KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, July 24, 2012

KES TERUNA AKIL SMLM DI TASKA

.
Assalamualaikum sume... ahlan wasahlan ..
.
pose x today ? aku .. ? alhamdulillah pose dh masuk hari ke 4.. rasa besh plak psl perut rasa ringan jer.. bby mmg dh tau yg ibu nye tgh gigih pose, so siang2 ni dia x bape aktif.. tp ptg kang siap lew.. smp cramp perut .. :p
.
berbalik cite psl akil .. smlm kul 5pm weols dh berdesup balik (syok dpt balik awl ).. pehtu smp ke skolah akil .. ustazah dia tny

" kak , akil pose ker?"
aku dgn muke yg agak suprise menjwp " eh x lew , dia x pose"..

" masyallah kak , kami ni puas ler tny dia pose ker x.. dia ckp dia pose.. patt ler muke dia pucat lesi je, dh ler dia tu cerah lg nmpak pucat nye.. kami risau jgk , bnyak kali tny dia pose x .. dia ckp dia pose, so kami x de la kami mknan "..

" hah , ye ker ?.. myb dia nk blaja pose kut.. or dia segan dgn kwn2 dia ".. dlm ati aku Allah s.w.t je tau cmner cuak nye aku .. sedey pun ado .. sian anak ibu.

" mmg ramai kwn2 dia yg ngaku pose walau dlm beg ada bekal msing2.. masing2 segan dgn kwn2 lain ..tu yg diorg pakat ckp pose tu "..

" emm x pe la , sok kalau akil nak pose bley je.. cume tgh hari bg je dia makan .. dpt half day pun dh ok"..

" sebelum budk2 ni mandi , masing2 lemau kak .. sume pakat letih nak tido jer.. lepas mandi ptg sume tido .. tp x lama tu kami bg makan psl sian sgt tgk budk2 ni .. baru le diorg aktif balik.. akil lepas mandi dia tido lama jgk , bangun2 tu dia makan smp 2 pinggan"..
.
masa tu akil kt tepi aku , dia diam je.. nmpak muke letih ..
.
atas moto aku tny nape dia x makan , dia ckp dia pose.. dia cite lepas dia mandi dia tido tp sejukkkk sgt .. aku ckp ler mana x senjuk nye , psl x makan . Dia ckp bkn psl x makan psl kipas kuat sgt xde selimut wakakak aduhai anak ..
.
sonok dgr cite dia pose smlm... pose ler sgt kan , pagi tu dh minum susu segelas..tp nak plak dia tahan mkn smp ke ptg... kejut sahur x nak bangun.
.
so tody hrp dia tahan le pose half day tnpa sahur..

9 comments:

  1. Ardini Humaira >> tu ler.. tp bile kejut dia x nak bangun .. kalau dia bangun pun dia x nak makan

    ReplyDelete
  2. kira ok la tu.. akil nk belajar pose. chaiyok2, akil!

    ReplyDelete
  3. alahai ciannye akil kelaparan, tp usaha dia berpuasa tu ok dah, Zaquan kalau tanya puasa x?, terang2 dia bgtau x puasa, agaknye nnti bila dh sekolah semangat nak puasa tu dtg sendiri..

    ReplyDelete
  4. Dia tingin nak berpuasa dah tu zura..x pun sbb segan kwn2 lain dah start pose kot

    Gud akil!

    ReplyDelete
  5. salam kenal juga dr Alycia ;)

    ReplyDelete
  6. wahh suwitnyaa akil dah big boy, nak jadi abang dah pun...

    ReplyDelete
  7. ala siannya ngan akil...mesti segan nk mkn kt taska tu...hikhik..

    ReplyDelete
  8. aloor ciannyee aqil
    x perlah dikk
    dia nak belajar tuuuu ;))

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah