KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, September 7, 2012

GIGIH CARIK NAMA BABY

.
Assalamualaikum sume..
.
today daku kene ambik BSP lg .. tuk yg x tau BSP tu hape, haku pun x bape pasti tp aritu dgr doc ckp B= BLOOD, S= SUGER, P= emmm xtau .. wakakakak aci gitu .. tp yg ni tuk tentukan kandungan gula dlm drh kite.. cm aku now just kawal dr diet pemakanan aku , cm ada kwn2 aku yg dh kene cucuk uhhuhuuhuh ...
.
ni plak kes senin aritu .. aku memula EL psl ado check up , tp di sebab kan kekurangan Doc.. dr kul 9am dtg abis kul 3ptg ocez , rs nak membatu montot aku ..last2 doc kasi mc (yeyyy).. pak ajil ambik cuti. Lepas weols abis urusan kt klinik bt 9 tu .. terus pi ambik akil .. suke lew dak teruna tu psl 4.30ptg dh leh balik awal (awal dr kwn2 dia yg lain)..
.
then terus ajak pak ajil beli brg2 baby.. bila dh selesai beli brg2 bby tu pak ajil ckp
" jom pe kedai buku'..
.
fuh selama kawin dgn dia, x penah dia ajak pi kedai buku .. haku ingkan dia nak crik novel Adam & Hawa wakakakakakakak .. tp dia ni bkn mat novel, dia ckp nk crik buku tuk nama bby.. amboi kan , time akil xde plak pak ajil gini .. siap crik buku bagai ... myb xcited la kut psl dh lama x dukung bby , pak ajil ni mmg sgt suke budk2 ..


.
sgt kusyuk kan ... rs nye kt 2jam weols melepak kt MPH JJ ni .. smp aku lenguh berdiri .. si akil x yah ckp lew.. 1/2 hour lps msuk MPH dia dh start boring , pehtu smpt wat konsert kt dlm MPH .. penat aku melayn dia psl ayh dia kusyuk sgt tilik nama bby ..
.
weols lum decide nak kasi nama pe .. tp nama depan A+++ nama blakang kene K++++++... gitu lew , nk dekt2 nama abg dia yg penting bkn AQILA or AKILAH ker yeee.. pak ajil dgn aku x kenan nama tu ..

14 comments:

  1. tolong carik sekali ok ...kikikiki...sue pon belom carik lagi...entah la...tak tau nak taruk nama ape....cuma dlm otak ni rasa tak sabar nak suruh BB kuar

    ReplyDelete
  2. syawalsimpsons >>> bley2.. kang awk plak pening nak pilih heheheheh

    kite pun nerbes ni aduyai

    ReplyDelete
  3. Masa mengandung memang salah satu part paling exited cari nama. Kakak dulu pun semua anak tengok buku aje..

    ReplyDelete
  4. xcited kan..dh lama x dukung bb....bestnya beb...

    ReplyDelete
  5. bestnye pilih2 nama baby..pak ajil excited sbb baby gurl..hehehe.

    ReplyDelete
  6. kitorang dah ada nama baby girl.. daddy dania dah siap bagi nama sebelum uyun preganant lagi.. dania pon dah pandai sebut nama adik die... cuma orang jer yang tak paham apa dania sebut.. hihi.. biarlah rahsia..
    tapi kalao kuasa ALLAH nak bagi baby boy, kenalah pikir lepas nie.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. beli buku tuuu
    bawak balikkk
    baca berkali2 .. cer gabung2kan ..
    mana tahu dpt nama yg menarik dan bermakna ;))

    ReplyDelete
  8. Kakzakie >> tu ler.. pengalaman besh kan kak ..

    masa akil tgk part nama AKIL tu je , nama KHAIRY tu abah zr yg kasi ..

    ReplyDelete
  9. Zura@Iwan >> xcite dtu harus.. nerbes pun ado ... xtau cmner la rs nye bila ada anak 2 org

    ReplyDelete
  10. Falsya >> ehhehehe kali ni dia xcited psl baru btl2 dpt handle ... time akil dia nerbes kut, lg pun psl masa akil ramai sgt2 yg lebih teruja ..

    ReplyDelete
  11. Cute Mum >> wah dh ado ye..

    emm part nama depan rs nye zr dh pilih cz sejak tau ngdg suke sgt nama tu .. cume tunggu part nama blakang je

    ReplyDelete
  12. sis eida >>> mmg dia beli pun kak .. phtu dok belek2 buku tu hari2 ...

    zr pun ada baca psl bnyk info tmbahan dlm tu

    ReplyDelete
  13. Wah compom baby girl ye,
    kalau betul besh ler dpt sepsasang..

    mestila excited, selalunya msti nak sama pangkal n hujungnya kan..

    ReplyDelete
  14. BSP tu blood sugar profile...tau sbb saya pun kena jugak..wakakakakkaka...tak soka tol..tp sugar ok ja la bawah 5 je..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah