KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, September 14, 2012

SAKIT BAWAH PERUT .. X LAMA DH KUT

.
Salam sume..

.
aduyai , x selesa tui ler perut ku ... dh 2 hari rs nye, perut kembung sgt2 .. entah cmner angin msuk perut.. part atas tu rs nye dh kosong, cz bby dh ke bwh .. ke psl tu perut senang msuk angin yek?
.
nk tepek minyak panas takut le plak , tp mlm td ku tepek jgk ler dgn losyen pati halia .. tp x kene la pd bby , tepek kt area ulu hati dgn kaki je... baru lega skit..
.
today lunch ku pilih menu Nasi putih + ayam masak halia .. hambekkk , dok sedawa dan kentot je dr td .. tp x lega sgt la , myb nak kene baring jgk kut.. adehhh ..
.
sebenor nye start dr kelmarin kan , aku turun je moto nk berjalan ke lobi fuhhhhh rs cm azab je... bwh perut sakit ooo .. emm ni makna nye dh dekat nk banak ke?
.
today pun sama jgk .. mlm td ada majlis raya kt surau umh abah .. ku gagah jgk ler pi kan , smp jer kt surau .. turun dr kete, waaaaaaaa... sakit nye bwh perut , kene berdiri tepi kete dlm 1 min gitu , phtu jln pelan2 msuk area surau .. aku x crik mknan dh , aku crik kusi ... nmpk je kusi kt tepi pagor terus aku duduk je.. pak ajil yg tlg ambikkan mknan sume, tu pun aku x lalu sgt nk makan .. tp smlm ada KAMBING BAKOR.. fuhh sedap oooooo, lembt je daging dia.. aku mkn jgk ler skit.. phtu makan mee kari skit, sate skit.. then minum .. phtu dlm hati dh melonjak2 nk balik, x tahan nk baring...
.
abis majlis lepak kejap kt umah abah, dh lepak tgk OPERA VAN JAVA ..gelak2 sakan pthu pak ajil ajak balik .. balik je, terus ku crik tilam lew... uhhuuhhu sakit tui perut dgn pinggang .. adoyaii ..
.
pagi ni perut cm memulas je (smlm dh kene dyria)... semcm je, rs cm x nk pi keje dh .. tp today last day ku gagahkan jgk lew kan .. tp tu ler nk berjalan tu rs azab skit ler.. pagi2 ok lg, dh ptg rs cm xde tenaga uhhuhuu ... perut now bkn keras kdng2 jer.. kdng2 berjalan pun mengeras, b4 ni kalu duduk baru megeras tu pun xde ler kerap sgt
.
harap2 bby kuor ler 2 3 hari ni ..

.
lupe plak , ku saje survey2 tanda dekat2 banak .. tgk kt SINI .. uhhuhu mmg dh dekt time le kut

10 comments:

  1. mmg ye la tu...gud luck..aku ni haa berjalan ka, duduk ka, baring ka,, asik la mengeras..mmmmmmmm

    ReplyDelete
  2. aku dl...mmg sakit kt bwh sgt....nk bjln pon pyh....

    ReplyDelete
  3. lama tak datang sini. tak tau pulak yang kamu dah berbadan dua.

    wish you good luck. Nak keluar pada hari malaysia ke baby?

    ReplyDelete
  4. huhuhuhu...
    jue dah rasa nerves pulak....
    jue pun baby dah mengeras....
    sakit kat tuuuuu pun ada...
    tapi baru nak masuk 37 minggu...

    ReplyDelete
  5. baru nak tanya, esok nak g x open house umah ustaz..nak bg cheesecake..

    ReplyDelete
  6. kita tanya doktor tadi, kalau mengeras tu kenapa? itu kontraksi. kalau akak [eh akak ke?] rasa kontraksi kerap dan berterusan, pastu asyik rasa sakit perut, asyik ulang alik tnds takde hasil, maka bersiaplah...tnda utk bersalin. smg smuanya slmt kak.

    ReplyDelete
  7. aah dah x lama tuu
    merenggang kat bawah tuu
    insyaallah dikk
    semoga dipermudahkan ;)

    akk lak rasa nyilu2 ;))

    ReplyDelete
  8. wei nti kau meletup bg tau aku eh
    semoga kau selamat semuanye ok

    ReplyDelete
  9. lya doakan moga dipermudahkan segalanya..amin

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah