KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, June 6, 2012

PULUT PERIUK KERA

.

Assalamualaikum sumeeeee... dh lunch ker?
.
today aku makan burger je, entah nape x lalu nak makan nasi.. ptg kang sure kebuluq .. xpe ler, malam kang ku makan nasi ..
.
ni nak cite story lama :p... kisah PULUT PERIUK KERA..
.

haaaaa jgn x cayo, periuk kera leh wat isi pulut tau ... aku 1st time makan, memula akak opis ku bwk , rs cm ngeri plak nak makan .. tp bile ku berani2 takut ku ngap jgk .. SEKALIII .. fuhhh LAZAT nyeeee... ala2 cm rs ketupat palas .. mmg sodap .
.
di sebab kan aku ni x leh makan pulut sgt, aku ngap 2 ketui je. Pulut ni maid akak opis aku ni yg wat, periuk kera ni diorg dpt dr puak org asli kt Pahang ..
.
sgt2 sedap lg2 kalau ngap dgn rendang ayam .. fuhhh mantop

21 comments:

  1. nie la first dgr..betul sedap haaa..siap lazat terus..

    ReplyDelete
  2. eh pestaim tahu pasal makanan ni.. mcm sedap je..periuk kera tu... mmg ssh nk dpt...

    ReplyDelete
  3. dee dah byk tahun gak mkn lemang periuk kera ni sbb kwn baik suaminya org pahang..dia punya sedap takleh lawan ketupat palas or lemanglah..hehehe...sedap sgt..tp agak mahal..

    ReplyDelete
  4. uishh akk x pernah dgr layie nie
    1st time nie .. pelikk nyee ;)

    ReplyDelete
  5. sedap ke kak..
    ada rasa miang2 tak..??

    ReplyDelete
  6. festaim dgr dan festaim tgk...sungguh aku jakun...

    teringin lak aku nak rasa, ko tau ada jual kat mana2 tak?

    ReplyDelete
  7. kita bru je pekena pulut 2hri lps..trus skit urat badan semua..

    ReplyDelete
  8. wow...tak pernah tgk n jumpa. sedap eh zura?

    ReplyDelete
  9. pena rozie >>> zr pun 1st time dgr & makan

    ReplyDelete
  10. Hanis MY >> mmg susah , ni pun kwn akak dpt dr org asli

    ReplyDelete
  11. Dee >> mmg mahei ye dee? zr 1st time dgr & makan .. memula takut nk makan .. last2 bile rs skit.. hambik 2 ketui terus

    ReplyDelete
  12. sis ieda >>> zr pung kak .. 1st time ku dgr

    ReplyDelete
  13. wahida >>> ayok , kalau ko nk rs kt KL ni aku x penah plak tgk org jual .. kalau kt pahang myb ado le kut..

    ReplyDelete
  14. MrS. F!zA >> zr pun samo ... siap kene gastrik lg

    ReplyDelete
  15. Rohani Hashim >>>> sedapppppppp ... r snye kalau raya hidang kan ni , mau yg ni abis dlu

    ReplyDelete
  16. haku lak pestime dengarr dan tgk pulut cenggini...makannn lagi tak pernah laa jawabnyer...hikss

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah