KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, April 13, 2012

MASYALLAH , ADO JGK LE MANUSIA CMNI ... XKAN X PERASAN KUT ..

.
salam keberkatan kengkawan ...

.
uols cmner today ? aku agak stress jgk ler 1-2 hari ni... entah nape ado je manusia yg nk crik kesalahan org2 melayu kt dept ni, geram betui ler.. dh ler diorg tu x tau wat keje, xyah le berlagak pandai smp nak paksa2 org wat keje.. weols dh lama kt sini, dh tau keje masing2.. hishhh emo tui.
.
haaa 1 lg part yg aku emo, ni dh kat 2minggu rs nye kejadian ni berlaku ... korg ingtkan pd bj school akil wrna purple tu >> leh view kt SINI .
.
DAH HILANGGGGGGG ..
.
ye betui.. selalu nye, tiap2 ptg kalau lebih dr kul 6 cmtuh.. sapa2 yg tingal , ustazah nye akan suh mandi dulu , pehtu diorg leh smbung makan ke or main2 kt laman .. ado le 1 hari ni, weols ambik akil dlm 6.30 cmtuh ler, as usual ler ambik then terus balik... kt umah aku mmg akan terus bukak beg dia tuk kuor kan bj school & tuala basah tuk basuh .. then aritu aku tgk yg ado cume tuala, spender , suor & kopiah ... BAJU ???? non ado.
.
terus aku sms ustazah nye, dia ckp kt tadika dia dh crik xde.. myb ado salah sorg budk terambik , masa aku ambik ptg tu mmg ado le 1-2 org dak yg baru mandi .. myb diorg ni mandi reramai ler.. kebetulan plak , bj tu baju ke 2 ..so aku x smpat nk jait nama dia kt bj tu ..
.
smp le td ,hari2 aku tny psl bj akil .. balik2 ustazah dia ckp "xde lg'..'xde org pulangkan'... emm kalau nak hrpkan aka ngangaaaaaa je org tu pulang kan tui dak ? aku ingtkan masa aku sms ustazah tu , dia col le or sms parent dak2 tu , kut2 kalau ado bj terlebih dlm beg anak2 diorg , sile2 le pulang kan .. tp xsangka la jgk , ado jgk mak bapak yg x prihatin psl bj anak2 diorg ni, kut2 sume nye bibik yg uruskan .. tu yg anak terbwk balik bj org lain pun x pasan ..apo punye TURRRRRRR
.
tp pg ni ku agak lega bile ustazah ckp dia nak gantikan , ye ler kalau ilang kt luor tadika bley le aku ganti , ni dlm tadika... now baru le ustazah2 alert skit, lepas mandi dak2 ni kene terus masukkan bj masing2 dlm beg , kalau le aku tepek nama beso2 pun , dak2 ni bkn reti baco lg pun kan ... org dewasa le kena pantau ..
.
today akil berbaju sukan je ke school .. sibbaik tody mmg hari riadah ..




11 comments:

  1. ok layie cikgu dia nak ganti , kena ke cikgu tmpt zahrien buat bodo aje .. kitee lah kena beli baru .. haru kan .. huhuh
    macam2 stail tadika nie .. hilang baju , spendar , seluar alatan budak2 normal dah ... dah banyak tmpt akk hantar anak huhuh , macam2 stail kena banyak sabar

    ReplyDelete
  2. huhuhu sadih sungguh.... sabo je la zura... mmg yg besar (cikgu) la kene pantau kan... pasni sebelum kuar tadika check dulu hehehe...

    ReplyDelete
  3. eB ezrin >> x tau le dear.... huhuhu sodihhh

    ReplyDelete
  4. sis ieda >>> tu le, sibbaik le ustazah nye nk ganti .. tp x tau le ado sais ke idak.

    bkn pe, kalau bj tu pree i x kisah kak vouge.. ni beli uhuhhuhuhu , ilang plak kt tadika tu jgk .. geram pun ado .. tp selalu pesan kt akil jgnnnnn ambik brg org

    ReplyDelete
  5. NurShahFamily >> tu psl sabo le , kalau x sabo i dh report kt owner tadika terus... sibbaik ler daku ado timbang rasa

    ReplyDelete
  6. sabo je la zura..

    aduhhhhh,ilang la pulok baju akil..

    ReplyDelete
  7. falsya >>> uhuhhu tu le psl , sabo je lerr kan ...

    sian dia, bj ado 1 set je.. kalau dh pakai sure kene basuh , pehtu xde bj .. kene pakai bj biasa. kang mule le soklan dia "ibuuu mana bj school '

    ReplyDelete
  8. kat taska mmg biasa hilang baju spender bagai ni nok...aku dah alami bertahun2...huhu...tapi so far, baju sekolah takde la hilang, selalunya baju tdo la, seluar dpt, baju lak hilang..nyampah...


    ni sekarang, ada spender budak pompuan lak dlm beg anak aku, huhu...asyik la tersalah beg tau...

    ReplyDelete
  9. nasib baik ada yg nak ganti... kita sebagai ibu bapa kenala peka kan...

    ReplyDelete
  10. Sabar la Zura, mmg mcm2 peel org sekeliling kita ni, nasib baik ustazah school tu nak gantikan balik baju school akil tu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah