KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, June 5, 2012

BILA SAKIT LAMA MENYERANG ... FUH, RASA NAK PENGSAN

.
Assalamualaikum sume..
.
smlm mc day ku , uhhuhuhu sian ler daku kan .. tp walau dlm sakit2 tu eppy skit cz pak ajil pun x keje smlm wakakak..
.
ni xtau ler nak start cmner, tp rs nye dr ahad tu .. mlm nye aku dpt lauk kenduri dr mama ku, so mlm tu ku grg teluq je psl nasi putih & ayam masak merah dh ado (lauk kenduri ler tu) aku dgn akil makan , aku suap akil .. so sonok lew dia makan kan , kami anak beranak makan 2 pinggan jgk lew.. mmg sakan.
.
pehtu now every 3am aku sure terbangun cz nak pi toilet, alang2 tu kejut akil sekali .. masa nak lena balik tu aku dh rs perut aku cm kembong semcm, tp aku wat dek je ler psl ngtuk , time tu air cond + kipas + kipas berdiri terpasang laju.. almaklum ler sejak2 jd mak yong ni suhu naik..
.
then kul 6am cmtuh, aku dh meraung2 dh .. xtertahan rs nye pedih part ulu hati aku ni.. aku x pk org sebelah nak dgr ker nk perli ler.. lantak lerrr. Time tu pak ajil bangun nak siap2 pi keje, tp dia pakai tshirt je.. dia dok terpk2 nak pi keje or not, aku ni kejp2 nak air masak.. kejap2 x tahan lg suh dia ambik teluq kuning + bwng merah lumur atas perut.. bile telur tu kering sakit balik.. uhuhuhuh pedih ulu hati dtg kejap2.. time dtg tu aku rs cm nk panjat siling .. uhhuhuhu
.
akil plak x lena tido ler dia, bile tgk aku nangis dia pun nangis, aku ni x smp ati bile part sakit tu , aku pandang tmpt lain smbil gigit bantal psl x nak kasi dgr aku meraung or nangis.. aduyai, naik senak perut aku ..ghupe nye akil pun sakit perut, aku kene dyria to 2x je..  
.
lepas makan ubt gastrik yg air putih tu lega skit, setiap 4jam ler aku telan .. phtu dlm tgh hari pak ajil ajak pi klinik, weols pi klinik putrajaya.. doc just tny gitu2 je, phtu doc kasi ubt gastrik jgk .. emm sibbaik aku pi psl nak dpt mc je.. so x hrp sgt doc tu nak cek sgt (nyampah dpt doc cmtuh).. phtu doc ckp x effect bby ..
.
so smlm aku mc, tido je ler keje aku .. part tido ptg tu bile bangun rs pening2 kepala aku , terus aku mandi psl rs bdn cm nak demam je.. aku ni kalau gstrik kuat sure demam .. b4 demam baik aku mandi ..
.
ni bkn gambo aku tau.
.

time ngdung akil 2 3 kali jgk lew kene .. kali ni pun dh 2 kali dh ni .. tp ku leh tahan lg, cume bile dh ok skit cm tody, perut rs xselesa myb bekas sakit smlm lew.. hrp2 sok ok .. dh ler nak fly ni aduyai..
,
mama aku le dh risau , kalau aku sakit nnt dia x de geng soping..
.
doa kan aku ye kawn2


10 comments:

  1. insyaallah semuanya ok..
    uyun pon pregnant kali teruk kena pedih ulu hati.. badan terus lemah..
    psst.. nak tgk pic scan baby tue.. nak buat next week kot.. this week punya malam dah full..

    ReplyDelete
  2. Cute Mum >>> uhuhuh tu le Yun , kali ni kuat tui ler kene gastrik .. hrp2 x kene dh ler cukup ler 2x ..

    nnt i tepek ye... sgt2 besh scan kt ampang tu , frendly sgt tukang scan tu

    ReplyDelete
  3. huhu...aku pernah kena gastrik n pedih ulu hati...ya Allah..sakit btl...x sanggup aku utk abaikan waktu makan lg pas2 ni...

    ReplyDelete
  4. aduh mmg skt tuh.. cepat sembuh yer :)

    ReplyDelete
  5. Ibu Mifzal Arsyad >> tau x per, aku dh hadap dr umur 13thn lg.. tp kalau x ngndg no hal ... ni kes xleh mkn ubt sebrngan susah skit

    ReplyDelete
  6. Eb >> uhuhhuhuhu tu ler, mmg sakit

    ReplyDelete
  7. lorr..siannyeee...takpela zura..bertahanla..jaga diri baik² ye.. :)

    ReplyDelete
  8. la sian ye... take care ye n jgn lupa mkn ubat!

    ReplyDelete
  9. takde perper tuhh...kuharap kesihatan ko sepanjang ngandung nehh akan baik2 sajerkk,InsyaAllah..biler nak tempek gambor perut mu pulakk...heheh kecik lagik kannn...:)

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah