KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, December 30, 2011

FIRE DRILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL


.
salam jumaat korg sumerrr..
.
sowe le agak lembab skit nak update blog, now aku banyak kejo ler huhuhuhu.. tp arini dgn smlm aku xde mood nak watkeje , laju je le i update blog hihihih..
.
smlm pepagi kan uols, baru je melabuhkan montot kt kusi .. tup2 dgr the geng riuh2 , diorg ajak turun kul 9 lebey.. aku mmg extra eppy le psl idok le wat kejo nnt wakakakakakakakak .. diorg ckp dlm kul 10am nnt akan ado fire drill kt bangunan ni.. pe lagi, weols dlm ku 9.45 am dh awal2 turun ke lobi.. melepak2 dlm 20min gitu, pehtu weols lepak plak kt lobi luor psl lobi dlm dh penuh dgn manusia2...
.
weols lepak2 kt kul 11 gitu tau uols, masing2 dh lemas psl panas.. so we decide nak naik,tp b4 tu masing2 pi beli air psl dahaga .. x smp 10 saat , KRINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG... masing2 kecoh2 keluar dr bangunan , ghupe nye fire drill dh start.. weols yg dh basah kan tekak ni , folowwwwwww ke tmpt yg berkenaan .. jauh jgk kene berjalan .. tp weols eppy , psl for sure ler x keje kan ..
.
kiteorg kene kumpul ikut floor, dlm 1 jam lebey jgk ler weols melepak kt tmpt berkumpul tu .. leps MArshel (ketua flr) tick nama weols.. kami pun di benarkan balik ke opis, dlm 1/2 d lunch timeeeeeee..
.


muke2 yg eppy psl x kene turun tangga ...
tgh melepak

 

rombongan cik kiah ke tmpt berkumpul

 


.
nnt kite sambung, hari x bekerja ni ye..hihihihihi

Thursday, December 29, 2011

CUTI2 BERSAMA ELIANTO | RAHSIA MENJAGA WAJAH ~~ ^_^

.
salam ptg uols sume...
.
dh lunch ker? weols arini lunch ikan bako pree.. ado sorg geng sok last day, so dia banje le weols makan lunch .. murah rzeki kan ..
.
td plak ado kejadian Fire drill , tp awal2 pagi dh bocoq rahsia .. kul 9.45 am weols dh lepak2 kt lobi wakakakakak.. tepat kul 11am , dgr bunyi siren.. sebenor nye time tu weols nak naik psl dh lama dh melepak , kang ngamuk bos.. tup2 bile dgr bunyi siren , terus x jadi .. nnt i tepek gambo ye..
.
ni kisah last weekend, saje jalan2 .. aku x pi mana2 pun, psl masing2 dok simpan duit tuk thn depan .. weols jalan2 area KL je, dgr2 nye luor kl abis jem .. masing2 balik kg ler tu kan .. smlm aku baru start kejo.. syok cuti oooo..
.
kebetulan aku nak pi bank , aku ajak pak ajil pi leisure mall senang psl ado maybnak & cimb.. tup2 pak ajil ajak round2 kt dlm leisure, ku folow ajer ler.. tgk plak ada sale tuk Chrismas , nmpak ELIANTO wat sale. Ada sale tuk set ler.. aku pun belek2 ler set yg promo tu kan .. time tu yg jaga booth tu mak nyah , aduyai .. cute plak aku tgk, dgn berlipstik, bereyeshadow bagai kan .. dia pun promot ler set2 promo kt aku yg kebetulan nak beli bedak muka (i gune yg muroh je) , alang2 dia suh aku beli set yg ado eyeshadow sekali .. emm aku tgk hrga x smp rm70.. so aku rembat le 1 set , tang wrna plak aku pilih yg agak netural & pinky2 (tingat plak kt mummy pinky).
.
.
dok crik2 wrna , mak nyah tu ghupe nye dok belek muka aku. TEtiba tny aku pakai pe tuk jaga muke aku .. mcm2 soklan ler dia tny.. aku ckp , aku gune produk biasa je.. zaman remaja aku gune Nutrimatic.. bile dh lebih 30an ni baru aku cube2 try produk lain tuk muke aku ... aku ni jenis susah skit nak bertukor ke produk lain kalau produk tu dh sesuai dgn muke aku.. psl aku takut, kang dr elok2 xde jerawat ... tup2 kuor plak jerawat ..
.
now aku gune sabun ni dr FZ cosmetic.. kalau korg susah nak crik , leh je beli dgn aku.. murah aje rm10.90 aje kalau x silap, hrga ada kt kotak ..



.
ramai jgk kwn2 yg pakat beli dgn aku, psl selalu dok tny aku gune per.. last2 diorg beli .. alhamdulillah masing2 serasi, kulit jd licinnnnn je.. yg besh xde kesan mengelupas pun & hrga pun murah kan

Friday, December 23, 2011

HARAP ANDA SEBARKAN ~~kalau dengar lagu It Will Rain by Bruno Mars , harap2 jangan ikut nyanyi sekali la ye, sebab ada bait lirik yang boleh bawa kita ke arah murtad ( for Muslims) .

.


STEAK DAY AT KERAMAT | CUTI PANJANG ~~ ^_^

.
Salam sume
.
hrp2 uols sihat2 belaka (wahh cm tulis surat tau) .. hari ni i jiwang skit psl today i kej eonly 1/2 day ..yehuuuuu.. malas dok nak kejo wakakakak mood  CH still ado lg ni ha.. cmner nak buek ..
.
lupe plak , mlm td weols ada majlis solat hajat & bacaan Yassin kt surau , mmg meriah le.. tu kire tuk sempena kelahiran, yg bakal banakkk, yg masuk rumah baru (cm daku).. tp dlm pada tu di lubuk hati time wat solat hajat , ada hajat yg dh terlama terpendam yg ku minta, moge2 makbul le hendak nya..
.
smlm aku sponser eskrem, laju ler budk2 termasuk mak pak budk rebut eskrem , smlm jgk mama aku wat laksa kedah, nasi kuning & pulut kuning tuk di jamu kt tetamu , weols wat kt surau .. ada jugk jemaah yg baik ati tuk sponser mknan , mmg makan smp pengsan jgk ler rs nye .. kebetulan nenek aku dr ganu still ada kt KL ni, ahad baru dia balik ganu psl pak su aku nak kejo , kan dak2 nk naik skolah dh kan ..
.
ni aku nak story aktiviti makan weols masa weekend , time tu tetiba mood pak ajil sgt2 GOOD.. bile time lunch tetiba ajak pi keramat , aku ingtkan nak pi makan kt rest jus gelas beso , ghupe nye nak pi tempat TRAGEDI bulan pose >> CLIK SINI ..
.
aku memula ngeri jgk nak pi sanun, kang jadi lg .. tp kali ni pak ajil park keto depan kedai , wakakakak kalau bley depan pintu masuk dia nak park .. takut nye psl kan .. tp syukur ler xde pe2 berlaku. Duit x dak dh ni, nak kene menyimpan jgk ni..

 akil & aku minum ~~ CHOC blanded, 1st time oooo makan western pehtu minum blanded, selalu aku akan order jus buah .. psl aku tau sure akil makan banyak.. pak ajil minum ~~ laici ais
.
 Mashroom sup plak abis licin akil makan smpai menjilat mangkuk

 ni menu 'Dato' Pak Ajil .. menu ni paling mahai dok ~ RM 20 1 pinggan ni aje.. menu ni MIX GRILL .. sume jenis daging ado & sume nye di grill wif black paper sos.. di serta kan jgk dgn mash potato & mix vege
.
 yg aku plak ambik yg ke 2 mahei wakakak, selalu dok makan chicken chop je, kali ni aku ambik Chicken Roll , emm dak jgk ler.. tp dia letak black paper, aku mintk sos mashroom psl aku x leh makan pedas sgt, kang kene gastrik plak
.


kami yg eppy ... ~~ mmg eppy ler kan psl hrga sume kt rm60 wakakakakak..

Thursday, December 22, 2011

ANTO KETE KE SPA | JUARA BOWLING ~~ ^_^

.
salam & morning sumeeee...
.
last weekened weols nye plan xde ler padat sgt2 (mmg saje aku x padat kan psl nak lepak kt umah ).. tp kebetulan aku ada nmpak 1 voucher tuk kete bernilai rm68 , harga bertui rm403 tauuu .. tuk services keto, cm basuh, wax, polish 2x, vacuum ...so haku pun beli (1st time beli tau).. uols bley jgk pi beli kt MILKADEAL .. murah2 tau , mcm2 voucher ado kt sanun tau .
.
aku pun col ler MIX SHINE nye opis, tuk booked date.. so sabtu leps le weols pi, time pree kul 5 ptg tau .. x peler, tp dlm kul 1 lebey weols dh smp kt tmpt tu , kedai diorg ni berdepan dgn Sunway Piramid, tp kene pusing2 skit ler.. bile weols smp , umakaiiii banyak tui kete ooooo.. ni sure kes beli voucher murah tu .. x peler, then weols pusing2 Sunway .. 
.
aku dh ler penat psl pagi tu masak & kemas umah .. kene plak jalan kaki nye jauh, tp rela kan jgk ler.. leh bersenam & slim kan perut skit. weols sempat ler round2 kt sunway tu.. time akil nmpak tmpt game mule dia merengek nak naik, pak ajil plak time2 ni le nak kedekut nye kan .. pening kepala aku , last2 aku pun xde mood.. 
.
bile pak ajil tgk mood aku semcm , dia bior jer aku .. aku pun jalan sorg2 melayan jiwa raga yg bengang , last2 dia masuk jgk akhir nye ke TOYCITY..sonok sakan ler dak teruna tu .. dia dpt set bowling.




.
tgk ler.. x smpat pun smp umah .. time kt waiting room dia dh main dh .. selesa ler tmpt waiting room kt MIX SHINE ni.. staf2 pun peramah. Kami ni tunggu kt 2 jam le jgk , psl kete banyak .. 1 kete di services dlm 2-3 jam tau ..
.
sonok aku tgk en wira ku berkilat2, cm kete baru ..


Wednesday, December 21, 2011

wordless wednesday | TEACINO ~~ ^_^


.


.
hasil rembatan di Ladang Teh BOH .. dappppppppp

Tuesday, December 20, 2011

Bukan Doa Kamu Yang Makbul Sebenarnya.

.
Bercakap fasal doa,

.
saya teringat satu kisah yang sangat-sangat memberikan kesan dalam kehidupan saya. Guru-guru saya di sekolah, semenjak sekolah rendah, sangat menerapkan doa. Jadi, saya sudah dibiasakan dengan Solat Hajat, Solat Dhuha, Qiamullail, waktu-waktu doa yang mustajab seperti ketika hujan dan sebagainya agar saya rajin berdoa, dan agar doa saya makbul. Jadi, bila Allah anugerahkan saya kejayaan, saya sentiasa rasa, itu sebab saya doa dengan bersungguh-sungguh. Namun satu cerita mengubah persepsi saya.
.
Cerita yang saya dengar itu begini:
.
Kisah berkenaan seorang abang dan seorang adik.
.
Kedua-duanya adalah anak yatim lagi miskin. Mereka tinggal di rumah pusaka tinggalan ibu bapa mereka. Kedua ibu bapa mereka adalah hamba ALLAH yang soleh. Kedua-dua anak dididik untuk bergantung harap dengan Allah SWT.
.
Si abang, saban hari berdoa agar ALLAH mengubah nasib hidupnya. Dia meminta kepada ALLAH agar dipertemukan dengan isteri yang cantik lagi kaya. Dia meminta kepada ALLAH agar dirinya kaya raya.
.
Si Adik pula, seorang yang buta huruf. Tidak seperti abangnya, dia membaca doa pun dengan melihat kertas. Sebelum bapanya mati, dia pernah meminta bapanya menulis sesuatu di atas kertas, dan kertas itu sering dipegangnya setiap kali berdoa.
.
Akhirnya, Allah mempertemukan seorang perempuan yang cantik lagi kaya dengannya. Perempuan itu jatuh hati kepadanya, lantas berkahwin. Si Abang seperti mendapat durian runtuh dan kehidupannya terus berubah. Dia keluar dari rumah pusaka, dan meninggalkan adiknya.
.
Si Abang akhirnya kaya raya, malah terus kaya apabila dia memasuki medan bisnes. Dia sudah mula alpa dengan ALLAH, melewat-lewatkan solah, jarang membaca Al-Quran, tapi tidak pernah lalai untuk meminta kekayaan daripada ALLAH. Kalau masuk dalam bab perniagaan, kekayaan dunia, maka berbondong-bondong doanya kepada ALLAH. Dan ajaibnya, Allah beri apa yang dia minta. Si abang rasa dia istimewa.
.
Si adik pula, hidupnya tidak berubah. Dia masih seorang sederhana, dengan kelemahannya sebagai seorang buta huruf, dia hannya mendapat kerjaya sederhana, terus menjaga rumah pusaka. Si adik, juga rajin berdoa. Si abang tahu, si adik rajin berdoa. Tapi Si Abang melihat, hidup adiknya tidak berubah-ubah. Lantas satu hari, ketika Si Abang menziarahi adiknya, Si Abang berkata dengan sombong:
.
“Kau kena berdoa kuat lagi. Tengok aku, berdoa je ALLAH makbulkan. Kau ni tak cukup hampir dengan Allah ni. Berdoa pun masih tengok-tengok kertas. Tak cukup hebat.”
.
Si Adik tersenyum sahaja. Suka abangnya menegur kerana padanya, teguran abang amat bermakna.
.
Si Adik terus hidup sederhana, di dalam rumah pusaka, dengan doa melihat kertas saban hari, dan kehidupannya tetap tidak berubah. Tidak menjadi kaya seperti abang.
.
Satu hari, Si Adik meninggal dunia. Ketika Si Abang mengemas-kemas rumah pusaka, dia berjumpa satu kertas. Kertas itu adalah kertas yang adiknya sering pegang ketika berdoa.
.
Si Abang menangis teresak-esak apabila membaca kertas kecil itu.
.
Kertas itu tertulis: “ Ya Allah, makbulkan lah segala doa abang aku”
.
MasyaALLAH…
.
Si Abang mula membandingkan dirinya dengan adiknya. Adiknya kekal taat kepada ALLAH dan tidak meringan-ringankan urusannya dengan ALLAH SWT. Adiknya, sedikit pun tidak meminta dunia kepada ALLAH, malah tidak meminta apa-apa untuk dirinya. Tetapi adiknya meminta agar segala doa Si Abang dimakbulkan. Si Abang, tidak pernah sedikit pun mendoakan Si Adik.
.
Si Abang mula nampak, rupanya, bukan doa dia yang makbul. Tetapi doa adiknya telah diterima oleh ALLAH SWT, lantas segala doanya menjadi makbul.
.
Cerita ini meruntun hati saya, dan buat saya sentiasa berfikir panjang.
.
Kadang-kadang kita, bila Allah realisasikan hajat kita, kita suka mengimbau usaha-usaha kita.
.
"Aku buat beginilah yang jadi begini."
.
"Doa aku makbul seh!"
.
"Aku ni memang Allah sayang. Tengok, semua benda Allah bagi. Aku minta je pun."
.
Tanpa sedar kita bongkak. Takabbur.
.
Sedangkan, kita tak tahu, mungkin yang makbul itu adalah doa ibu bapa kita, doa adik beradik kita, doa sahabat-sahabat kita. Bukannya doa kita.
.
Cerita itu sangat menyentuh hati saya.
.
Membuatkan setiap kali saya berdoa, saya tidak lupa mendoakan ibu bapa saya, guru-guru saya, keluarga saya, adik beradik saya, sahabat-sahabat karib saya, yang teramat akrab saya sebutkan namanya agar lebih merasai bahawa saya memerlukan mereka mendoakan saya juga.Kita ini banyak dosa. Banyak hijab.
.
Mungkin doa orang lain yang lebih bersih hatinya, lebih suci jiwanya yang makbul, menyebabkan rahmat Allah tumpah pada diri kita. Sebab itu jangan berlagak. Jangan tinggi diri. Jangan rasa doa kitalah yang makbul. Pulangkan semuanya kepada Allah. Doa itu sebahagian daripada usaha sahaja sebenarnya.
.
Dan jangan rasa segan nak minta orang lain doakan kita.
.
Semoga bermanfaat note ini.
.
Sebarkan jika anda rasa ada manfaatnya.
.
Semoga Allah redha dengan kita.
.

Monday, December 19, 2011

OH MANIS NYA , MANIS NYA ITU GULA...


.
salam ptg uols..
.
korg kenal dak benda mulat2 kt bwh tu ? itu ler dia MACCARONE (tui dak aku eja ni tokei2 kek ??) ni ado kwn opis kasi .. dia beli 1 bekas, so sorg seketui ler dpt.. aku ambik terus ngap... GLUPPPPPP..

v
v
v
v
v
v

UMAKAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII manis nya rasa dia... rs nak kene kencing manis on the dot beb .. aduyai, diorg ado kasi lg. uhhuhu x nak ler haku .. manis sgt2 ler, naik pening kepala den ni.. terus ku teguk air masak banyak2..


.
meh tgk teruna manis sorg ni , wakakakakakak ...
.
mama aku aritu wat drawer cleaning, abis sume baju2 weols zaman hingusan kuor.. bj2 gurl sume mama aku sumbat dlm kotak, tp bj2 boy (zaman adik lelaki aku kecik2) abis dia lambakkan dlm bilik aku...
.
akil lepas mandi, dia nmpak bj2 yg x penah dia tgk, terus nk pakai .. muat plak tu , lantak ler.. memalam pun nk smart2 tau anak aku ni ..

AKU SAKIT ~~~ ^_^

.
salam kengkawan ku ..
.
uols sihat dak ? haku sakit huhuhu ...
.
start khamis lepas arrr aku agak stress dgn something (nnt arrr i bgtau), pehtu aku nangis tau , tetiba je air mato aku mengalir.. psl aku rs cm banyak sgt masalah org lain tp bergantung kt bahu aku , tu yg aku sebak tu .. bile dh nangis lega skit..
.
hari jumaat tu , as usual ler balik umah mama ..kebetulan mama dh masak, so makan timeeeee.. then balik umah aku, aku rs cm penat sgt2, kul 10 lebey aku dh ngntuk , time tu aku pasan perut aku berbunyik2.. tp aku pk myb angin je kut..
.
pagi besok nye, time aku tgh siap2 na pi keje (jumaat)..tetiba terasa sebu jer, bile naik moto aku rs seram2 sejuk semcm, sakit smp ker belakang plak tu.. terus aku suh pak ajil pusing balik psl aku compom x dpt bekerja .. pak ajil beli Gaviscon, tp ubt tu kene mkn dulu .. aku kalau dh sakit mana lalu nak telan apa2.. last2 meraung2 le aku kt umah abah .. time tu pak ajil dh pi keje dh ..aku berpeluh2 tahan sakit.. abah aku terus ambik air zam2 & air rendaman daun (aku x tau nama daun tu), leps 1/2 jam ..sambil2 tu adik bungsu aku dok tuam2 air panas kt blakang aku.. smbil2 aku tido.. aku tido dr tgh hari tu smp ptg, lepas tu baru lega perut aku .. baru aku rs lapo , aku makan roti canai skit & milo.. leps 3-4 jam adik aku (LILI) wat kan nasi grg x pedas.. leps makan aku smbung tido..
.
pak ajil balik keje, terus bawk pi klinik ambik ubt & mc.. huhuhu lama ooo aku dh x kene serangan teruk cmtuh, tu yg bikin nangis tu .. sakit oooo, rs cm nak mintak di cabutkan nyawa je, tp aku tawakal je time tu ..aku doa mintak2 ada la dose2 aku yg terhapus..
.


 gambo time sihat ... ado plak pokok jingebell kan .. posing jap '

aku naik keje, ado plak brg2 ni kt meja aku .. and its freeeee

Thursday, December 15, 2011

DAY 3 - CAMERON HIGHLAND | TRAGEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi ~~ ^_^

.
akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa... smp jgk saat haku nak cite kisah tragedi kt CH ..
.
lepas ni haku agak fobia nak pi ladang strawberry yg ni .. leps weols dh jimba2 kt Ladang Teh BOH tu .. weols tergedik2 lak nak pi terjah ladang strawberry yg lain.. ni kire nak abis pusing CH ler konon nye wakakaka.. sekali hambek kooo, ada kenangan yg x dpt di lupekan ..
.


 .
aku rs sapa2 nak penah pi CH , for sure penah nmpak logo AGRO TOURISM FARM ni ..
.
time weols nak naik ke atas bukit tu , aku dh rs cm gerun semcm je psl nak daki tu mendongak ke langit beb ...aduyai, pehtu time park kete mmg ala2 menjunam gitu, risau le daku.. terus pak ajil sekat batu kt tayar.. tp hati dia tetap x keruan , last2 alih keto park kt atas skit..
.
kami2 yg lain ni dh selamat berjimba2 dulu le kt atas nun, penah jgk le bejalan.. time ni x dpt nak petik buah psl buah xdak wakakak, tp mama aku tu dia nak sgt2 petik.. kebetulan ado pekerja indon dok bersih2kan ladang, mama aku borak2.. aku ckp kt laki aku 'BAng , mama tu dh start borak .. tgk arr nnt sure dia dpt sebijik strwberry'.. weols tingalkan mama, terus pi kt cafe..


 mcm2 ado kt cafe ni , tp sure berasaskan STRAWBERRY... aku teruja tgk SUNDE ESKREM , tgk dia nye cream mewah ooooooo.. 1 bekas rm6 ..

 kyg bangat tau makan sunde ni, dlm tu ada buah strwberry yg aku rs2 lebih dr 10 biji, psl kyg gile aku makan tau, x leh masuk mknan lain dh lepas tu ..
.
time weols tgh syok2 makan , tetiba mama aku smp ..tgk2 dia dpt 2 ketui buah STRAWBERRY yg sgt beso okey ..masing2 bersorak, aku mmg dh agak mama aku for sure dpt pujuk indom tu kasi dia buah strwberry .. sakan mama aku, dia x makan terus.. dia nk bawk balik tuk abah aku makan (windu abah le tu, 3 hari tingal kt kl hihihihi)..

time nak balik akil nak snap2 jd model ladang tu , hihihihihi ..

.
ni le saat kejadian , time weols nak balik.. jalan keluar akan terus mendongak tau .. kne naik bukit, tp smp 1 tahap WIRA aku x leh nak naik.. pehtu bergesel cm nak kebelakang , waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku dh cuak gile2.. aku tgk muke pak ajil pun naik sendat dh .. mmg xleh jadi, last2 aku ajak mama & akil turun.. pak ajil pun ckp 'turun2'..
.
time weols turun, kami2 ni tgk pak ajil dok tekan minyak nak ke depan tp x leh, smp berasap tayar keto beb, aku dlm ati dh doa mcm2, jgn le pe2 jadi kt laki aku .. kt keto x pe lagi, keto leh beli .. sibbaik ado bangla (pekerja) letak batu kt tayar pehtu tolak ramai2.. baru ler kete aku leh ke depan tp pak ajil terussssssssssssssssssssss je press minyak smpppp atas bukit baru dia benti.. yg kami 3 beranak ni, smp semput kene berjalan panjat bukit yg meninggi tu .. umakaiiii , aku rs kaki aku dh gigil2 , peha aku dh cramp tau .. dh ler lama x bersenam , kene plak panjat jalan tar yg meninggi tu ..
.
adik2 ipor aku yg lain, sume leh jer naik bukit .. myb psl diorg 2 penumpang je, yg kami bertiga.. diorg pakat benti kt atas bukit smp tunggu kami .. waaaa letih beb, aku smp atas tu terus duduk , kaki mmg sakit sgt2.. akil relex je, mama aku nmpak letih skit.. aku yg paling semput, kahhhh .. yg pak ajil leh bantai sengeh2, geram aku.. mmg balik tu dia kene urut kaki aku..
.
weols kuor dr CH kat2 kul 7 mlm ler, sempat beli petai lg .. abah aku 10x col mama aku tny kt ner, mama aku pun pandai kan , dok ckp dh smp highway tp jem .. leps letak tepon mama & weols pakat gelak, aduyaiiii.. sibbaik jalan x jem sgt , kami smp cheras kul 10 lebey
.
besok nye pak ajil pi bengkel keto , ghupe nye ado something yg bocor tu psl kete x leh naik bukit.. now dh ok psl pak ajil baiki kene rm300+..

.
tuk yg nak pi CH , sile2 ler.. mmg besh le CH , tmpt yg besh tuk berjalan2 smbil bersoping2..


...
~TAMAT ~

MAJLIS PERKAHWINAN IRWAN & FALSYA | JALAN DUTA ~~ ^_^


.
Eh Zura ni Kawan Falsya ker? (hihihi cm soklan kt blog Nana)..
.
eh lupe plak kasi salam .. Salam sume kengkawan ku tercayang muah2.. dh makan ker? x lama dh pun nak lunch kan ? aku sejak2 ni agak lemau nak keje , dok bertenet je kerja aku Wakakakakak (sowe bos)...
.
berbalik pd tajuk di atas (wah cm surat lew), aku kenal Falsya ni time weols pi tgk Wyg kt MBO ViVa Home masa tgk cite NI ... kebetulan time tu aku murah rzeki dpt tiket wyg cite yg aku suke ni..time ni Nana bwk damia psl en somi dia keje, kebetulan Falsya teman dia .. masa weols tunggu wyg nak start , Nana bz melayan Damia yg nk main game.. so aku ni sakan le borak2 dgn Falsya, pehtu akil plak ngada2 le bile nmpak awek comel kan .. haaa dr situ ler kami kenal , pehtu membawak kt fb & blog... masa ni baru ku tau dia nak kawin, x sangka panten baru ni turut jemput ke majlis berbahagia dia..
.
weols pi dlm kul 1 lebey cmtuh, sibbaik time tu x ramai sgt yg terjah ...parking pun still ado lg, tp mknan dh nk selamat abis.. padan ler kan , mknan nye mmg sodap oooo.. akil yg makan sdiri pun licin pinggan nye.. masa sampai aku col cik puan nana , nak pastikan dia x balik lg, kang xde geng .. time ni dia dh selamat kenyag, masa ni le baru ku kenal Deah & yg lain2..
.
time ni panten tgh makan, sempat jgk panten lambai2 kt aku .. so weols smbung makan, masa tgh makan tu diorg bukak video pre-wedding panten .. syahdu time ku tgk, tp ado jgk le part2 lawak tu hihihihi .. meriah tui wedding nye ni, time ucapan dr uncle & ayah panten tu aku tgk panten lelaki kusyukkk, banyak ilmu2 perkahwinan yg diorg kasi .. aku pun sure ler mendgr nye dgn kusyuk ..

 Dewan intregiti kat Jalan DUta

 keadaan dlm dewan

 pelamin yg glammm

 sedapppp

 dap yg teruja nak makan

 1st yg aku tgk time ni , bj PANten .. kebetulan pagi b4 weols pi tu weols ada tgk ulangan perkahwinan Putra Charles & Kate... tup2 nmpak gaun Falsya pakai seakan2 gaun Kate pakai ... lawo betui ..

 gambo ni gambo terpaksa wakakakkak.. ni kes dak kecik tu le , dh pegang kamera pehtu paksa kami berposing.. emmm anakanda aku mmg cmni.. org sibuk snap2, dia pun nak snap jgk

 anak dara Nana ni lawak betui, tgh2 weols lepak tgk panten tetiba dia ckp 'Mia x nak kawin dgn akil'... hihihihihi cute jer, ghupe nye dia ado bf lew.. hihihi, akil plak tgh mood nakal time ni dok acah2 si damia .. malu2 anak dara ni di buat nye..

.
*** tuk PAnten baru : Selamat menempuh alam perkahwinan .. semoga berbahagia ke akhir hayat & dpt ramai anak yg comel2..