KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, August 30, 2012

SUSU HL JD PUJAAN HATI KU

.
SELAMAT PTG SUME..

.
x sabo nye nak balik, wakakakak entah le nape ye dak .. lawak tui le.. tp hati x sabo nak balik jmp anak teruna ..
.
pg td kan uols, ku bfast behun grg phtu kan kan kan .. lum kul 10am ku dh kebuluq .. cmner tu ? aduyaiiii .. haru btl lew.. terus teguk susu HL (sibbaik tergerak hati nak beli)..
.
nw daku xleh dh minum susu anmum psl doc ckp gule naik.. so nw susu HL ori jd idaman hati ku & akil.. smp weols berebut2 nk abis kan .. kalau beli harus beli 2 kotak terus wat stok , kalau 1 jer.. alamat nya kejap je lew abis nya..
.

LADYBIRD KEMBALI ...

.
ALOHA...

.
uols sure nw dh get ready nak makan lunch kan ... ? daku ni x tau pe nak makan , dr kul 10am td perut rs lapo sgt.. penat teguk air masak, phtu ngap benda cute ni >> SI LADYBIRD ..

.
tapi x knyg2 jgk ... ku ngap seketui je pun hehehehe ...
.

ko order dr CITRA CLASIK smlm pick up sekali dgn besday kek carot tuk bf adik ku .. adik ku nak wat suprise tuk bf dia le konon nya tu .. nnt ku tepek gambo.. nk tepek bau , x masuk plak dlm blog ni heheheheh .. tp mmg mengoda jiwa raga tui ler..

5 PERKARA

.

Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya: -

.
1. Wajah yang cantik
2. Duit yang banyak
3. Kesihatan yang baik
4. Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita
5. Tidur yang nyenyak tanpa ganguan
.
Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari.
.
Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak .
/.

(Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )
' Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. ' Surah Al-Baqarah ayat 286

Wednesday, August 29, 2012

TAK TERKATA ... WAKAKAKAKAKAKAK

,


.
lokasi : pantai kuala pahang

BILE PAK AJIL RAJIN | TQ HUBYYY ..

.
Assalamualaikum sume ..

.
ada yg dh complete pose 6 kaaa? aku ni thn ni rs sodih psl x dapek nak pose 6 huhuhuhuhu ... hrp2 pjg ler umur tuk merasa dpt pose 6 thn depan ..
.
ni kes dinner mlm td ... balik je keje , aku dh terlantar atas sofa, rs bdn penat le plak .. perut plak dok mengerasssss je, aduyai bby sabo yeee.. pls ler kuor on time .
.
tgk2 en somi masuk je umh terus ke dapur, ingtkan dia ada simpan brg2 dia beli ... ghupe nye KETANG KTUNG KETANG KETUNG.. pehtu start dh bau sardin semerbak alam ... fuhhhhh terussss perut ku nari2 wif bby kan...
.
rajin plak pak ajil smlm, aku rs sure dia kelaparan lew tu .. selalu nye sure dia rela ngadap tv dlu .. cz dia tau isteri dia ni walau x larat pun tetap rajin nak masak .. tp kali ni dia plak yg dpt aura nak masak .. syukur, dpt ler ku rehat ... myb psl dh sarat sgt2 , aku rs perut berat .. dh ler mmg xtra ramai ckp perut aku dh turun sgt .. emm x kisah, turun ke naik kaaaa.. janji bby kuor on time.. hrp2 dpt ler banak normal kali ni..
.
x lama lepas bau sardin, bau plak telur dadar.. ayokkkkk , x tahan dh aku .. then bau ikan bilis grg .. terus aku layan fb jap , psl perut aku dh btl2 lapo waakakakkakaak..
.
then sume pak ajil siap kan termasuk air... aku dgn akil duduk goyang kaki, lps akil baca doa.. laju je pak ajil ngap .. aku dgn pak ajil dh selesai mkn, tp anak teruna tu biasak ler kunyah 44 kali .. nasi dia ngalah kan nasi aku ... tp licin oceyyyy ..
.

Sambal sardin, telur dadar & ikan bilis goreng

.
menu cmni pun dh leh wat aku kyg perut suka hati ... then weols teguk susu HL .. makin le knyg ...
.
tq so much kt en somi cz sudi jd chef mlm td...

Tuesday, August 28, 2012

RUMAH HANTU KE NI ...

.
Assalamualaikum sume kwn2 ku tercayang muah2...

,
cmner percutian raya uols ? sure meriah kan kan kan ...
.
kali ni bg aku meriah jgk lew , walau x ckup korum .. tp di sebab kan thn ni ku beraya dlm keadaan yg sgt 'cute' wakakakakakk.. so rs la lain skit, phtu dpt plak pose lama (just tingal 8hari).. hrp2 lepas banak dpt ler ganti skit2.. then thn ni beraya dgn keto baru , bj baru (tempah khas)..
.
nnt aku story psl RAYA 2012 ye.. cz gambo dlm kamera gabak lg..

.
masa raya ke 5 weols dh berangkat ke Segamat dh , kasi peluang ler plak kt pak ajil nk beraya kt kg dia walauuuuuuu makcik2 dia xdak psl ikut rombongan bertunang anak buah pak ajil kt kedah , weols sah2 x folow kan .. kalau nak folow pun aku x nak ikut weh , bdn penat sgt dh .. mana x nye, thn ni raya dari GANU > PAHANG > GANU > SEGAMAT > MELAKA ... hambeekkkkk , mau lembek aku di buat nye.. kang x psl2 ic bby luor dr KL ..
.
dh smp segamat tu , weols ada le pi ziarah ke umah makcik pak ajil yg x join rombongan ke kedah .. pthu singah kt kubur arwah ayah & mak pak ajil , aku x turun keto ler.. baca doa dlm kete jer.. then terus diorg nak imbas kenangan kt umah pusaka diorg kt TAngkak ..
.
amacam ? agak2 korg berani nak dtg ehhehehe
.
kt umah ni la diorg berkumpul dulu .. nw dh jd cmni .. psl masing2 dh dok KL ..
.
last perkahwinan aku ler wat kt sini, adik2 pak ajil yg lain x merasa ler sanding kt umah ni ... time aku kawin , mmg besh ler psl umah ni besooooo .. meriah , dok ramai2.. pehtu time tu arwah ayah ada lg.. lg ler meriah kan ..
.
time tu dh ado 'cik ponti' .. cume aku x penah nmpak , pak ajil pun xpnh nmpak .. adik2 dia sume dh penah tgk , even makcik dia smp domam le psl nmpak ... bkn siap dgr & nmpak , adik pempuan pak ajil penah kene angkt lg wakakakak ngeriii ..
.
nw sume tingal kenangan je, nk masuk dlm umh pun masing2 x berani dh .. so weols tgk dr luor je lew..

Monday, August 20, 2012

SALAM LEBARAN AIDILFITRI TUK SEMUA..

.
STICKY MODE YE...

 

.
.Jika kesilapan semalam belum terampun, “MOHON DIMAAFKAN”
Jika kesilapan hari ini menyakiti hati, “MOGA DILUPAI”


Jika kesilapan esok mendatang, “HARAP JANGANLAH DIBAWA KE HARI PENGADILAN”
.
"Ya Allah, di penghujung Ramadhan yang barakah ini dan menjelang Syawal yang mulia. Ku mohon KAU berkati dan muliakan saudara seIslamku ini. Anugerahkan kebahagiaan untuk dirinya dan keluarga mereka, kurniakanlah ia segala kekuatan iman, limpahi dan berkati rezekinya, makbulkan segala hajat dan doa mereka. Amin".

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada kawan2
yang mengenali diri ini dimana jua anda berada.

Ampun Maaf Dipinta, Maaf Zahir & Batin
.

Dari kami ~~ FAZIL, AZURA, AKIL & BABY

Friday, August 17, 2012

JOM WANGI KAN RUMAH ANDA DGN AIR WICK

.
Salam sume..

.
now sure sume dok tunggu2 time nk balik kan kan ...

.
ni ada jualan murh2 kt opis... so ku rembt lew.. wangiiii umh

MENU SAHUR RAMADHAN ke 28

.
Assalamualaikum sume..

.
sure dh ramai yg smp ke kg halaman kan ... aku keje lg tody , sok baru balik ganu ... ambik cuti smp 27hb .. 28hb baru start kejo .. aci ? hehehe
.
ni menu sahur td ... smlm pi bazar ramadhan , nmpak plak gulai kawah .. prghhhh terus suh pak ajil beli rm5 .. bnyk jgk lew, dan rs nye sodappp bangat ... x sia2 beli.. aku just masak sayur dgn telur grg je lew..
.


.

thn ni mmg tahun aku paling2 rajin la ... hari2 aku masak tuk sahur .. kalau x, sure grg nasi je psl malas.. nw siap masak lauk bagai. Kalau time aku x pose (psl gastrik or check up) pak ajil bangun pun makan skit jer.. sian plak kt dia... kalau aku bngun msk , emm even nasi penuh pinggan sure licin .. makan smp layan cite korea la kata kan ... pembwkan budak ler kut kan ..


Wednesday, August 15, 2012

"TOLONG KAK NGAH KENE BAKAR"

.
'Tolong kak ngah kena bakar’

Oleh Kalidevi Mogan Kumarappa dan Raja Noraina Raja Rahim
am@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: “Mama tolong kak ngah. Kak ngah sakit. Kak ngah kena bakar,” rintih seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ketika men
ghubungi ibu angkatnya selepas dipercayai dibakar teman lelakinya di kawasan semak berdekatan Seksyen 1, Wangsa Maju, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.
15 pagi itu, mangsa yang keluar bersama teman lelakinya berusia 19 tahun itu disimbah petrol sebelum dibakar menyebabkan terbakar lebih 25 peratus dari muka hingga ke pusatnya dan dilaporkan kritikal.

Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.

Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.

Bagaimanapun, katanya, jam 3 pagi, dia menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali memberitahu Nurul Firzanah dibakar berdekatan Flat Wangsa Sari di kawasan terbabit.




.
NI LA SUSPEK YG DI BURU TU ... MUKE PENYANGAK ..




****** hish ... dlm bulan yg mulia ni , ada jgk manusia yg berhati SYAITAN ..

ISTERI2 .. SILA JELING2 KT EN SOMI DI PAGI RAYA YE... heheheh

.


.

Tuesday, August 14, 2012

GULA OH GULA KENAPA ENGKAU NAIK ( NYANYI CM LAGU BANGAU OH BANGAU TAU)

.
Assalamualaikum sume...
.
lama plak rs nye blog aku x bergerak .. sowe ye kwn2 tercayang muah2.. aku bz , pthu smlm aku ambik mc..
.
penat arr nak mukadimah ..

.
jumaat lepas aku dpt pangilan dr klinik kesihatan bt 9 yg aku selalu wat check up .. dia bgtau result ke 2 tuk tahap gule .. korg tau bape .. 9 oceyyyyy (tahap normal 5 kebwh)... fuh terus aku jd blur.. otak pun hang, mmg aku xleh nk fokus wat keje.. aku suprise sgt2.. waaaaaaaaa risau pun ado tau uols..
.
time akil xde plak kene gule tinggi cmni walau 2x kene minum, dh sah aku kene time ngndung , hrp lepas banak xde la ..terus le aku wasap and sms kwn2 & fmily kut2 ada yg penah kene.. kalau ikut kan mmg aku ada keturunan pun, mama dgn tok aku ada diabetic. Kebetulan ramai jgk yg kene , diorg ckp gule kali ni mmg manis dr dulu wakakakak tu myb le gule dlm drh pun ikut tinggi kan ...
.
aduyai , sgt2 risau aku di buat nya .. aku balik pun aku nangis dlm tandas, aku rs nnt bby aku kuor akan jd seorg yg jenis simpan dlm ati .. aku kalau susah ati ker , mmg aku nangis sorok2.. phtu kalau x pun aku akan tahan je.. mmg jiwa kental ler.. hrp2 bby aku ni kuat semangat ..
.
so aku pe lagi, start beli epel ijau dan peria katak tuk wat makan & air.. tp xde ler hari2 kan , aku cume kuat teguk air masak ... phtu mkn pun aku dh takut skang ni .. pening nak pk kene kawal makan ..
.
smlm nurse suh dtg wat BSP (BLOOD SUGER PROFILE) .. ambik drh kt jari tuk 4x dlm 1 hari ... b4 ambik drh tu kene pose dlm 2 jam .. fuh mencabar jiwa, terus aku ambik mc.. kebetulan pak ajil pun ambik EL .. myb dia risau tgk aku runsing sgt..
.
pagi tu test ..result > 4.8 (then leh makan , phtu 2jam b4 ambik drh kene pose)
tgh hari plak > 5.1 .. legaaa skit, aku x makan nasi .. just makan nuget & kepok leko + air mineral
ptg > 6.1 ... uhuhhuuh bantai behun grg dgn piza psl dh lapo ..
mlm plak > 7.2 ... agak tinggi but ok lg ler compare dgn 9 tu kan ..
.
so lepas ni every 2 week kene ambik drh cmni ,smp ler aku banak ..
.
ingat senang nak jd ibu .... mmg aku redha je pe berlaku ..
.
aku hrp semoga senang yg amat2 time aku banak nnt .. now mmg kene pantau tuk keselematan bby ..
.
bby plak time pose2 ni kuat plak dia gerak .. aduyai sengal jd nye.
.
time cek perut leh plak dia timbul2, nurse pun susah nak ukur perut wakakakakakak...

.
kalau uols nak tau info psl pemakanan & info diabetic meh terjah link kt bwh ni

>>> SINI dan SINI


.
ni plak piramid makanan


Teladani puasa Rasulullah

.


AL-QURAN sebagai kalamullah telah mengabadikan Rasulullah
SAW sebagai utusan Allah dan penutup sekelian nabi. Sebagai
nabi terakhir, baginda merupakan uswatun hasanah dan menjadi
contoh teladan yang baik kepada umatnya.

Dalam ibadat puasa Ramadan, Rasulullah telah menunjukkan
teladan yang terbaik untuk diikuti oleh umatnya. Rasulullah SAW
telah bersabda dalam sebuah hadis baginda yang bermaksud:
"Apabila seorang daripada kamu sekelian berpuasa, maka janganlah
 ia berkata kotor dan berteriak. Bila dicela orang lain atau dimusuhi,
maka katakanlah, sesungguhnya aku ini sedang berpuasa.

Sebagaimana penjelasan baginda Rasulullah sendiri bahawa orang
yang berpuasa itu pada hari kiamat nanti bau mulutnya akan lebih
harum daripada bau kasturi.

Sama-sama kita renungi beberapa tatacara dan adab puasa yang telah
diamalkan oleh baginda sebagai teladan dan iktibar untuk diikuti oleh
semua umatnya.

Dalam penyempurnaan ibadat puasa Ramadan, beberapa langkah yang
telah diambil oleh baginda antaranya ialah;

Memantapkan niat - Nabi SAW bersabda yang bermaksud:
"Sesiapa yang tidak menetapkan akan berpuasa sebelum fajar, maka
tidak sah puasanya." (riwayat Abu Daud dan Ibnu Majah)

Melaksanakan makan sahur - Anas bin Malik r.a. berkata telah
bersabda Rasululla SAW yang bermaksud: Sahurlah kamu sekelian,
sesungguhnya dalam sahur itu ada keberkatannya. (riwayat Muslim).
Menurut Ibnu Hajar al-Asqalani yang dimaksudkan dengan berkat itu
ialah ganjaran pahala daripada Allah. Sahur akan menguatkan lagi
semangat dalam berpuasa serta dapat membantu seseorang itu untuk
melakukan apa juga bentuk ibadat sepanjang ibadat puasa dilaksanakan.

Imsak Rasulullah - Rasulullah SAW bersabda: "Apabila salah seorang
daripada kamu mendengar azan Subuh padahal bekas minuman masih di
tangannya, maka janganlah ia meletakkannya sehingga dia menyelesaikan
meminumnya. (riwayat Abu Daud dan Ibnu Majah). Keadaan yang
digambarkan oleh hadis tersebut ialah kepada seseorang yang terlewat
ketika bangun untuk makan sahur.

Mempercepat berbuka - Sahl bin Saad berkata sesungguhnya
Rasulullah SAW telah bersabda: Telah berfirman Allah Taala
"hamba-hamba-Ku yang lebih aku cintai ialah mereka yang segera
berbuka puasa bila tiba masanya" (riwayat Tirmizi dan Abu Hurairah).

Memperbanyak membaca al-Quran - Rasulullah SAW bersabda yang
bermaksud: Orang-orang yang berkumpul di masjid dan membaca al-Quran,
maka kepada mereka Allah akan menurunkan kelemahan batin dan
limpahan rahmat. (riwayat Muslim). Barang siapa yang membaca satu
huruf al-Quran, maka pahala untuknya 10 kali ganda. Namun membaca
dalam konteks hadis di atas adalah ketenangan dan limpahan rahmat akan
lebih mudah dicapai bila tadarus diertikan dengan mempelajari, menelaah
dan menikmati al-Quran.

Memperbanyak sedekah - Sedekah yang paling utama adalah sedekah
pada bulan Ramadan. Bersedekah bukan hanya memberi wang tetapi
termasuklah mengajak orang lain berbuka puasa di rumah kita terutama
kepada golongan fakir miskin.

Orang yang berpuasa wajib meninggalkan akhlak yang buruk. Segala
tingkahlaku mestilah mencerminkan budi yang luhur dengan menjauhi
kelakuan tidak sopan seperti mengumpat, mengeji dan sebagainya sehingga
membawa kepada Allah tidak menerima amalan puasanya itu.

Rugi rasanya jika kita membiarkan Ramadan yang sedang kita tempuhi ini
berlalu begitu saja sedangkan ganjaran yang sedang menanti adalah terlalu
banyak. Lakukan sesuatu yang terbaik di sisi Allah kerana pada setiap malan
bulan Ramadan ada suara yang memanggil, "Wahai orang yang melakukan
kebajikan terus tingkatkan apa yang kamu lakukan itu. Wahai orang yang lalai,
hentikanlah segera akan kelalaian yang sedang engkau lakukan. Mudah-mudahan
Allah akan menunjukkan kita semua jalan yang lurus, menghapuskan dosa dan memasukkan kita dalam golongan manusia yang bebas dari api neraka."




Friday, August 10, 2012

4 URS (SISTEM PENGUATKUASAAN AUTOMATIK (AES) BERMULA SEBELUM HARI RAYA DAN SELAMANYA OLEH POLIS)

.

Automated Enforcement System (AES): Berhati-hati,beratus
kamera akan menjadi "mata" anggota polis sebaik anda
memulakan perjalanan.
.
Aidilfitri datang lagi, semua perantau akan pulang beraya di
kampung masing-masing. Elakkan tragedi,pandu berhati-hati,
bila mengantuk berhenti. Jangan pandu laju-laju, ingat
orang tersayang,
ingat jugak saman...kah!kah!kah!

Sebagai panduan,berikut adalah senarai lokasi
pemasangan
sistem baru perangkap hadlaju yang telah
dipasang oleh pihak PDRM :-

PLUS Arah Utara
■ Di bawah jambatan di 456km, Sg Buloh simpang.
■ Di bawah jambatan di 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Di bawah restoran overhed di Sg Buloh.
■ Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
■ Di bawah jambatan di 296.5km, Bangi persimpangan.
■ Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang
Utara Penilaian.
■ Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.



PLUS Arah Selatan
■ Di bawah papan tanda di 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Di bawah jambatan selepas Subang persimpangan di 11.3km.
■ Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang.
■ Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
■ Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang.
■ Mengenai 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan
dan utara terikat luar lorong
■ Pada 296.5km dan 297km, Bangi simpang.
■ Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum
simpang Utara Penilaian.
■ Pada 285.5km dan 285.8km, Penilaian Utara simpang.
■ Pada pembahagi pusat di 251.8km dan 253km selepas
Senawang simpang.
■ Selepas simpang Alor Gajah di 213.9km, bersebelahan d
engan taman tema air.
■ Di sebalik halangan nahas tangan kanan di 198.4km.



Lebuhraya Elite Perhubungan Timur Tengah / Utara
■ Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom
kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.



Lebuhraya Elite Perhubungan Barat Tengah / Selatan
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom
kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
■ Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang,
di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km. / H


NKVE Arah Timur / Utara
■ 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila
pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h!
■ Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km



NKVE Arah Barat / Selatan
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila
keluar dari tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h!
■ Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h zone!
■ Daripada Jln Duta, di laluan bawah tanah di Sungai Buloh
Y-persimpangan, 22km.
■ Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction,
17.7km dan 16.8km
■ Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
■ Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.



Lebuhraya Kesas Timur
■ Di bawah jambatan di 44.8km, menuruni bukit yang
berjalan selepas Puchong simpang.
■ Kesas West Bound
■ Pada sebelah Sg Besi Tol Timur Bound. Bandaraya
Kuala Lumpur
■ Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan
Damansara, 70km / h zone.


Lebuhraya Kesas - Klang
■ jalan Dwi antara Klang dan Pelabuhan Klang.
Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu batu.
70km / h sahaja!


Leburaya Pantai Timur
■ Timur berjilid, menuruni bukit selepas Raub persimpangan.
■ Maran, 60km / h zone.
■ Paya Marang, 70km / h zone.



Kawasan Negeri Johor Arah Selatan
■ persimpangan Tangkak.
■ Di bawah jambatan selepas Yong Peng
■ simpang Utara di 97.3km.
■ Ayer Hitam simpang.
■ simpang Sedenak.



Jalanraya Sekitar Utara Malaysia - Arah Utara
■ Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
■ Sebelum Perwaja Steel.
■ Sg Petani persimpangan.
■ Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.
■ Jambatan Pulau Pinang di pulau end.Speed
​​menghadkan 80km / j.


Jalanraya Sekitar Utara Malaysia - Arah Selatan
■ Jambatan Pulau Pinang Pulau akhir. Had laju 80km / h.
■ Mengenai 2km sebelum had Juru Tol Speed
​​90km / h



Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara
■ Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, selepas
Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 204.3km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
■ Ipoh Point Vista pada kira-kira 263km. Had laju 80km / h.
■ Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
■ Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Di bawah jambatan di Persimpangan 296km, Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Simpang Sungkai.
■ Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
■ Di bawah jambatan di 373km, Sungai Junction Slim.



Kawasan Perak Arah Selatan
■ Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
■ Di bawah jambatan di 241.9km, di persimpangan Kuala Kangsar.
■ Di bawah tiang isyarat di 296.1km, sebelum Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 300km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 308.6km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 372.6km, di simpang Slim River.


.
*** kalau le pelan sgt bwk , bape jam ler nak smp ker kg ... sabo je ler.. tau ler nak duit pree time2 raya ni ..

TATA MY BLACKIE .. SOB SOB .. | TERPISAH SETELAH MENYULAM ASMARA SELAMA 8THN

.
Assalamualaikum sume ..

.
wah entry hari ni pagi2 betul kan ... uhuhuhhuhuhu emo ni tau ..
.
akhir nye setelah 8 thn berkhidmat untuk ku .. my blackie terpisah jua dgn aku , rs cm nak demam dh ni .. aduyai , smlm sibbaik ler aku lena tido .. kalau jd cm aritu , tetiba nangis huuhhuhuhu ghupe nye mr blackie xde kt tmpt biasa ..
.
pd thn 2003 lepas aku nikah dgn pak ajil , weols decide nak pakai just 1 kete.. time tu aku ada kancil (2nd) dan pak ajil baru je beli kancil baru .. heheheheh x sangka plak dua2 sama citerasa .. then weols pi survey2.. memula  nak ambik MYVI , sekali bulanan dia mahei ooooo.. dh ler keto cinonet je.. kebetulan depan show room perodua ada showroom PROTON .. so weols terjah .. tup2 time tu WIRA SE baru kuor.. aku terus jatuh cintaa pandang pertama .. terus sign aggrement tuk beli mr blackie..
.
dlm masa x smp a week dpt kete.. mmg teruja ler sgt, time tu seram jgk plak dr keto kecik nak drive kete beso skit kan .. tp aku berjaya jgk bwk and sekali gus racing.. mmg sonok sakan .. tiap kali masuk dlm blackie terasa cm seluruh jiwa kt kete tu .. cm diri ku menjadi 1 (wahhhh gitu kan)..
.
masa pakai dlm 2 bln cmtuh, ado plak manusia durgana (kete myvi oren) mencalar keto baru ku itu kt Sg wang .. uhhuuhuhuh time tu weols x pasan lg psl ingt kan manusia tu xde ler jahat hati smp nak calor kan kete org .. time singgah solat kt masjid, ada la pak imam tu tegur " eh kete awk kene calar ka? " ... aku trkejut dgr.. bile tgk WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... calar dia (myb gune kunci kut psl tebal ) dari bonet depan smp ke blakang .. korg bygkan lew... rs nak gugur jantung aku , nangis aku tau ... terus pak ajil pi anto wax... so ilang ler skit.. tp parut nye nmpak smp now .
.
sejak tu weols jaga betui2.. cume pak ajil ni malas tui nak pi anto blackie aku ni tuk di cuci , sibbaik la wrna itam .. xde ler nmpak sgt, kalau wrna putih .. fuyohhhh sure buruk dh ..
.
so start smlm blackie aku dh bertukar tuan pd adik pak ajil, dia yg beli kete aku tu .. mmg dr dulu dia kenan .. WIRA SE mana de kuor dh kan , mmg limited abis.. aku syahdu ler time adik pak ajil drive balik dgn keto tu .. huhuhuu sebak mak nokkk...
.
now aku dh ada MR BLACK yg baru .. nnt la aku snap2 gambo dia ye..

.

Thursday, August 9, 2012

Wednesday, August 8, 2012

KLING KLING KLING .... ESKREM PRE.. ESKREM PREE...

.

.
Assalamualaikum sume..

.
dh ptg dh .. x sabo nk tunggu balik ..
.
mlm ni harus kt BR penuh kan , leh di bygkan cmner pjg nye Q tuk ambik escrem pree.. tuk aku x pe la, rela aku beli escream magnum je kt opis ni .. dr nak beratur pjg2 tuk 1 scoop escream BR.. kalau aku x ngndg ok lg.
.
so uols , jgn x pi terawih plak semata2 nk tunggu escream pree ni .. takat 1 scoop tu rs nye bley je nak sedekah kt BR tu .. kan kan kan .. kejor pahala terawih lg baguih