan aku x ngndung2 lg smp now? bkn ke rezeki tu Allah s.w.t yg bg .. emm entah mana aku nak caya. 
.
aku ada jgk hint kat pak ajil suh berubat dgn kwn aku ni, tp pak ajil ckp "x yah la"... memula aku rs cm down , tp bile pk2 balik.. takut aku ni jd syirik plak kan .. huhuhuhu


hari ke 2 bersiaran di rumah

 .
 Salam kengkawan tercayang ..
.
hari ni masuk hari ke 2 ku bersiaran di rumah , jeng jeng jeng ... smlm x sempat nak wat entry banyak psl pi urut bdn , huhuhu aritu jatuh kt kg pak ajil sengal2 nye menusuk jgk ler.. so tody bdn agak ringan .. fuh lega tui..
.
hari ni nak pi area x opis psl nak pi ambik bj yg i anto dryclean , aritu x ambik psl naik moto ... tody nak pi racing lew.. hihihi, ingt nak terjah SOGO , tp jalan tutup kan ? mencik tui...

.
pagi td plak dpt tau psl kes kenaikan prepaid tepon akan di TUNDA kan, sure masing2 legaaa... i x bape rs psl gune line. Tp line pun now entah , makin huru hara je kan .. pening jgk.
.

tody baru ku sempat nak berpose, tu pun hrp2 smp ke maghrib le psl pagi td x sempat nk sahur, bangun dgr2 dh azan huhuhuhu... so terus solat jeler..





Monday, September 12, 2011

CALLING2 ORG PENANG OR SEKAWASAN DGN NYA


.
SALAM sume kawn2 ku tersayang muah2... 
.
keletihan yg amat2 ni, aduyaiiii ... sib baik bkn jd tukang masak.. time kasih banyak2 pd blogger & kwn2 bkn blogger yg sudi terjah ke teratak mama ku di cheras.. xtra meriah smlm smp nak kuor masuk umah pun x muat ..Mintak maaf banyak2 andai kata ada yg terkurang tu ye..
.
ni i nak calling2 org penang or sekitar.. kut2 ado yg tau kt ner nak dpt kan RUMAH SEWA kt area pulau /hosp beso .. cz adik lelaki ku yg doc tu dpt furture study dlm forensic (kalau x silap) di GH penang..so dia perlukan umah sewa dlm awal bln 10 ni.. dia bwk anak2 & wif nye jgk ... 
.
kalau ada yg tau , leh email ku, sms or pm kt entry ni ye... 
.
Jasa uols ku kenang

.


*** nnt i story cite hot ye, ni i bersiaran di rumah

Friday, September 9, 2011

BILE DIA PERASAN ENCEM | BULI AYAH ~~ ^_^


.
Salam ptg sume... aduyai perut ku senak psl banyak makan td, seketui kfc & tart teluq kfc (ni pun org banje sempena  ......... nnt aku story)

.
ni saje haku nak tepek hasil snap2 rahsia oleh dak akil , ni kalau aku nmpak dia pegang kamera suh aku suh simpan.. ni di sebab kan ayah dia melayan ..so dia wat cm kamera dia sdiri lew..
.
ni dia buli ayah dia ler..snap gambo ayah dia yg x ready wakakakak 

 pak ajil letih kemas beg nk balik segamat ..

 tgk ler muke laki ku, time ni haku dok ralit dgn mama& nenek belek sutera yg aku beli 

 muke buhsan ..

.
korg tgk ler riak wajah kesayangan hamba ni 





 lawo sgt le tu kan..

.

korg tau, kt kl baru aku pasan yg akil banyak snap gambo ...sabo je ler kan ..



*** uols, i nak jemput dtg ke rumah ahad ni (lunch hour) di cheras ..ado makan2 skit. Kalau sudi email or pm kt entry ni ye, nnt i kasi add (xkan i nak tepek add kt sini plak kan)...yg dh tau add tu , terus leh dtg jek ..

RV di export ke GANU kite

 .
Salam sume.. 

.
hihihi sowe le , gambo raya x sempat nak tepek lg.. lum mood ..

.
tiap kali nak balik kg, haku as ketua kg for sure akan order something tuk di bwk balik ke kg.. ye ler kan , xkan nak dtg dgn tgn kosong je.. x besh ler plak .. so thn ni aku up skit menu ... aku order KEK LAPIS ASAM MANIS & KEK RED VELVET tuk di bawak pulang.. 
.
memula risau takut cair or masuk semut kt kek2 tu ..tp sib baik ler sume nye ok.. tp kek lapis dh selamat di 'bedah' dlm keto psl akil lapo.. cian dia..


.
terbyg2 lg rs nye yum yummmm .. 

.
aku order kt KAK RAM cakes house (haku mmg pelanggan tetap)

CHOCOLATE ALMOND BARS


.


CHOCOLATE ALMOND BARS


Bahan-bahannya

(A)
250 gram mentega
190 gram gula aising
secubit rasa garam

(B)
1 biji telur

(C)
380 gram tepung gandum
90 gram badam kisar
.

Cara-caranya

1. Putar (A) sehingga lembut dan tambah (B). Putar sehingga tidak berbintilbintil.
2. Campurkan (C) yang telah diayak dan adun hingga sebati.
3. Simpan dalam peti sejuk selama 30 minit atau sehingga keras.
4. Canaikan doh di antara kepingan kertas minyak sehingga menjadi 3mm
tebal.
5. Potong menjadi 5sm x 2.5 sm dan bubuh atas kertas pembakar.
6. Bakar pada suhu 175 darjah C selama 15-20 minit atau sehingga kuning
keemasan.
7. Biarkan ia sejuk. Tangkup 2 kping dengan coklat yang telah dicairkan.
8. Selaputkan dengan coklat cair dan letakkan ke atas kertas minyak. Paipkan
sedikit jejalur coklat putih di permukaan.
9. Simpan dalam peti sejuk selama 2 minit. Biar ia keras.


Thursday, September 8, 2011

BERKAMPUNG DI GSC MID VALLY ...tup2 ku ketemu BLOGGERs glam ni... ~~ ^_^


 .
 Salam uols sume... 

.
dh masuk tgh hari dh , perut pun dh kyg... sowe ler mood update gambo2 raya xdak lg psl nye gambo2 still dlm kamera beso..lupe ler plak nak copy dlm harddisk ku ...nnt kan kemunculan nye ye...
.
uols still ingt entry yg daku menang tiket wayang tu ?? kalau lupo clik SINI .. 

.
masa balik tu , pak ajil ajak terus pi redeem tiket wyg (xsabo tui kan), kiteorg pun berdating2 le kejap kt MV smp kul 7, sib baik le time tu x ramai org ..kejap je dh dpt tiket..pehtu zrommm balik rumah..
.
akil pun time tu dh mandi,lepas je aku siap2 dlm 8.30 kiteorg rushing kt MV takut jem le kato nye..tp lega bile jalan clear.. smp2 je, sempat melahap MCD (lamoo oooo x makan mcd).. pehtu weols puh terjah tgk wyg..


dak yg sonok dpt jalan2

snap masa naik escalator, x sangka dpt snap pak ajil
menu kami ... tgk le lebor tui senyuman dak kecik tu psl dpt makan eskrem

kami lg

otw masuk bilik gelap
.

masuk je dlm bilik gelap tu kan (time tu lum gelap ler), weols tersrik2 seat ..dpt seat B, blakang jgk ler..beshhhh ...TAPI ..

.
tup2 perasan ado awek dok jeling2, ku pun jeling jgk .. GHUPE nye ku ketemu dgn blogger yg glamor iaitu IBUDAMIA ...kami dpt dok sebelah2 lg u .. x ku sangka... sonok tau dpt jmp mu nana... 

.
story yg kiteorg tgk ni ok lew.. tp akil buhsan sib baik ler untie nana kasi popcorn ..terus dia ok,then terus zzzzzzzzzz , pak ajil siap tido lg psl letih cuti2 raya x abis lg.. time tu pun Damia zzzzzzz jgk , senang mak2 & bapak2 tgk cite.. yg xleh tahan , aircond nye yg maha sejuk...sib baik aku bwk stokin wakakakakakakak