KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, May 31, 2012

PRAMUGARA MELAMPAU | kes lawak

.
hihihihihi jgn tukor siaran .. :P
.
dak teruna ni mmg dh sakan sgt kut nak jd pramugara.. ni kes sejak2 dpt beg baru lew ni .. dok ler seret je beg tu kemana aje..
.
bygkan lew, nak pi mkn dinner pun nak bwk .. petah lg nak pi pasor mlm cm mlm td.. nk jgk hangkut.. dh ler jln tanah , jgn hrp ler ku nak kasi kan .. kalau x , abis lew roda tercabut bagai..
.
meh smbung story lawak kt  bwh ye...


.
today 1st day akil dok kt umah toki dia , ni kes toki dia dgn tokwan dia balik ganu lew.. dh ler cuti skolah kan , uhhuhu pening ibu dgn ayah nk pk nk anto dia ke mana .. last2 2 hari jgk terpaksa tumpang kt nusery.. sibbaik ada kwn2 sebaya dia, tp dak2 tu sgt2 nmpak kenakalan nye, aku cume pk + ... pk diorg tu budk2 lg..
.
kalau letak brg2 mknan dlm beg akil, walau bnyak tetappp licin.. bile tny dia jwp ler nama2 org yg makan dgn dia.. tp ku hrp2 dia makan bnyak le dr org lain. Tp rs nye 2 hari tu bile ambik dia dok mintak roti , mintak kuih .. lapo le tu kut.. kalau kt school , ptg2 dia dpt mkn lg..
.
ni sejak mlm td weols tido kt umah abah, kebetulan siang tu abah dh balik KL .. so alang2 weols berkg kt KLCC tnpa akil smlm, pak ajil malas nak balik umah .. balik dr klcc terus balik umah abah je.. tgk2 dia dh tido, tp dia cm tau2 je weols dh balik.. sempat celik mato pehtu senyum.. dh ler tido pakai bj suor bola, adehh.. ku suh le pi tukor, sempat lagi gurau2 dgn dia pehtu baru tido.
.
td tup2 dpt BBM dr adik ku yg cikgu, kato nye akil dok kacau dia tanda kertas peksa ..wakakak akil nak kertas yg dia gune pehtu x nak pen wrna lain selain merah , nk jd cikgu jgk lew tu .. pehtu adik aku dh tensen dia pi bukak katun, emm baru akil x kacau dia..
.
phtu adik aku cite mama aku ajak diorg pi hosp putrajaya jap cz mama ku nak jmp kawan2 dia.. sempat le adik aku bbm gambo gedik si kecik tu ..
.
THENNNNNNNNNNNNNNNNNN .. tiba2
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

adik aku bbm lg, dia ckp ' ALONGGGGGGGGGGGG... ANAK KO HILANG".. aku yg tgh wat keje ni tetiba rs nak tercabut jantung..
.
phtu dia smbung bbm lg.. " puas aku carik .. ko tau dia kt ner'..
.
aku x leh dok diam dh , risau jgk .. aku dh pk dia ilang kt spital tu ker... adik aku ckp ' puas aku dgn abah carik pangil2 nama dia.. dlm kete dia tido, abah angkat dia masuk bilik pthu abah pi wat keje jap dlm bilik computer.. bile abh pi tgk dia kt bilik .. tgk2 dia dh ilang '...
.
fuhhhhhh berderau jappppp drh ku .. aku dok pk cmner leh ilang kt umah plak ni sdng kan kt umah tu ado 4 org (abah, mama , adik, adik bongsu)...
.
pehtu aku tny mana korg jmp dia .. adik aku ckp " DLM JAMBAN" .. wakakakkakakaka naik senak perut aku gelak dgn geng2 opis td.. aduyai , kasi nerbes org je ler anak teruna aku ni.. ni sure dia sakit perut phtu nk membuang, kalau dh tgh2 syok tu cmner nak sahut kalau org pangil ye dak ? dia mmg gitu , kalau time2 tu dia akan snyap2 je dlm jamban, cz dia pun dh pandai basuh sdiri ..
.
mmg jd kenangan peling lawak ler tuk adik dgn abah aku, aku leh byg ler cmner abah aku tu gelabah abis bile tgk cucu pertama dia tu xde dpan mato .. sibbaik x naik drh tinggi dia..

5 comments:

  1. samala mcm zaquan masa mula2 dulu dapat beg tarik, mmg hari2 dok angkut sana sini..

    Hahhaha, senyap2 jerk dia masuk toilet ye, mstila risau zura kalau dpt mssg anak hilang...

    ReplyDelete
  2. hihih...mana x berderau dpt sms cmtu. :) akil dah besar.

    ReplyDelete
  3. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >> diorg xcited kan dpt beg baru .. lg2 yg leh tarik2 ..

    tu le psl nye, dia mmg dh pandai basuh bsdiri tp xtau lew nape time tu dia x menyahut masa org ramai2 pangil nama dia

    ReplyDelete
  4. suhida >>> mau x nye beb , rs nak pengsan aku di buat nye

    ReplyDelete
  5. dlm jamban rupanya...ekekek...mula2 neves je aku baca, sekali dah tau dia kat mana, terus aku gelak...

    akil comel je dgn beg dia tu...hehe...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah