KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, February 13, 2012

LENGUH JARI JEMARI KU.. CM ARTIS DH RASA NYE TAU ...

.
salam & morning sume kengkawan ..
.
uols dh bfast ker? tody daku x de mood nak makan pe.. so i minum hot choc je this morning ..wahhh ala2 diet gitu kan.
.
ni baru ler ku sempat nak story psl skolah akil .. akil baru dpt full set buku2 skolah dia.. nye ler banyak, smp berat beg skolah dia.. cikgu kasi sume psl nak suh tulis nama anak2 le kt buku2 tu .. naik lemau jari2 ku tau , dh lama x tulis banyak2 cmtuh ..
.
di samping tu dpt ler weols review pe yg akil bakal blajor nnt.. siap ado buku ARAB , hok ni aku x mampu ler nak ajor.. aku mana reti bab2 arab .. kene tny pak ajil or toki dia ler (pak ajil penah skolah arab kejap, cm abah aku mmg penah skolah & jd cikgu bahasa arab).. so nnt akil leh jgk blajor dgn mak su dia yg skolah agama tu , dia pun power arab .. ibu dia je yg x reti wakakakak..yg basic2 tu tau ler skit2..
.
akil nye buku2 ni siap ada CD lg.. emm bagus jgk kan , kdng2 budak2 ni cepat bosan kalau tgk buku jer.. kejap2 leh pasang CD.. tp sume buku2 akan di simpan kt tadika, kalau ado homework je baru cikgu dia tanda , pehtu akan letak dlm beg .. kt umah kene le wat ..
.
syukur dlm masa 2 minggu akil dh kenal huruf ABC-Z, kalau dulu dia reti baca je tp x kenal huruf.. alif ba ta pun dia tau jgk , berkat kesabaran ustazah2 mengajor..


dh lama x tulis jawi, huduh plak tulisan aku huhuhuhu

9 comments:

  1. lawo la zura tulis jawi. serius. huhu

    ReplyDelete
  2. curlastt sangat tajuk n3
    tera theyols reti nak tulis sendiri so mmg kiter la kena take over semua khen

    ReplyDelete
  3. baca jawi cheqna lancar
    menulis jawi gagap sket =)

    ReplyDelete
  4. ~aSFaLiZa~ >> dh bape belas thn x tulis jawi huhuhuhuhu terasa kekok sgt..

    ReplyDelete
  5. ☆*♥L@dy @yU♥*☆ >> nk tungu akil pandai tulis sdiri x tau bile, sempat buku ilang kut

    ReplyDelete
  6. cheqna >> tu ler, baca tu rs ok skit .. nk tulis tu take time

    ReplyDelete
  7. menulis dalam bahasa jawi memang best dan klo sudah terbiasa dengannya pun tulisan boleh jadi cantik, kemas dan tersusun...:)

    ReplyDelete
  8. hehehe....rajin akak tuliskan kan..
    kite dulu kene tulis sendiri..
    mmg cantik la kan tulisan itu...kui3...

    ReplyDelete
  9. ana bantai tulis tulisan rumi je..heh3x..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah