KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, May 15, 2012

JOM KASI PENYET INI AYAM


.
Assalamualaikum sume...
.
x lama dh nak lunch, x sabo ni .. emm xde le lapo sgt tp rs mata penat dok tgk pc dr pagi .. time lunch le time tuk makan , lepak2 & borak2..
.
ni story last 2 weekend, masa ni pak ajil kene keje.. aku boring sgt , last2 aku drive pi umah abah , otw tu ..aku coling2 adik2 aku si 2 dara tu .. diorg ghupe nye bwk adik bongsu aku pi beli brg pthu nak pi makan AYAM PENYET kt Bdr Sri Permaisuri.. aku pe lagi suh diorg pick up aku kt umah abah lew.. senang pakai 1 keto je..
.
akil le yg paling mengedik psl dpt manje2an dgn makcik2 tercayang dia.. tetiba baik ati plak makcik2 dia nk banje weols makan .. i LIKE 1000x lew..
.
aku x penah makan ayam penyet ni, takut jgk kut2 x kene kt tekak .. adik aku le ckp kt situ sodap , emm x kisah lew.. i no hal psl tekak dh leh masuk ayam.
.
smp2 je , cuaca agak panas ler.. kalau dok dlm rest sure berbahang , weols dok kt luor lew.

 suke tui ikut gaya cik teh dia senyum

ramai jgk ler customer yg dtg masa weols smp tu .. 
.
weols pilih dok kt luor psl ada angin sepoi2, phtu ada renjis2an air yg rest tu wat.. so xde ler panas sgt2.. 

 aku pilih sirap wif fruit, eskrem tu x yah tny ler sapo punye.. jap lg tuan dia posing

 tadaaaaaaaaaaa..
.
dh ckp dh , sure dia nak posing ...

 ni ler ayam penyet nye tu , sambal dia mmg MELETOP.. aku x leh makan bnyk2, skit je.. ayam dia not bad lew.. sedap jgk.

di sebabkan dak teruna tu x nak makan nasi sgt (konon nya) weols order set kanak2 ni.. siap makan bersuap oleh makcik nye tauuuu ... ngada lebey.


14 comments:

  1. wahh dh lama tk mkn ayam penyet..slu cari menu ni time bulan puasa...hehee

    ReplyDelete
  2. suka air die yang ade bubble tu. hehe

    ReplyDelete
  3. Fieza79 >> time pose ado ye org jual ? zr 1st time makan ayam penyet ..

    ReplyDelete
  4. Mimie_Zatun >> air situ pun not bad lew... mcm2 variasi ado

    ReplyDelete
  5. Sedapnya AP ni, ari tu makan kat Jsuco, dah dekat setahun tak makan ha :)

    ReplyDelete
  6. Myra Jay >> tu ler, mmg sedap ... 1st rs dh terpikat..

    ReplyDelete
  7. waduh kak,,,

    menambahkan rase lapar tgk ayam tuh..

    set kanak2 tu lg sedap tuh..hik3!!

    ReplyDelete
  8. standed ayam penyet mana2 sambal mmg pedas berapiii

    ReplyDelete
  9. atIEsAyAnGkAmU >> meh2 pekena ayam penyet ...


    :p set akil tu mmg weols terliuq jgk , tp ambik skit2 je psl kang akil x cukup plak

    ReplyDelete
  10. Nana >>> oh yeker? mano ler den tau .. uhhuhu 1st time makan beb, sibbaik awal2 adik2 ku dh sound jgn makan

    ReplyDelete
  11. yumm..yum... akil senyum ala2 asya wk bibir g2.. hehhe

    tau tak..seumur hdup..ru skali mkn ayampenyet ni..last month baru try.. ok la ..ayam dia sedap... tp xkena dgn selera fain..ayam j dia suka..y lain2 tu..x mkn

    ReplyDelete
  12. ayam penyet kena lak ngan sambal meletup, memang terbaik la kan..

    http://jmr23.com/

    ReplyDelete
  13. LYAfrina >> ooo asya pun snyum gitu ye

    :p zura pun le lya... 1st time makan , sibbaik kene dgn selera.... not bad lew..

    ker rs nye tgk pd tmpt kut, masa makan kt Kelana Jaya (time tu ku loya tgk ayam so x makan) pak ajil je makan dia kato x sdap , x abis pun ..

    ReplyDelete
  14. J.M.R >> ooo sambal dia mmg kene meletup ye baru sodap ..

    emm baru ku tau .. sambal dia kalau xde mmg xkena

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah