KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, April 3, 2012

BILE DIA MAKAN ~~ ^_^

.
salam & morning sume... aduyai ngntok nye (nnt i story ye)..
.
ni nak tunjuk kalau anak teruna ku makan ..
.
kalau nak tau pinggan tu pak ajil punye, tp mmg dia yg selalu akan ambik .. pak ajil plak yg kdng2 kene makan nasi 1/2 , selalu mmg x cukup le.. kene tmbah ..
.
dak teruna ni kalau bab makan mmg weols kalah ler.. kalau dr speed , weols menang psl akil ni kunyah 44 x, penat nak tunggu dia abis makan .. tp kalau dh start makan tu mmg akan licin (kecuali kalau dia sakit lew)..



gendang gendut tali kecapi , kyg perut suke hati ..

.
sonok bile tgk anak selera nak makan , tp tu ler ramai yg ckp slim nye akil walau makan bnyk .. tp harus di ingt dia ni makan banyk tp bkn spesis kembang .. dia spesis tinggi ..
.
ramai x sangka dia baru berusia 5thn, sdang kan ketinggian dia kdng2 cm budk 6-7 thn.. kalau part beli bj ke suor lebih2 lg , kene beli yg 6-7thn .. kdng2 ambik 8thn terus, penat le ... baru je beli , dh senteng .. huhuuhhu ... so alang2 tu beli beso terus, part pinggang tu kene jait skit x pe .


12 comments:

  1. takpe Akil..makan banyak²..cepat besor..cepat tinggi..cepatla mama dpt menantu..hehehehe

    ReplyDelete
  2. suke tgk akil..ceria jer sokmo..;D

    ReplyDelete
  3. buat x birthday party akil kat school?budak2 kat school tu 75 org..ana x buat kot sbb ajmal mmg xnak celebrate kat school..:)

    ReplyDelete
  4. ..::SangRatoo::.. >>> alamak , menantu ker???? nk masuk drjah 1 pun aku dh rs cm sebak ... ni kan plak nk tgk dia kawin .. huhuhuhu

    terasa cpt sgt masa berlalu

    ReplyDelete
  5. Falsya >> dia kalau petir pun senyum sya.. wakakakakakak

    time ngndung dia mmg i ceria .. so kalau awk ngndung, ceria2 kan diri ye

    ReplyDelete
  6. ~ana~ >> x wat rs nye, psl td baru je pass goodies bag kt cikgu .. compom x cukup wakakakak..

    ReplyDelete
  7. seronok kan bila anak kita berselera makan .. aqil makan banyak badan maintain aje .. anak2 akak x leh lebih makan .. bdan mudah naik , akak lak kena control mereka huhuhu

    ReplyDelete
  8. sis ieda >>> akil mmg kuat makan , tp dia pun aktif kak .. x leh dok diam pun ..

    ReplyDelete
  9. Klu tgk anak2 suka makan, mmg suka sgt ati. X pe..biarkan je akil makan

    klu anak2 mak?? Huh..jenuh memaksa makan..sampai berjegil2 bijik mata pun ada. Bercekak2 pinggang pun ada..punyalah nak paksa makan

    ReplyDelete
  10. Mak lagenda >>>> betui tu mak , kalau dia x lalu mkn susah ati rs nye...

    ReplyDelete
  11. anak aku danish la ni selera makan masyallah...ritu dah g jpe pakar pemakanan xleh mkn ayam katanya..mkn sayur2 ..tp danish nak ke mkn sayur muahahahaha

    ReplyDelete
  12. el >> waakakakka ko kene ajor ler .. patut dr kecik ko ajorkan . cm aku suke bg akil makan karot , smp now kalau sayur nak carot.. dh masuk school baru dia makan sayur ijau.. dulu x bg psl sayur ijau takut lekat kt tekak .. nw dh beso , ok le..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah