KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, October 31, 2011

ANGIN KUS KUS ... huhuhuhu

.
salam cayang tuk blogger ku sume...
.
today x de mood arr, psl PERUT KU SEBU .. aduyai , senak tui ler... rs nye idok plak kosong perut, td dh bfast roti paung cicah milo panas...
.
waaaa cmner nak ilang kang sebu ni, ni baru dok bersapu2an dgn minyak angin cap kapak.. xleh dok diam di buat nye huhuhu

.
sapo2 ado petua cmner nak buang angin sebu ni..

Friday, October 28, 2011

GLAM DPT PAKAI CROWN RM200K ooooooo... ~~ ^_^

.
salam sume.. alhamdulillah , hari ni jumaat nan mulia.. syukur kite di panjang kan usia mengharungi lg hari2 mendatang.. sok pe plan ? daku x tau lg, hrp2 pak ajil bwk weols pi jalan2 ler..
.
ni gambo last week kalau x silap arr, wakakak lupe arr nak tepek , lg pun x sempat nak story mory , ni kebetulan sume bos2 kecik ado training daku pun laju2 ler update blog..
.
weols ada le dpt jemputan (as staff) tuk memeriahkan lg event dr WALL's sempena nak promot eskrem perisa terbaru dr MAGNUM... di samping tu weols dpt bergamba dgn CROWN yg berharga rm200k.. fuhh, mmg x dpt nk lepaskan peluang arr, dh tu ..dpt plak 2 ketui eskrem MAGNUM ado 3 perisa tau CLASSIC, TRUFFLE & ALMOND.. aku sambor ALMOND & TRUFFLE (cz sorg staff leh ambik 2 ketui je)..
.
masa weols turun kt lobi, time tu sib baik arr x ramai sgt , but nk beratur tu agak pjg jgk arr.. tuk org2 luor (selain dr staff) pun dpt jgk bergambo, cume time diorg lain dr weols...
.
aku kt sini dh ramai kwn dh , kami pun roger kengkawn lain dr flr lain tuk join .. meriah oooo .. KELASSSS KAU MARIAAAAAAAAA ..


 ramai orgggg


 aku & geng2 baru yg meriah (3 mak dara , 3 anak dara)...

model MAGNUM terbaru hihihihi... korg nmpak gambo yg aku pgg tu ? tu arr gambo ku di atas pentas smbil pakai crown rm200k tu .. mantoppp.. diorg gune kamera yg direct kuor gambo tu .. then dpt eskrem , yg dh selamat akil makan ..

Thursday, October 27, 2011

BANTAL ooo BANTAL .. syok nye dpt peluk BANTAL ~~ ^_^

.
salam kengkawan ..
.
smlm cuti2 kemana uols? kami2 di culik oleh pak ajil kuor, ghupe2 nye dia bwk pi PD ..sonok oooo, akil arr yg paling sonok kan .. lepak makan2 tepi pantai, fuhh besh tui..
.
ni i saje nak tepek produk baru dr Fazurybeuteq.. bantal gebussss

.
as usual arrr anak teruna yg jd model kan ...

.
sapo2 nak order, meh2 .. sume mengguna kan FELT & di jahit 100% tangan (x gune mesin jahit ocey).. meh terjah FAZURYBEUTEQ tuk gamba2 lain

Tuesday, October 25, 2011

DUTA KNORR di pagi hari ~~ ^_^

.
hye u ..

.
dh bfast ker?  jom kite bfast dulu wif BUBUR NASI keluaran Knorr..
.
kwn2 aku ckp x bape sedap, tp aku try arr bwk je balik psl selagi aku x rs , aku x kan nak ckp x sedap plak kan ..
.
sok pagi nye (weekend) aku saje nk try , aku wat kan ler tuk akil.. just pour water in to the cup.. than kacau dlm 2 min... memula akan nmpak cm air barli , air keruh... x lama tu akan nmpak likat ... dh cukup 2 min, menjadi ler bubur.. bau nye HARUMmmmm ...
.
memula akil x nak , tp bile aku calit je kt mulut dia... terus dia ckp 'emmmm sedap nye Bu'.. haaa kan , lum rs cm x nak .. rs skit terus licin tau , pehtu siap dpt eskrem.. kyg akil smp tgh hari ..
.


.
kt opis ni diorg kasi pree je tuk staff tp hari2 aku kumpul psl nak bwk balik tuk anak2 buah ..

Monday, October 24, 2011

Lunch wif LAKSA GANU KITA ~~ ^_^


.
salam sume...

.
syukur alhamdulillah perut dh keyg , keadaan cuaca arini agak terang ... lalu lintas pun x jem (opis i dh sgt2 tinggi now.. nmpak keliling bangsar ni)..
.
td bfast xtau nk makan pe.. tp sib baik ler ado tapau bwk LAKSA GANU yg mama ku bekal kan ...di samping dessert PISANG GRG yg rangup.. fulaweii, kenyg perut

.


.
** nantikan kemunculan GA dr ku x lama lg..

resah gelisah melanda di jiwa... ~ cm tajuk lagu plak

.
Salam kengkawan ku sekalian ... dh start ure day wif bfast ? aku makan roti kentang je.. x lalu ler nak makan..
.
pagi ni cuaca amat tenang , cerah je.. hrp2 smp ke ptg.. last week almost every day ujan dr tgh hari smp ke ptg.. rs nak sakit2 bdn psl sejuk sgt2.. (cmner nak dok oversea ni kan wakakaka)..
.
aku xdak story nak cite, walau sebenor nye banyak sgt cite nak di taip .. cume mood xdak ler huhuhu..
.
pak ajil keje dr pagi smp mlm last weekend.. smlm pun dia balik kul 12 mlm.. kene jaga parking kt Sepang.. tp dgr2 ado kemalangan yg melibatkan kematian kan? mat saleh tu meninggal lepas kene lenyek dgn 2 bijik moto... & perlawanan di batal kan ..tul dak? tp nape ler plak lambat laki ku balik smlm.. emm bior ler, ado ler tu krja2 amal dia wat kt sanun..
.
aku weekend dok menjait ler.. smlm sibbaik mama aku ajak pi soping, kalau x buhsan jgk ler aku & akil .. ingt nak pi zoo, tp entah .. rs sunyi plak pi berdua je.. x cukup korum..
.
adik2 aku sorg keje, sorg pi cameron (lawatan skolah)..


.
uols layan je gambo ku ye..

Friday, October 21, 2011

SELAMAT HARI LAHIR ABAH ...... ~~ ^_^


.
Salam sume..emm hari yg cukup tenang tody , psl today is Friday ...hari yg penuh berkat .. kt bangsar ni rs samar2 suam2 gitu,rs2 nye cm nk ujan jgk ler arini kan ... now hari2 ujan dr tgh hari smp ke mlm.. sejukkkkk... 
..
smlm genap la umur abah tersyg kami 64 thn (kalau x silap lew).. HAPPY BESDAY ABAH.. semoga abah bahagia, sihat & pjg umur hendak nye... kami as anak2 akan mendoakan abah akan terus jd abah terbaik kami..
.
x sangka plak smlm mama beli kek oren & macaroni bakor tuk cbrate besday abah smlm... tp yg cute nye akil ler ...tetiba je bila toki dia balik dr surau dia kejor toki dia , dia ckp ....
.
~~ tokiiiiii ... hapy besday toki la... heppy besday toki, nak cium...
.
time tu nmpak ler abah aku cm sebak je kan ..

.

 abah yg gigih nak melayan anak2 & cucu nya




.
lepas sesi makan , abah dgn rajin nye pi bukak lemari album ... dia korek balik abis sume gambo lelama.. time tu masing2 gelak tgk diri sdiri zaman mude2... hihihi, pehtu nmpak plak gambo akak time dinner dgn mama.. romantik ooo ..
.
dak akil tu , x tau apa2.. tp bile org gelak , dia pun gelak sama. Tapi dlm banyk2 muke , dia kenal muke tok wan dia psl taik lalat mama ku itu.. tu trade mark mama ku yg membuat abah ku jatuh ati...  

Wednesday, October 19, 2011

Monday, October 17, 2011

MIMPI NGERI ... X MAUUUUUU


.
di suatu mlm nan sunyi, kebetulan hujan agak lebat membasahi bumi Allah s.w.t... aku tibe2 plak rs ngntuk yg amat2 setelah penat bekerja seharian ngadap pc (ye , kerja baru ku ni memerlukan aku tuk pandang pc 8 jam 1 hari.. kecuali lunch time)..
.
masa ni dh pukul 11 malam , kalau ikutkan mlm masih awal .. tp x tertahan bola mata ku untuk terus berjaga.. tiba2 akil ~~ ibu, akil lapa la nak nasi... aku menjawap ~~ dah malam la, besok la makan .. ngntuk ...
.
dan mlm itu anak ku tido dgn keadaan yg lapar (ibu mintak maap nak).. selalu nye aku sabar melayan kerenah nye, tp entah kenapa mlm itu aku rs amat2 letih sgt, x tertanggung rs nye... masa itu pak ajil dh selamat membuta dh (emo ni)..
.
mlm itu aku tido dlm keadaan resah sgt...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
tup2 pagi subuh aku terbangun dgn deraian air mata..

.
aku bermimpi aku & pak ajil menaiki motor menyusuri pantai yg amat cantik.. bagai kan dunia ini milik kami .. kami amat2 hapy sgt2 masa itu.. aku rs sungguh2 bahagia.. tiba2, aku terdetik & terpk mana pergi nye anak tersyg aku .. puas aku kehulu hilir... 
.
GHUPE NYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
.

v
v
v
v
v

kami terduduk atas dia, masa aku tgk tu akil x bernyawa dh .. keadaan dia amat2 biru .. aku bagai kan putus nyawa bile melihat akil cmtuh... terus aku lakukan CPR (walau aku x tau).. syukur masa tu akil terbatuk2 & terus pulih kembali... 
.
lepas dr itu aku terjaga.. x mampu tuk aku teruskan mimpi itu... terus hilang kenangan bahagia bersama pak ajil .. 
.

.
pagi sebelum pergi keje, aku sedia kan sarapan tuk akil.. aku buatkan susu suam , buat kan roti jem kesukaan nye... dia kelihatan seronok, aku amat2 bahagia.. 

.
~~ huhuhu itu ler mimpi aku, ngeri tau ... waaa xnak dh mimpi cmtuh .. risau gile aku .. 

yeyyyyy MENANG DI CINEMAONLINE LG | SECTOR 7

 .
 salam sume... 
.
ahakssss.. x ku sangka dpt plak adiah penyertaan, kali ni aku join contest SECTOR 7, baca dr sinobsis cm besh je cite ni kan .. tu yg try2 join, kene sms ... sekali je aku send.. x sangka plak rezeki..  kalau hadiah utama kalau x silap dpt bj pree.. 
.
ni kes terjebak dgn nana ler ni, hari2 nk try je join contest ni.. x susah pun.. 
.
tp adiah kali ni kene pi ambik kt opis nye, jauh plak tu kt kelana jaya maaa.. huhuhu, kalau dpt suh org lain... aci jgk kan..
.
 

Friday, October 14, 2011

TEPI TEPI ... | x bersusila betui

.
salam sume kengkawan ku...
.
dh bfast ker? daku arini tingin makan behun + paru grg .. dappp ooo.. tp lunch kang sure aku makan rojak je , or makan roti .. psl ni dh kyg sgt2 dah ..
.
alhamdulillah , today dh jumaat ye.. sonok kan. Sok ramai ler pi jalan2 termasuk ler daku, tp dok pak ajil kejo le plak ,ingt nak ajak adik2 aku pi jalan2..
.
ni aku nk story (edisi sentap skit2 ni) psl keadaan kt surau bangunan opis baru ni .. sini ado ler staf2 gomen (ramai pun) yg mengunakan surau public tu, mmg ok ler.. surau kan tuk sume, no hal punye.. TAPIIIIIIIIIIIIIIIIii yg bikin hangin ni... cer korg bygkan ..

.
SITUASI 1
.
dlm keadaan org agak ramai psl baru solat zuhur, ado ler yg dok tgh lipat telekung, ado yg dok tgk cermin, ado yg borak2..
' TEPI..TEPI'..
aku time ni depan cermin, bwh cermin tu ada almari yg pjg tuk letak telekung... aku dgr lg..
'TEPI...TEPI '...
then aku pusing, PEMPUAN tu dtg terus bukak almari depan aku , then terus blah ...

.
SITUASI 2
.
time lepas solat asar..
'TEPI TEPI' ..
.
aku ke tepi psl dia nk ambik telekung...


.
kalau korg la , pe korg rasa? aku rs nak 'skolah' kan je org2 itu... pe salah nye ckp ' MAAF YE, SY NAK AMBIK BRG".. or "mintak lalu skit, nk letak brg"... xleh ker? susah sgt ker nak ckp dgn cara 'manusia'... mmg geram aku tau .. dh le org2 itu nmpak cm berjawatan , tp xdak sivik ...

.


Wednesday, October 12, 2011

wordless wednesday | Peneman Jiwa ~~ ^_^


.


** korg kenal x kepok tu ? away from Sabah .. selamat ku letak dlm balang , smbil wat kejo smbil nyunyah.. hihihihi ..



Tuesday, October 11, 2011

TALKLESS TUESDAY | HAIR ~~ ^_^

.
salam uols sume... dh lunch ker?
.

hihihi ni saje nk tepek produk yg kami as staff dpt ... naik penuh meja haku oceyyy .. penuh, so wajib ler aku susun2 & snap2 ler kan.
.
aku ni rs diorg tgh kemas2 stor le kut.. or ado stok lebih, diorg pun kasi2 le kt sume staff ... lenguh bahu aku nak pikul smp bwh tau .. sume ni PREE.. 

.
sapa nak SYAMPU CLEAR ni ?????


.
emmm rasa2 korg, wajib dak aku nak wat GA... leh aku kasi SYAMPU2 ni... tp kene meet up le psl sini xdak pej pos lew .. susah plak nk pos2 ni

dh 10 hari , tp baru 4...

 .
 salam uols... 

.
emm saje2 nak story, aku baru pasan sebenor nye, dlm bln 10 ni baru 4entry aku wat .. aduyai la ..
.
bkn aku x nak menulis tau, tp sejak2 keje baru ni.. rutin harian aku sgt2 ler padat nye, aku bz sgt.. kalau stop pun time lunch or solat.. insyallah kalau ado time terluang aku akan terus berblog ye..
.
mintak maap kt kengkwn yg aku x sempat nk terjah blog, selalu terjah tp x tingal jejak .. xsempat le dear.. huhuuh

.






Monday, October 10, 2011

JOM BFAST with KNORR | bergambo dgn maskot KNORR ~~ ^_^

.
salam sume kengkawan ku tercayang .. dh bfast ker?
.
jom arr try produk baru dr Knorr ni.. BUBUR NASI perisa AYAM..weols dr pree, ado perisa jagung , udang dll.. aku x sempat nk rasa lg, tp kwn2 aku ckp rs nye cm lebih soft dr bubur yg kite wat, tuk baby2 or kanak2 sgt2 le sesuai.. lg sesuai tuk org2 sakit ..  

.
(tgh2 makan bubur nasi ni , tup2 ado maskot KNorr ni smp.. siap nari2, pe lagi.. kasi snap2)


.
cara nye tuang je air panas...

.
dia ada dlm kotak atau dlm cup cmni ...
.
SELAMAT MENCUBA

Wednesday, October 5, 2011

WW | BARU DPT ~~ ^_^

.

DaH Ponat2 Kerja , Moh PekENa DeSsERT Plak ... ~~ ^_^

 .
Salam uols ..

.
ye uols, now kalau penat2 keja aci je haku terjah peti eskrem kt opis ni .. makan eskrem pree lg uols.. sile jelos ye..
.
lepas ni jgn doa plak daku tembun ye, tp kalau dh dok bantai eskrem pree je kan .. mau x tembun ..wakakakkakaka..
.
yg besh nye , dpt makan eskrem WALL yg mahei ni dgn nyaman nye.. opis aku mmg provide eskrem pree tuk staff tau.. TOCEH big2 bosss..