KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, May 7, 2012

OFFICE FINANCE DEPT AWAY DAY ~ THE COOKING HOUSE

.
Assalamualaikum sume kawan2...
.
ni curik2 time kejap bile 2org ampeh tu pi meeting..
.
ni story xbape lama jgk lew, aku x smpat nak tepek or nak story2.. so kene pending le story nye ..arini baru ku tepek ..
.
masa ni tetiba plak nama ku naik tuk hadir ke Away Day tuk dept Finance, aduyai malas nye nak pi , dh le luor dr opis di THE COOKING HOUSE (kt desa hartamans) pehtu ado aktiviti plak , almaklum le kan .. wat nye kene angkt2 berat ke, banyak jalan2 jer haruuuuu .. aku dh xde mood dh , sekali bile ado one of secretary bocoq rahsia 'Pi main masak2 lew" wahhhh teruja plak kan ..
.
kire nye that day weols keje x smp 1/2 day pun, psl kul 11am dh kene ado kt tmpt tu .. kiteorg tumpang2 dak dept ni , sibbaik bf cino ni bwk keto .. so xsusah ler nk pi.. balik plak kul 7 mlm tau .. harus ler pak ajil kene tunggu ku.



 kami dh smp ...

 kt bwh flr ado tepek kertas ni.. fuhh mmg aku teruja sgt2..

 kiteorg lambt sebenor nye, wakakakakak kene le dok blakang sekali .. masa ni ada skit breafing psl akaun company, langsg aku x dgr apa2.. tu yg layan FB tu .. wakakak. Untung dtg lmbt, dgr breafing pun kejap je..

 lepas je breafing tu , tup2 diorg suh dok kt meja psl ado lunch ... wahhhhh suke2 psl perut aku mmg dh bergendang2, sian bby aku dh lapo walauuu aku dh ngap 1 ketui roti (alas perut)..
.
diorg serve NASI KERABU .. sgt2 sedap, aku tgk geng2 cine mmg sedap ngap nasi ni siap tmbah sambal lg..

 lepas je makan, take 5 jap .. ado ygnak pi solat .. pi tandas , sume leh .. so kiteorg pi solat zuhur le kejap ..
.
naik2 jer , tgk atas meja ada 1 set benda ni ... 1 group kene ada 4 org, mmg kiteorg ngam2 lew..

 ghupe nyeeeee, set td tu tuk wat cupies...
.
b4 start , ketua setiap group kene pilih 2 org tuk di keluarkan dr group than masuk ke group lain, aku x kene psl aku malas nak bangun ... geng aku 2 org kene, so geng group lain masuk group aku..
.
sorg untie ni pandai wat cupies , so dia suh aku masak inti tart .. uhuhhuhuhu aku doa je jgn le aku loya ke hape ke, puas aku doa dlm ati ..
.
dlm 15min inti siap , otai (untie) rasa.. dia ckp SEDAP.. fuhh legaaaaa.. then terus pi meja tuk siap kan sume.. kiteorg wat cupies dgn tart ada masa kene siap dlm 1 1/2 jam.. time tu cupies tgh di masak .

 ni ler sarung tuk inti tart..

 ni le ghupe tart weols, walau x de le lawo tp sodap ooooooo

bile cupies dh siap masak, masuk kan plak tart ...
.
smbil tunggu weols deco cupies (vanila) , memula masing2 pening nak wat pe... last2 bile tgk aku deco wat org & hotdog tu ..diorg suh aku, tp masing2 tlg jgk ler psl aku x de idea ler kalau wat rushing2 ni..
.
seronokkkk sgt2 wat away day cmni... xde le bosan .

 team aku .. untie (bj meroh) tu le otai nye..

ni chef emmm aku lupe nama dia, tp dia bkn org melayu .. cindian kut..

.

6 comments:

  1. oh..hensemnya chef tu...hehe...

    ReplyDelete
  2. byknya menu2 yg best

    hi saya follow blog awak..:)

    ReplyDelete
  3. As salam Zura,

    Seronok ek join class mcm ni :) Nasib baik you xmuntah ek... Take care & salam perkenalan... Dah follow sini ;))

    ReplyDelete
  4. seronoknya dpt join klas mcm ni..chef cindian tu hensem jgk..x lah boring ye..hehe
    slm kunjung balas..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah