KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, December 27, 2012

check up amni 3bln

assalamualaikum sume..

Lama sgt dh blog ku bersawangan , ni kes penangan dh x bekerja la .. nw aku dh jd suri umh angga tp ada la aply keje lain..alhamdulilah dpt , insyallah start 7hb

Tp tu lE, bile dh lebey 3bln dok umh mule lew .M Maha beso kan , tmbh plak rs cm sayu nk tingal amni kt umh bby siter huhu

Smlm check up amni 3bln :

Berat : 6.4kg
Pjg : 61 cm
Lilitan kepala : 41cm

Syukurn lps aku bli manual pum dari madela susu ku makin bnyk + pekat .. amni until ne still full bf . semoga smp 2thn la








Thursday, November 29, 2012

CREPE MENGHANTUI MSIA SKANG NI ...

.
Assalamualaikum sume...
.
heheh lmbat tui latuan tanah update story kan ..
.
now daku dh dok balik kt umh ku so xdak tenet alamat nye mmg xupdate blog la jwp nye ... fb dgn tweet pun tgk dr bb jew .. x puas psl screen cinonetjew..
.
now penangan CREPE menjadi2 cm tsunami plak gaya nye... memula aku xde la terkesima sgt as pavlova (aku x teruja sgt nk makan) tp entah nape .. bile tingat kan wangian DOYAN (crepe paling glamor la tu kan DURIAN CREPE) terus ku mintak adik ku order ngan kwn dia ... dia jual 5ketui rm10 .. ado yg jual 4ketui , yg 6ketui rm10 pun ado ... tp yg best crepe pree la altentu2nya (bln altantuya tau)kan heheheheh
.


.
mantop tui rs nye DOYAN crepe ni... aku x retu nak wat , emmm rs nye nak wat kulit nya tu perlu cmpuran mcm2 tepung kan ? dak gitu ? tp nw dh ado yg jual tepung nya aje , terus leh cmpur dgn air pehtu kacau2 then tebor atas kuali leper ..
.
rs nye mcm2 perisa crepe ado kan .. ado strwberry, grape, choc.. nw tiramitsu pun ado ... kretif betul ..
.
korg dh rasa ke?

Tuesday, November 20, 2012

SALAH KE MENYUSU BADAN KAT PUBLIC (NIP) ???

.
Assalamualaikum sume keng kawan ..
.
yeyyy lagi bp hari je aku nk tamat kan sesi 'mak tang' ... hehe kalu ikutkan dh 5 6 hari langgar pantang dh ,dh kuor jln2 smp ke banting uols *nnt i story yew
.
ni i nak story pjg2 psl kes "HOT" isu last week kt fb NIP .. tau pe NIP ??? NURSING IN PUBLIC .. memula dr fb cutemum lew, tup2 abis sume momies2 yg full bf melenting psl i bloger yg agak glam (mata ke atas , tgn pgg bahu) , kut ye pun nak naikkan rating blog pk2 ar dlu b4 nak wat entry tu..
.
nk tny uols la kan , terutama nye yg full bf anak2 tersayang ... kalau uols pi jaln2 memana ler kan .. rajin ke nk bwk btl susu bagai ??? kalau dh susu cap gantung yg Allah s.w.t dh bg cantik2 ni dh ada fungsi nye wat pe lagi susah2 nak pam bwk btl bagai kuor kan ? dh sah2 la time anak merengek2 bagai kite akan suap kan BREAST kt anak kite ..
.
tp tuk bloger yg adooooo tu .. dok nak 'belasah' la kite2 ni konon nye memalukan nyusu kt public kato nye lg , kite2 nye cm nk tonjol kan TETEK kite kt org ramai .. (entry khas tuk dia)... korg leh google tgk blog dia , crik je 'bf in public' sure jmp ...

 .
eh haloooo bro ... engkau tu baru dpt anak .. sila la latih diri tu agar x MENAPSU kan diri bile tgk wanita2 bf anak2 diorg kt public.. aku label kan lelaki yg GHAIRAH bile tgk wanita nyusu anak ni sebagai GILA SEKS / SEKS MANIAC tau ... ye arr nyusu budak pun kau leh teransang ... x ker gile nama nye tu.
.
weols ni nak bagi makan kt ank sdiri tau, dan yg PENTING sekali la weols MENUTUP AURAT.. kalau ko x nak kasi wif ko nyusu bdn kt public siap suh bawk btl .. weh ko tau x susu bdn bile dlm btl tahan bape jam ye? then ko nk suh perah kt ner plak kalau stok susu 'btl; tu abis??? nmpak nooo la sgt2 x support penyusuan bdn ...
.
suami ku sgt2 menyokong .. walau dia xckp "chayok2 .. bini aku kasi susu bdn"  kt sume org tp tiap kali aku nak nyusu bdn amni (kalau x pakai bj nursing) dia akan cover aku samada dok depan aku or tepi aku supaya pastikan xde jantan2 yg gatei biji mato tuk senang2 nak usya... now ku dh beli bj nursing , lebih tercover.. lg senang kalau pakai tudung labuh .. tu pasai ler jgn pakai tudung just tuk fesyen je yeeeeee bro ..
.
meh ku tungu betapa banyak bj2 nursing atau nrsing cover yg ko leh beli tuk wif ko pakai ... tuk kasi cover aurat2 tu
.

 ni cm shawl
 yg ni leh cover dgn kardigen tu
 yg ni aku beli
yg ni kan cover.. lgsug x nmpak apa..
.

ko dh tgk ????? so jgn lupe belikan tuk wif ko .. income ko sure tinggi psl dok nk up kan trafic blog ko je kan ...
.
kitog ni nyusu bdn kt public xde niat lgsg ler nak tayang buah dada kt org tau ... weols pun tau jaga aurat, kitrorg ado otak tuk pk sume tu .. kalau dh kene pikul sume benda alat tuk susu kn bby baik sumbat dgn susu lembu je .. kalau gitu wat pe Allah s.w.t kurnia kan weols ni susu bdn kalau xleh nyusu direct kt bby sdiri ??
.
xkan plak weol terkejor2 nak pi bilik nyusu (kalau ada) kalau tmpt tu xde tmpt khas nyusu cmner>? xkan nk nyusu anak dlm jamban kut ... xkan nak pi tngga kecemasan (aku penah nyusu akil kt tanga kecemasan cz zman tu nk bf susah xde bj nursing or tmpt sesuai) .. nw sume dh ada.. dh senang , paling kemut pun pakai je shawl tuk cover.. lg jimat ..
.
weols bkn nk wat maksiat pun smp nak kena sorok2.. bkn nk isap ganja ke or nk wat projek ... oooo kalau part betina yg tayanag sakan tu korg xnak plak komen smp msuk blog ye.. sonok sakan je korg tgk smp leleh liuq..
.
mmg aku simpan je geram sakit ati pd mamat bloger pasan pames tu sejak dr last week .. sibbaik aku x folow dia dh now, sejak2 ku tgk dia ni dok nak UP KAN trafic je tnpa ada info lgsg kt blog dia... puii ..
.
so yg sedang bf tu .. epy2 kan diri anda.. jgn patah semangat cz of sekoq ni .. kite nyusu bdn tutup aurat , dan suami pun sokong.. trpulang pd yg pndg negatif tu psl diorg x de ilmu lngsg cm tin kosong

Sunday, November 11, 2012

ANUGERAH SKRIN 2012 PALING TAH HAPE2...

.
Assalamualaikum sume...
.

heheheh mlm plak ku update blog , siang2 x smpt ler psl now dh bley pi jalan2 .. yehuuuu ... dh dpt lesen dr mem beso tuk kuor umah ..
.
sabtu g ziarah adik ipor ku yg baru operate idung dia (salur pernafasan ado prob skit) lepak2 dlm kul 6pm gitu pehtu balik ..
.
haaaaaaaa ni baru ado time nk komen psl ASK : ~~~ then mlm nya tgk ASK 2012 (Anugerah Skrin), memula x dpt tgk psl anak teruna sibuk berebut remote tv , dia nk tgk katon .. phtu bile dia dpt lappy baru ler kiteorg dpt tgk tv .. aku ni punye ler xcited nk tgk ASK thn ni kan ..

.
sekali bile tgk dlm1/2 time , mule le terkerut2 .. pening tgk konsep ASK thn ni.. tgk jgk ler lg kan , mule ler menguap ... dh rs cm merepek kerepek je.. nmpak sgt diorg ni x ckup latihan lew.. sgt buat2..
.
lg lew meluat tgk si lopa dgn awal yg dok cover cun dan encem atas pentas tu .. adehhh balik2 ala2 cm peraga bj panten je ... atok otai tu nmpak jgk ler (kato otai kan) dlm watak . aku rs part Lan pet2 kuor .. pehtu Zizan dgn si Fizz fairus tu sure ramai yg suke .

 .
part lain yg rs menarik bile babak pentan Adi Putra dgn Rita Rudaini tu kan ... fuhhh sgt romantissssss... (rs nye kalau xde pengacara pun xpe) ..
.
then tgk retis2 nye bj , mak aiiii siap ado yg cm nk terkuor miss B pun ado jgk .. emm ku tgk bangsa lain lg sopan , mmg ler nak kene lawo kan tp xkan ler cm nak tunjuk sgt susuk tubuh aka lurah dendam tu .... simpan je, tunjuk wat dose pun wat pew.. (cmner le x ramai yg ado gambo bogel dlm tenet ye dak )
.
tp yg most xxtream nya Didie alias ler.. takut ooo tgk bijik mato nye tu ,kontek lance pun kan... tp sgt menakutkan .. uhuhuhuh

 .

KESIMPULAN nye... ASK 2012 ni sgt2 MEMBOSAN kan .. tp biasak ler, bile dh mcm2 org kritik .. pihak penerbit nye sure ckp "biasa la org2 msia ni x leh terima perubahan" ... kalau perubahan yg ampeh cmner le org x kiritik .. nk ubh tu cer betul2 skit, kalau sorg pengacara tu rs2 cm formal ambik la sorg yg lawak skit.. idok la bosannnnnnnnnnnnn ..
.
ni ler dia penangan bile keadaan yg membosan kan x leh di kawal ..

v
v
vv
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
zzzzzzzzzZZZZZzzzzzzzz

.
aku pun x tgk abis.. x smp separuh pun rs nye.. terus ku tukor chanel ..laki aku ckp "baik tido lg besh" ..

Friday, November 9, 2012

CUKUP CUKUP SUDAH ... CUKUP SAMPAI DI SINI SAJAAAA..

.
Assalamualaikum warga2 blog..
.
sejuk tui la pagi ni kan , syok ooo tido berselimutttt... ku kene bangun awal walauuu x kejo kan psl kene siap2 mandi , makan.. nnt kalau si kenit tu dh bngun harus ngadap dia je..
.
berbalik psl tajuk , sure uols dh hafal lagu tu kan .. eheheh ni kes penangan cite JULIA smlm lew ... last episod..
.
memula xbp layn sgt cite ni, tp bile tgk cite ni xslow and bnyk jgk suspen2 nye trjatuh cintan .. terus folow dr awl smp ke akhir , kebetulan tgh berpantang kan.. kalau keje sure x smpt pun nak tgk, psl smp umah sah2 cite dh separuh jalan ..


.
sapo x tgk rugi ooo ..
.
aku suke tui lakonan nabila huda dgn fizo .. tp yg besh lg lakonan izreen (sofia) dan mak si azwan tu (norish karman) wakakkaak mmg menjadi .. sah2wat ramai peminat meluat dan rs nak baling je dua2 tu dlm gaung...
.
rs2 uols ado sambungan x ? smlm last Julia nak pi oversea ... tah2 jmp xbf sofia si ikram tu heheheheheh...

Thursday, November 8, 2012

DEMAM PEPLUM

.
Assalamualaikum uols ..

.
mak tang nw dh hari ke 48 dh today .. dh merdeka huray2 dh, tp x leh kuor2 sgt .. uhuhuh sodih kan .. tp x lama dh nak ke60hari
.
fuhh sejuk tui kt umah ni, now ptg je ujan kan .. kalau b4 ni lg ler.. kt cheras ni dr pg smp ke mlm ujan .. tu pasai ler now bnyk tmpt dh banjir (tu pun ado yg bising2 ckp empangan kt selangor ni kering kan .. puiii )..
.
uols penah tgk x bj design terbaru now.. wahh kan , sejak2 dh slim (b4 ni kan kembang setaman) tetiba le plak rajin nak belak2 fesyen terbaru ... now yg glam fesyen PEPLUM..

blouse peplum button
.
 cuteeee sgt bj2 nye tau .. ala2 cm ado mini skirt kt bwh bj tu .. cm daku kene crik yg berbutang la psl nk bf (syukurrrr susu bdn makin banyak skang ni) cm yg kt atas nun tu ... tp bile nak beli , wrna kuning dgn biru dh licin uolsssss... sentap ai tau .. tingal yg itam , tp itam tu xbp nk mengancam jiwa raga ler ... so nk tunggu re stock ler ..
.
uols kalau ado nmpak fesyen gini,harap maklumle kt daku ye....
.
bersambung nnt .. tataaaaaa



Wednesday, October 31, 2012

KERINDUAN MELANDA | NK ABIS PANTANG DAH

.
Assalamualaikum kwn2 ku tersayang ..

,
korg sihat x? ku doa kan semoga kalian dlm keadaan ceria dan bahagia ye..
.
sory la sgt2 time berpantang ni x smpt nk berblog or BW .. takat berfb tu pun kt hp jek. sgt2 windu saat berblog ni.. tp bband ni selalu je wat hal ..
.
nw ku dh masuk 40 hari dh , rs cm kejap kan .. tp bg ku rs cm lama ooooo... kali ni lps 44 hari ku akan balik ke rumah sdiri , time akil dlu hari ke 56 baru kuor umah .. time amni ni mmg jiwa meronta2 nak kuor.. even hari ke 26 dh kuor pi spital , phtu hari ke 30 pi klinik cucuk amni 1 bln .. then hari ke 35 pi leisure mall plak beli breast pum ..
.
mcm2 nk story kt korg , nnt ada masa terluang aku cite ye.. cz banyak jgk kisah trajis time banak or berpantang amni ni ..
.
doa kan semoga semua nya selama ye uolsss..

.
salam sayang windu dari ku

Monday, October 1, 2012

WAJAH PUTERI KESAYANGAN KU

.
Assalamualaikum sume kawn2 ku tersayang .. 

.
ada yg windu daku x? kalau ado sila angkt siku heheheheh ..daku pun windu sgt2 kt uols.. tody ambik kesemptan tuk byr sume bil2 phtu lepak tgk fb kejp then bukak blog.. rs cm dh bersawang plak blog ku .. bukk dr white bb x besh ler.. lambt benor .. 
.
ni ku titip kan wajah puteri kesayangan hamba ye.. korg tatap le puas2.. 
.
nama penuh : Nur Amni Khairina (ketenangan ku / kebajikan ku)

 wajah hari ke 2


.
now dh hari ke 10 daku sah jd " MAK TANG".. dh upgrade dari "MAK YONG"... rs cm lama ler plak , x sabo nk tungu hari ke 44 pthu leh kuor umah yehuuu .. tp part mkn dan ehem2 tu kene 100 hari (sama cm akil) baru padat , sendat dan mantopp.. dak gitu ..
.
now xleh berbengkung lg, just tepek param kt dahi (psl tkut angin msuk) ..phtu dh 3 hari di urut2 ..mmg besh arr... 
.
memula kuor wad tu aku cm kene sintom sedey aka moody uhuhhu sian kan, rs nk nangis je .. pas nangis ok .. myb ado kut mak2 tang yg kene gitu kan.. tp tuk hari ke 4dan 5 je, phtu dh ok dh ... then kene mandi air rebusan daun2 (org ganu pangil air serum).. perut x kempis lg uhhuhuhu sodey , yg ni slow2 ler.. no hal punye. 
.
bby gurl plak sgt kuat nyusu , memula kene campur jgk psl susu x bnyk dan cair, pening aku pk cmner nak wat smp x ckup tido tau (bby melalak2).. ghupe nye lepas di urut, fuhhhhh bekalan susu bdn x putus2.. smp penat nk kejut anak dara bgun suh nyusu , so tuk mak tang2 yg risau susu xde tu .. jgn huru hara terus nk beli supliment plak .. uols pi berurut je ..insyallah bnyk la susu korg .. 
.
aku ni cm rs dh lama melepak kt umah , huuhuh boring le plak .. ye ler selalu kan bz je , sure ado je benda nak di buat nye, ni nak kene duduk baring (kecuali tody) ni pun psl rs bdn dh ok sgt2.. sakit czer pun dh kurg berkat urut .. mmg lega, kalau x rs cm org x de kuderat tau ... 
.
nnt le smbung lg ye... nk pi baring , madam beso dh bising .. 
.
sowe psl x dpt nak BW kwn2... taip pun laju2 je ni .. 

.see uols nnt ye.. wasalammm

Tuesday, September 25, 2012

syukur alhamdulillah .. dpt bby gurl

assalamualaikum se kwn2

Sihat ?ku brsiaran r white b lg. sukur kt umh dah, smlm balik.

Nnt ku cte pgalaman ye, nw nk rst dlu .

Detail :
Bby gurl
3.6kg
Czer (bby nk lemas)




Tuesday, September 18, 2012

dh kne admit

asSalamualaikum sme..

Bersiaran dari white bb ku.. tody dh kne amit wat tp nw wad penuh . so lpa k dlu kt alamanda .

Doa kn tuk ku ye



Friday, September 14, 2012

SAKIT BAWAH PERUT .. X LAMA DH KUT

.
Salam sume..

.
aduyai , x selesa tui ler perut ku ... dh 2 hari rs nye, perut kembung sgt2 .. entah cmner angin msuk perut.. part atas tu rs nye dh kosong, cz bby dh ke bwh .. ke psl tu perut senang msuk angin yek?
.
nk tepek minyak panas takut le plak , tp mlm td ku tepek jgk ler dgn losyen pati halia .. tp x kene la pd bby , tepek kt area ulu hati dgn kaki je... baru lega skit..
.
today lunch ku pilih menu Nasi putih + ayam masak halia .. hambekkk , dok sedawa dan kentot je dr td .. tp x lega sgt la , myb nak kene baring jgk kut.. adehhh ..
.
sebenor nye start dr kelmarin kan , aku turun je moto nk berjalan ke lobi fuhhhhh rs cm azab je... bwh perut sakit ooo .. emm ni makna nye dh dekat nk banak ke?
.
today pun sama jgk .. mlm td ada majlis raya kt surau umh abah .. ku gagah jgk ler pi kan , smp jer kt surau .. turun dr kete, waaaaaaaa... sakit nye bwh perut , kene berdiri tepi kete dlm 1 min gitu , phtu jln pelan2 msuk area surau .. aku x crik mknan dh , aku crik kusi ... nmpk je kusi kt tepi pagor terus aku duduk je.. pak ajil yg tlg ambikkan mknan sume, tu pun aku x lalu sgt nk makan .. tp smlm ada KAMBING BAKOR.. fuhh sedap oooooo, lembt je daging dia.. aku mkn jgk ler skit.. phtu makan mee kari skit, sate skit.. then minum .. phtu dlm hati dh melonjak2 nk balik, x tahan nk baring...
.
abis majlis lepak kejap kt umah abah, dh lepak tgk OPERA VAN JAVA ..gelak2 sakan pthu pak ajil ajak balik .. balik je, terus ku crik tilam lew... uhhuuhhu sakit tui perut dgn pinggang .. adoyaii ..
.
pagi ni perut cm memulas je (smlm dh kene dyria)... semcm je, rs cm x nk pi keje dh .. tp today last day ku gagahkan jgk lew kan .. tp tu ler nk berjalan tu rs azab skit ler.. pagi2 ok lg, dh ptg rs cm xde tenaga uhhuhuu ... perut now bkn keras kdng2 jer.. kdng2 berjalan pun mengeras, b4 ni kalu duduk baru megeras tu pun xde ler kerap sgt
.
harap2 bby kuor ler 2 3 hari ni ..

.
lupe plak , ku saje survey2 tanda dekat2 banak .. tgk kt SINI .. uhhuhu mmg dh dekt time le kut

Bloglist HASRULHASSAN.COM | 200 Blog Terawal Sahaja!

.

salam ..

.
1st time nk try join segmen dr OTAI yg glam ni .. segan ler jgk psl rs nye daku ni x de glam cm blogger otai ni.. tp di hrp2 dpt ler menarik perhatian otai ni tuk pamerkan link blog ku kt blog dia nnt..

.
kali ni try segmen dari blog famos HH...
.
dia tgh nk pomot tuk letak link blog ke blog dia... blog otai ni mcm2 cite yg korg crik ado .. mmg mcm2 ler.. ckp je nak tau apa sume ado ... start dr politik smp ke artis sume ada kt blog otai ni .. kalau nak tau psl toturial blog pun ado jgk ... so rajin2 le review ye ..

.
meh terjah >>> SINI
.


LAST DAY KEJE ..sob sob

.
Assalamualaikum sume

.
SoB SOB ... today my last day kt opis ni , sedey nya la hai ... bkn pe, kalau ada rzeki ado ler lg daku di sini, kalau x... kt tmpt lain la jwp nye.. but rs nye for now malas nak pk.. pk nerbes nak dpt ahli baru lg besh kan kan kan ..
.
semoga ahli baru kuor ler dlm 2 3 hari ni, kalau bley xnak le induce .. dh penah merasa dh time akil dlu .. fuhhhh ..

.
di kesempatan ni daku nk mintak maaf dari ujung rambut smp ujung kaki andai kata ada tersilap & terkasar bahasa di sepjg perkenalan kite ye.. dan di sepanjang daku berblog ni.. kut2 ada kata2 dlm blog ni yg menyakitkan hati uols , ku mintak maap bnyk2.. tu antara sedar atau x ..
.

baju raya thn ni , dh cm raya gong xi fa chai kan .. wakakaka

.
insyallah daku akan berpantang kt umah mama ku di cheras bt 8 (area2 leisure mall, Pasukan gerakan Am atau sapa2 yg tau HVD dolu2 .. haaa dokat le tu).. kalau sudi , nnt terjah lew ye..
.
banak plak , rs nye cm x jd je nak pi hosp putrajaya.. myb setia di HKL kut.. tgk ler mana yg sempt ..

Thursday, September 13, 2012

SNEAK PEAK | PHOTO SHOOT wif THELITTLEBIGSHOOTS

.


.

xde idea la nk tepek cite apa? walau gambo raya x upload lg waaakakakkak...

MEJA KU , KENANGAN KU

.
Assalamualaikum sume..

.
fuh x sabo nye nak cuti .. nak bangun subuh pehtu smbung zzzzzzzz aci gitu ? wkakakak... sok last day la ku keje .. phtu cuti pjg..
.
korg nak tgk meja kerja ku .. nak tgk ler ye

abai kan yg bwh meja tu ye..

.
aku ni Admin je.. tp tgk ler atas meja dh x de view meja dh .. penuh dgn kertas kerja.. aduyai , banyak kan ... haaa , nw dh dkt2 nak abis keje kt sini aku dh agak malas nak kemas.. bley x?
.
tp di sebab kan kerja aku nnt kwn aku yg akan ganti , makna nye aku kena la kemas skit.. kasi teratur.. sian plak kt kwn aku tu kan ...
.
aku kalau ada lg kt company ni maka nnt kite akan ketemu lg 3dec nnt .. kalau x , makna nye aku dh start keje kt tmpt lain wakakakakak.. x pe aku redha je, apa yg berlaku insyallah ada hikmah .. nw aku x nk pk sume tu psl nnt serabut otak aku , nw aku di awang2an dok pk bile la bby aku nak kuor dr perut mulus ku ni ... semoga mudah dia keluar (doa kan ye kawn2)..
.

Wednesday, September 12, 2012

BERJEMAAH OPEN RAYA DI UMAH CUTEMUM & SWEETMUM

.
Salam ptg sume... fuh besh nye dh ptg...
.
sok geng2 dept ado away day kt KUantan .. daku xde nye ler nak pi, wat nye sakit time tu mau x haru nye.. dh ler for staff only pi 3hari .. so ku keje je lew sok dgn luse.. phtu cuti pjg yehuuu ..
.
last wekend ku mmg gigih ler trjah umh2 yg ku dpt jemputan tuk open raya.. haaa hambek , makan smp senak perut aka dyria wakakakakak.. lawak tui le.. di sebab  kan tgh tunggu time je nak banak .. b4 banak kite makan puas2 phtu jmp kwn2 kan .. leps ni kene kuarentin kt umah selama 2bln ..
.
sabtu lepas ado jgk ler kat 4 umah ku pi .. wakakakakakk .. memula pi ambik kek besday adik ku kt kjg, mmg tepat la psl lepas tu open house umah CUTEMUM & SWEET MUM kt bangi... x jauh mana pun, laju je lew weols terjah ... sibbaik daku col dlu cz ado plak khemah lain area2 situ , sibbaik x benti .. kalau x wat malu ajew.. heheh
.
smp2 je terus park , pehtu ku mencarik2 jgk lew mana ler kwn ku sorg ni kan ... kalau ikut SWEET MUM ni kwn 1 skolah time menengah dlu but xde ler rapat pun, kenal gitu2 je .. x sangka plak dgn berblogging ni merapat kan weols heheheh .. phtu adik ipor Sweetmum pun geng blog jgk .. alng2 dpt jmp sekali ..


.
sapo x pi serbu rugi ooo .. mkanan nye sgt meriah , smp naik ketat perut... bby pun diam je myb psl kekenyangan wakakakakak..
.
lpas balik tu .. trjah umah kwn2 lain tp sibbaik sume area2 cheras je..

HERO TRANSFORMER BARU | PHOTOSHOOT WITH THE LITTLEBIGSHOOTS

.
Assalamualaikum sume...

.
fuh x sabo ler daku nak cuti2 msia ni .. x larat (muak) nak dtg kejo, malas nak luah kt blog ni... tp yg penting apa yg berlaku ada hikmah nya..

.
ni plak weols pi rembat promo photoshoot (lagiiiiii & lagiiiii) dari The Littlebigshoots Photography.. diorg wat promo tuk raya time tu, di sebabkan aku ni sukeeeee tui ler berphotoshoot sejak ngndg kali ni .. so pak ajil pun redha kan je la (lg pun bkn dia byr, harus dia ok je kan kan kan .. kalau ikut hati dia , dia tensen dh tu wakakakakakak letey nk melayan kerenah bini dia)
.
weols booked 9hb sept yg lepas, kalau ikut dh full .. tp ku mintak jgk that date bkn pe takut weekend ni x sempat cz dh banak kan .. so di sebabkan sian , owner nya siap bukak 1 time special tuk mak yong dedek .. YEYYYY i likeeee...
.
tu pun jgn x tau weols b4 nk pi tu sempat pi open house kt Ukay .. tp time nak balik, masyallah jem teruk x yah ckp lew .. siap pak ajil kene pusing2 tuk crik jln clear.. aku siap sms akk KC (owner TLBSP) tuk postpond , tp dia ckp dia leh je tunggu cz dlm studio... fuh legaaaa... tp weols lambt dlm 1jam ocey.. sian nye la kak KC (mintak maap bnyk2).. tp kak kc okeh je, aku plak serba salah psl lmbt smp ..
.
bile smp studio dia kt Prima Saujana Kajang , fuhhh kagum jgk lew (ye lew studio sdiri kan).. mmg sgt selesa... then terus je shoot, sibbaik mood masing2 ok.. weols pakai bj meroh menyala2 (bj raya pertama).. pak ajil tu walau dh lenguh kaki, gagah jgk ler berbj melayu siap complete, same goes to akil ..
.
memula tu weols agak segan2 jgk ler , ye lew almaklum lew kan 1st time jmp kak KC yg sgt cute tu , tp bile masing2 dh warm up .. smp x smpt kak KC nak setting lampu wakakakakak.. huru hara jap ..
.
si akil plak as usual ler memula malu sgt2 le psl anak dara kak KC ado , adehhh teruk tui malu dak si akil ni , ngalah kan anak daro kan .. tu mmg ikut peel ayh dia ler.. cme akil bile malu muke x merah wakakakaakakkaakka... then bile anak dara kak KC dok lepak kt luor.. baru akil ok..
.
memula shoot sume ok lew kan , then bile part akil sorg2 tu emmm mule dh dia naik sheikh... wakakakak sonok sakan dpt posing habis2an .. kak KC plak mmg sgt2 le peramah (nmpk tui sifat ke ibuan kak KC melayan akil).. kak kc dh ada 3 org anak , nw tgh ngndg .. myb nk aura akil kut kan kak KC ? hehehehe ... mmg sonok kak KC snap2 gambo akil sorg2 .. emm pe lagi dak teruna tu sonok sakan ler nak posing.. aku pun suprise cmner akil leh mudah posing cmtuh , entah mana dia blajor..
.
uols tau , smp aku rs leh di kire bape je gambo aku berdua dgn pak ajil , yg lain2 sume gambo akil .. kak KC plak naik sheikh sonok sakan snap gambo akil .. heheheh layan kan je ler .. bile part aku posing or pak ajil posing, muke akil lain mcm (lain mcm psl x puas nk posing..sabo je ler)..
.
di sebab kan weols peserta last dan di sebab kan kak KC nak upah akil psl pandai posing tuk dia... dia dgn rela hati suh akil pilih costume lain tuk di gaya kan (cm kt bwh tu ler).. mmg rambang mato akil, cume x bnyak saiz dia (dia kan tinggi).. so dpt 2 helai .. puas ler dia wat gaya ..
.
kan betui ku ckp ... lum apa2 dh start jd model dh dak bertuah ni ...
meh terjah >>> SINI

Monday, September 10, 2012

BERJEMAAH RAYA DI RUMAH IBU DAMIA.. | TQ SUDI JEMPUT

.
Assalamualaikum sume...

.
today daku 1/2 day ptg tau cz ado check up ... fuh nerbes tui ler dh dkt2 sgt dgn due date ni, kdng2 perut rs semcm je.. kdng2 cm x rs ado perut beso wakakakakak.. kdng2 perut rs kebas time bby gerak .. fuh fuh moge2 di permudahkan bersalin nnt..
.
ni sesi nak menepek gambo cilok masa attand open house Diah, Nana & Falsya.. Tq yek vougie ladies cz sudi jemput mak yong dedek yg ngidam kek choc ni ..
.
last friday weols dlm kul 8pm dh kuor umah dh, tp di sebab kan kt MRR2 tu jem yg maha teruk, weols terpaksa pusing msuk KL tuk ke keramat .. tp sana pun jem .. last2 kat kul 9 lebey baru smp..
.
tp b4 tu dpt col dr Nana (haku ingt dia risau aku x smp2 , ghupe nye ampehhh ..kahhhh  ) dia mintak belikan ais dgn gula psl dh licin .. haaa sibbaik kan aku lmbt smp, kalau aku dh smp brg2 tu dh licin sure x sodap air ko Diah .. wakakakak aci gitu ..
.
mmg rzeki la kebetulan pi kedai yg kwn Diah dh pi (kato nye ais dh licin) tp weols singgah dua2 brg ni ado , legaaaaaa rs nye... phtu pak ajil plak dgn rela ari benja diorg .. xyah byor ler kan .. bkn selalu pun, berkat Nana wat kek choc la ni kan .. ** patut ko suh beli Nandos ker, pizza ke kan wakakakakakak
.
aku x kisah dh psl gula aku , mmg ku ngap je kek tu.. wakakakakak dap wehhh , aduyai teringat2 plak .. akil plak suke tui dgn laksa , siap bertambah phtu jilat mangkuk lg tu ..
.
yg kelakor nye psl anak teruna haku ni kan .. bile time dh abis mkn tu dia bisik kt aku
" Ibu ... jom tgk DAPUR".... erkk , nape plak la anak aku nak sgt tgk dapur anak dara ni kan .. aduyai .. dia siap tarik tgn aku nak suh teman pi dapur.. compusss daku kejp.. tp ku x larat ler nak pi bangun semata2 nak teman dia.. aku suh je pi sdiri .. tp dia malu...
.
tetiba part diorg ni bz tmbah maknan dan air so masing2 kt dapur ler.. time tu la akil pelan2 jer pi dapur tp jeling kt tepi2 je wakakakkaak, masa tu aku x leh tahan gelak .. si Falsya plak nmpk akil jeling , lg ler akil malu ... bile dh tgk dapur tu dia puas ati ler.. phtu baru duduk diam2 mkn laksa smp licin ..


 mknan yg ado

 kek choc
 puding roti
.
time ni kalau malu mmg rugi lew kan .. so harus ler wat x malu ..
.
tp yg lotih nye nk memanjat ke rumah ko diah wehhh , mmg azab le tuk haku yg bawk perut bekilo ni .. aduyai, semput rs nye... sibbaik time tu dh x ramai org .. kalau x sure kene gelak sakan kan .. wakakakkakakakaka
.
(weh beso tui perut aku kan)

posing jg xposing ye..
.
1st time jmp MAK JEMAH & Uyun Ibu Dania ni , leh tahan riuh nyaaa... leh geng la kan , mulut masing2 cm bertih jagung, anak2 plak dh wat cm umh sdiri ..
.
sowe la tuan umh kalau sepah2 tu ye..

.
ni plak awek vouge sorg ni nak sgt aura, aku suh snap dgn akil .. akil ni suke bg aura bby kt org .. dh 3 4 org kwn2 ku 'terkena" aura akil ni .. mana le tau kan kut2 terkena plak kt si Falsya ni ..
.
+++
gambo gigih songlap dr fb Nana ... haku dh sarat ni maleh nak pikul kamera bagak ku itu .. kamera kecik plak entah mana

Friday, September 7, 2012

SAYA SUDAH 38 MINGGU

.
Assalamualaikum & selamat ptg sume...

.
jap lg nak pi check BSP tuk kali ke 3 .. tuk 2 x td BSP bwh dr 5, mmg lega sgt2 lew.. tuk ptg & mlm nnt xtau cmner cayo nya..
.
xsangka pejam celik pejam celik usia kandungan dh masuk 38minggu , fuh nerbes nyaaaaa... kengkawn lepas sorg .. sorg dh banak .. aku pun dh rs perut mengeras kerap kali .. tp tu kire false alarm . Yg alarm btl x tau la bile nye, hrp2 lepas 14hb la.. cz time tu aku mmg dh x keje dah .. so leh rest lebih kt umah , time tu hrp pak ajil alert la dgn hp dia.. tp sure dia suh aku rehat kt umah abah mama ku .. emm x tau lew..
.
perut haku pun dh leh tahan berat nya, ramai ingt kembo.. kali ni kene strech mark le plak, adeh agak buruk la skit, sibbaik skit je.. time akil dlu xde, cun je... phtu nw perut ku dh mmg turun btl ..
.
jgn terkejut, walau dh sarat cmni still pg balik keje naik moto eceyy... nw bile smp destinasi sure montot aku kebas wakakaka, dh x selesa dh rs nye.. nk suh pak ajil bwk keto kang kul bape la nk smp ke opis/umah .. sian plak nnt akil tunggu lama kt tadika, x pe la aku bekorban skit, x lama dh pun kan

.
detail :
tinggi rahim : 38 cm
HB : 10.1 ( emm ttp rendah .. but still ok )
degup jantung bby : 130
berat aku : 70kg (wakakakakak) .. tp x naik bnyk cm akil ..
.



.
harap2 bby ibu ni lahir dgn mudah, selamat & sempurna.. yg penting jd umat Islam yg benar.

GIGIH CARIK NAMA BABY

.
Assalamualaikum sume..
.
today daku kene ambik BSP lg .. tuk yg x tau BSP tu hape, haku pun x bape pasti tp aritu dgr doc ckp B= BLOOD, S= SUGER, P= emmm xtau .. wakakakak aci gitu .. tp yg ni tuk tentukan kandungan gula dlm drh kite.. cm aku now just kawal dr diet pemakanan aku , cm ada kwn2 aku yg dh kene cucuk uhhuhuuhuh ...
.
ni plak kes senin aritu .. aku memula EL psl ado check up , tp di sebab kan kekurangan Doc.. dr kul 9am dtg abis kul 3ptg ocez , rs nak membatu montot aku ..last2 doc kasi mc (yeyyy).. pak ajil ambik cuti. Lepas weols abis urusan kt klinik bt 9 tu .. terus pi ambik akil .. suke lew dak teruna tu psl 4.30ptg dh leh balik awal (awal dr kwn2 dia yg lain)..
.
then terus ajak pak ajil beli brg2 baby.. bila dh selesai beli brg2 bby tu pak ajil ckp
" jom pe kedai buku'..
.
fuh selama kawin dgn dia, x penah dia ajak pi kedai buku .. haku ingkan dia nak crik novel Adam & Hawa wakakakakakakak .. tp dia ni bkn mat novel, dia ckp nk crik buku tuk nama bby.. amboi kan , time akil xde plak pak ajil gini .. siap crik buku bagai ... myb xcited la kut psl dh lama x dukung bby , pak ajil ni mmg sgt suke budk2 ..


.
sgt kusyuk kan ... rs nye kt 2jam weols melepak kt MPH JJ ni .. smp aku lenguh berdiri .. si akil x yah ckp lew.. 1/2 hour lps msuk MPH dia dh start boring , pehtu smpt wat konsert kt dlm MPH .. penat aku melayn dia psl ayh dia kusyuk sgt tilik nama bby ..
.
weols lum decide nak kasi nama pe .. tp nama depan A+++ nama blakang kene K++++++... gitu lew , nk dekt2 nama abg dia yg penting bkn AQILA or AKILAH ker yeee.. pak ajil dgn aku x kenan nama tu ..