KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, July 27, 2012

VIRUS AMOEBA | JAGA PEMAKANAN ANAK2 ANDA

.
Assalamualaikum sume...
.
soklan hari2mau .. >> pose x today ? aku still gagah lg .. alhamdulillah .
.
Smlm aku half day EL psl akil dr mlm smp ke pagi dok mengerang sakit perut.. bile x memulas dia lena, phtu bile dtg memulas mule le dia merengek sakan .. sian plak . So aku pun dgn itu x tido lena mana la psl kejp2 kang kene tendang dek akil .. mmg nmpak sgt dia sakit btui.. nk pi hosp kang dia lena ..tp aku ajak pak ajil , tp dia ckp x leh ambik cuti .. hah bab tu mmg mak naik ijau ler kan .. anak sakit pun nak berkire, dia nye cuti rs nye ado 1bln kut psl dia ni mmg susah nak ambik cuti ..
.
time weols sahur tu , kejut jgk dia psl dia dok ckp sakit perut.. kasi 1 cwn milo lena tido .. tp nak smp ke siang tu dia merengek2 jgk , kul 7am gitu pak ajil dh siap .. tp dia x kejt aku pun so aku smbung zzzzz balik .. dlm kul 9am gitu , aku bangun ler siap2 sume.. kejut akil , tp x mandikan ler.. tgn aku mmg xlepas dr usap perut dia.. sian btl .. tp perut dia lembut jer.
.
smp klinik x ramai org , klinik ni mmg aku pg dr aku umur 13thn lg.. doc nye pun dh kenal 1 fmily aku , sume nye pg klinik tu :p...
.
bile turn sorg budk tu nama AKIL jgk , terus anak teruna ku ajak masuk .. aikkk suprise jgk , kalau x berkire2 nak msuk psl takut doc.. kali ni dia cm redha, myb x tahan sgt sakit le tu ... then kejap tu turn dia.. bile jmp doc , doc suh baring dia nak tekan2 perut..
.
dia ckp ni lebih kurg cm kes keracunan mknan tp nama dia AMOEBA .. now mmg dh bnyak menular kt MSIA.. ayokkk .. risau tui aku. KAlau kite keracunan dan2 tu jgk akan kene dyria kan .. tp virus ni dia simpan2 ... dlm bapa hari or minggu tu akan kene memulas2 .. tp x dyria lg.. leps dh banyk virus dlm perut baru memula.. b4 msuk jmp doc mmg akil berak cair.. pehtu baru dia lega siap leh nyanyi lg..
.
doc ckp virus ni dr pemaknan .. aduyai lg ler aku risau , now kan bazaar ramadhan bnyak , aku takut jangkit dr bazar kt Shah alam aritu .. psl akil mmg dr last week dh sakit perut. sapo x risau kan ..
.
so doc kasi 4 jenis ubt, ubt sakit perut.. antibiotik , angin dgn dyria... tp aku kasi antobiotik dgn angin je.. psl perut dia mmg kembung, padan dia x bape nk mkn sgt kalau siang now.. mlm ok lg myb dia lapo sgt..
.
pg ni awl2 dh mintak susu milo , lapo ler tu .. myb perut dh ok skit psl mlm td dh kene mkn ubt..
.
semoga anak ibu sembuh...

16 comments:

  1. uishh macam-macam penyakit skang nehh..takottnyerrr..!!

    ReplyDelete
  2. ms aed warded arituh ader ke kena virus tuh... mmg mcm2 la skang nih kan?
    smoga akil cpt sembuh yer.
    tc :)

    ReplyDelete
  3. Adeh....mcm2 virus skang nie..yg besar pun patut berjaga..agaknye lps akil membuang yg last skali tuh mmg last shoot la nyeah..tuh yg happy2 tuh..gud for him..hopefully akil full recover..;)

    ReplyDelete
  4. CheNamNam >>> tu ler psl nye ,mcm2 penyakit skang ni .. makin risau di buat nya

    ReplyDelete
  5. eB >> akil x msuk wad pun .. weols pi klinik je..

    ReplyDelete
  6. mc2 penyakit lah skrg nie..sgat risau kalau anak2 yg terkena..fenin fenin..hehe

    ReplyDelete
  7. siannya akil...kalau aku pun risau...

    sekarang ni mcm2 betul penyakit kan...

    harap akil cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. aduhaii...siannyer akil..
    mcm2 sakit skang neh...

    ReplyDelete
  9. Falsya >> tu ler , mcm2 virus now ado .. sgt risau .

    wakakakak myb le kut kan , yg last2 tu agak2 kuor abis virus.. tu yg lega

    ReplyDelete
  10. fazitaismail >> sgt2 risau kalau anak kene ...

    ReplyDelete
  11. wahida >> tu ler , cuaca dh x bersih ... mcm2 virus trbang

    ReplyDelete
  12. atIEsAyAnGkAmU >> tu le dear... sib baik akil dh beso , leh ler bgtau sakit part mana .. kalau kene kt bby ke .. haru

    ReplyDelete
  13. uishhh macam2 penyakit skrg nie huhuh

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah