KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, July 10, 2012

KISAH DI SUBUH HARI | AKIL PUNYE KES

.
Assalamualaikum sume..

.
pagi td masing2 bangun awal , aku ni sejak2 dh masuk 8bln ni .. sgt x leh tido mlm , kejp2 kang terbangun psl rs pedih ulu hati kalau tido ngiring.. kalau tido terlentang mmg lg ler x lena psl rs kejp2 cm bby ubah kedudukan .. aduyai sgt mencabar.
.
x saba nk tunggu lepas raya , nk tgk muke baby ... alhamdulillah aku terpilih tuk di scan percume sok, so sok nak 1/2 day .. siap dpt rm100 lg , leh soping bj baby kt klcc..
.
mlm td ku masak ayam masak merah + sup sayur je tuk dinner, xleh ler nak diri lelama .. rs cm tegang je perut ku.. rs nye bby dh berat & ke bwh .. mmg saje wat lebey skit psl nk tapau ker opis..
.
so pagi td ku panas kan ler lauk2 sume .. dh siap2 tu , letak atas meja kasi sejuk skit baru leh tutup .. masa tu akil tgh minum milo kt meja makan , sekali dia bau ler masakan tu .. mlm td dia x makan psl ada jiran pick up dia kt school kul 10pm baru dia balik umah , sabo je ler kan ... jiran tu ada anak sorg umur 6thn , mmg besh fren akil kt school.. tp thn dpn x jmp ler psl dak tu dh msuk drjah 1.
.
lepas aku siap2 kan bekal , aku pi siap2 kan diri .. pthu aku plak kene minum susu choc ANMUM MATERNA... smbil2 tu borak2 dgn akil ..
akil : emmmmmm sedap nye ayam ni bu... akil nak bwk bekal ye..
aku : hah ... ye ker? betui ni nak ...
akil : haah nak , dgn nasi & sayur jgk
aku : (dlm keadaan serbasalah) ok .. tp mkn bg abis tau ..
akil : YEYYYYY ok..

.
dgn itu makna nye, aku kene ler beli bfast kt opis... x kisah ler , anak punye psl kan .. dia nmpak drumstick tu yg xleh tahan tu ..
.
bile smp school aku ingt dia lupe, ghupe nye turun2 je moto
akil : ibuuu , akil punye makanan jgn lupe bwk kan ..
aku : ye ler...

.
aku terus bg kt ustazah dia , ckp dia sibuk nk bwk bekal sdng kan kt school dh provide .. bior ler.. janji dia makan

5 comments:

  1. bagus akil makan yang dibekalkan :)

    ReplyDelete
  2. Ardini Humaira >> tu ler , mmg sonok jgk .. tp ibu nye ni ala2 dh x larat dh .. tp di sebab kan anak teruna tu x bape suke makan luor .. kene ler

    ReplyDelete
  3. terpaksa ler ibu mengalah yekk..tp bagus jugak akil bwak bekal kan..teruja sikit si ibu nak masak kan..hehe

    ReplyDelete
  4. fazitaismail >> :P betui2...

    smlm pun ustazh dia kata abis sume dia makan

    ReplyDelete
  5. salam kenal kembali
    pndai anak nk bawak bekal..msti dia suka sgt mama dia masak tu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah