KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, January 6, 2012

SESI PENDAFTARAN AKIL DI TADIKA ISLAM RAUDHOH AL-FALAH ~~ ^_^

.
Salam sume .. dh makan tgh hari ? tody haku pi kl sentral mkn kfc , dh kt 6bln rs nye x makan ayam kfc, td kebetulaan ada brg yg nak di beli kt kl sentral so pi ilang kan ngidam ler ..
.
Ramai yg dh start skolah kan .. same goes to Muhammad Akil Khairy, teruna manje kesygan aku yg sorg tu ... 5hb start akil bersekolah, tp b4 cite psl tu .. aku nak cite psl sesi pendaftaran kt tadika tu ..
.
tadika ni aku x tau pun pd mule nye, tp kebetulan ada sorg customer anto anak dia kt tadika ni , so aku try2 le tny psl time tu dok terpk2 jgk kt mana nak anto akil skolah .. x kan nak dok kt umah bby siter je kan .. cust tu bgtau per month fee nye rm200 aje, emmm agak murah .. kire nye dlm budget kemampuan kami ler. So time aku nk masuk ke compny baru , ado gap 1 minggu .. aku pun survey2 ler tadika ni. X sangka plak dekat sgt2 dgn area umah mak teh aku, ghupe nye anak2 mak teh aku mmg masuk ker tadika tu .. so banyak ler buku2 yg mak teh aku kasi kt akil .. sekurg2 nye leh wat ulang kaji kan ..
.
masa aku terjah tadika ni tuk survey2, konon nak masuk ler.. time tu tgh hari, tp ustazah x benar kan pd diorg time tu time tido , emmm bagus kan. Kire diorg x nak ler budk2 tu tergangu.. x per i paham. Aku mintk je no phone ustaz (owner tadika) then aku suh pak ajil handle.
.
smp ler kami dpt sms dr asst pd ustaz, Kak Nor.. dia mintk weols dtg tuk register & ukur baju tuk akil ..emmm bagus jgk kan. Majlis bermula dr kul 9am, Owner bg penerangan ttg tadika then kenal kan pd tenaga pengajar dll .. pehtu ada ler sesi makan , mcm2 mknan ado .. kyg akil (& kami hihihi).. then sesi ukur bj, time tu ustazah2 ckp akil 6thn padahal akil baru nk masuk 5thn , dia mmg tinggi lebey dr usia.. so bile dpt bj yg custom made, lg senang .. tang suor nye aku suh labuh kan 1 inci , leh pakai lama.. kalau x , thn depan sure senteng ( itu yg terjadi pd sume bj raya dia).
.
majlis abis kt kul 12 tgh hari jgk ler.. aku tgk akil excited sgt2, sempt weols tgk keadaan tadika, tmpt blaja diorg, dapur & tandas.. alhamdulillah , aku puas hati... eh lupe plak, kami jgk di beri schedule pembelajaran selama 1 thn &jgk menu makan diorg tuk 1 thn ..bagus sgt, cz ada bab agama & akademik .. ada jgk prktikal solat , doa2... bagus ler.



 Owner Tadika.. Ustaz Faizal .. dia ada anak lelaki kembar usia 5thn , jugak balajr kt situ


 ibu bapa yg dtg ..

 ni laluan naik ke kelas akil

 kelas

 ni kelas jgk

budak yg excited nak school

7 comments:

  1. wahhh..! semangat baru niee.. selamat bersekolah akil..

    ReplyDelete
  2. atanayuiman @ Jue >> tq untie jue


    **** aduyai , sejak2 kt opis baru ni .. ado separuh blog akak x leh nak view, kalau open just nmpak header je .. termasuk blog jue, huhuhu nyampas tau

    ReplyDelete
  3. ala ensem boy ni..blaja rerajin yek..nnt leh kawen ngn mia..ghaghaghaghagha

    ReplyDelete
  4. ~diAhOntHeblOg~ >>> wakakakak.. mia dh ckp awal2 arrr x nak kawin dgn akil .. hihihi bf dia nama lain

    ReplyDelete
  5. Gieyana >>> haah , akil dh school dh ... baru 3 hari ... Nureen bile lg ?

    ReplyDelete
  6. Nak tanya. dimana lokasi tadika islam ni?

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah