KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, May 31, 2012

PRAMUGARA MELAMPAU | kes lawak

.
hihihihihi jgn tukor siaran .. :P
.
dak teruna ni mmg dh sakan sgt kut nak jd pramugara.. ni kes sejak2 dpt beg baru lew ni .. dok ler seret je beg tu kemana aje..
.
bygkan lew, nak pi mkn dinner pun nak bwk .. petah lg nak pi pasor mlm cm mlm td.. nk jgk hangkut.. dh ler jln tanah , jgn hrp ler ku nak kasi kan .. kalau x , abis lew roda tercabut bagai..
.
meh smbung story lawak kt  bwh ye...


.
today 1st day akil dok kt umah toki dia , ni kes toki dia dgn tokwan dia balik ganu lew.. dh ler cuti skolah kan , uhhuhu pening ibu dgn ayah nk pk nk anto dia ke mana .. last2 2 hari jgk terpaksa tumpang kt nusery.. sibbaik ada kwn2 sebaya dia, tp dak2 tu sgt2 nmpak kenakalan nye, aku cume pk + ... pk diorg tu budk2 lg..
.
kalau letak brg2 mknan dlm beg akil, walau bnyak tetappp licin.. bile tny dia jwp ler nama2 org yg makan dgn dia.. tp ku hrp2 dia makan bnyak le dr org lain. Tp rs nye 2 hari tu bile ambik dia dok mintak roti , mintak kuih .. lapo le tu kut.. kalau kt school , ptg2 dia dpt mkn lg..
.
ni sejak mlm td weols tido kt umah abah, kebetulan siang tu abah dh balik KL .. so alang2 weols berkg kt KLCC tnpa akil smlm, pak ajil malas nak balik umah .. balik dr klcc terus balik umah abah je.. tgk2 dia dh tido, tp dia cm tau2 je weols dh balik.. sempat celik mato pehtu senyum.. dh ler tido pakai bj suor bola, adehh.. ku suh le pi tukor, sempat lagi gurau2 dgn dia pehtu baru tido.
.
td tup2 dpt BBM dr adik ku yg cikgu, kato nye akil dok kacau dia tanda kertas peksa ..wakakak akil nak kertas yg dia gune pehtu x nak pen wrna lain selain merah , nk jd cikgu jgk lew tu .. pehtu adik aku dh tensen dia pi bukak katun, emm baru akil x kacau dia..
.
phtu adik aku cite mama aku ajak diorg pi hosp putrajaya jap cz mama ku nak jmp kawan2 dia.. sempat le adik aku bbm gambo gedik si kecik tu ..
.
THENNNNNNNNNNNNNNNNNN .. tiba2
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

adik aku bbm lg, dia ckp ' ALONGGGGGGGGGGGG... ANAK KO HILANG".. aku yg tgh wat keje ni tetiba rs nak tercabut jantung..
.
phtu dia smbung bbm lg.. " puas aku carik .. ko tau dia kt ner'..
.
aku x leh dok diam dh , risau jgk .. aku dh pk dia ilang kt spital tu ker... adik aku ckp ' puas aku dgn abah carik pangil2 nama dia.. dlm kete dia tido, abah angkat dia masuk bilik pthu abah pi wat keje jap dlm bilik computer.. bile abh pi tgk dia kt bilik .. tgk2 dia dh ilang '...
.
fuhhhhhh berderau jappppp drh ku .. aku dok pk cmner leh ilang kt umah plak ni sdng kan kt umah tu ado 4 org (abah, mama , adik, adik bongsu)...
.
pehtu aku tny mana korg jmp dia .. adik aku ckp " DLM JAMBAN" .. wakakakkakakaka naik senak perut aku gelak dgn geng2 opis td.. aduyai , kasi nerbes org je ler anak teruna aku ni.. ni sure dia sakit perut phtu nk membuang, kalau dh tgh2 syok tu cmner nak sahut kalau org pangil ye dak ? dia mmg gitu , kalau time2 tu dia akan snyap2 je dlm jamban, cz dia pun dh pandai basuh sdiri ..
.
mmg jd kenangan peling lawak ler tuk adik dgn abah aku, aku leh byg ler cmner abah aku tu gelabah abis bile tgk cucu pertama dia tu xde dpan mato .. sibbaik x naik drh tinggi dia..

KORG NAK TAU X PE KOMEN AKU TNTG CITE PIRANHA 3DD ???


.
Assalamualaikum uols..
.
pagi ni aku sgt2 nerbes cz aku tau cm nak kene bebel , dr atas moto dr umah smp opis aku dok baca doa2, risau nye psl kan .. aku hrp kalau kene bebel pun skit2 je le.. xnak bnyk2..
.
smlm kul 5.40 tajam pak ajil dh smp kt opis, xcited ler konon psl nak pi KLCC nak tgk cite wyg pree.. dlm masa atas moto tu smpat ku wasap2 dgn Ibu Damia si Nana, dia ckp xleh bwk akil .. ERKKKK , pening jgk nak pk mana nak ltak akil .. cz abah mama aku balik ganu, adik aku cikgu tu ada kelas tmbhan , yg nurse wat double shif.. smp cheras, aku ckp kt pak ajil .. dia suh tingal kt umah mama , aku lupe adik bongsu aku ado .. wakakakak
.
then ok lew.. aku mintak adik aku jaga, tup2 mama aku col ckp dh smp cheras.. lg le aku lega..
aku tny akil : akil , nak pi umah toki x'...
akil jwp : YEYYYYYY nak nak nak
.
dia mmg sakan kalu ckp nak pi umah toki dia.. lps Maghrib aku gerak anto akil then terus pi klcc.. depan klcc tu jem skit, emm normal ler kan .. situ mana penah jem.
.
smp2 terus terjah Nana tuk ambik tix aku , yg besh siap dpt TEE piranha , kecik plak tu .. nk suh weols pakai sendat2 kut.. rs nye akil muat wakakakak..
.
dlm kul 8 lebey weols dpt masuk ke wyg, pak ajil dh siap beli hotdog & pop corn set .. cz aku dh kebuluq..
 rembat pic dr Nana ...

.
ikut laluan ituw ...
.
memula tgk , mmg aku sentap2 ler.. siap melambung pop corn ocey wakakakakakak... phtu bile tgk lelama dh start part 18SX .. time ni geng2 lelaki sgt2 ler suke.. abis tergelak2 beso plak tu ... sekali tgk cm cite SCARY MOVIE ocey .. mmg mengarut abis..
.
last2 part lg ler sgt2 mengarut..
.
kisah psl piranha dr zaman purba ler, ado org jmp dia nye fosil pehtu kasi ternak .. yg besh nye pirana ni nk bertelur dlm perut , memula dr perut lembu .. lembu tu dh mati dlm tasik.. then x lama tu ado ler geng2 remaja mandi bogel dlm tasik, anak ikan pirana tu masuk kut vergina gegurl tu .. kire dia membeso dlm tu siap berteluq lg..wakakakakakak. Nk tau cmner ikan tu kuor ??? kene tgk ye.. x lalu nak cite...
.
last sekali , pirana tu leh jlan plak atas darat pulak ... phtu ado part pelakon BAYWATCH & NIGHT RIDER pun berlakon , siap ado adegan2 berlari slow lg wakakakakkakaka lawak betui ..
.
kesimpulan nye, cite mengarutttt... wakakakk

Wednesday, May 30, 2012

MENDUNG BERARAK DI PAGI HARI | KEJADIAN DI MR WESTERN SHAH ALAM

.
Assalamualaikum sume kawan2 ku ..
.
ni sure ramaiiiii kwn2 ku yg tgh bercuti2 sakan terutama nye tuk CIKGU2.. sakan uols kan .. dpt smbung zzzzzzzz, dh ler pagi ni ujan .. mmg syok lew..
.
ni dinner ku smlm, ingtkan balik nak wat sambal telur.. sekali nmpak pasor mlm , rs cm dh lama x pekena behun sup.. sibbaik menepati citerasa tekak ku.. phtu beli murtabak jala, luor mertabak tu di balut dgn roti jala , cicah plak dgn kari .. fuhhhh , 1 ketui tu akil sorg je bedal ..
.
then beli buah2an skit, MANGGA manis mmg jd mknan wajib lew.. sama kes cm masa ngdg akil , suke makan mangga manis dgn roti canai ..


weekend lepas masa pepagi tu as usual ler berlingor depan tv... kebetulan plak tgk cite JJCM .. masa tu tetamu dia ZILA BAKARIN  dgn anak gegurl dia.. cute betui anak dia, dia pun now tgh ngdg .. dia kenal kan ler rest kesukaan dia MR WESTERN .. emm tup2 pak ajil ckp ' kite lunch kt sini ye".. rest tu kt shah alam tau .. aku ikutkan je ler, ni mmg kes ngidam le ni , kalau x .. jgn hrp le nak pi jauh2 gitu semata2 nak makan western .. kt bukit cheras pun ado rest yg sodap ..
,
dlm kul 2ptg weols smp , memula tu berpusing2 jgk lew.. psl x catit add pun, tp pak ajil gune GPS kt hp dia.. bile smp tu xde ler ramai org sgt , so weols duduk tmpt paling berangin ... mmg sepoi2 je rs.. ala2 dok lunch kt tepi pantai , syok ler kan ..
.
weols order 3 chicken chop + sup cndawan pthu air buah 3 gelas.. memula 10 min berlalu .. mintak air suam ... 25min berlalu NON ADO .. 40min berlalu baru ler mknan smp tu pun sup je ocey .. aduyai fail GILE KENTANG le rest ni.. kt 1 jam br mkanan smp tau ... akil dh merengek2 psl kebulur dh .. aku ni x yah ckp ler.. bby dlm perut dh suffle sgt2 dh, yg aku x bleh tahan tu .. pelayan2 dia sume jln lenggang2 kangkung, dh tau ramai org wat keje cepat skit leh x .. jgn ler jalan tu cm model plak .. mmg ni 1st & last time ler weols dtg ... mknan xde le sedap mana pun biasa2 jer..

masa dlm keto sempat lg pak ajil ckp '' TAK SEDAP' ... emm layan kan je lew.. eh lupe air buah dia aku rs cm air gule yg aku kene minum kt klinik ocey .. aku siap tmbah 1 cwn air suam baru ok.. adehhh .. pengsan

Monday, May 28, 2012

BILE CUTI SKOLAH AKU PENING






.
Asaalamualaikum sume..
.
dh bfast ker? monday blues gile kentang today .. mood down pagi2 je cine sekoq tu dh nk kasi panas daku, sibbaik sore dia x kuat .. kalau kuat mmg sure saje crik psl ler kan .. now aku wat je pe yg patut psl aku ni counting month je nak blah .. bior diorg yg wat keje2 ni , baru ko tau kelam kabut nye cmner..
.
uhhuhuu korg baco kan tajuk entry ku... betui lew dear2 ku .. kalau cuti skolah aku pening.... PENINGGGG psl nak pk nk anto akil ke mana. Aduyai tensen tui ler.. kalau opis ni leh bwk budk2 mmg aku bwk selumber.. tp pe kan daya huuhhuhu.
.
dh ler cuti 2 minggu kan , kalau 2-3hari ok lg.. ni plak toki akil balik ganu, kwn segeng akil plak mak nye dh awal2 pos ke kg.. aku ni malas nk susahkan org lain, tp aku pk akil jgk .. kalau aku letak kt nusery dgn xde geng , bosan plak dia.. syukur le today adik aku yg cikgu tu xde kelas tmbahan , so dia leh jaga.. kalau ada kelas tmbahan dia susah ler nak jaga, kang wat nye akil terover peramah kang ado yg xblajor time tu .. dokk melayan dia..
.
leps ni nak crik keje part time je ler.. sekugr2 nye tgh hari aku dh balik .. dh ado anak ni mcm2 ler kene pk, ORG GAJI ? no no nooooooo aku serik ler nak ambik , dh ler mahei kan .. pehtu mcm2 perangai .. cukup ler maid dulu dok 2bln, tu pun dh wat weols laki bini gaduh ..

Friday, May 25, 2012

KUNGFU PANDA pulak

.
Assalamualaikum sume..
.
yey today dh jumaat ... amin amin, masih di beri nafas tuk hidup hari ni.
.
weekend lepas weols pi cokit. cz ingt nak crik money changer murah .. sekali tgk nw rate dh naik uols... fuh ampeh tui, sibbaik ler aku ado kenal dgn org yg keje kt money changer.. so kasi je kt org tu , dh malas nak pi carik2...
.
lepas dh penat ronda2, sekali pak ajil singgah kt kedai beg .. memula ingt HANYA nak belikan beg skolah akil (tali beg dia dh nk putus, dok kene air je.. btl air dia yg lama dh bocoq) akil time tu dh rambang mato psl x tau nak pilih yg mana 1.. last2 dia pilih yg leh tarik2.. haaa now dia ala2 pramugara lew.. ke mana aje dok nak tarik beg ocey .. kali ni dia pilih KUNGFU PANDA ..

sakan dpt beg baru ..

.
lepas byr beg akil, tup2 pak ajil berkenan dgn 1 beg beso .. weols beriya2 ler mintak muroh kan, hrga kat rm300.. last2 dpt jgk rm100+.. yehuuu , i likeee..

Thursday, May 24, 2012

YEYYY mari meramai kan CINEMA | Rezeki di CInemaonline lagi

.
Assalamualaikum sume...
.
tgh berpuasa ker tu ? aku x try lg pose.. hrp2 bile ketibaan Ramadhan dpt ler aku pose penuh cm masa ngndg akil dulu ..
.
pepagi dpt PING dr ibu damia ckp jmp rabu minggu depan, compus jap mak yong.. ghupe nye rezeki nak dpt tgk wyg pree Dark shadows & PIRANHA 3DD (apa yg DD tu aku xtau ler plok ye, kalau 3D tu tau lew)..
.
sibbaik kt KLCC je, x jauh lew kan .. ni sure akil teruja lebey, yg penting POP CORN dia kene ado ..







Tuesday, May 22, 2012

NERBES NYAAAAA, tolong doakan ye kawan2... 1st time la kato nya

.
Assalamualaikum sume kawan2...
.
Selamat berpuasa pd yg berpuasa, aku xdapek le nak pose dr smlm perut memulas2, penangan makan extra vaganza ahad lepas kt Sekinchan. Masing2 smp senak nk makan .. penuh yg amat2.. aduyai .
.
today kul 6.30am akil dh bangun, siap mandi2 sume.. pehtu bfast kejap, smpt jgk ler dia lelap kan mato kejap .. dlm kul 7.30 gitu, weols anto dia pi school.. dia as usual ler ceria nak ke school lg2 dh dpt beg skolah baru ..
.
hari ni dia 1st time EXAM , 3 hari plak tu .. smp khamis. Aduyai jantung aku ni berdegup x hingat punye, now pun otak aku x bape fokus kt kejo, dok tingat kt dia.. entah cmner le gaya dia jwp soklan exam tu ..
.
aku xde ler ajor dia gile2 kentang, dia baru je 5thn.. bior dia ambik pengalaman je dulu. Tgk result dia cmner kan .. but at the same time nerbes le jgk kan .. hrp2 dia terang la hati dia arini tuk jwp sume soklan exam. Moga dia di beri kemudahan ... AMINNNN

*gambo xcited nak beli beg baru masa ni..

.
tolong doakan jgk ye kawan2 ku ..

Monday, May 21, 2012

KELEBIHAN BULAN REJAB

.
KELEBIHAN BULAN REJAB



Bulan-bulan hijrah datang dan pergi tanpa disedari. Hanya Ramadan dan Syawal sahaja yang kebanyakkan kita sedar kedatangannya. Berikut adalah himpunan kelebihan-kelebihan bulan Rejab yang boleh dimanafaatkan oleh umat islam dengan memperbanyakkan ibadah.


Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.


Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Syaaban bulanku, dan bulan Ramadan bulan umatku.


Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Syaaban dengan malam NISFUnya dan Ramadan dengan LAILATUL QADARnya.


Malam awal Rejab mustajab do’anya. ( Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)


1. Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).


2. Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.


3. Puasa 3 hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).


4. Puasa 4 hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.


5. Puasa 5 hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur. Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercaya muka.


6. Puasa 7 hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.


7. Puasa 8 hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.


8. Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH, maka tidak ditolak dia dari memasuki syurga.


9. Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan dua sayap, terbang seperti kilat di atas Titi Sirotalmustaqim di hari kiamat.


10. Puasa 16 hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.


11. Puasa 19 hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.


12. Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu.


Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Quran atas segala Qalam.


a) Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti puasa sebulan pahalanya.


b) Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang-kurangnya sebiji roti.


c) Sesiapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya tiap sehelai bulu roma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat, dihapus seribu kejahatan.


d) Setiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti ibadat seribu Haji dan Umrah. Dibina mahligai seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali. Bulan Rejab bulan Allah.


e) Bersedekah pada bulan Rejab, dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah.


f) Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad. Allah menjawap: Telah aku ampunkan mereka!


g) Barangsiapa meminta ampun (beristighfar) kepada Allah pagi dan petang 70 kali atau 100 kali, pada bulan Rejab di haramkan tubuhnya daripada api neraka.


h) Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya: ‘Telah wajib hakmu atasKu, maka mintalah olehmu kepadaKu. Demi ketinggianKu dan kebesaranKu, tidak Aku tolakkan hajatmu. Engkau adalah jiranKu di bawah `arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala makhlukKu, engkau terlebih mulia atasKu. Sukakanlah kamu, tiada dinding antaraKu dan antara kau’.(dari kitab Raudatul Ifkar)


i) Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari ISRAK-MIKRAJ.


j) Siapa melapangkan kekeruhan, kesusahan, kesempitan orang mukmin pada bulan Rejab dikurniakan Allah kepadanya Mahligai yang besar di dalam syurga Firdaus.


k) Siapa berpuasa tiga hari pada bulan Rejab dan beribadat pada malamnya (berjaga), seperti dia berpuasa tiga ribu tahun. Diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar tiap-tiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawanya daripada jasadnya, 70 hajatnya di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Quran dinaik ketika berlalu di Titi Sirotalmustaqim.


REJAB bulan menabur benih. SYAABAN bulan menyiram tanaman. RAMADAN bulan menuai.


REJAB menyucikan badannya. SYAABAN menyucikan hatinya. RAMADAN menyucikan rohnya


REJAB bulan taubat. SYAABAN bulan muhibbah. RAMADAN dilimpahi pahala amalan.


Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya.




**** ku xdpt pose huhuhuhuhuhu , Ramadhan pun lum tentu .. tp hrp2 dpt ler berpose.

Friday, May 18, 2012

TIBA2 HATI JADI BERBUNGA2


.
Salam Jumaat sume..
.
today harus ler berbunga2 psl sok dh sabtu wekend yeyyy .. mlm td ku bertmbah epy psl atok dr Ganu smp, dia plak bwk roti paung kesukaan ku .. pagi ni je dh abis 1 plastik , kahhhh ..
.
smlm mama ku wat puding milo yg ku request ..1/2 tray ku makan sorg2.. nyaman tui ..

.
smlm pagi sebenor nye tup2 ku dpt sms dr pak ajil, ingtkan dia salah send cz amat2 jarang le nak sms2 time keje.. phtu bile ku telek2 , cm error je.. tp saje ku try bukak kt pc..
.
ghupe nyaaaaaaaaaaaaaaa.. pak ajil wat kad alam maya specially for me, so sweeetttt .. tu le jd nye bile org x romantik tetiba je dtg angin romantik dia, wat jiwa luluh. Smlm 1 hari le senyum depan pc hihihihhiih..

Tq my huby, walau kad alam maya pun ku trima dgn besar hati
.

TIME KASIH BANYAK2 tuk DOA & ucapan kalian smlm ...

Thursday, May 17, 2012

TODAY IS MY DAY ~~<@

.
Assalamualaikum kawan2..
.
today sgt2 ler bz, kene siap kan keje kang x psl2 x leh balik awal .. tody banyk plan.
.
as ramai yg tau (ramai ke? hihih) hari ni genap la usia ku 32thn , wahhhh dh tuo rasa nye.. alhamdulillah Allah s.w.t bg kesempatan lg tuk diri ku bernapas di alam fana ni (cm tajuk lagu kan)..
.
mcm2 suke duka ku tempuh, tp 2012 ni rasa nye rezeki ku mencurah2 syukurrrr.. bermula dgn dpt keje kt tmpt bagus (walau bos cm ampeh) , dpt plak tau hamil dlm masa aku br je 3 4 bln keje & setelah 2thn menunggu (syukurrrrr).. insyallah tuk 1st time dpt naik flight ..walauuuuuuu dlm keadaan mengandung (nnt i cite ye).. luas rezeki lg dpt raikan besday akil dgn duit yg x ku sangka2 dpt...
.
AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN..
.
syukur x terhingga sgt2.

pinjam gambo akil.
.
dr mlm td smp now x putus2 ku terima ucapan SELAMAT HARI LAHIR & doa dari kawan2.. time kasih banyak2.. semoga doa2 kalian di makbul kan ..
.
ku jugak mendoakan semoga kalian akan di berkati.

Wednesday, May 16, 2012

Tempah Online & Silap Print Tiket K/Terbang Besar Poster


.

.
dia ni nak print tiket flight, print2 sekali lupe dia setting kt poster... hambekkk tiket flight nye le beso


WW | EDIT KT FB

 .

 .
edit kt fb ,lupe plak pe nama nya.. tp nmpak pak ajil cm uncle2 aka golap plak wakakakak

Tuesday, May 15, 2012

JOM KASI PENYET INI AYAM


.
Assalamualaikum sume...
.
x lama dh nak lunch, x sabo ni .. emm xde le lapo sgt tp rs mata penat dok tgk pc dr pagi .. time lunch le time tuk makan , lepak2 & borak2..
.
ni story last 2 weekend, masa ni pak ajil kene keje.. aku boring sgt , last2 aku drive pi umah abah , otw tu ..aku coling2 adik2 aku si 2 dara tu .. diorg ghupe nye bwk adik bongsu aku pi beli brg pthu nak pi makan AYAM PENYET kt Bdr Sri Permaisuri.. aku pe lagi suh diorg pick up aku kt umah abah lew.. senang pakai 1 keto je..
.
akil le yg paling mengedik psl dpt manje2an dgn makcik2 tercayang dia.. tetiba baik ati plak makcik2 dia nk banje weols makan .. i LIKE 1000x lew..
.
aku x penah makan ayam penyet ni, takut jgk kut2 x kene kt tekak .. adik aku le ckp kt situ sodap , emm x kisah lew.. i no hal psl tekak dh leh masuk ayam.
.
smp2 je , cuaca agak panas ler.. kalau dok dlm rest sure berbahang , weols dok kt luor lew.

 suke tui ikut gaya cik teh dia senyum

ramai jgk ler customer yg dtg masa weols smp tu .. 
.
weols pilih dok kt luor psl ada angin sepoi2, phtu ada renjis2an air yg rest tu wat.. so xde ler panas sgt2.. 

 aku pilih sirap wif fruit, eskrem tu x yah tny ler sapo punye.. jap lg tuan dia posing

 tadaaaaaaaaaaa..
.
dh ckp dh , sure dia nak posing ...

 ni ler ayam penyet nye tu , sambal dia mmg MELETOP.. aku x leh makan bnyk2, skit je.. ayam dia not bad lew.. sedap jgk.

di sebabkan dak teruna tu x nak makan nasi sgt (konon nya) weols order set kanak2 ni.. siap makan bersuap oleh makcik nye tauuuu ... ngada lebey.


Monday, May 14, 2012

SPECIAL GIFT TO MY MAMA..

.
Assalamualaikum sume..
.
today is monday , so ramai le yg kene MONDAY BLUES kan .. termasuk ler haku.. pagi ni agak tenang waluuuuuu tetiba kene wat keje org lain, sdng kan org ituuu dok melepak boring smp ngntuk2 hari2 oceeyy.. sgt2 ler annoy. X pe ler, susah2 lepas banak crik je keja lain ..
.
so pe hadiah yg uols kasi tuk ibu, mak, mama , bonda, umi uols ????
.
aku x tau nak kasi pe, cz target nk kasi adiah special masa besday dia next year, mama aku lahir bln Januari, thn ni kami adik beradik bg mama oven .. mmg suke le dia cz oven tu beso dr yg dia ada b4 ni.
.
kebetulan fridy tu kwn aku kt fb tny nak beli cupies x cz dia terbuat lebey ..RV & choc moist .. dia plak kasi diskaun , laju je ler aku ckp nak kan .. dia plak mmg nak dtg bangsar, bagaikan org ngntuk di sorong kan bantal kato nye.
.
balik tu terus ler ku simpan dlu, sabtu baru bagi time tu dlm kete otw balik cheras dr N9.. ado kenduri ..akil le yg paling suke, psl nmpak ala2 kek kan .. sibbaik dia x mintak lilin.

.

*** dh ada anak ni baru ler kite tau cmner pengorbanan mama kite pd kite kan ..tu pun kalau kte balas, lum tntu cukup rasa nya.. xterbalas jasa mama pd kite

Friday, May 11, 2012

SELAMAT HARI IBU WAHAI IBU2 SEKALIAN | CAYANG MAMA KU

.
Asslamualaikum sume..

.
selamat ptg, dh mendung dh kt bangsar ni.. rs nye jap lg sure kompom le ujan ..
.
rasa nye sume dh tau HARI IBU akan di sambut 13mei (ahad) tp ada jgk terbaca yg HARI IBU yg di reka oleh org2 kapir ni tuk menyambut 'mother' diorg. Aku xde ler beiya smbut cz rs nye tuk membahagiakan hati seorg IBU bkn 1thn sekali je, klau bley hari2... insyallah berkat hidup kite.
.
tp area2 13mei tu ler bnyak jualan2 tuk IBU kan .. mcm2 ler hadiah & goodies yg leh kite dpt.. 
.
hari ni murah rzeki mama ku, kebetulan pg td kt fb kwn ku ping .. dia bgtau dia ada wat cup cake lebey , so aku nak beli x .. emm dh alang2 kan , aku suh dia tepek kt cupies tu LOVE MOM.. (uols leh tgk kt fb nnt ye).. 
  

.
jasa & pengorbanan mama pd kami sekeluarga xkan dpt terbalas smp bila2..
.

KAMI SAYANG MAMA ketat2... muah



KUCING WRNA KUNING ???


.
Assalamualaikum sume ..
.
bfast pe pagi ni ? daku makan 3 jenis mee today wif teluq mato .. alhamdulillah knyg..
.
gamba bnyk nk tepek , tp time x mengizin kan uhuhuh .. dh ler now xleh nak edit2 gambo psl web yg ku gune tu dh tamat perkhidmatan nye... uhuhhu x besh.
.
uols tgk ler anak teruna ku ni, masa ni weols sgt lew boring psl pak ajil kene keje.. kebetulan masa besday akil dia dapt tabung yg leh di warna kan, ku pun start ler project.. ni 1st time akil mewarna using colour water tau .. dia sgt2 ler teruja, aku teruja tgk bj dia takut comot2 .. dh ler tgh hari tu nak kuor jalan2.. x psl2 kang kene sental bj dia plak.
.
di sebab kan colour water ni wrna nye agak terhad, so ku pk yg logik je ler.. xkan nk colour kucing wrna purple plak kan.. kang wat nye akil suh carik kucing wrna purple haruuuu ... so weols gune wrna kuning.

 dgn penuh kusyuk dia mewarna..
.
dia mmg jenis agak teliti , tu yg lambt skit colour tu .. nk siap kan ni take 1 jam jgk lew..

tadaaaaaaaaa..
.
kucing akil yg dh siap .. leh isi duit.

Wednesday, May 9, 2012

HARI NI IBU SAYA AL ... PI CHECK UP

.
salam sume pada kwn2 ibu akil ...
.
hari ni akil bersiaran dr school .. cz hari ni ibu akil AL , dia kene pi check up .. nurse dh tepon ibu dr minggu lepas siap dtg kt umah toki crik ibu .. nurse tu ingt ibu takut nk minum air gula, sdang kan masa tu ibu akil x sihat sgt2.. akil pun x bape sihat masa tu .. akil x suke ibu akil pi check up kt klinik bt 9 tu .. nurse2 nye sume kerek2 ..
.
kwn2 ibu akil , tlg doakan ibu akil sihat ye.. akil school hari ni , kalau akil x school nnt ibu marah , bila besa nnt akil nak jadi doctor macammmm pak ngah akil .. nnt bley tlg org yg sakit..
.
emm kalau x silap ibu pegi check up kt klinik putrajaya, kalau bley akil nak adik lahir kt selangor.. banyak kemudahan & kelebihan nye.. nk pegi HKL skang ni kene ada surat refer dr doc.. masa akil nak lahir xde la mcm2 kerenah , skang ni pihak hosp mcm2 kerenah la..
.
xpe, akil akan doakan ibu akan sihatttttt cm biasa, tp kalau ibu sihat .. hrp2 ibu x garang2 dgn akil , akil janji akil akan jd good boy. Akil akan pegi school , balik school lepas makan akil akan buat keje school .. akil nak jd budak bijak ...


salah 1 hadiah besday akil ...


.
ok untie2 sume... semoga jmp lagi ..
.
salammmmmm

Monday, May 7, 2012

OFFICE FINANCE DEPT AWAY DAY ~ THE COOKING HOUSE

.
Assalamualaikum sume kawan2...
.
ni curik2 time kejap bile 2org ampeh tu pi meeting..
.
ni story xbape lama jgk lew, aku x smpat nak tepek or nak story2.. so kene pending le story nye ..arini baru ku tepek ..
.
masa ni tetiba plak nama ku naik tuk hadir ke Away Day tuk dept Finance, aduyai malas nye nak pi , dh le luor dr opis di THE COOKING HOUSE (kt desa hartamans) pehtu ado aktiviti plak , almaklum le kan .. wat nye kene angkt2 berat ke, banyak jalan2 jer haruuuuu .. aku dh xde mood dh , sekali bile ado one of secretary bocoq rahsia 'Pi main masak2 lew" wahhhh teruja plak kan ..
.
kire nye that day weols keje x smp 1/2 day pun, psl kul 11am dh kene ado kt tmpt tu .. kiteorg tumpang2 dak dept ni , sibbaik bf cino ni bwk keto .. so xsusah ler nk pi.. balik plak kul 7 mlm tau .. harus ler pak ajil kene tunggu ku.



 kami dh smp ...

 kt bwh flr ado tepek kertas ni.. fuhh mmg aku teruja sgt2..

 kiteorg lambt sebenor nye, wakakakakak kene le dok blakang sekali .. masa ni ada skit breafing psl akaun company, langsg aku x dgr apa2.. tu yg layan FB tu .. wakakak. Untung dtg lmbt, dgr breafing pun kejap je..

 lepas je breafing tu , tup2 diorg suh dok kt meja psl ado lunch ... wahhhhh suke2 psl perut aku mmg dh bergendang2, sian bby aku dh lapo walauuu aku dh ngap 1 ketui roti (alas perut)..
.
diorg serve NASI KERABU .. sgt2 sedap, aku tgk geng2 cine mmg sedap ngap nasi ni siap tmbah sambal lg..

 lepas je makan, take 5 jap .. ado ygnak pi solat .. pi tandas , sume leh .. so kiteorg pi solat zuhur le kejap ..
.
naik2 jer , tgk atas meja ada 1 set benda ni ... 1 group kene ada 4 org, mmg kiteorg ngam2 lew..

 ghupe nyeeeee, set td tu tuk wat cupies...
.
b4 start , ketua setiap group kene pilih 2 org tuk di keluarkan dr group than masuk ke group lain, aku x kene psl aku malas nak bangun ... geng aku 2 org kene, so geng group lain masuk group aku..
.
sorg untie ni pandai wat cupies , so dia suh aku masak inti tart .. uhuhhuhuhu aku doa je jgn le aku loya ke hape ke, puas aku doa dlm ati ..
.
dlm 15min inti siap , otai (untie) rasa.. dia ckp SEDAP.. fuhh legaaaaa.. then terus pi meja tuk siap kan sume.. kiteorg wat cupies dgn tart ada masa kene siap dlm 1 1/2 jam.. time tu cupies tgh di masak .

 ni ler sarung tuk inti tart..

 ni le ghupe tart weols, walau x de le lawo tp sodap ooooooo

bile cupies dh siap masak, masuk kan plak tart ...
.
smbil tunggu weols deco cupies (vanila) , memula masing2 pening nak wat pe... last2 bile tgk aku deco wat org & hotdog tu ..diorg suh aku, tp masing2 tlg jgk ler psl aku x de idea ler kalau wat rushing2 ni..
.
seronokkkk sgt2 wat away day cmni... xde le bosan .

 team aku .. untie (bj meroh) tu le otai nye..

ni chef emmm aku lupe nama dia, tp dia bkn org melayu .. cindian kut..

.