KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, February 17, 2012

DIA MINTAK KAIN PELIKAT PULAK .. MANA NAK CARIK ?????

.
salam & morning sume kengkawan ku ... uols dh kenyg ker? tgh bz ye.. ? daku bz tp take 5 kejap ler nak menulis kt blog .. tody rajin plak hihihi..
.
ni haku nak story , mlm td weols kul 10.30 masing2 dh 'pengsan'.. wakakak x penah weols tertido awal cmtuh , selalu nye kul 12 sure mato terang lg.. myb dh 3-4 hari ni dok bangun awal jer.. so mlm awal le ngntuk nye.
.
akil plak myb penat kt school , tu yg lepas makan nasi 2 pinggan terus rs nak lena..
.
pagi2 td time azan masing2 dh bangun, aku sempat mandi .. kuor2 bilik air tgk akil dh tercegat depan pintu, nak pi mandi .. awal tui ler teruna aku bangun , bagus ler x yah di kejut pun bangun sdiri .. pehtu lepas solat , pak ajil baca Quran jap (rs cm dlm bulan Ramadhan plak).. aku dok siap kan minuman akil.. tp aku dgr ler perbualan akil dgn ayah dia .. (lepas ayah dia siap baca Quran, ayah dia pi gosok bj keje)

.
akil : ayah .. kenapa ayah pakai kain masa solat ??
ayah : lelaki mmg kene pakai kain masa solat , lg pun ayah kan dh besa..
akil : ooooo kalau mcm tu , mmg siang akil nak pakai kain jgk la.. akil kan lelaki dah besa pun
ayah : ok ..

.
masa akil minum susu cawan dia, time tu gelap ler lg.. bile weols kuor nak anto akil pi school dh kul 7.30 am , so agak terang .. pehtu akil smbung lg..
.
akil : haaaa ayah , skang dh siang ..bile nak beli ?
ayah : nnt la ayah beli .. cmner nak beli skang , kedai x bukak ..
akil : ooooo ayah janji tau ..
.

aduyai , anak teruna sorg ni.. dia mmg seorg yg sgt ingt kalau berjanji , mmg dia akan tuntut smp ke sudah (ikut peel ibu dia wakakakak).. walau kdng2 kami ni dh lupe dh pe yg di janji , tp akil mmg akan ingtkan .. so kene ler tunaikan .
.
td saje google kain pelekat tuk kanak2.. mmg ada tp kt ner nak crik, yg aku jmp ni umakaiiii mahei yg amat2.. kt rm100 1 set dgn sejadah .. (akil time lepas sunat x pakai kain pun , mana muat kan .. pakai selendang je , itu je yg muat2 dia kan)

.

5 comments:

  1. kalau dekat ganu mesti ada kain pelikat budak....hehehe..

    ReplyDelete
  2. Cik Rose Cute >>> huuhhu kene tunggu raya nnt le jwp nye.. leh soping moping kt pasar pyang

    ReplyDelete
  3. alah comey nyer dengaq
    anak ai x biasa pakai kain pelikat lagik pow

    ReplyDelete
  4. ☆*♥L@dy @yU♥*☆ >>> kalau pakai sure cute tu .. hihih

    ReplyDelete
  5. hai kak zura...sy baru je baca blog akak hari ni...tengah rajin jenjalan kat blog lain..salam kenalan.

    kalau akak duk kl, akak pergilah Mydin kat jalan masjid india. ada banyak kain pelikat untuk budak. harga rm12++
    saya selalu beli kain pelikat budak untuk adik kat situ. cantik2 warna & coraknya.

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah