KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, January 31, 2012

HASRULHASSAN.COM - Inilah BlogKu


.
hai uols.. selamat bercuti tuk wrga KL sok ye.. termasuk i ler... i like cuti2 pree ni leh zzzzzzzz..
.
td nmpak blogger glam HH wat segmen, so ado time ni baik i join ..


.


1. Buat satu entri dengan tajuk: HASRULHASSAN.COM - Inilah BlogKu
:: Done ::
 
2. Tulis dalam entri anda itu, sila sertakan perkara-perkara berikut:

•Nama anda sebagai blogger : Zura

•Nama blog anda : Afazilzura

•Tagline blog anda (jika ada) : Aku ada Kamu

•Ceritakan bila anda mula berblog, mengapa dan kenapa anda berblog. Apakah inspirasi anda untuk berblog?
:: kalau ikut kan dh agak lama zura ada blog ni, x bape ingt le tarikh or bulan yg tepat .. rs2 nye dlm thn 2007, masa tu bkn gune blog ni.. ada blog lain, TAPI di sebab kan ado PARASIT2 jahanam yg wat kan blog zr rs cm 'sampah' ..so kebetulan plak kapaciti blog tu tuk upload gmbo dh limit , zr pun create blog baru (yg ni ler)... memula berblog psl ikut kwn2, tp bile dh lama2 rs cm sonok sgt bile kenal ramaiii kawn2 baru dr blog.. pehtu dpt bertukar2 fikiran, dlm lepaskan emosi.. mcm2 ler, yg penting as seorg yg suke snap2 gamba..zr leh espresi gamba2 tu kt blog ni (walau xde ler lawa pun gambo2 tu).. blog ni ibarat cm album maya tuk zura.. inspirasi plak ? lum ado lg, blog zr ni 80%hasil karya zr sdiri (kalau cm layout or header tu org yg wat kan).. ::
 
3. Sertakan badge yang telah disediakan untuk segmen ini, dan link ke entri ini.
:: Done ::
 
4. Dah siap, sila tinggalkan url entri anda di ruangan komen.
:: ok ::



.
jom join ..clik SINI

SGT2 XSEDAP UNTUK ORG DEWASA...

.
salam kengkawan setia ku...
.
mintak mahap ler bebanyak ye psl rs cm lambat sgt nak update blog ni.. mood now sgt2 le lemau yg amat2.. x tau nk ckp cmner huhuhuhu.. xtau le bile masa mood ni nak kembali gemilang terbilang cm selalu ....
.
lupe kan le psl itu ye dik2 non sume.. ni nak tny uols, sapo penah merasa KRUSHERS produk terbaru dr KFC ni ??? haku bln lepasp i KLsentral, dok makan kfc ler.. time nix pasan psl ais blanded ni, sekali tgh2 dok syok makan ayam ..nmpak banner psl produk ni, fuhhhh terliuq rs nye...
.
kelmarin pak ajil ajak pi makan kfc, tp akux bape nak lalu ler makan kt luor now.. mati selera, ku rs nak makan nasiiikkkk je..Org msia ler kato nye kan , mknan ruji kan NASI. Tp akil nak sgt2 ler, sekali pak ajil beli ler ayam set kanak2 tu CHICKEY MEAL tuk dia & jugk KRUSHER OREO tuk akil..

.
masa tgk air ni, wahhhhhhhhhhh teruja oooo.. tp akil kedekut , x kasi pun aku rs..
tp bile haku manje2 dgn akil, dia kasi arr ku merasa skit.. time ku hirup tuk 1st time nye...SLURPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPppp
.

ERKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKk
.
rs nak muntahhhhhhhhhhhhh yekkkkk, x sedapppppp langsung.. rs susu je, padan ler akil suke sgt2 minum.. ye arr dak2 mmg arr suke part2 susu ni kan .. smp mengigil2 dia minum air tu .. hingga ke titisan terakhir tau.
.
bg aku ler .. langsung xsedap tau. Waaaaa 1000x sodap mcflurry mcd tau huhuhuhu .. tau arr diorg nak bersaing, tp KFC harus tingkat kan kualiti rasa nye jgk ..

Friday, January 27, 2012

KAD JEMPUTAN KAWIN YUSRY KRU & LISA SURIHANI

.
simple & sweet je kad kawin diorg ni kan ..

Thursday, January 26, 2012

HAPPY BESDAY TO MAMA ... ~~ ^_^

.
salam sume kengkawan ku...
.
sowe le blog akak lembeb update.. ni di sebab kan keadaan ku yg agak lemau je sejak 2 menjak ni.. keje opis plak bnyak jgk ler.. kalau kt opis dulu rs beku otak psl keje xde (kalau puaka xde ler) now kalau bos xde pun keje ado huhuhuh... so i update mana termampu je ler dear..
.
ni kisah besday mama ku... kalau ikutkan 23jan besday mama ku.. tp aku nk awal2 dh plan dgn adik lelaki ku nak tong2 beli something special .. memula nak wat cm biasa ler, ado kek sume.. tp di sebab kan masing2 ado hal, x dpt ler nk kumpul reramai cm biasa..
.
kebetulan ler oven mama aku dh rosak, aku pun suke gune oven ni ..dr brand BUTTERFLY. Mmg tahan lama tau, mama aku nye rs nye dh bertahan kt 20thn dh ..so aku decide nak belikan oven baru tuk mama, aku beli n4 cine cuti .. kalau x kang lambt sgt plak nak kasi hadiah ..tui dak ?
.
aku survey bnyak tmpt jgk , tp tmpt2 lain x dpt diskaun yg banyak.. tup2 pak ajil nak pi kedai, aku jalan2 kejap kt kedai letrik area Taman Bukit Anggerik kt cheras nun, nmpak plak oven brand butterfly dgn zanusi.. bile tny kt tokey kedai mana brand lg bagus, dia ckp BUTTERFLY cz dia banyak function pehtu tahan lama.. emmm mmg tepat pilihan , aku siap suh tokey balut oven tu terus, senang nak hangkut bwk balik..
.
aku balik2 jer terus bgtau kt abah , time tu mama ku dlm bilik dok solat .. abah suh letak kt dapur, then aku suh akil ckp kt tokwan dia yg tokki dia pangil kt dapur... mama aku tu rs nye sure pelik nape plak tetiba kan abah aku pangil dia , siap suh cucu tlg pangil kan plak .. dan2 mama aku pakai tudung awal2..


 dak tecik yg sibuk nak bukak hadiah
abah aku yg teruja nk bukak hadiah..( kene cover skit, abah aku seksi lew.. )




Wednesday, January 25, 2012

PETUA DAPAT ANAK

.

• Setiap kali sebelum bersama, berdoa kepada Tuhan agar memberi zuriat yang soleh.


• Sebaik-baiknya mandi dan tunaikan solat sebelum bersetubuh dengan pasangan.

• Rancang waktu terbaik untuk bersama terutama ketika waktu subur isteri.

• Anda disarankan bersama dengan pasangan tiga hingga empat kali seminggu.

• Untuk isteri, banyakkan makan sayur tauge, ikan dan daging.

• Nikmati proses seksual anda bersama pasangan.

• Posisi yang dicadangkan untuk mudah hamil adalah suami di atas.

• Untuk isteri, letakkan bantal di pinggul sehingga pinggul anda beristirahat untuk menampung jumlah sperma selama 15 minit selepas anda berdua mencapai klimaks bersama. Keadaan ini bagi memudahkan sperma berenang ke dalam rahim



** info : PA & MA




WW | TELUK KEMANG ~~ ^_^


.


Wednesday, January 18, 2012

WW | KETINGGIAN KU ~~ ^_^

.



** xsangka sampai paras akil .. tinggi tui anak ku ni

Please read if you eat shrimps - Very Educative



YOU MAY POISON YOURSELF ACCIDENTALLY (I didn't know this myself)







A woman suddenly died unexpectedly with signs of bleeding from her ears, nose, mouth & eyes.
.
After a preliminary autopsy it was diagnosed that death was due to arsenic poisoning.
.
Where did the arsenic come from?
.
The police launched an in-depth and extensive investigation. A medical school professor was invited to come to solve the case.
.

The professor carefully looked at the contents from the< h. In less than half an hour, the mystery was solved.
.
The professor said: 'The deceased did not commit suicide and neither was she murdered, she died of accidental death due to ignorance!'
.
Everyone was puzzled, why accidental death?
.
The professor said: 'The arsenic was produced in the stomach of the deceased.' The deceased used to take 'Vitamin C' everyday, which in itself is not a problem.
.
The problem was that she ate a large portion of shrimp/prawn during dinner. Eating shrimp/prawn is not the problem that's why nothing happened to her family even though they had the same shrimp/prawn. However at the same time the deceased also took 'vitamin C', that is where the problem was!
.








Researchers at the University of Chicago in the United States , found through experiments, food such as soft-shell contain much higher concentration of five potassium arsenic compounds.
.

Such fresh food by itself has no toxic effects on the human body.
.

However, in taking 'vitamin C', chemical reaction occurs and the original non-toxic elements change to toxic elements.






Arsenic poisoning has magma role and can cause paralysis to the small blood vessels. Therefore, a person who dies of arsenic poisoning will show signs of bleeding from the ears,nose, mouth & eyes. Thus as a precautionary measure,
.
DO NOT eat shrimp/prawn when taking 'vitamin C'.
.


After reading this; please do not be stingy. Forward to your friends


.



"The happiest people do not necessarily have the best things. They simply appreciate the things they have."

Warren Buffet





Tuesday, January 17, 2012

BERSANTAI DI LAKE VALLEY BTHO

.
salam sejahtera kawn2 ku <---- ayat lain skit
.
uols sihat2 x? huhuhu cian anakanda ku, x bape sihat lg.. nk bertukor thn le kato nye.. dh ler now panas yg amat2 cuaca, mintak ler ujan dlm minggu ni.. x tahan dh perit sgt panas nya.. xterbyg cmner panas nye dlm NERAKA Jahanam nnt .. nauzubillah
.
meh sejuk2kan diri skit, ni ler aktiviti weols kalau time weekend now..kalau agak2 malas nak kuor psl kompom duit pun kuor, daku suggest kan kt pak ajil lepak2 kt tepi tasik je.. xyah pi jauh2 pun , kt area umah ku je... LAKE VALLEY ni tasik buatan manusia, agak glam jgk ler now psl kt tasik tu banyakkkkkkkkkkkkkkkkk sgt2 ikan tau, tp x leh memancing ...then leh main layang2 jgk .. leh jogging(bab ni aku malas wakakakak)..
.
weols suke lepak dlm kul 5 lebey gitu, smp2 jer crik port nak duduk ler.. then nmpak pak ajil menonong je jln, daku wat dek je ler.. weols bwk 1 buku roti , akil sonok ler dpt kasi ikan makan .. x smp 5 min, pak ajil dtg bwk eskrem .. fuhh TERBAEKkkkkkkkkkkkkk..
.
Tenang rasa duduk lepak kt tepi tasik tu .. kalau tensen2 leh dtg lepak2 x pun landing kejap atas rumput.. di sebab kan tasik tu agak baru , so amat bersih ler lagi.. angin sepoi2 pun leh tahan , dh rs cm dok kt tepi pantai plak ..

 nmpak rumah tu ? tu lum siap tau .. harga dia? JUTA2 RM...


 kenyang ikan2 situ



Friday, January 13, 2012

YG STRESS2 TU , JOM TERJAH SPA ...

.
salam ptg kengkawan ku...
.
sowe le ai lambat update blog arini, bkn psl keje banyak .. psl dr pagi td smp now ado event tuk CNY .. siap ado tarian singe lg kt opis ni.. mmg kecoh abis..
.
dlm masa sama, ada plak jamuan skit.. mcm2 ler ado ..
.
eh berbalik pd tajuk kan .. ni cite last a week lepas, b4 adik ku cik lili (si cikgu) tu start keje (bukak skolah) dia sibuk ler ajak nk memanja kan diri , emmm aku pun samo jgk .. rs cm lamaaaaaaaaaa dh x pi manje kan diri ni kan , spa yg kami selalu pi iaitu SERENITY SPA .. time tu kebetulan pakaged aku tinggal 3 x lg sesi , so aku ajak mama aku sekali.
.
so ai pun pi le booked kan date, sekali time time nak pi.. ghupe nye adik angkat mama ku yg depan umah wat kenduri ..emmm dh sah2 ler mama aku malas nak pi spa cz pagi nye dia keje.. dh tentu2 dia penat.. sibbaik ler 2hb spa bukak .. so aku booked je sesi pagi.
.
time masa di nantikan , awal2 pagi aku dh smp kt umah mama..sibbaik masing2 dh get ready , kul 10am weols dh otw terjah ke shah alam (sesi start kul 10.30am) aku suke pi Hq kt shah alam ni, rs besh .. emm entah, myb psl beso kut..


 b4 sesi bermula.. sempat lg posing kan

ni keadaan kt lobi dia.. nmpak itu tangga, bilik2 sume ado kt atas.. lelaki leh dok smp lobi jer. Psl sume nye tuk PEREMPUAN SAHAJA..
.
so pak ajil & akil pi makan & jalan2 ler dulu .. weols ber3 je yg ado that time, terus aku dgn lili ambik bilik couple, mama aku plak ambik bilik single.. bior ler mama aku relax2 kan diri ..
.
pakaged aku full body treatment tau .. kalau ikut hrga rm380, kalau promo rm300.. tp kalau ambik pakaged lain lew.. bermula dr mandian Stim selama 15-20min, fuhhh lemas aku di buat nye.. myb faktor umur ler kut wakakakaka.. kalau x , aku leh tido lg dlm tu . Then di ikuti dgn urutan selama kt 1 jam ler, mmg syok oooooo... aku tgk cik lili x bergerak, emm sah kompom arr tido kan .. pehtu bersambung dgn srub plak, kali ni diorg gune grub dr kelapa..wangiii je bau, tp rs dia kasar cm garam ... then part yg paling besh , mandi susu + lavender .. FULAWEIIIIII mmg besh arrrr .. terasa bagaikan PUTERI tau..
.
smpat weols borak2 dgn mama kt bilik sebelah, hihihihi mama ckp "along, lepas ni smbung wat facial plak ye.. mlm kang baru balik umah"... amboi mama aku ni, kang x psl2 abah aku dr cheras dtg jemput kang wakakakkakak...
.
weols siap2 kt kul 1.30ptg, padan ler perut berbunyi2, ghupe nye kt 3 jam weols kt dlm tu... balik2 plak bkn balik terus, mama request pi cokit ... aku pun mmg suke pi cokit, mcm2 ler ku beli & survey..

.
so kengkawan , try2 ler pi spa sekali sekala mmg besh ..
.
eh lupe, di sebab kan pakaged aku dh abis (pakaged tu aku ambik dr thn 2005 tau, xde valid date ..suke2 je thn 2011 baru abis kan) diorg offer smbung pakaged dgn hrga sama.. pe lagi, weols nak lewwwww... tp kali ni weols tmbah pakaged , aku dgn lili dpt 10x treatment sorg.. yehuuu i likeeeeeeeee

Thursday, January 12, 2012

WALAU X TERJAH RED DAY, TAPI KAMI TETAP MAKAN ... yum yummmmm ~~ ^_^

.
selamat ptg sumeeeeeeeeee ... tgh wat pe tu ??? kami2 kt opis ni tgh melepak2 psl sume bos2 pi away day smp jumaat ..so mmg besh arr minggu ni.. laju je mengarang blog kan ..
.
uols pi x RED DAY kt KENNY ROGERS smlm ? memula daku ingt nak pi.. smlm pun pak ajil ambik ku awal .. bile dh ambik akil, balik umah mama, sekali terbau plak something yg sgt2 sedap... pi terjah dapuq tgk2 mama tgh masak UDANG GULAI .. fulaweiiii, terus lupe KRR wakakakakak.. kalau ikut kan smlm nak arr banje pak ajil , tp pak ajil kene le tunggu next time, psl ku terus makan nasi.. x leh tahan lew. Air tgn ibu tu lebih sodap dr KRR..
.
BUT walau weols x terjah RED DAY smlm, sebenor nye kami2 ni dh pi dh melantak KRR sabtu lepas kt The Mines, kebetulan time tu aku wat heavy bfast .. then kul 4 perut masing2 dh berbunyik terus pak ajil ajak pi The Mines.. terus masuk KRR..
.
Weols order menu baru kt KRR tu, time tu dh last day dh ..





 aku ambik side dish nasik psl tuk akil , ayam dia nye beso mak datukkkkk ... separuh aku kasi pak ajil .. x abis ler aku makan ..

mufin ni wajib le ku orderrrr...

pre view FILEM KERAMAT bersama artis di SUBANG PARADE ~~ ^_^

.
salam uols .. xsabo nye nak lunch tody, weols have lunch post luck kt our sky garden...hrp2 arini cuaca ok & ado angin sepoi2.. sure rs cm lepak tepi pantai punye..
.
ni haku nak story psl dpt tiket wayang pree dr NANA ibu damia..tq yek beb. Last week ler dpt coll dr awek vouge (salah sorg artis duta safi ni kan) ni, dia tny nak x tiket wyg pree cite KERAMAT .. wahh aku kalau bab2 tiket wayang ni mmg teruja lew.. pehtu bile dgr kt Subang Perade tu aku agak goyah le jgk .. emm psl jauh kan dr cheras. Tapi entah nape aku rs cm dpt pi je.. 6xt sense aku rs tenang je, emm myb le dpt kan. So aku ckp aku nak tiket tu..
.
balik tu aku tny pak ajil , dia diam & senyum .. maka nye mmg sah betul le naluri aku, YEHUUUUUUUUUUUUUU pak ajil stuju nak pi..
.
that day pak ajil ambik aku kul 6.30ptg, time tu aku agak hangin tp aku redha ler kan psl hari tu agak ujan lebat .. jalan jem giler. Kalau x sempat aku x kisah ler kalau x dpt tgk pun.. smp je kt cheras ujan lebat2 sgt.. terpaksa balik umah mama ku ambik kete then baru ambik akil (kul 7mlm tau).. sibbaik kwn2 akil ramai lg, myb parent diorg stuck dlm jem ler kut kan .. then terus balik umah, mandi2 siap2... dlm kul 8.00mlm baru weols bertolak ke Subang tau.. hati aku tenang je walau aku tau dh lambt huhuhuuh .. pak ajil lalu highway, x smp 1/2 jam dh smp Subang Parade (walau ujan lebat).. smp2 je terus crik park, weols park kt open air je psl nak masuk dlm bangunan nye ler jem .. siap redah ujan ranyai lg, sibbaik mood pak ajil & akil ok..
.
aku ni walau dh rs cm lambt, aku gemble je ler masuk ... sibbaik tgk kt area wyg tu ramai org, pi daftar ..then diorg suh makan , walaweiiii TERBAEKKK .. psl masing2 mmg kebulur.. akil pun makan laju2, same goes pak ajil .. aku smbil makan suap akil.. then pak ajil cepat2 beli pop corn. Dlm kul 9.10mlm diorg dh suh masuk .. bile masuk2 kan , ghupe nye setiap seat ado air & pop corn wakakakakakak.. pak ajil ckp 'laaa ado pop corn ker, rugi je beli .. x pe ler akil leh makan sume'... akil mmg wajib belikan dia pop corn.
.



 kami yg eppy psl dpt seat blakang pehtu dgn geng2 yg sporting

 sticker ni kene tampal kt bj b4 masuk wyg

 Mr David Teo tgh berucap .. dia ni bagus ler, dlm ucapan dia abis dia say tq .. dan yg aku suke dia siap ucapkan time kasih pd ustaz yg baca kan doa (b4 tygan mmg wajib ustaz ni bacakan doa) dia ckp dgn doa ustaz tu ler filem2 dia box office.. dan dia mmg nak ustaz tu doakan setiap filem dia (moge2 David ni masuk Islam ler leps ni, mana le tau kan)...

ni barisan2 pelakon nye... Aku tgk Rebecca Nur Islam tu tinggi tui, slim plak tu... Zul handyblack dtg dgn awek , cun jgk... & yg paling aku suke tgk Diana Amir..sweeett sgt2 dgn gaya bertudung dia.. dia pun slim & tinggi ..
.
akil waktu dlm wyg mmg makan pop corn le memula nye, then masuk jer cite tu terus dia tutup mato.. sound wyg kan kuat, pehtu mmg banyak part2 yg terkejut2 tu. Aku ingt dia tutup mato, tp bile rs dia terkejut2 tu mmg sah dia tgk jgk cite tu walau takut.. tp dia x menjerit pun tau .. geng2 dewasa plak yg bantai menjerit wakakakakakka lawak tui ler.. smp abis cite akil tgk, selalu dia akan tido psl dh lewat .. tp dlm keto baru dia tido .
.
wyg abis kt kul 11mlm, aku ni tido2 ayam jer psl dok terbyg2 cite tu uuhhuhuuuh ngeri ooooooooooo.. & sibbaik akil x ngigau

.
"BILA PINTU KERAMAT TERBUKAAAAAAAAAA,
NYAWA GALANG GANTI NYA"....

.
pi tgk ye.. lepas ni ado cite KUM KUM plak, lg seram

Wednesday, January 11, 2012

WW | DIARY ~~ ^_^

.
ni WW di ptg hari nama nye.. wakakkaka time2 nak menunggu pak ajil ambik ni baik aku aktif kan blog .. kalau x sure time2 ni aku still bz .. but tody manager2 pi away day kt Penang .. so weols kt opis wat party day waakakak..
.
lawo dak diary opis ku???? WARNING.. jgn mintak tau , huhuhu psl sorg 1 je dpt .. sedey. Korg doa2 ler lepas ni kut2 aku dpt jaga stok tuk diary, leh aku pos kt korg .. emm tingt zaman aku keje kt Mid Vally CIty, admin ler kt sanun (tp 5-6 bln je) aku x tahan sgt sosial kt sanun tu , bos melayu pempuan ISlam pun smorking WTH kan ... ngeri je.. last2 aku benti .. tp b4 tu , aku le jaga stok diary, abis sume kwn2 aku pos wakakakakakka... untung le masing2 time tu .. kebetulan bos aku terorder lebey, so dia suh kasi kt client.. daku bg client , baik aku kwn2 aku .. aci kan ?


wordless wednesday | BEG SEKOLAH AKIL ~~ ^_^

.


.
kalau dh masuk school .. cmni le gaya nye.. bkn pe, takut tertukor beg kan.. so haku jait kan nama akil kt beg , senang ustazah2 nak kenal org & tuan beg ni..

FRESH EGG VANILA DI PAGI HARI .. ops lupe plak WW wakakaka

.



korg sure penah makan pancake segera ni kan .. memula aku rs masa kwn aku kasi pree, tp rasa maple.. huhuhu x kene plak dgn tekak haku ...
.
tup2 nmpak sorg kwn cine beli perisa Egg vanila, tmbah plak aku pi panas kan .. ado plak eskrem kan .. walaweiiiiii sodappp ooooo...