KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, March 13, 2012

"Kenapa kasi mati anak aku"


.
PASIR GUDANG: “Kenapa kasi mati anak aku.” Itu reaksi Roselyn Alan, 25, selepas menerima panggilan telefon daripada polis yang mengesahkan rangka yang ditemui di ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Masai pada 8 Mac lalu, adalah mayat anaknya, Nurul Nadirah Abdullah atau Dirang.

.
Difahamkan, Roselyn menerima panggilan telefon itu pada jam 6.40 petang sebelum memaklumkan perkara itu kepada ibunya, Milnah Jul, 56, yang baru pulang selepas keluar mencari Dirang di kawasan berhampiran.
.
Hampir sejam Roselyn menangis sebelum pengsan, manakala suaminya, Lima Medeng, 25, pula merenung ke luar tingkap sambil mengalirkan air mata.
.
Roselyn dan Lima gagal ditemu bual semalam kerana terlalu sedih dengan kejadian itu.
.
Milnah berkata, dia terkejut dan sedih dengan berita itu.
.
“Saya terkejut selepas Roselyn memaklumkan rangka itu adalah Dirang. Sebelum ini, kami sekeluarga lega selepas polis memaklumkan ia bukan Dirang.
.
“Tidak sangka hari ini (semalam) kami menerima berita menyedihkan,” katanya sebak ketika ditemui di kediaman Roselyn di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam.
 
 
.
Sedih bile baca kisah Arwah Nadirah ni, atas kecuaian mak dia yg leka berFACEBOOK ..dia jd mangsa ..
.
so kwn2 yg addict dgn FB tu , bwk2 ler mengucap ye.. kurg2 kan ler berfb tu, kalau dh tau lapo.. as perempuan normal , masak ler dulu baru le nak berfb ke hape ker.. (kes emo daku ni, geram tau).
.
sedih pasal arwah baya akil, bg aku akil tu kecik sgt lg..walau dia bley di hrp, tp akuxde ler nak suh dia pi kedai beli mknan tuk aku.. rela aku masak megi ke, masak nasi putih +kicap ke janji alas perut.. kite as manusia percaya pd Qada & Qadar, ajal maut bkn di tgn kite.. tp kite di beli AKAL oleh DIA tuk pikir mana yg terbaik tuk kite..

8 comments:

  1. Kesudahan dari kecuaian ibu sendiri akibatnya begini jadinya...:(

    Sedihnya dibunuh dan dibakar. Zalim betul!!

    ReplyDelete
  2. menda ni jadi pengjaran utk kita seme
    jangan senang2 bg anak keluar sendiri
    walpon dekat
    dunia skang xmcm dulu

    ReplyDelete
  3. ye la.. sedih sgt.. tiba-tiba rase lepas ni apa2 anak dulu.. mintak la kita semua jgn jadi mcm ni.. sob..sob..

    ReplyDelete
  4. sedihnye la hai..dh la comel dirang tuh..

    ReplyDelete
  5. itulah tak pasal-pasal anak tuh pulak yg jadik mangsa...geram pon ader ngan maknyer..mesti menyesal tak sudah tuhh...Moga jadik pengajaran untuk semuaa ibu...takut haku lahh ,minta simpang jauh-jauh menda-menda tak elok neh dari hidup kiter..ngeri.

    ReplyDelete
  6. sapela yg kejam sgt tu...dah tak selamat skrg ni..huhu

    ReplyDelete
  7. sapela yg kejam sgt tu...dah tak selamat skrg ni..huhu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah