KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, July 9, 2012

BANDUNG | GELAGAT MASA 1st TIME NAIK FLIGHT

.
Assalamualaikum sume..
.
aduyai lama plak rasa nye x update blog dgn story2 baru kan .. bz arr last week , ni kebetulan bos wanna be on leave so trjah blog kejap.. nk BW pun kene tgk time..
.
ni plak cite last montah hihihi, kalau ikut kt fb dh tepek dh cume kt blog je x tepek gambo2 cuti2 msia weols ke JAKARTA & BANDUNG .. time ni aku dh msuk 6bln ngndg tau , kalau ikut kan x lepas, tp di sebab kan dh book dr awal ngndung.. rugi plak rs nye kalau x pi, dh ler duit dh bayr full aka aku sponser pak ajil dgn akil (syukur alhamdulillah berkat untung jual makjun anggun bistari..skit2 lama jd bukit) aku simpan pun dlm 4 5bln gitu, x sngka dpt sponser fmily sdiri .. mmg sonok sgt perasaan ku.. sapa2 tinggin tu , meh ler try makjun ni (sempat promot kan) email daku tau .. daku ni dealer yg SAH ..
.
aku awal2 dh kaw teem dgn doc fmily aku , dia ada wat surat kebenaran naik flight.. time lum check in tu mmg aku nerbes. Tp bile dh masuk smp check in last tu aku eppy dh .. last sekali kene tahan dgn pramugari , dia suh isi form .. phtu siap diorg tukor kan seat aku & fmily aku ke depan skit.. i likeeeee..
.
aku pi dgn geng2 opis, diorg sume x bwk anak .. aku je yg bwk akil .. so sonok ler anak teruna tu , glamor abis dia kt sana.
.
Weols naik GARUDA.. besh ler nak kompare dgn Air Asia (kata kwn2 ku ler) aku mana tau psl x penah naik flight, kiteog kul 5am dh kene gerak dr umah .. mmg masing2 mato cm beruang panda ler psl x cukup tido wakakak.. akil plak sibbaik mood bagus psl dh ckp nak naik flight. Kul 6 lebey lepas subuh dh leh check in ... kul 7 lebey dh naik flight..
.
perasaan ??? waaaaaaaaaaa aku rs cm nak suh pilot stop kan flight tau .. wakakakakak jakun nye psl , aku le paling nerbes .. aduyai sibbaik HB x naik , akil dok tepi tingkap , dia relax je .. siap ckp " ibuuuu , bila nak terbang ni ".. tp flight naik pun dia riuh sonok sakan .. yg aku ni dok tgh2 dok kepit tgn pak ajil .. takut ooooooooooo... siap pejam mato wakakaka, kejp2 je aku jeling ke luor tingkap.
.
Bila dh stable , baru aku bukak mato & relax.. siap leh pi jamban. Pehtu main game kt seat ... mmg x leh nak lena ler aku , mknan pun  not bad ler.. kene dgn tekak aku .. masa tu aku risau jgk keadaan bby dlm perut, a week b4 tu aku ada wat scan 4d .. alhamdulillah bby ok ..


 1st time oooo dlm idup wat passport antarabangsa


 kami yg 1st time naik flight .. terujaaaaa
 geng2 aku ... ops lupe plak , mama aku pun folowww.. jiran mama aku pun ikut siap bwk anak dara dia.. akil melekat je dgn anak makcik tu .. dlm 13org jgk ler wols pi.. mmg happening..


 1st time akil dpt snap2 dekat dgn kapal terbang ... cm ibu jgk lew

lepas dlm 20min perjalanan ... dpt plak bfast , akil makin layu... dia dpt game kanak2 dlm flight tu .. tu pun dia bior jer.. ghupe nye dia ngntuk sgt2 dh .. terus lena, sian plak anak ibu.. bangun awal sgt kan .. 1 jam 45min jgk nak smp ke Jakarta ... so weols bior je dia tido lena..

** gaya dia tido dr baby sama smp skang , suke nak ketap bibir..


13 comments:

  1. suke akil dpt naik flight..en asben kene tinggal ker?..hehe..

    ReplyDelete
  2. Falsya >> bertuah ler en huby tingal sya... dia harus ler folowww

    ReplyDelete
  3. sonoknya jenjalan...

    insyaAllah balik mesia teringin nk jumpa, nk jugak tgk Akil dan adik Akil

    ReplyDelete
  4. Awwwww enjoy nyer tgk ur face naik flight
    Ai ingat 1st time naik flight fire fly g langkawai
    Giler takut sbb flight tu kecik dh la terbang rendah...now flight fire fly tu dh tukar hat besar ngeee

    ReplyDelete
  5. wah..naik garuda..berapa ye sis? dee dulu naik KLM RM371 pergi balik..tp kul-jkt-kul lah...all in..except for airport tax dari Indon je kena byr asing..

    ReplyDelete
  6. Hanis MY >> sonok2...

    tu ler, akak pun tingin nak jmp boboy jr awk tu ...

    ReplyDelete
  7. ☆♥L@dy @yU♥☆ >> tu ler.. mmg nerbes abis.. sibbaik x keno drh tinggi wakakakaka..

    ReplyDelete
  8. Dee >> emmm x psti plak price nye psl weols pi grouping under agen .. phtu all in one rm980 tuk 4h 3m... weols just bwk duit soping & tax masa kt indon (rm50)

    ReplyDelete
  9. Melena akil dlm fligh tu yea zura..

    ReplyDelete
  10. akak...kite tk penah naik flight jugakk...huhu..sgt kesian kan..

    one day ade gak hati nk ke bandung ke mane2 tempat yg besh kat sane..

    ReplyDelete
  11. MAK >>> haah mak , dia bangun awal sgt pehtu over xcited nak naik flight, bile dh naik tido plak wakakakak

    ReplyDelete
  12. atIEsAyAnGkAmU >> oh yeker dear... xpe2 insyallah lepas ni ye..

    sis pun 1st time, nerbes xyah ckp lew

    ReplyDelete
  13. sukernyer akil naik flightttt....:P

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah