KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, February 15, 2012

.... SMP RASA NAK PENGSAN , SIAP KUOR AIR MATO

.
salam kengkawan sume... konon2 nye nak update awal2 pagi, tp nak siap kan keje dulu ..
.
dr mlm td susah sgt2 nak tido .. emm bkn baru smlm, dh kt 2-3 minggu susah nak lena mlm .. uols ado tips x  cmner nak kasi tido lena ... mlm td je tido kul 2am , pehtu kul 5am dh dgr pak ajil tung tang tung tang dlm bilik.. entah pe dia buat , myb gosok baju le kut.. pehtu kat2 kul 6am , akil plak terjaga (aku baru nak tido2 ayam) dia ckp 'ibuuu, akil rasa nak berak la'.. aduyai anak. Terpaksa ler bangun jgk , psl kene teman dia pi jamban .. then for sure le x leh nak tido balik , bile azan dh berkumandang .. terus ler mandi2...
pg td akil paling awal smp ke tadika tau .. sian dia, dia ngntuk lg sebenor nye, hrp2 kul 1pm ni dia tido lena ler (tadika dia mmg ado time tido). Akil smp opis pun kat kul 8.. awal tau , sibbaik geng dh smp .. hrp2 balik awal ler arini
.
berbalik pd tajuk entry , mlm td aku kemas2 beg akil .. nmpak arr buku Iqra' dlm beg ni, pehtu ustazah ada sign , makna nye akil ada homework menghafal 1 pages dlm buku tu .. pak ajil ler yg tukang layan akil .. aku ni mmg lemau le lepas makan, kebetulan ado kwn dtg umah. Bile dia balik baru aku leh makan, pehtu layan VANILA CHOC plak kan ..
.
dlm aku dgr gitu2 , mmg aku dgr ler pak ajil ajar akil ...
.
pak ajil : Akil, baca ni ... Alif di atas ??
akil : AAAAAAA
pak ajil : Ba di atas ??
akil : BAAAAAApak ajil : TA di atas ...??
akil : TAAAAAA
Pak ajil : Sa di atas ??
akil : SAAAAA
pak ajil : JIM di atas ......????
akil : (dgn innocent nya dia menjawap) ... ATAS POKOK.
.
erkkkkkkk ... aku yg dgr ni gelak golek2 smp kuor air mato tau , pak ajil lg ler.. dr serius nak ajor terus dia gelak jgk .. akil plak cm bengang je, dia x gelak pun .. myb bg dia , dia dh jwp dgn jujur dh.. tp nape plak ibu ayah aku gelak2 ni..
.
aduyai anak ku, kalau le dia xde kt umah .. tu yg rs sunyi semcm , leh mati kutu le weols..
.
apa2 pun , dia still dlm proses learning.. pak ajil pun betui kan pe yg salah ... tp hati kami tetap rasa sgt2 bahagia dgn kehadiran dia.. TQ cayang ibu..

8 comments:

  1. muahahahahahah lawak2
    caner lah si akil tu leh sebuk atas pokok plak..sabo je lah
    betul tu anak2 lah yg menceriakan idup kita kan..tanpa derang..cam kosong sj :)

    ReplyDelete
  2. alahaiii akil, hihi mana taknye gelak kan zura..ahaha sabau je lah

    ReplyDelete
  3. hikhik lawak2
    comey jer bunyi 2 beranak tue

    ReplyDelete
  4. ahaha..pndai akil buat lawak ye
    pengaruh cite p.ramlee ke ni...hehe...
    btol2 anak2 ni yg menceriakan hidup kitakan.

    ReplyDelete
  5. el >> entah le beb , aku pun terkejut berok dgr dia ckp cmtuh , dh le siap dgn muke x bersalah ..

    emmm betui2.. bile xde rs kosong semcm je

    ReplyDelete
  6. hanny >> hihihii tu le psl nye, dr serius terus jd lawak sakan

    ReplyDelete
  7. ☆*♥L@dy @yU♥*☆ >>> tu le dia peghibur jiwaraga

    ReplyDelete
  8. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >>> rs nye dh lama x tgk cite p.ramlee, xtau ler mana dia dia blajo tu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah