KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, July 2, 2012

DAPAT KE MESIR ?? bior betuiii ..

.
Assalamualaikum sume... dh ptg yeeyyy x sabo nk balik .. mood mmg ke laut dh ni, ngntuk psl mlm td akil x tido lena psl demam ..
.
ni plak result exam akil tuk 1st term kt school .. syukur alhamdulillah , walau kt umah xde ler bape nak study sgt2 cz aku pk akil kecik lg.. kang paksa2 dia jd x minat lg haru .. result dia mmg agak memeranjatkan aku .. kecuali SENI, benda seni2 ni dia suke wat .. tp entah nape result seni paling rendah.
.
akil ni jenis sgt teliti , myb times up kut masa dia tgh syok mewarna tu .. x kisah ler.. janji dia xcorot kt bwh .. masa sukan neka pun gitu, org lain huru hara nak perabiskan game, yg dia ni leh telitiiii nak lompat, nak lari .. aduyai bkn jenis sukan neka punye org , tp kalu bab bola & bdminton mmg dia le org nye.. x kisah walau kene gune reket tennis tuk main bdminton pun..
.

.
ada tunjuk result ni kt mama & adik ku yg bongsu (skolah agama) aku tanya ler MUMTAZ tu tuk hape.. dia kire cm grad ler ,
 kalau sgt baik = MUMTAZ...
kalau baik = JAYYAT JADDAN gitu ler...
.
pthu bile mama ku tgk , dia ckp " wahhh kalau result cmni leh smbung blaja pi Mesir cm makcik Nabila".. kitrg tergelak2 ..
si akil ckp " Mesir tu kat mana tokwan "
mama ku " Mesir tu jauh la, nnt akil blaja pandai2 bley jadi doctor cm pak ngah ye".
Akil " haah tokwan , akil mmg suke jd doctor nnt boley cucuk org".. wakakakak sabo jelaaaa..
.
... (nabila ni anak sdara aku dpt wat Medic kt Mesir, bertolak bln ni kalau x silap .. adik lelaki aku yg doc tu pun tgh nak furthur study kt oversea, tgh tunggu turn nak exam ..
.
semoga cite2 mereka tercapai ..

4 comments:

  1. Mn rtau rezeki Akil gak utk jd doc..doa2kan k..:)

    #aku ✗ tgk ag result nureen cmna..haizz! :P

    ReplyDelete
  2. suke cucuk2 org??..wakakakkaa..mudah2an..amin3..insyaALLAH..;D

    ReplyDelete
  3. Akil cerdik. bleh la jadi ustaz nnt :) kawen dgn ely nak? heh heh...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah