KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, November 29, 2012

CREPE MENGHANTUI MSIA SKANG NI ...

.
Assalamualaikum sume...
.
heheh lmbat tui latuan tanah update story kan ..
.
now daku dh dok balik kt umh ku so xdak tenet alamat nye mmg xupdate blog la jwp nye ... fb dgn tweet pun tgk dr bb jew .. x puas psl screen cinonetjew..
.
now penangan CREPE menjadi2 cm tsunami plak gaya nye... memula aku xde la terkesima sgt as pavlova (aku x teruja sgt nk makan) tp entah nape .. bile tingat kan wangian DOYAN (crepe paling glamor la tu kan DURIAN CREPE) terus ku mintak adik ku order ngan kwn dia ... dia jual 5ketui rm10 .. ado yg jual 4ketui , yg 6ketui rm10 pun ado ... tp yg best crepe pree la altentu2nya (bln altantuya tau)kan heheheheh
.


.
mantop tui rs nye DOYAN crepe ni... aku x retu nak wat , emmm rs nye nak wat kulit nya tu perlu cmpuran mcm2 tepung kan ? dak gitu ? tp nw dh ado yg jual tepung nya aje , terus leh cmpur dgn air pehtu kacau2 then tebor atas kuali leper ..
.
rs nye mcm2 perisa crepe ado kan .. ado strwberry, grape, choc.. nw tiramitsu pun ado ... kretif betul ..
.
korg dh rasa ke?

Tuesday, November 20, 2012

SALAH KE MENYUSU BADAN KAT PUBLIC (NIP) ???

.
Assalamualaikum sume keng kawan ..
.
yeyyy lagi bp hari je aku nk tamat kan sesi 'mak tang' ... hehe kalu ikutkan dh 5 6 hari langgar pantang dh ,dh kuor jln2 smp ke banting uols *nnt i story yew
.
ni i nak story pjg2 psl kes "HOT" isu last week kt fb NIP .. tau pe NIP ??? NURSING IN PUBLIC .. memula dr fb cutemum lew, tup2 abis sume momies2 yg full bf melenting psl i bloger yg agak glam (mata ke atas , tgn pgg bahu) , kut ye pun nak naikkan rating blog pk2 ar dlu b4 nak wat entry tu..
.
nk tny uols la kan , terutama nye yg full bf anak2 tersayang ... kalau uols pi jaln2 memana ler kan .. rajin ke nk bwk btl susu bagai ??? kalau dh susu cap gantung yg Allah s.w.t dh bg cantik2 ni dh ada fungsi nye wat pe lagi susah2 nak pam bwk btl bagai kuor kan ? dh sah2 la time anak merengek2 bagai kite akan suap kan BREAST kt anak kite ..
.
tp tuk bloger yg adooooo tu .. dok nak 'belasah' la kite2 ni konon nye memalukan nyusu kt public kato nye lg , kite2 nye cm nk tonjol kan TETEK kite kt org ramai .. (entry khas tuk dia)... korg leh google tgk blog dia , crik je 'bf in public' sure jmp ...

 .
eh haloooo bro ... engkau tu baru dpt anak .. sila la latih diri tu agar x MENAPSU kan diri bile tgk wanita2 bf anak2 diorg kt public.. aku label kan lelaki yg GHAIRAH bile tgk wanita nyusu anak ni sebagai GILA SEKS / SEKS MANIAC tau ... ye arr nyusu budak pun kau leh teransang ... x ker gile nama nye tu.
.
weols ni nak bagi makan kt ank sdiri tau, dan yg PENTING sekali la weols MENUTUP AURAT.. kalau ko x nak kasi wif ko nyusu bdn kt public siap suh bawk btl .. weh ko tau x susu bdn bile dlm btl tahan bape jam ye? then ko nk suh perah kt ner plak kalau stok susu 'btl; tu abis??? nmpak nooo la sgt2 x support penyusuan bdn ...
.
suami ku sgt2 menyokong .. walau dia xckp "chayok2 .. bini aku kasi susu bdn"  kt sume org tp tiap kali aku nak nyusu bdn amni (kalau x pakai bj nursing) dia akan cover aku samada dok depan aku or tepi aku supaya pastikan xde jantan2 yg gatei biji mato tuk senang2 nak usya... now ku dh beli bj nursing , lebih tercover.. lg senang kalau pakai tudung labuh .. tu pasai ler jgn pakai tudung just tuk fesyen je yeeeeee bro ..
.
meh ku tungu betapa banyak bj2 nursing atau nrsing cover yg ko leh beli tuk wif ko pakai ... tuk kasi cover aurat2 tu
.

 ni cm shawl
 yg ni leh cover dgn kardigen tu
 yg ni aku beli
yg ni kan cover.. lgsug x nmpak apa..
.

ko dh tgk ????? so jgn lupe belikan tuk wif ko .. income ko sure tinggi psl dok nk up kan trafic blog ko je kan ...
.
kitog ni nyusu bdn kt public xde niat lgsg ler nak tayang buah dada kt org tau ... weols pun tau jaga aurat, kitrorg ado otak tuk pk sume tu .. kalau dh kene pikul sume benda alat tuk susu kn bby baik sumbat dgn susu lembu je .. kalau gitu wat pe Allah s.w.t kurnia kan weols ni susu bdn kalau xleh nyusu direct kt bby sdiri ??
.
xkan plak weol terkejor2 nak pi bilik nyusu (kalau ada) kalau tmpt tu xde tmpt khas nyusu cmner>? xkan nk nyusu anak dlm jamban kut ... xkan nak pi tngga kecemasan (aku penah nyusu akil kt tanga kecemasan cz zman tu nk bf susah xde bj nursing or tmpt sesuai) .. nw sume dh ada.. dh senang , paling kemut pun pakai je shawl tuk cover.. lg jimat ..
.
weols bkn nk wat maksiat pun smp nak kena sorok2.. bkn nk isap ganja ke or nk wat projek ... oooo kalau part betina yg tayanag sakan tu korg xnak plak komen smp msuk blog ye.. sonok sakan je korg tgk smp leleh liuq..
.
mmg aku simpan je geram sakit ati pd mamat bloger pasan pames tu sejak dr last week .. sibbaik aku x folow dia dh now, sejak2 ku tgk dia ni dok nak UP KAN trafic je tnpa ada info lgsg kt blog dia... puii ..
.
so yg sedang bf tu .. epy2 kan diri anda.. jgn patah semangat cz of sekoq ni .. kite nyusu bdn tutup aurat , dan suami pun sokong.. trpulang pd yg pndg negatif tu psl diorg x de ilmu lngsg cm tin kosong

Sunday, November 11, 2012

ANUGERAH SKRIN 2012 PALING TAH HAPE2...

.
Assalamualaikum sume...
.

heheheh mlm plak ku update blog , siang2 x smpt ler psl now dh bley pi jalan2 .. yehuuuu ... dh dpt lesen dr mem beso tuk kuor umah ..
.
sabtu g ziarah adik ipor ku yg baru operate idung dia (salur pernafasan ado prob skit) lepak2 dlm kul 6pm gitu pehtu balik ..
.
haaaaaaaa ni baru ado time nk komen psl ASK : ~~~ then mlm nya tgk ASK 2012 (Anugerah Skrin), memula x dpt tgk psl anak teruna sibuk berebut remote tv , dia nk tgk katon .. phtu bile dia dpt lappy baru ler kiteorg dpt tgk tv .. aku ni punye ler xcited nk tgk ASK thn ni kan ..

.
sekali bile tgk dlm1/2 time , mule le terkerut2 .. pening tgk konsep ASK thn ni.. tgk jgk ler lg kan , mule ler menguap ... dh rs cm merepek kerepek je.. nmpak sgt diorg ni x ckup latihan lew.. sgt buat2..
.
lg lew meluat tgk si lopa dgn awal yg dok cover cun dan encem atas pentas tu .. adehhh balik2 ala2 cm peraga bj panten je ... atok otai tu nmpak jgk ler (kato otai kan) dlm watak . aku rs part Lan pet2 kuor .. pehtu Zizan dgn si Fizz fairus tu sure ramai yg suke .

 .
part lain yg rs menarik bile babak pentan Adi Putra dgn Rita Rudaini tu kan ... fuhhh sgt romantissssss... (rs nye kalau xde pengacara pun xpe) ..
.
then tgk retis2 nye bj , mak aiiii siap ado yg cm nk terkuor miss B pun ado jgk .. emm ku tgk bangsa lain lg sopan , mmg ler nak kene lawo kan tp xkan ler cm nak tunjuk sgt susuk tubuh aka lurah dendam tu .... simpan je, tunjuk wat dose pun wat pew.. (cmner le x ramai yg ado gambo bogel dlm tenet ye dak )
.
tp yg most xxtream nya Didie alias ler.. takut ooo tgk bijik mato nye tu ,kontek lance pun kan... tp sgt menakutkan .. uhuhuhuh

 .

KESIMPULAN nye... ASK 2012 ni sgt2 MEMBOSAN kan .. tp biasak ler, bile dh mcm2 org kritik .. pihak penerbit nye sure ckp "biasa la org2 msia ni x leh terima perubahan" ... kalau perubahan yg ampeh cmner le org x kiritik .. nk ubh tu cer betul2 skit, kalau sorg pengacara tu rs2 cm formal ambik la sorg yg lawak skit.. idok la bosannnnnnnnnnnnn ..
.
ni ler dia penangan bile keadaan yg membosan kan x leh di kawal ..

v
v
vv
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
zzzzzzzzzZZZZZzzzzzzzz

.
aku pun x tgk abis.. x smp separuh pun rs nye.. terus ku tukor chanel ..laki aku ckp "baik tido lg besh" ..

Friday, November 9, 2012

CUKUP CUKUP SUDAH ... CUKUP SAMPAI DI SINI SAJAAAA..

.
Assalamualaikum warga2 blog..
.
sejuk tui la pagi ni kan , syok ooo tido berselimutttt... ku kene bangun awal walauuu x kejo kan psl kene siap2 mandi , makan.. nnt kalau si kenit tu dh bngun harus ngadap dia je..
.
berbalik psl tajuk , sure uols dh hafal lagu tu kan .. eheheh ni kes penangan cite JULIA smlm lew ... last episod..
.
memula xbp layn sgt cite ni, tp bile tgk cite ni xslow and bnyk jgk suspen2 nye trjatuh cintan .. terus folow dr awl smp ke akhir , kebetulan tgh berpantang kan.. kalau keje sure x smpt pun nak tgk, psl smp umah sah2 cite dh separuh jalan ..


.
sapo x tgk rugi ooo ..
.
aku suke tui lakonan nabila huda dgn fizo .. tp yg besh lg lakonan izreen (sofia) dan mak si azwan tu (norish karman) wakakkaak mmg menjadi .. sah2wat ramai peminat meluat dan rs nak baling je dua2 tu dlm gaung...
.
rs2 uols ado sambungan x ? smlm last Julia nak pi oversea ... tah2 jmp xbf sofia si ikram tu heheheheheh...

Thursday, November 8, 2012

DEMAM PEPLUM

.
Assalamualaikum uols ..

.
mak tang nw dh hari ke 48 dh today .. dh merdeka huray2 dh, tp x leh kuor2 sgt .. uhuhuh sodih kan .. tp x lama dh nak ke60hari
.
fuhh sejuk tui kt umah ni, now ptg je ujan kan .. kalau b4 ni lg ler.. kt cheras ni dr pg smp ke mlm ujan .. tu pasai ler now bnyk tmpt dh banjir (tu pun ado yg bising2 ckp empangan kt selangor ni kering kan .. puiii )..
.
uols penah tgk x bj design terbaru now.. wahh kan , sejak2 dh slim (b4 ni kan kembang setaman) tetiba le plak rajin nak belak2 fesyen terbaru ... now yg glam fesyen PEPLUM..

blouse peplum button
.
 cuteeee sgt bj2 nye tau .. ala2 cm ado mini skirt kt bwh bj tu .. cm daku kene crik yg berbutang la psl nk bf (syukurrrr susu bdn makin banyak skang ni) cm yg kt atas nun tu ... tp bile nak beli , wrna kuning dgn biru dh licin uolsssss... sentap ai tau .. tingal yg itam , tp itam tu xbp nk mengancam jiwa raga ler ... so nk tunggu re stock ler ..
.
uols kalau ado nmpak fesyen gini,harap maklumle kt daku ye....
.
bersambung nnt .. tataaaaaa