KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, August 10, 2012

TATA MY BLACKIE .. SOB SOB .. | TERPISAH SETELAH MENYULAM ASMARA SELAMA 8THN

.
Assalamualaikum sume ..

.
wah entry hari ni pagi2 betul kan ... uhuhuhhuhuhu emo ni tau ..
.
akhir nye setelah 8 thn berkhidmat untuk ku .. my blackie terpisah jua dgn aku , rs cm nak demam dh ni .. aduyai , smlm sibbaik ler aku lena tido .. kalau jd cm aritu , tetiba nangis huuhhuhuhu ghupe nye mr blackie xde kt tmpt biasa ..
.
pd thn 2003 lepas aku nikah dgn pak ajil , weols decide nak pakai just 1 kete.. time tu aku ada kancil (2nd) dan pak ajil baru je beli kancil baru .. heheheheh x sangka plak dua2 sama citerasa .. then weols pi survey2.. memula  nak ambik MYVI , sekali bulanan dia mahei ooooo.. dh ler keto cinonet je.. kebetulan depan show room perodua ada showroom PROTON .. so weols terjah .. tup2 time tu WIRA SE baru kuor.. aku terus jatuh cintaa pandang pertama .. terus sign aggrement tuk beli mr blackie..
.
dlm masa x smp a week dpt kete.. mmg teruja ler sgt, time tu seram jgk plak dr keto kecik nak drive kete beso skit kan .. tp aku berjaya jgk bwk and sekali gus racing.. mmg sonok sakan .. tiap kali masuk dlm blackie terasa cm seluruh jiwa kt kete tu .. cm diri ku menjadi 1 (wahhhh gitu kan)..
.
masa pakai dlm 2 bln cmtuh, ado plak manusia durgana (kete myvi oren) mencalar keto baru ku itu kt Sg wang .. uhhuuhuhuh time tu weols x pasan lg psl ingt kan manusia tu xde ler jahat hati smp nak calor kan kete org .. time singgah solat kt masjid, ada la pak imam tu tegur " eh kete awk kene calar ka? " ... aku trkejut dgr.. bile tgk WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... calar dia (myb gune kunci kut psl tebal ) dari bonet depan smp ke blakang .. korg bygkan lew... rs nak gugur jantung aku , nangis aku tau ... terus pak ajil pi anto wax... so ilang ler skit.. tp parut nye nmpak smp now .
.
sejak tu weols jaga betui2.. cume pak ajil ni malas tui nak pi anto blackie aku ni tuk di cuci , sibbaik la wrna itam .. xde ler nmpak sgt, kalau wrna putih .. fuyohhhh sure buruk dh ..
.
so start smlm blackie aku dh bertukar tuan pd adik pak ajil, dia yg beli kete aku tu .. mmg dr dulu dia kenan .. WIRA SE mana de kuor dh kan , mmg limited abis.. aku syahdu ler time adik pak ajil drive balik dgn keto tu .. huhuhuu sebak mak nokkk...
.
now aku dh ada MR BLACK yg baru .. nnt la aku snap2 gambo dia ye..

.

12 comments:

  1. wahhhh beraya dengan mr black baru la ye? seronoknya!!
    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  2. wah...
    kereta baru dah ye??raya sakan la...hehehe

    ReplyDelete
  3. Jiji-Fify >> yup2... sibbaik dpt b4 raya ..

    ReplyDelete
  4. diana >>> sakan nak import balik brg2 soping dr ganu kite

    ReplyDelete
  5. blackie lama pergi, blackie baru kembali.. cewwah!

    ReplyDelete
  6. nak tumpanggg naik blackieee baruu..nak jugak..nak jugakk..hehehe :P

    ReplyDelete
  7. ArELeEz >>> heheheheh tu ler psl , black jgk yg menawan hati ..

    ReplyDelete
  8. SangRatoo >> bley2... sure muat punye ..

    ReplyDelete
  9. Tak berpisah jauhlah ye sebab adik ipar yg beli..

    ReplyDelete
  10. Kakzakie >> eheheheh haah xde le jauh sgt, tp dh xde dpn mato lew kak ... sob sob

    ReplyDelete
  11. wahhh kete raya...
    bestnyer kak!!
    kete ape tuh? amik2 pic sket...

    ReplyDelete
  12. wahhhh seronoknya beraya dengan kereta baru hehehe

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah