KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, June 27, 2012

WW - ADIK AKIL

.

.
tuk gender dia nnt2 dulu ye...
.
ado entry khas tuk adik akil ni ..
.
tp kalau ada yg nak teka aci je...

Tuesday, June 26, 2012

~ AKIL 5th BESDAY PARTY ~

.
Assalamualaikum sume..
.
sory sgt2, psl agak dh lama x update kt blog.. update pun slow je .. bz kejo ler huhuhu... nyampasssss i.
.
ni baru ler nak update cite full psl majlis harijadi akil akhir bln 3 aritu (baru ado time nak edit)..
.
Alhamdulillah, syukur.. majlis harijada akil kali ni berjalan lancar.. walau pun akil masa ni demam , pehtu dgn aku yg memboyot lg.. so pak ajil le keje tlg lebey skit.. sibbaik murah rzeki ada kwn2 yg tlg jgk ..
.
aku tau sgt kalau dh wat majlis sure penat kan, so aku wat time ptg (tea time).. kalau nak wat tuk lunch tercabut pinggang aku .. menu kali ni pun simple2 je..  ~ nasi grg cina, mee kari, kuih keria & karipap (mama aku wat) , apam angry bird & lady bird, cream puff, tart telur..buah2 & air laici .. (yg lain2 aku dh lupe)..

 ni guest book special aku wat tuk besday akil ..

 aku & besday boy



 kek akil dari mcm2 angle (kek choc filing oren) ... sgt sedap & moist ..

 besday bos yg demam



 ni plak baju tema kami (pandangan belakang)

 antara menu2 yg ado .

 aku dan adik2 perempuan ku.. sorg lg yg bungsu tu pi mana tah (si teruna as usual ler menepek)

 kami ..

 sambil tiup belon , sambil gossip


 penuh umah mama ku

 bile dh telan panadol , ok skit..

 akil wif tok wan tercayang

 one happy family

weols... merangkap AJK majlis...

.
tq banyak2 tuk kwn2 yg sudi hadir.. thn depan x tau ler ado lg ke idak ..

Thursday, June 21, 2012

Nuffnang has moved to a new office!

.


The new office is actually just one floor below our previous office. The address is now:

12A-1, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur,
Malaysia.
.

**** penah pegi sekali kt opis Nuff tuk ambik sijil kehadiran masa Geth beso kt Times Square

Wednesday, June 20, 2012

PE PERASAAN KORG KALAU DPT PILOT CMNI ???

.

Who and Where is Kevin Khoo?
.


Passenger to stewardess: hi Miss, just want to check ah, who and where is this Kevin Khoo ah? He seems to be a very busy man. Everyone is looking for him….

Stewardess: ?? sorry, Kevin Khoo?? Not sure what you mean sir..

Passenger: You know Kevin Khoo la…even the Captain is always looking for him…Kevin Khoo please be seated for take off….Kevin Khoo please return to your station…Kevin Khoo p...lease disarm all doors…..Kevin Khoo please be seated for landing…..aiyo! he’s so busy la….why you all never help him one??

Stewardess: Sir, there are 12 of us Kevin Khoos on this flight….and it’s cabin crew ..not Kevin Khoo!

Passenger: wah, your captain’s english not vely good lah…must go for more trainings lah…

Tuesday, June 19, 2012

REZEKI DI BULAN JUNE

.
Assalamualaikum sume..
.
time kasih bnyak2 kt kwn2 yg sudi membantu diri ku berkenaan dgn quota gambo yg dh limit.. sayang korg ketat2..
.
nnt i tepek kat blog tuk yg nak tau ye... sharing is caring.
.


Syukur alhamdulillah , luas tul rezeki bln ni .. mcm2 hadiah dpt, dpt bj ngndung ... dpt vouvher, dpt tiket wayang cite vempire yg baru tu .. tp x dpt pi tgk kut psl en somi nak mengemas umah , so tiket dh kasi kt kwn ..






Monday, June 18, 2012

QUOTA BLOG DH ABIS... cmner nk buek ?


.
Assalamualaikum sume..
.
penah alami kes ni sekali , then tukor blog.. xkannnn le kali ni pun nak wat blog baru .. aduyaiii .. maleh btl ler..
.
otai2 aci membantu diri ku ini

Wednesday, June 13, 2012

Mahkamah - lawak tengahari

.


Di dalam sebuah sebuah mahkamah yang sedang membicarakan kes pembunuhan. Seorang peguam sedang menyoal seorang saksi penting.


.Peguam : Awak kenal ini? (sambil menunjukkan gambar mangsa pembunuhan)


Saksi : Kenal tuan.

Peguam : Boleh awak beritahu kepada kami?


Saksi : Itu gambar, tuan.


Peguam : Bukan, maksud saya orang dalam gambar ni.


Saksi : Oh, itu gambar seorang perempuan, tuan.


Peguam : (mula tension) Yang aku nak tau nama dia lah bukannyer lelaki ke perempuan!


Saksi : Nama dia Saodah bte Sameon, tuan.


Peguam : Bila kali terakhir awak melihatnya? (meletakkan semula gambar itu di mejanya)


Saksi : Baru kejap tadi tuan.


Peguam : Hahhh!!? Bagaimana awak boleh lihatnya kejap tadi?


Saksi : Sebab tadi tuan tunjukkan gambar tu pada saya.


Peguam : Bukanlah, maksud saya sebelum saya menunjukkan gambar tu.


Saksi : Tak pernah tuan. Saya tak pernah lihat gambar tu sebelum ni.


Peguam : Aku bukan bercakap pasal gambar nieee!!! Aku bercakap pasal mangsa!!! (sambil menghentamkan pennya pada gambar tersebut)


Saksi : Oh! Kali terakhir saya nampak ialah ketika mangsa ditikam, tuan.


Peguam : Boleh kamu tunjukkan siapakah yang menikamnya yang berada dalam mahkamah ini. Adakah lelaki yang berada di kandang tertuduh itu? (sambil mengusap dadanya kerana terlalu bengang)


Saksi : Bukan. (tangannya kemudian ditunjukkan pada peguam tersebut)


Peguam : Hahhh!!! Kenapa awak tunjuk pada saya!!?


Saksi : Baru kejap tadi saya nampak tuan tikam gambar tu dengan pen tuan.


Peguam : ARGHHHHH!!! APA YANG KAU MEREPEK NI SYAITANNN!!! AKU BUKAN CAKAP PASAL GAMBAR TU!!! AKU CAKAP PASAL MANGSA YANG AKU BUNUH TU LAHHHHH!!!!!






** mood still swing, keje banyak ... nnt i story psl 1st time weols ke luor msia ye



Wednesday, June 6, 2012

PULUT PERIUK KERA

.

Assalamualaikum sumeeeee... dh lunch ker?
.
today aku makan burger je, entah nape x lalu nak makan nasi.. ptg kang sure kebuluq .. xpe ler, malam kang ku makan nasi ..
.
ni nak cite story lama :p... kisah PULUT PERIUK KERA..
.

haaaaa jgn x cayo, periuk kera leh wat isi pulut tau ... aku 1st time makan, memula akak opis ku bwk , rs cm ngeri plak nak makan .. tp bile ku berani2 takut ku ngap jgk .. SEKALIII .. fuhhh LAZAT nyeeee... ala2 cm rs ketupat palas .. mmg sodap .
.
di sebab kan aku ni x leh makan pulut sgt, aku ngap 2 ketui je. Pulut ni maid akak opis aku ni yg wat, periuk kera ni diorg dpt dr puak org asli kt Pahang ..
.
sgt2 sedap lg2 kalau ngap dgn rendang ayam .. fuhhh mantop

WW | BURGER KING

.


Tuesday, June 5, 2012

BILA SAKIT LAMA MENYERANG ... FUH, RASA NAK PENGSAN

.
Assalamualaikum sume..
.
smlm mc day ku , uhhuhuhu sian ler daku kan .. tp walau dlm sakit2 tu eppy skit cz pak ajil pun x keje smlm wakakak..
.
ni xtau ler nak start cmner, tp rs nye dr ahad tu .. mlm nye aku dpt lauk kenduri dr mama ku, so mlm tu ku grg teluq je psl nasi putih & ayam masak merah dh ado (lauk kenduri ler tu) aku dgn akil makan , aku suap akil .. so sonok lew dia makan kan , kami anak beranak makan 2 pinggan jgk lew.. mmg sakan.
.
pehtu now every 3am aku sure terbangun cz nak pi toilet, alang2 tu kejut akil sekali .. masa nak lena balik tu aku dh rs perut aku cm kembong semcm, tp aku wat dek je ler psl ngtuk , time tu air cond + kipas + kipas berdiri terpasang laju.. almaklum ler sejak2 jd mak yong ni suhu naik..
.
then kul 6am cmtuh, aku dh meraung2 dh .. xtertahan rs nye pedih part ulu hati aku ni.. aku x pk org sebelah nak dgr ker nk perli ler.. lantak lerrr. Time tu pak ajil bangun nak siap2 pi keje, tp dia pakai tshirt je.. dia dok terpk2 nak pi keje or not, aku ni kejp2 nak air masak.. kejap2 x tahan lg suh dia ambik teluq kuning + bwng merah lumur atas perut.. bile telur tu kering sakit balik.. uhuhuhuh pedih ulu hati dtg kejap2.. time dtg tu aku rs cm nk panjat siling .. uhhuhuhu
.
akil plak x lena tido ler dia, bile tgk aku nangis dia pun nangis, aku ni x smp ati bile part sakit tu , aku pandang tmpt lain smbil gigit bantal psl x nak kasi dgr aku meraung or nangis.. aduyai, naik senak perut aku ..ghupe nye akil pun sakit perut, aku kene dyria to 2x je..  
.
lepas makan ubt gastrik yg air putih tu lega skit, setiap 4jam ler aku telan .. phtu dlm tgh hari pak ajil ajak pi klinik, weols pi klinik putrajaya.. doc just tny gitu2 je, phtu doc kasi ubt gastrik jgk .. emm sibbaik aku pi psl nak dpt mc je.. so x hrp sgt doc tu nak cek sgt (nyampah dpt doc cmtuh).. phtu doc ckp x effect bby ..
.
so smlm aku mc, tido je ler keje aku .. part tido ptg tu bile bangun rs pening2 kepala aku , terus aku mandi psl rs bdn cm nak demam je.. aku ni kalau gstrik kuat sure demam .. b4 demam baik aku mandi ..
.
ni bkn gambo aku tau.
.

time ngdung akil 2 3 kali jgk lew kene .. kali ni pun dh 2 kali dh ni .. tp ku leh tahan lg, cume bile dh ok skit cm tody, perut rs xselesa myb bekas sakit smlm lew.. hrp2 sok ok .. dh ler nak fly ni aduyai..
,
mama aku le dh risau , kalau aku sakit nnt dia x de geng soping..
.
doa kan aku ye kawn2


Friday, June 1, 2012

KWC .. korag dh pi ke ?

.
Assalamualaikum sumeeee..
.
SALAM JUMAAT .. today is GREEN DAY (nk tgk life event green day kene pi kedah lew ye :P)
.

heheh tetiba iklan jap kan ..
.
ni korag tau x pe KWC tu ... KENANGA WHOLESALE CITY lew .. ala2 cm GM jgk lew tmpt ni..
.
aku mmg dh nmpak dia nye iklan besoooooo kt jalan hala ke bt 9 cheras nun, tp x penah terpk plak nk tau mana area nye.. kebetulan last weekend weols attand weding kwn opis pak ajil .. so jmp ler dgn geng baik sedunia dia (mamat ni baya aku , aku pun kenal dh lama .. dulu ala2 nak ngurat aku .. tp dh ada awek dh .. sibbaik aku ni jiwa kental kannnnnnn).. mamat tu ler tetiba ajak weols join dia crik brg kt KWC ..
.
yg weols ni dok le terkulat2 psl x tau kt ner KWC .. ghupe nye x jauh mana pun , area SAMTENG cheras nun, kalau tau kt ner Bangunan Dewan Bahasa & Pustaka dh dokat lew.. seberang jln tu ada flat2 SAMTENG , blakang flat tu ler shoping komplek ni bertempat .
.
lepas makan2 (nasi kenduri nye sedap oooooo) dlm kul 2 gitu pi terjah ramai2 ke KWC .. parking ting 10 tau , weols turun ikut escolator smp ke GF.. jln2 cuti mato ler pe lagi, aku ni hah .. x padan dgn mak yong, xrs penat pun, siap rembat handbeg & bj raya selai . Dr GF weols jalan2 cuci mato lg ke ting 10.. sementara tu aku bkn weols jln2 & soping je.. kt situ that day siap ada persembhan tau (26hb tu mmg hari perasmian diorg) ado plak diorg psng lagu2 korea pehtu dak2 cine msia ni menari folow gaya korea , terpekik2 sume.. yg x sangka tu yg melayu pun sama naik, siap menjerit2 lompat2.. adeh pening tgk.
.
bile tiba bab lagu dari WONDER GURLS.. makin ler ramai bersorak sakan TERRRRRutama nye geng2 lelaki ler psl minah2 cine msia ni dok joget2 , dh le pakai dress ketat & pendek, part dada mmg nmpak ler lg2 yg dok flr atas.. kitrg kt flr 2 , nmpak jelas.. wakakakkk cm akil dia pakat layan joget shufle dia ler, x pk org dh ..

.
lupe plak kt situ bnyak jgk butik2 org melayu yg jual jubah, kaftan , bj kurung, bj nk pi haji & umrah ..