KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 30, 2012

BOBOYBOI DAY ...

.

.
salam & morning kengkawan ... berkat hujan di pagi jumaat nan mulia ni, batuk2 ku ado lg .. tp agak kurg , walau pg td kene ujan skit.. sejuk ni ...
.
insyallah sok akan di adakan majlis besday akil di cheras (bt 8) taman alam jaya ..start kul 3ptg, kalau sapo2 nak pi sms or email ku ye.. kut2 le yg x tau jalan tu.
.
sume di jemput hadir .. majlis idok le beso2, cume di sebabkan dh 2-3thn x wat majlis tuk akil, so kebetulan rzeki aku luas thn ni .. aku wat le sdekah skit2 tuk fmily & kwn2.. lg pun rs cm dh lama x jmp kwn2 dkt & jauh .. windu rs nye.. kut2 ado blogger yg nak jejak kasih pun di jemput hadir ye..

.
doa kan semoga semua nye berjalan lancar sok ..

Thursday, March 29, 2012

YEYY DPT BAJU SKOLAH BARU

.
salam sume ..
.
hai kawan2.. dh kenyang ke belum .. ? tody my lunch is nasi putih + ikan tengiri grg and sayur bayam ... alhamdulillah , rs cm dh 3-4bln ni dok makan ikan je.. x lalu le nk makan AYAM , tgk pun dh ngeri huhuhuu .. kalau daging tu skit2 ler.. but now my faberet is IKAN & sayur..
.
ni hah , nk tunjuk kan uols gelagat dak teruna ni bile dh dpt bj school dia.. ni dpt setelah 1bln tunggu , akhir bln 2 dh dpt..sibbaik le try dulu tup2 singkat gile kentang uols.. sian si akil, muke dh sedey psl ramai dh dpt bj (tp ramai jgk yg lum dpt).. so kene le pi anto balik ke tukang jahit tuk di perbetul kan ..bj school diorg ni mmg di tempah khas ikut ukuran masing2.. tp di sebab kan tukang jait aritu ado masalah fmily , myb dia kelam kabut skit ler.. sibbaik ler daku ni now mood agak baik .. so x pe ler, kiteorg just tunggu .
.
smlm le baru dpt bj baru , excited terus pakai tunggu kt toki & tokwan yg kebetulan pi ambik dia ke school cz smlm aku mc kene gastrik .. puas toki suh bukak , xmau nye dia.. last2 bile ckp kalau bj dh busuk x leh pakai baru ler dia nk bukak , tu pun dia x kasi ku basuh psl dia takut nnt x kering , takut le konon esok nye x dpt pakai pi school .. waakakak lawak ..
.
so pagi ni awal2 dh bangun , laju je mandi terus nak pakai bj school.



mmg muke excited nak pi school dgn bj baru

JAGUNG OH JAGUNG | AKU MC dan lagi dan lagi dan lagi

.
salam sume kwn2 tercayang ..
.
sowe smlm blog x berupdate , psl nye tuan tanah MC lagi uuhhuhuhuhu ... ni gara2 makan madu + limau nipis ler ni ..tup2 mlm tu jgk bdn rs bisa2 .. dh kenal sgt dgn bisa2 tu pe lagi meng'mc' kan diri ler jwp nye..
.
aku nye batuk ni xabis2 lg, aku rs aku kene batuk virus aka pencemaran udara uhhuhuhuhu.. nk wat cmner, dh ler x leh makan ubt .. ku tahan kan jgk ler. Tu yg lambt skit nak baik tu .. tp ku redha dgn sakit yg dtg , hrp2 terhapus ler dosa2 kecil or beso  ku..


tetiba tingat masa balik ganu awal bln aritu , bile nk smp ker ganu .. nmpak ramai dok jual jagung, terliuq tgk jagung bakor.. fuhhh manis ooooooooooo... dapppp > tp kalau now ler nmpak jagung , ku wat x tau je .. psl kalau makan sure kene azab batuk yg MAHA hebat ..

Tuesday, March 27, 2012

Parang di muka Mawi


DICEROBOH...Mawi menunjukkan tingkap belakang rumahnya yang digunakan perompak untuk memecah masuk.
.
KAJANG: Juara Akademi Fantasia ke-3 (AF3), Asmawi Ani atau Mawi hanya memikirkan keselamatan bayinya, Cahaya Malaika yang berusia sebulan sebaik dikejutkan perompak yang mengacukan parang ke mukanya.
.
Dia yang baru melelapkan mata sebaik tiba di kediamannya di Bangi Golf Resort, di sini, pada jam 2 pagi semalam selepas menyertai Konsert Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011 di Pasir Gudang, Johor, bimbang empat lelaki bersenjatakan parang itu mencederakan anak sulungnya itu.
.
Bagaimanapun, Mawi berkata, dia bersyukur apabila melihat perompak terbabit tidak mengapa-apakan anaknya yang tidur nyenyak.
.
Menceritakan detik cemas itu, Mawi, 31, berkata, empat lelaki warga asing terbabit dipercayai memecah masuk banglonya melalui tingkap tepi yang tidak mempunyai gril selain menggunakan tangga untuk memanjat pagar.
.
Menurutnya, dalam kejadian jam 4.30 pagi itu, dia, isteri, Nor’Ashikin Rahmat, 32, atau Ekin serta ibu mentuanya, Fatimah Saad, 55, tidur sebilik manakala nenek mereka, Salmah Sahan, 77, berada di bilik sebelah manakala seorang pembantu rumah di tingkat bawah
.


*** beso betui umah dia ye.. cm umah Bos beso

ASYIK TGK PART CUTE JE , TGK PLAK BILE DIA COMOT

.
salam & morning sume..
.
uols tgk le gambo kt bwh ni , sile jgn betui kan PC anda ye..


.
ni le gaya anak teruna ni bile dh penat dok dlm keto kt 6-7 jam .. time ni weols balik ke Ganu, dia dh x leh dok seat depan dgn ku , psl dh x muat .. dia dh beso pjg dh . So dgn mood dia yg sgt2 baik psl dpt jalan2.. dia pun dgn rela hati dok kt seat blakang ... emm pe lagi , wat cm keto sdiri ler jwp nye..
.
aku tgk dh cm tongkang pecah dh kt seat blakang , mcm2 ado .. dgn tisu, btl air.. mknan xyah ckp ler, mmg banyak .. Khas tuk dia yg kuat makan .. bile dh boring, ngntuk .. perut plak dh kenyg .. gini le jadi nye..
.
siap x muat nak tido kaki lurus, dia mmg tinggi .. korg nmpak biru2 kt tgn dia(dakwat pen).. haaaaa tu ler mainan dia , dia ni xde mainan sgt psl dia x minat .. dia PANTANGGGGG nmpak kertas & pen/pensel, mmg dia suke.. mcm2 dia tulis (cam pandai sgt kan)..

Monday, March 26, 2012

BATUL SELSEMA MENEMANI KU | KASI PETUA

.
salam sume kengkawan .. sihat ker?

aku ni sgt2 le x sihat nye.. aritu mc 2 hari psl demam , now kene batuk selsema teruk plak , smp kdng2 tu naik semputttttttt.. aduyai , dh ler event sabtu ni .. hrp2 dpt ler ku bertahan ..
.
aku nak mintak le jasa baik kengkawan kut2 ado ler petua ker permuda tuk ilang or kurg kan batuk2 /selsema ni.. x larat nak tanggung, ni kt 2 mlm x lena tido psl batuk x benti2..
.
smlm berkg kt hosp putrajaya smp kul 6am , doc kasi ubt ..tp leh ngntuk punye, aku kalau bley x nk bergantung sgt pd ubt doc ni .. uhhuhu

Thursday, March 22, 2012

BILE BACA SEKALI LAWAK ... BACA 2x emmm MMG DH LUMRAH


MC 2 HARI | Doc kenal saya ?/?

.
salam sume kengkawan ..
.
rasa cm lama plak x update blog ni.. start dr ahad lg bdn ku dh rasa semcm je, seram2 sejuk .. malas nak pk yg bukan2.. so wat dek je.. sibbaik ahad tu xde plan apa2.. so rest je kt umah ..
.
senin plak pi keje as usual , tp time naik moto .. bulu roma naik ooooo.. huhuhuhu dh leh agak something is wrong with me.. smp ke opis pagi tu hingga ke ptg mato ku panassss je, pehtu dok berselubung, kebetulan plak ado keje.. ku wat apa yg mampu je ler.. sibbaik still paham pe kwn2 ckp, kalau x .. mau ku lalok.
.
X makan ubt ???? huhuhu daku malas nak harap kan ubt, dok teguk air masak je, tp time tu mmg dh rs tekak perit sgt2.. senin tu mmg membilang time nk balik je.. sibbaik kul 6 pak ajil dh ambik aku .. kalau x, rs nye leh pengsan kt opis.
.
selasa aku dh set x nak pi keje, kt umah aku sorg2.. 1st time akil melalak2 time bangun pagi cz dia tgk ibu nye syok zzzzzzzzzz.. selalu nye gaya aku kejut dia lain dr pak ajil , x kene cara le tu ..tu yg melalak2 tu ..
.
mlm tu pi klinik kt bukit cheras je, kalau mlm2 mmg doc on coll je ler yg ado .. doc biasa office hour jer..smp2 tu ramai le plak org, aku dh cm cacing kepanasan dh ..rs nak baring je atas riba pak ajil, malu le plak kan .. bile nama kene pangil pak ajil x nak masuk sekali , aku perli je..  masuk2 jer dlm bilik doc ckp 'emm cm penah jmpa'..tetiba dia smbung ' kt klinik ni kut'.. aku pusing tgk pak ajil masuk wakakakakakakak.. doc takut le kut, doc sile tgk daku dh ado anak teruna ni ..aduyai .. dh le doc ensem kan ..
.
doc cek tekanan drh agak rendh , pehtu bdn aku agak panas.. dia kasi panadol &vit.. siap tny bape hari nk cuti , kalau ikut napsu buas nak je aku mc smp akhir bln KAHHHHH.. tp aku kan baik , aku ckp 2 hari je.. tu yg smlm pun i mc, dannn jgk akil melalak2 x nak pi school adehhh .. sian dia.
.
tody akil ok cz aku kejut dia, watkan susu cawan dia, siap kan bj dia.. dia eppy je nak pi school.. aku plak batuk2 selsema teruk kt opis, kul 5 tepat aku nak lepak baring kt surau .. malas nak OT..

Monday, March 19, 2012

SELAMAT ULANG TAHUN TERUNA KESAYANG KU | 16 March <<@

.
salam sume kengkawan ku .. tody hari amat seksa tuk ku , demam le plak ..di tmbah dgn selsema batuk .. ALL in 1..
.
last week (friday) Genap la Muhammad AKil Khairy berusia 5thn .. xsangka dh beso dh anak ibu.. kalau anak teruna ku yg sulong masih ada, dia now dh masuk drjah 1.. fuhh terasa akan kertu nye daku :p
.
lambt plak nak tepek entry psl excited nak balik awal last friday ..
.

Ibu nak ucap kan SELAMAT HARI LAHIR yg ke 5 untuk buah hati pengarang jantung ibu &ayah .. semoga dgn hadir nye hari yg berkat itu akan lebih membahagia kan kehidupan mu.. Ibu &ayah doa kan kamu jd anak yg SOLEH.. semoga kamu akan dpt berkat dr Ilahi, semoga hidup kamu akan sentiasa bahagia hingga ke akhir hayat ..
.
Nak.. lahir nye kamu ke dunia ni, bagaikan jatuh nye intan dr langit untuk kami sekeluarga.. kamu di tatang bagaikan minyak yg penuh smp skang ni sebab kamu anak yg paling sulong antara 2 keluarga kite.. semoga 1 hari nnt kamu akan dpt berjasa pd keluarga &negara .
.

tetiba syahdu plak bile taip wrkah tuk anak ku ni



.
insyallah majlis kecilan2 akan di buat pada 31hb .. sume di jemput hadir.. kalau nak detail nnt email ye denso_cute@yahoo.com  tajuk : NAK HADIR KE MAJLIS AKIL

Proton P3-21A Akhirnya Menunjukkan Rupa Sebenar

.


Akhirnya, inilah rupa sebenar bahagian luaran model terbaru Proton iaitu P3-21A yang akan dilancarkan pada 16 Mac ini. Gambar ini dipercayai diambil di kawasan kilang Tanjung Malim menurut sumber

.
forum.lowyat.net
.
Rekaannya memang OK dan admin rasa inilah rekaan paling menarik dari Proton setakat ini.






Rekaan belakangnya agak subjektif tetapi mengingatkan admin tentang model lama BMW 3 siri. Apa pun pastinya Proton telah melakukan survey untuk membuat rekaan sebegini dan admin harap kereta ini akan menjadi hit di pasaran luar dan dalam negara. Sekarang tinggal namanya sahaja yang belum diketahui. Bagaimana dengan pendapat anda?
.


menarik jugak kan ..tapi specifikasi tuk engine x dpt lagi



Thursday, March 15, 2012

“Siap la kau nanti.. ingat aku takut berperang dengan kau...!”

.
Wartawan Sinar Harian



15 Mac 2012


PASIR GUDANG – “Siap la kau nanti.. ingat aku takut berperang dengan kau...!”
.
Itu antara jeritan dan ugutan salah seorang daripada empat suspek yang ditahan kepada nenek mangsa bunuh dan bakar, Nurul Nadirah Abdullah, 5.
.
Ibu mangsa, Roselyn Alan, 25, memberitahu ibunya, Milnah Jul, 56, pernah bergaduh dengan salah seorang suspek yang ditahan kerana menegur tentang kecurian kabel dan tindakan suspek memukul seorang budak yang tinggal di sini, Disember tahun lepas.
.
“Selepas pergaduhan itu, kami hidup macam biasa dan bertegur sapa apabila berjumpa, tetapi tidak menyangka dia tergamak melakukan tindakan sekejam itu.
.
“Saya mahu suspek (yang membunuh anaknya) dikenakan hukuman yang setimpal kerana saya yakin dia adalah pelakunya kerana ramai penduduk di sini yang nampak perbuatannya melarikan Dirang,” katanya.
.
Roselyn percaya bekas suaminya tidak terlibat langsung dalam perkara itu kerana mereka berpisah cara baik dan bekas suaminya terlalu sayangkan anak-anaknya.
.
“Saya berterima kasih kepada semua pihak termasuk pihak polis dan jiran-jiran yang membantu sehingga anak saya ditemui semula walaupun dalam keadaan seperti itu.
.
“Sebagai ibu, saya reda dan menerima takdir ALLAH yang menetapkan dia meninggal dalam keadaan begitu,” katanya


kling... kling.... kling... Yeyyy yeyyy eskrem sampai...

.
salam uols sume..
.
dh bfast ker? daku smp wat kejo smbil makan cekodok hihihih.. aduyai , makan je ler kerja nye daku now.. mana x tembam kan .
.
uols dh merasa ke eskrem baru MAGNUM ni.. CHOCO CAPPUCCINO...
.
weols kalau bab2 eskrem ni dpt pree je, makan le smp muntah .. tp idok ler dpt 1 kotak cm aritu .. kali ni, CEO beso company dtg ke msia.. so ado ler diorg letak bnyak peti ais eskrem kt dewan , ingtkan tuk pameran je.. ghupe nye tuk soruuuuu ..




tp aku x suke perisa ni , MANIS GILE KENTANG oceyyyyyy... xpasal2 kang kene diabetic plak aku

Wednesday, March 14, 2012

NAMPAK KAKI JE

.


.
motif nye???

.
" akil , akil ni dh besar ler.. dh x muat nak dok seat depan dgn ibu.."

Tuesday, March 13, 2012

"Kenapa kasi mati anak aku"


.
PASIR GUDANG: “Kenapa kasi mati anak aku.” Itu reaksi Roselyn Alan, 25, selepas menerima panggilan telefon daripada polis yang mengesahkan rangka yang ditemui di ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Masai pada 8 Mac lalu, adalah mayat anaknya, Nurul Nadirah Abdullah atau Dirang.

.
Difahamkan, Roselyn menerima panggilan telefon itu pada jam 6.40 petang sebelum memaklumkan perkara itu kepada ibunya, Milnah Jul, 56, yang baru pulang selepas keluar mencari Dirang di kawasan berhampiran.
.
Hampir sejam Roselyn menangis sebelum pengsan, manakala suaminya, Lima Medeng, 25, pula merenung ke luar tingkap sambil mengalirkan air mata.
.
Roselyn dan Lima gagal ditemu bual semalam kerana terlalu sedih dengan kejadian itu.
.
Milnah berkata, dia terkejut dan sedih dengan berita itu.
.
“Saya terkejut selepas Roselyn memaklumkan rangka itu adalah Dirang. Sebelum ini, kami sekeluarga lega selepas polis memaklumkan ia bukan Dirang.
.
“Tidak sangka hari ini (semalam) kami menerima berita menyedihkan,” katanya sebak ketika ditemui di kediaman Roselyn di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam.
 
 
.
Sedih bile baca kisah Arwah Nadirah ni, atas kecuaian mak dia yg leka berFACEBOOK ..dia jd mangsa ..
.
so kwn2 yg addict dgn FB tu , bwk2 ler mengucap ye.. kurg2 kan ler berfb tu, kalau dh tau lapo.. as perempuan normal , masak ler dulu baru le nak berfb ke hape ker.. (kes emo daku ni, geram tau).
.
sedih pasal arwah baya akil, bg aku akil tu kecik sgt lg..walau dia bley di hrp, tp akuxde ler nak suh dia pi kedai beli mknan tuk aku.. rela aku masak megi ke, masak nasi putih +kicap ke janji alas perut.. kite as manusia percaya pd Qada & Qadar, ajal maut bkn di tgn kite.. tp kite di beli AKAL oleh DIA tuk pikir mana yg terbaik tuk kite..

Monday, March 12, 2012

NO MOOD

.
salam sume kawan2...
.
lemau di pagi senin... mlm td baru smp kl dari Ganu kite...
.
mood today : LEMAU + GERAM + XDE MOOD NAK KEJE.


.
sejak2 kene baling ke dept baru (finance), walau bukan wat keje finance.. tp jiwa aku kacau ler.. xtenang di buat nye, rs cm masuk ke dept paling menyusah kan idup .
(ni le jd nye kalau dak Art masuk finance).. huhuhu x keruannnn.

Wednesday, March 7, 2012

‎10 INFO TENTANG BAYI YANG ANDA TIDAK TAHU

.

1. Sekitar usia 3 bulan, bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing. Ini untuk melatih sistem pencernaan dan perkumuhannya.
.
2. Bayi boleh menangis sejak di dalam perut lagi. Sekitar usianya 3 bulan, peti suara sudah mula terbentuk dan bayi sudah mula menangis tetapi dalam diam.
.
3. Seawal usia 4 bulan, bayi mula meneroka ruang di sekelilingnya. Dia mula bermain dgn tali pusatnya, menghisap ibu jarinya sendiri, berenang-renang, menendang sekelilingnya dan berpusing-pusing di dalam kantungnya. Tetapi lazimnya ibu yang baru pertama kali hamil tidak akan menyedari pergerakan bayi sehigga usianya 5 bulan.
.
4. Ketika usianya memasuki 4 bulan, bayi akan mula tersedu untuk melatih sistem pernafasan. Bila bayi tersedu, ibu dapat merasakan getaran halus atau denyut halus di perut.
.
5. Pada usia 5 bulan, bayi mula memberi reaksi kepada bunyi di luar perut ibunya dan akan menutup telinga dengan tangannya sendiri apabila mendengar bunyi kuat.
.
6. Sekitar usia 6 bulan, memori bayi mula terbentuk dan bayi dapat mengingati dan mengenali suara ibu bapanya dan mula meneroka anggota tubuh badannya.
.
7. Seperti kita, bayi di dalam perut juga bermimpi seawal usianya 7 bulan. Aktiviti bermimpi ini akan melatih perkembangan otak bayi.
.
8. Apabila otaknya sudah terbentuk, bayi akan dapat merasai kesakitan sejak di dalam rahim lagi. Apabila ibu tertekan atau stress, emosinya juga terganggu dan menyekat perkembangan mentalnya.
.
9. Sebaik sahaja deria rasanya terbentuk, bayi juga dapat merasa makanan yang dimakan oleh ibunya dan boleh mengerutkan dahinya dan memuncungkan mulutnya sebagi reaksi kepada rasa pelik makanan yang dimakan oleh ibu.
.
10. Sebaik sahaja lahir, pertama kali bayi membuka mata, anak matanya akan membesar untuk menampakkan kecomelannya untuk memikat hati orang di sekeliling terutama ibu bapanya. Sebab itulah bayi nampak comel ♥


.

Tuesday, March 6, 2012

Friday, March 2, 2012

Free IC Selection Gold for staff


.
salam & morning kengkawan sume..
.
tetiba lepas berita psl arwah adik Faris aku jd silent kan .. huuhhuhu sedey tau .. ni baru ler ado mood nak tepek story ..
.
smlm tetiba dpt email suh collect eskrem pree kt lobi, tp ptg ler.. wah2 masing2 dh sonok sakan , kwn2 ckp dpt 1 cup gitu .. korg bygkan ler eskrem SELECTION GOLD tu kan cm dlm cup.. so konon nye sorg 1 le dpt.
.
masing2 bz jgk le smlm, aku ni xde ingt sgt psl eskrem tu .. psl nye ptg tu pun ado meeting dgn si keling mangkuk, aku x tau ler cmner le mamat tu leh jd trainer tuk system baru kt compny ni, dh ler ckp laju dgn slang keling yg pekat nye lg.. kiteorg ni dok dlm bilik 1 hapah pun xpaham .. dh 2-3 kali msuk training dgn mamat tu , last2 mmg kene crik org lain tuk terang kan balik.. geram tui ler..
.
tup2 kul 5 geng2 dh sound2 dh ajak turun lobi, wahhh besh2.. aku ni excited ler plak kan , siap bawk coller beg & kamera lg tu .. membe2 aku dok gelakkan , xpe2 .. aku redha je kalau dpt seketui psl aku malas nak pegang ..dh ler sejuk kan.
.
smp2 je kt lobi, sekali tgk ado lori ais dh ready depan pintu .. fuyohhhhhhhhhhh.. ghupe nye sorg dpt 1 kotak , YEHAAAAAAAa.. aku gelakkan kwn2 aku balik ler, padan muke masing2 kene pikul sejuk2 tu kan .. aku relax je psl eskrem dh selamat masuk dlm beg cooler..


 muke excited gile kentang wakakakak.. makcik ni nak kwin dh 16hb march ni, makin tembam ... nk2 plak dpt eskrem ni
masing2 pegang kuat2 ye... berat jgk tu ..