KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, November 20, 2012

SALAH KE MENYUSU BADAN KAT PUBLIC (NIP) ???

.
Assalamualaikum sume keng kawan ..
.
yeyyy lagi bp hari je aku nk tamat kan sesi 'mak tang' ... hehe kalu ikutkan dh 5 6 hari langgar pantang dh ,dh kuor jln2 smp ke banting uols *nnt i story yew
.
ni i nak story pjg2 psl kes "HOT" isu last week kt fb NIP .. tau pe NIP ??? NURSING IN PUBLIC .. memula dr fb cutemum lew, tup2 abis sume momies2 yg full bf melenting psl i bloger yg agak glam (mata ke atas , tgn pgg bahu) , kut ye pun nak naikkan rating blog pk2 ar dlu b4 nak wat entry tu..
.
nk tny uols la kan , terutama nye yg full bf anak2 tersayang ... kalau uols pi jaln2 memana ler kan .. rajin ke nk bwk btl susu bagai ??? kalau dh susu cap gantung yg Allah s.w.t dh bg cantik2 ni dh ada fungsi nye wat pe lagi susah2 nak pam bwk btl bagai kuor kan ? dh sah2 la time anak merengek2 bagai kite akan suap kan BREAST kt anak kite ..
.
tp tuk bloger yg adooooo tu .. dok nak 'belasah' la kite2 ni konon nye memalukan nyusu kt public kato nye lg , kite2 nye cm nk tonjol kan TETEK kite kt org ramai .. (entry khas tuk dia)... korg leh google tgk blog dia , crik je 'bf in public' sure jmp ...

 .
eh haloooo bro ... engkau tu baru dpt anak .. sila la latih diri tu agar x MENAPSU kan diri bile tgk wanita2 bf anak2 diorg kt public.. aku label kan lelaki yg GHAIRAH bile tgk wanita nyusu anak ni sebagai GILA SEKS / SEKS MANIAC tau ... ye arr nyusu budak pun kau leh teransang ... x ker gile nama nye tu.
.
weols ni nak bagi makan kt ank sdiri tau, dan yg PENTING sekali la weols MENUTUP AURAT.. kalau ko x nak kasi wif ko nyusu bdn kt public siap suh bawk btl .. weh ko tau x susu bdn bile dlm btl tahan bape jam ye? then ko nk suh perah kt ner plak kalau stok susu 'btl; tu abis??? nmpak nooo la sgt2 x support penyusuan bdn ...
.
suami ku sgt2 menyokong .. walau dia xckp "chayok2 .. bini aku kasi susu bdn"  kt sume org tp tiap kali aku nak nyusu bdn amni (kalau x pakai bj nursing) dia akan cover aku samada dok depan aku or tepi aku supaya pastikan xde jantan2 yg gatei biji mato tuk senang2 nak usya... now ku dh beli bj nursing , lebih tercover.. lg senang kalau pakai tudung labuh .. tu pasai ler jgn pakai tudung just tuk fesyen je yeeeeee bro ..
.
meh ku tungu betapa banyak bj2 nursing atau nrsing cover yg ko leh beli tuk wif ko pakai ... tuk kasi cover aurat2 tu
.

 ni cm shawl
 yg ni leh cover dgn kardigen tu
 yg ni aku beli
yg ni kan cover.. lgsug x nmpak apa..
.

ko dh tgk ????? so jgn lupe belikan tuk wif ko .. income ko sure tinggi psl dok nk up kan trafic blog ko je kan ...
.
kitog ni nyusu bdn kt public xde niat lgsg ler nak tayang buah dada kt org tau ... weols pun tau jaga aurat, kitrorg ado otak tuk pk sume tu .. kalau dh kene pikul sume benda alat tuk susu kn bby baik sumbat dgn susu lembu je .. kalau gitu wat pe Allah s.w.t kurnia kan weols ni susu bdn kalau xleh nyusu direct kt bby sdiri ??
.
xkan plak weol terkejor2 nak pi bilik nyusu (kalau ada) kalau tmpt tu xde tmpt khas nyusu cmner>? xkan nk nyusu anak dlm jamban kut ... xkan nak pi tngga kecemasan (aku penah nyusu akil kt tanga kecemasan cz zman tu nk bf susah xde bj nursing or tmpt sesuai) .. nw sume dh ada.. dh senang , paling kemut pun pakai je shawl tuk cover.. lg jimat ..
.
weols bkn nk wat maksiat pun smp nak kena sorok2.. bkn nk isap ganja ke or nk wat projek ... oooo kalau part betina yg tayanag sakan tu korg xnak plak komen smp msuk blog ye.. sonok sakan je korg tgk smp leleh liuq..
.
mmg aku simpan je geram sakit ati pd mamat bloger pasan pames tu sejak dr last week .. sibbaik aku x folow dia dh now, sejak2 ku tgk dia ni dok nak UP KAN trafic je tnpa ada info lgsg kt blog dia... puii ..
.
so yg sedang bf tu .. epy2 kan diri anda.. jgn patah semangat cz of sekoq ni .. kite nyusu bdn tutup aurat , dan suami pun sokong.. trpulang pd yg pndg negatif tu psl diorg x de ilmu lngsg cm tin kosong

16 comments:

  1. zura..aku sokong..aku masih BF anak aku..kat public pun takde masalah..asalkan menutup aurat..laki aku pun jadi tukang cover kalau tengah nenenkan anak..aku rasa..ko maafkan jelaa mamat tu..sebabbb..die sgt naif..1st experience..tak wat research bagai..lagipun die tak ngk kiri kanan sebelum berckp.. :)hohohoh...

    ReplyDelete
  2. caiyok mak jemah sokong..sokong sangat...mmg sangat bangga je bila BF kan izz kat public tau...

    ReplyDelete
  3. marah nampak..hehehe aku pun masih full bf anak aku dh 18 bulan..buang rasa malu jauh2 wei hahahha

    ReplyDelete
  4. akak lagi sokong tau dik ! .. ;)

    ReplyDelete
  5. SangRatoo >> mmg ku dh maap kan pun dh beb .. aku pelik cmner bloger yg ngadp pc 24jam tu xtau gaya bf yg btul .. xkan x reti google kut kan ..

    ReplyDelete
  6. mak jemah >>> haaaa kan mak jemah kan .. kite ni nk tutp aurat mcm2 gaya kite wat , jnji x nmpk aurat udah , phtu anak kenyg

    ReplyDelete
  7. tini >>> harus x marah weh .. cer la ko pi baco kt blog dia... seakan2 org yg bf kt public ni kasi tonjol kan breast kt public.. vcm gaya keji sgt lew.. geram aku

    ReplyDelete
  8. wat pe nak malu bila kita nak bg hak anak kita? salah anak ker...??? setiap ciptaanNya ada sebabnya... insyallah jika kita masih gunakan ke jalan yang betul, selagi itu tak salah...

    lain lah kita buka baju tonjolkan kat depan2 org.. itu bukan fungsinya!!! atleast kita NIP pun ada cover... please la pandang ke arah positive..

    note : caaiiiyookk kak!!.. banyak lagi dugaan PSI nie.. insyallah kita think positive jerr..

    ReplyDelete
  9. uyun nak tau jugak siapa blogger femes tue? sbb uyun baca kat blog yang tak kenal.. dapt link dari komuniti ibu menyusu..
    apapon NIP jer dengan yakin..

    ReplyDelete
  10. chaiyok2 zura..watpe nak bawak botol segala kalau leh BF sendri kan..rasenye bile dh BF tuh mestilah individu tuh sendri tau nak jaga/tutup aurat..tp penah tau nmpk ade sorang pmpn melayu nie BF anak die..pakai tudung tp nmpk perut segala sbb die angkat baju nak netekkan anak..itu rasenye xmanis xmanis la org pandang..

    ReplyDelete
  11. Kan zura dah marah... :) nanti aku google.hampeh tul mamat tu.agak2 la wehhhh...

    ReplyDelete
  12. aku selama ni n smpai skrg pun masih BF kan anak aku, mmg aku NIP even kat kedai makan pun selamba je aku NIP tp pandaila aku cover xkan la kita ni saje2 nak tayang..aje gilee ape..huhu.

    aku rasa mcm tau jerk blogger yg ko maksud kan ni, ishh mmg boleh menimbulkan kemarahan semua ibu2 yg BF,
    klau aku anak dah nangis lagi laki aku suruh bg susu badan ada la..

    ReplyDelete
  13. aa, saya pun nip jer asalkan kita cover mana2 yg ptt...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah