KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, January 5, 2012

VIDEO: Nur Amalina Che Bakri beri penjelasan setelah berlaku kontroversi.


.
salam sume..
.
MASYALLAH ... tuhan yg mencipta alam, terkejut ler aku dgn keadaan Amalina BAkri yg penah mengharumkan nama Msia ... dia menjadi pelajar pertama yg dpt 17A pd thn 2004..
.
atas anugerah kepandaian dr Allah s.w.t tu , dia dh di taja oleh mcm2 pihak tuk smbung study ker over sea.. tp 'langit x sentiasa cerah' kan ... sejak 2 thn ni rs nye ramai dh tau psl kes Amelina yg di kata kan dh berubah or senang ckp CULTURE SHOCK dgn budaya barat ..
.
baru2 ni kuor gambo dia yg ahak keterlaluan ler tuk wanita ISLAM (aku x ckp wanita melayu dh cz ado jgk melayu tp X Islam).. sedey rs nye bile kite tgk wanita Islam jd hilang imbangan bile kuor dr msia, sdang kan aku rs agama Islam dh sgt2 berkembang kt negara2 luar.. even ramai kwn2 aku menetap kt oversea tp xde plak ler smp buang tudung, buang tabiat cm Amelina ni..
.
even now mum dia nyata kan anak dia 'ok' , pakaian yg anak dia pakai dia yg beli .. tp as Ibu yg beragama Islam , TERGAMAK ker ko nak tgk anak ko pakai cmtuh? kalau pun tuk simpanan peribadi, rs nye x payah ler smp tepek gambo2 cmtuh kt fb kan ???? rs nye wlau kite x add org2 lain, tp selagi kite add kwn2 kite, leh jer nak tgk gambo2 dr akaun org lain ..tui dak ?
.
aku hrp semoga sempena tahun baru ni dia dpt hidayah dr Allah s.w.t. Dia pernah jd 'pilihan' Allah tuk jd cemerlang.. hrp2 dia dpt jugak jd pilihan tuk jd Muslimah cemerlang...





Setelah berbagai kontroversi telah dipaparkan dalam blog,laman sosial facebook dan twitter dan begitu juga komen dari ibu beliau sendiri dalam isu gambar-gambar beliau yang diambil dari laman facebook beliau maka hari ini kami temui pula komen dari Nur Amalina Che Bakri berkenaan isu tersebut melalui video youtube.
.
Dengan ini lebih jelas dan nyata bahawa perubahan Nur Amalina memang cukup ketara setelah beliau berada di UK.Anda lihat sendiri beliau melalui video tersebut dan anda nilailah sendiri.
.
Sebelum ini pun ibu beliau sendiri telah mengesahkan bahawa gambar-gambar tersebut memang milik beliau dengan pengakuan bahawa gambar itu diambil ketika mereka sekeluarga melancong ke Paris dan gambar itu diambil oleh ibu beliau sendiri.
.
Nampak nya adat berpakaian ala timur telah hilang setelah beberapa tahun berada di luar negara.Biarpun pengakuan bahawa beliau tidak berubah dari segi tingkah laku..apa yg kita nampak dari gambar dan video amat ketara bahawa Nur Amalina yang dulu ketika belum keluar negara amat berbeza perwatakannya dengan Nur Amalina ketika ini.
.
Tontonilah video terbaru khas dari Nur Amalina from oversea.


10 comments:

  1. Tebal eyeshadow nya ... I masa belajar tak pandai make-up gitu.

    ReplyDelete
  2. Teratak Hami >>> zura ni time keje pun x pakai mak up, dh ado anak ni baru gheti...

    ReplyDelete
  3. Hmm....cerdik tang belajar tapi tak cerdik tang hukum hakam Allah S.W.T, semoga dia mendapat hidayah

    ReplyDelete
  4. Aleyn >>>> tu ler , hrp2 nye dia leh berpk lebih 'bijak' dgn hal2 sensitf ni... now dlm masa sama , dia kembali glamor... tp dlm keadaan yg agak aib ler

    ReplyDelete
  5. takpela..yg penting kita didik anak² kita nanti utk lebih memahami Islam..kerana Islam itu tidak sukar sebenarnye :) (ceh zura..ada gaya ustazah pilihan tak aku?) :)

    ReplyDelete
  6. hm..ssh nk ckp..ramai je sbnrnye perangai cmni..tp sbb kan die public figure je..kalo die bkn mesti org xamik tau..lantak ko la nk jd ape..

    ReplyDelete
  7. itula kecoh isu amalina, lg kecoh bila mak dia buat pengakuan camtu...

    ReplyDelete
  8. ..::SangRatoo::.. >>> fuhhhh cukup munawarah ko beb .. hihih


    betul2, tu yg dr kecik aku anto akil pi tadika Islam , semoga akhlak nye terjaga

    ReplyDelete
  9. ~diAhOntHeblOg~ >>> betui2, lg pun dia kan dh glam sejak leps SPM .. tu yg org stil ikuti prkembangan dia.

    ReplyDelete
  10. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >>> now mak dia plak ker yg kene kecam dgn statement berani mati dia ... muke mak dia pun lain sgt2 dr dulu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah