KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, April 25, 2012

MODEL PREVE (PRAY-VAY) YG BARU

.
Assalamualaikum sume..
.
arini nak curik2 masa nak update blog ler... sowe le cite psl akil nye besday x dpt nak di abis kan lg.. tp kt fb daku dh update gambo dh .. sapo2 yg add ku leh tgk ye..
.
last week ada pelancaran kete PROTON terbaru PREVE nama nye , kalau nak sebut PRAY-VAY.. hah gitu ler, tu pun ku  geti sebut lepas baco ke paper .. kalau x , tergeliat jgk le lidah nye sebut nye.
.
kalau x silap , kete tu kuor kt kedai ari rabu .. tp di sebabkan weekdays, masing2 malas nak kuor ... so tunggu ari sabtu. Bile tiba sabtu tu , pak ajil ler org 1st yg dh awal2 pagi bersiap .. pehtu perah kiteorg bangun awal tuk kuor bfast .. aku dh leh agak ni dia sure ado agenda ..
.
lepas je bfast , terus dia drive pi PROTON kt area desa baiduri .. kebetulan ado bfast pree jgk time tu , tp akil yg dok kunyah .. aku & pak ajil rapit belek2 keto baru .. time tu mmg ramai gile kentang le org yg dtg , smp rasa panas dlm showroom tu (sibbaik ujannnn) ..ingt nak test drive tp xdpt2.. dlm 1 jam cmtuh pak ajil ajak kuor dr situ ..
.
aku & akil yg dh penat & panas ni terlena le jgk dlm air cond psl rs cm jauh je perjalanan pak ajil .. bile dh bngun ghupeeeeee nya dh smp GLENMERIE uolssssss.. terkujat aku, ghupe nye pak ajil pi HQ proton psl nak tgk yg manual nye versi tuk PREVE.. tp x kuor lg, so weols test drive ..rs tinggi betui le kete tu , kekok aku dok depan .. si akil plak x abis2 nak picit abis sume butang dlm keto tu .. dia ingt keto tu ayah dia dh beli le kut kan ..
.
kali ni nye keto dr PROTON not bad la.. cume aku x biasa, yg weols test drive tu jenis EXEC (kalau x silap) harga dr RM72K, leh drive auto & manual jgk.. kalau manual gear dia kt tgn, wakakak kekok2 pak ajil time try drive manual. Then keto tu ado turbo enjin, mmg 'pegiiiii' kalau dh bwk 120km ..gerun aku .. tp tu ler, aku dh biasa naik wira SE , rs cm duduk dlm perut keto .. ni rs tinggi cm naik van plak wakakaka.. ngeri plak kalau nak konar. TP kete tu dh ada safety le..
.
ahad nye weols test drive lg uols, jgn x cayo.. sabtu tu lepas balik , 1 hari suntuk pak ajil pegang kalkulator.. wat kire2 le kut. Aku tau dia minat yg rm72k tu tp dia nak bulan2 just byr rm500.. so d/pyment kene le tinggi menjulang .. pandai2 ler dia crik duit, yg aku tau bulan2 aku byr skit heheheh..






13 comments:

  1. ehem ehem...moga murah rezeki zura sekeluarga utk memiliki proton preve ni.... :)

    ReplyDelete
  2. cik panadol >>>

    aminnnnnnnn insyallah ..

    *** lama x timbul , mana menghilang

    ReplyDelete
  3. hehehe...kalau mcm tu sebutannye...mmg atie silaplah aritu...siap gaduh ngan hubby camner nk sebut preve tuh..haha..
    72k ++ dok mampu....huk2...

    ReplyDelete
  4. atIEsAyAnGkAmU >>>

    tu ler, memula akak pelik jgk cmner le nk sebut.. pthtu kt paper ado kuor ejaan nye, baru le ku tau ..

    akak pun x mampu dik, tunggu keto wira akak di beli le kalau nk beli preve ni

    ReplyDelete
  5. tepuk dada tanya selera....:)

    moga2 murah rezeki zura sekeluarga agar dpt pakai preve nih..:)

    ReplyDelete
  6. mudah2an murah rezeki zura so that dpt pakai preve nie..amin amin amin..;D

    ReplyDelete
  7. semoga segalanya dipermudahkan... suke tgk model yg hensom tu heheheh

    ReplyDelete
  8. ana >>>

    :p betui2... tp lg besh tepuk poket dulu .. kalau xde bunyi tu makna nye xde le tu

    ReplyDelete
  9. Falsya >>>

    aminnnnnn... mana tau kan , b4 raya dpt balik ganu naik keto baru

    ReplyDelete
  10. NurShahFamily >>>


    insyallah ... model tu kalau x suh pun mmg dia rela hati

    ReplyDelete
  11. putih betul si akil neh..*eh itu plak yg haku nampak..wakaka*


    susah nau nak nyebut namer kete nehh..

    ReplyDelete
  12. CheNamNam >>>

    aikk ko tilik kulit anak ku ye.. ala Danial pun cerah jgk peeeee...

    mmg susah , cm bahasa prancis le plak

    ReplyDelete
  13. Cepat booking kak, jangan tunggu lama-lama..hehe

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah