KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, September 10, 2012

BERJEMAAH RAYA DI RUMAH IBU DAMIA.. | TQ SUDI JEMPUT

.
Assalamualaikum sume...

.
today daku 1/2 day ptg tau cz ado check up ... fuh nerbes tui ler dh dkt2 sgt dgn due date ni, kdng2 perut rs semcm je.. kdng2 cm x rs ado perut beso wakakakakak.. kdng2 perut rs kebas time bby gerak .. fuh fuh moge2 di permudahkan bersalin nnt..
.
ni sesi nak menepek gambo cilok masa attand open house Diah, Nana & Falsya.. Tq yek vougie ladies cz sudi jemput mak yong dedek yg ngidam kek choc ni ..
.
last friday weols dlm kul 8pm dh kuor umah dh, tp di sebab kan kt MRR2 tu jem yg maha teruk, weols terpaksa pusing msuk KL tuk ke keramat .. tp sana pun jem .. last2 kat kul 9 lebey baru smp..
.
tp b4 tu dpt col dr Nana (haku ingt dia risau aku x smp2 , ghupe nye ampehhh ..kahhhh  ) dia mintak belikan ais dgn gula psl dh licin .. haaa sibbaik kan aku lmbt smp, kalau aku dh smp brg2 tu dh licin sure x sodap air ko Diah .. wakakakak aci gitu ..
.
mmg rzeki la kebetulan pi kedai yg kwn Diah dh pi (kato nye ais dh licin) tp weols singgah dua2 brg ni ado , legaaaaaa rs nye... phtu pak ajil plak dgn rela ari benja diorg .. xyah byor ler kan .. bkn selalu pun, berkat Nana wat kek choc la ni kan .. ** patut ko suh beli Nandos ker, pizza ke kan wakakakakakak
.
aku x kisah dh psl gula aku , mmg ku ngap je kek tu.. wakakakakak dap wehhh , aduyai teringat2 plak .. akil plak suke tui dgn laksa , siap bertambah phtu jilat mangkuk lg tu ..
.
yg kelakor nye psl anak teruna haku ni kan .. bile time dh abis mkn tu dia bisik kt aku
" Ibu ... jom tgk DAPUR".... erkk , nape plak la anak aku nak sgt tgk dapur anak dara ni kan .. aduyai .. dia siap tarik tgn aku nak suh teman pi dapur.. compusss daku kejp.. tp ku x larat ler nak pi bangun semata2 nak teman dia.. aku suh je pi sdiri .. tp dia malu...
.
tetiba part diorg ni bz tmbah maknan dan air so masing2 kt dapur ler.. time tu la akil pelan2 jer pi dapur tp jeling kt tepi2 je wakakakkaak, masa tu aku x leh tahan gelak .. si Falsya plak nmpk akil jeling , lg ler akil malu ... bile dh tgk dapur tu dia puas ati ler.. phtu baru duduk diam2 mkn laksa smp licin ..


 mknan yg ado

 kek choc
 puding roti
.
time ni kalau malu mmg rugi lew kan .. so harus ler wat x malu ..
.
tp yg lotih nye nk memanjat ke rumah ko diah wehhh , mmg azab le tuk haku yg bawk perut bekilo ni .. aduyai, semput rs nye... sibbaik time tu dh x ramai org .. kalau x sure kene gelak sakan kan .. wakakakkakakakaka
.
(weh beso tui perut aku kan)

posing jg xposing ye..
.
1st time jmp MAK JEMAH & Uyun Ibu Dania ni , leh tahan riuh nyaaa... leh geng la kan , mulut masing2 cm bertih jagung, anak2 plak dh wat cm umh sdiri ..
.
sowe la tuan umh kalau sepah2 tu ye..

.
ni plak awek vouge sorg ni nak sgt aura, aku suh snap dgn akil .. akil ni suke bg aura bby kt org .. dh 3 4 org kwn2 ku 'terkena" aura akil ni .. mana le tau kan kut2 terkena plak kt si Falsya ni ..
.
+++
gambo gigih songlap dr fb Nana ... haku dh sarat ni maleh nak pikul kamera bagak ku itu .. kamera kecik plak entah mana

21 comments:

  1. kan...mana tau terkena aura si akil ni..muka amacam akil...dah la hensem tau...malew2 gitu...maap la jemah kalo udah jumpe...riuh gayo macam umah sendiri...kakakakkaka

    ReplyDelete
  2. syawalsimpsons >>> dia tu mmg pemalu ikut peel ayh dia lew... lg2 plak nmpak anak dara kan ... harus ler maluw gitu ..

    wakakak biasak ler... sibbaik ramai dh balik, kalau x .. aku rs pecah umah Diah tu

    ReplyDelete
  3. Betuulah kalau malu-malu rugilah sebab kaak tengok makanan bukan main menggoda zura.

    ReplyDelete
  4. kelakar time akil nak jenguk ke dapur tuh..pelan2 je tapak kaki pun xbunyik tau2 ade kepala je mengjenguk dapo..hahaa..amin3..silalah kasik aura tuh kat aunty..amin2..insyaALLAH..

    ReplyDelete
  5. mcm anak dara tol si akil smpai nk tgk dapor hahaa
    mekaseh ye sudi dattang
    mekaseh banje ais ngan gula ahaha

    ReplyDelete
  6. meriah2...

    # akil dh kasi aura kt aku..hikss...cute mcm akil plak tu..hehe

    ReplyDelete
  7. memang semput pon.. uyun datng time tue ramai orang.. lagilah kantoi termengah-mengah.. hihi..

    ReplyDelete
  8. zura, thanks for coming ke rumah ana jugak..x ambik gmbr pun kan..tp nak ambik gmbr pun segan...ana selebet sungguh...

    ReplyDelete
  9. Kakzakie >> tau x pe kak ... kalau x ngap rugi ooooo

    ReplyDelete
  10. Falsya >> wakakakakak time tu daku dh tergelak dh , cz time ko kantoi kan dia tu dia dh malu2 tucing sgt dh

    ReplyDelete
  11. Nana >>> tu ler yg aku pelik tu , nape ler dia suke plak nak trjah dapur Dian .. sure ado something tu ...

    ReplyDelete
  12. Zura@Iwan >>> mau x meriah , sibbaik x pecah umah


    **** heheheh betul2, ko salah sorg yg dh terkeno aura si akil ni

    ReplyDelete
  13. Cute Mum >>> sure masing2 terkjut uyun trmengah2... diorg sure tkut awk trbanak plak kang

    ReplyDelete
  14. ~ana~ >>> wakakakak tu ler kan , dh sonok sakan berborak smp lupe nak snap2 gambo...

    tq ye sudi jmput weols

    ReplyDelete
  15. the foods so oishii
    pose bukan main uols...kawaiii
    cute tgk ur hubby babe @.@

    ReplyDelete
  16. besar perut akak..kalo ari tue dtg umah blh jumpa kan..

    ReplyDelete
  17. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >> meriah smp nk pecah umah

    ReplyDelete
  18. ☆♥L@dy @yU♥☆ >>> menu mmg smp padat perut ler.. wakakakak balik terus lena tido

    ReplyDelete
  19. @lfidah @dim >>> beso kan huuhuhhu ... bby pun beso skit dr akil ..

    tu ler, ingt nk laga2 perut dgn awk .. :p ..

    ReplyDelete
  20. tk sempat jmpa sbb tgu lama sgt:-p dgr nana cal soh blikn ais..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah