KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, December 30, 2013

IM BACK


 
Assalamualaikum sume..
 
IM BACK
 
lemau aka ngntok nye tody ..

nnt i story psl trip end of the year ni yew.. ada yg best , ado yg x best ...
 

Monday, December 23, 2013

GUEST BOOK

 
Assalamualaikum sumeeee..
 
best x cuti2 msia? sure ramai yg bercuti pjg kan ..
 
haku ambik 27hb nnt nak pi over the sea uolssss, wahhh gitu .. saje bwk anak2 jalan ..
 
ku now bnyk sgt la keje.. pg ni ku msuk opis lmbt skit psl nye ado interview ehem ehem .. doa2 kan la dpt , cz sgt2 dkt ngn umah mama aku .. malas dh aku nk travel jauh2 phtu tensen2 kan ..
 
kalau dpt aku bly berbasikal ajew kt opis ...haaa caya x ? mmg sgt2 dkt tau .. idok le memalam bute baru dpt tgk anak2..
 
meh cuci mato , request dr kwn aku .. aku sjak2 ado amni ni aku slow skit ngn craft2 ni .. susah la anak dara ni nk berkepit ajew..
 
 
 
 


Wednesday, December 11, 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU ROSMAWATI & PASANGAN

 
 
Salam sume...
 
dh lunch ke?
 
last week, aku terjah Klang (Meru) tuk hadir ke majlis perkahwian kwn aku ..
 
dia ni salah seorg kwn yg setia di sisi aku ketika aku susah senang, dia mude dr aku. aku kenal dia mas aku keje as contract staff kt Petronas .. ms tu kitrg contact dlm 3month basis, lpas 3bln opsi just smbung 1bln je then kitrg x de keje... masa still keje tu, kitrg rajin pose psl xckup duit gaji tuk makan .. bygkan la , gaji rm1500 tuk aku .. tuk dia rm1200 sahaja ...keje plak kt KLCC tower , ingt ckup ke... so tu sebab la weols trpaksa pose..
 
tp lepas just dpt smbung contrct 1bln je tu, kitrg mmg susah ati lew.. ada jgk la kami apply tmpt lain tp xde plak yg pangil , so start la kami as pengangur ... aku selalu la pick up dia kt umah dia, kebtlan dia pun dok cheras jgk.. kitrg lepak kt SOGO la, AMpang la.. tuk tenangkan jiwa lara (wahhh gitu)..dok gune ar duit saki baki yg ado tu.
 
xsmp 1bln tanam anggur, dpt balik keje contract .. tp aku x terima cz aku dpt keje kt kolej university.. kwn aku ni je la yg terima job tu until now , dh 4 5thn dia keje kt Tower tu as contrct staff.. sibbaik masa tu dia lum kwin ..lg pun dia xde tangunggan.. cm aku mmg kene pk future psl aku ada anak, ada kete nk kene byr .. utng loan , insuran anak2 lg.. mmg x ckup arr gaji rm1500 tu ..
 
syukur alhamdulillah kwn aku ni dh kawin.. aku pun dh dpt keje tetap kt syarikat minyak jgk .. syukur doa aku trmakbul.
 
 make up express

 
semoga Ros dan pasangan bahagia ke akhir hayat..

KEK CHOC CHEESE LELEH

 
Asslamualaikum korg ...
 
tetiba aku rajin je update blog kan kan kan ... suke x .. cume nak BW je aku perlukan time lain yew.. sory2
 
ni haku nk habaq kt korg , penah try x KEK CHEESE LELEH????
 
 
haku memula cm x bp nak gemor psl dok bygkan rs cheese dia cm ala2 piza hut ..wakakakakkakaka... tp tah cmner kebetlan kwn aku jual, so aku pun rembt le 1...
 
HARGA ... umakaiiiiiii MAHEIIIII weh, rs cm x berbaloi plak ngn bekas kecik tu .. tp di sebab kan nk rs aku try la 1 ..
 
bile rs 1 sudu ... aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh NYAMANNNNNNNNNNNNNNN nye rasa dia... lg2 kalau baru lepas kuor dr peti ais.. cheese nye sgt moist tauuu .. x keras pun.. dap weh, aku plak mmg beli perisa choc ...
 
phtu bile nak beli lg dok berkire2 le psl 1 bekas kt rm20.00.. ado yg jual rm25.00 tau .. rs nye yg mahei lg pun ado ...
 
tp bile kwn2 aku ckp , dr beli baru buat sdiri je psl sgt senang dan kos nye murah je... aku ni kalau ler keje as cikgu, mmg hari2 aku wat kek ... tp di sebab kan aku keje opis, masa tu mmg xdok lew... so xdok le time nak baked sdiri ..
 
doa2 la moge cite2 aku nk berniaga sdiri tercapai yew...
 
 

Monday, December 9, 2013

CEREAL berwajah BARU

 
Asslamualaikum sume..
 
uols sume minum or makan cereal x ? aku zaman bujng2 jgn hrp le nk makan .. even pandang pun idok tau .. x sedap (katonyeee time tu).. but now dh jd minuman rutin..
 
aku ni mmg jenis x reti nak diet2 psl kalau once dh kne sakit, kt 1 mingu x lalu nk makan .. so sementara sihat, baek aku makan je pe yg aku nak .. kcuali benda2 yg aku mmg xleh mkn cm cuka, nangka dll ..
 
now every morning b4 g kje aku pasti kan aku wat minuman cereal choc + ESP (kalau mau sile pm or wasap yew.. kasi hrga murh2 . .xpun gune je id aku : 923637) 1 cawan... bertmbah sedap bile aku shake2 kan ...
 
so bile stok dh licin kt umah, mule lew kne bertukor minum milo .. tp x sekenyang minum cereal lew .. so aku pun pakat mencarik lew , puas la aku ngn kwn aku carik kt MARCATO market kt pavi nun (kes malas nak jln jauh2 pi klcc)  tp x jmp2 la uols.. puas le crik2 , last2 aku capai yg paling muroh, aku belek2 .. eh ehhhhhhh
 
 
ptt la aku x ketemu, psl dok carik deisgn tu kan .. tu psl la x jmp2 .. bile bc btl2 rupe nye dh bertukor wajah .. kali ni aku beli 2 pax terus, 1 kt opis 1 kt umah ...
 

Friday, December 6, 2013

HAPPY WEEKEND

 
Salam sume..
 
alhamdulillah tody dh fridy , sok leh la bangun lambat fuhhh .. otak aku sgt2 letey skng ni ..
 
sok tgh hari akan terjah Kota damansara tuk byr deposit hihihihihi nnt la ai cite ke mana yew... yg penting nye , niat tuk eppy kan ati mama aku .. kali ni fmily aku je pi .. tp abah x ngn adik2 aku lg 2 org x ikot..
 
ahad plak ada wedding kwn aku kt Meru , so org2 Klang ... agak2 yg rindu nak ketemu , leh roger2 yew...
 
smp jmp lagi
 

Wednesday, November 27, 2013

SALAM SEMUA... | BLOG BERSAWANGAN

 
 
Assalamualaikum sume...
 
ada yg merindui aku x kt blog ni ?
 
sorry la , bz nk pitam rs nye ngn keje aku skng ni ... lg pun, skng ni x de idea la nak karang cite huhuhuhu....
 
khas tuk korg2 yg windu kami, ni la gamba terbaru CINTA HATI kami ..
 
 
masa ni compny aku wat tournement bowling kt wangsa walk, so wajib la weols pakai sedondon (kecuali pak ajil)...
 
dlm 3 frame gak la main nye, smp lenguh lengan aku kt 1 mingu wakakkaakkakak...
 
lepas main tu (team yg tgh2 la dpt mata.. xterer pun) anak2 dh nmpak plak tmpt game, time tu mmg tgn aku lenguh kan .. emmm ado plak tmpt mainan yg byr rm3 tu .. aku lepas kan je amni dlm tu .. senang skit aku nak berehat smp ber FB wakakakakkaak.. ampeh nye ibu kan ..ala ayah nye pun sama jgk ..
 
so anak2 epy je dpt main sepuas2 nye , cz sptt dh balik .. tp kul 5 pun x balik2 lg tau ... game bwling kul 1pm dh selesai ..
 
** tuk2 korg yg ado IG .. meh2 add diri ku azuradenso_cute..
 
tuk yg nak beli produk SHAKLEE.. meh2 la wasap diri ku 0123084506..
tuk yg nak hasil craft tu , mintak maap bebanyak.. aku nw xbp nak ada masa.. kalau ada masa terluang pun aku rela zzzzzzzzz...
 
smp jmp lagi
 
 

Tuesday, October 29, 2013

BERBOWLING vs BF

 
Asslamualaikum sumeee...
 
apa kabo ..
 
sory la lama x update cite kt blog ni, sebenor nye bnyk story mory... tp di sebab kan nw days dh ado IG, FB, WASAP dan mcm2 lg... so 'derhaka' la kt blog ni...dh bersawang2an dh .. adoiii ..
 
ni nk update cite lama wakakakak, masa aku berbowling bln lepas.. ms ni amni masuk 1thn , so aku ngn adik2 berjimba2 tnpa lelaki kt Bowling The Mines.
 
Sibbaik la amni sgt2 behave .. senang skit nak handle anak dara tu .. dlm masa sama , walau berbowling tetap BF tau .. sapa kata bF in public melucahkan ????
 
aku wat but still tutup aurat ocey...
 

Monday, October 7, 2013

DINNER GLITZ & GLAM COMPANY | SESI BUANG TEBIAT

 
Asslamualaikum uols.
 
adoiyaii gile bersawang2 blog haku ni.. x smpt ler nk update story mory..
 
kebetulan aku brcuti 4-7hb, so alang2 aku hangkut laptop so aku update la slow2 ye...
 
ni kisah agak basi laaa kire nye.. cmpny aku wat DINNER tuk staff2.. tema plak MASQUERADE GLAM oceyyy... mau pening nk pk psl bj, last2 aku pk nak sewa je laaa.. kalau beli kang rugi plak, tah zaman tok kaduk bile aku nak gune lg kan...
 
apa lg google hajew lew kan .. tup2 aku trjmp 1 butik ni, area ampang ...b4 tu aku nk g shah alam, cz penah sewa zaman kolej dlu..tp cm jauh la plak cz that day aku keje lg tuk half day.. so aku decide nak sewa je la kt Ampang tu.. aku g ngn adik aku, dia sibuk suh aku try sume bj..sibbaik ler bdn ala2 ok skng ni.. kalau ala2 tembun kene la pakai bj ala2 bini SHREKs si FIona tu ..
 
aku xtau la aku pakai ni bj princess mano, tp yg penting nye kene kembang | kene pakai mask | kene TUTUP AURAT ... aku try2 la dlm 3 4 bj, di sebab kan aku suke wrna purple so aku decide nk sewa je bj purple.. budk butik tu ckp ada org cm kenan nak yg tu tp diorg g makan dlu, wakakakakk sory lew yewwww...sapa cpt dia dpt ler.. kalau nak nape x booked awal2 tui dak ???
 
aku sewa bj..tp dpt sarung tgn, mask jgk.. ok arr kan .. hrga sewa x smp pum rm100 tau.. murah kan, yg adik aku plak trkejut rupe nye kt situ la dak2 skolah dia sewa bj tuk maskot skolah diorg wakakakkakakaka...
 
on that day, aku suh adik aku yg ke 4 anta aku g SHangri La...tp aku leh bygkan sure keadaan huru hara jgkkan .. so aku make up siap2 la dr umah, g sana cume tukar bj jew...
 
 make up aku yg ramai plak org tny sapa make up, bp rm make up .. padahal aku make up sdiri je ...xsmp pun 1/2jam...
 
smp2 je kt sana , aku roger2 kt geng2 .. diorg lepak kt surau.. so trjah terus. Tgk2 diorg dok sibuk2 nak make up la , smpt lg nak suh aku make up..tp sory la mmg aku x bwk la alat2 make up aku .. kalau nk, booked la awal2 kan .. xkan plak aku yg nk bwk ...
 
phtu bile aku tuko je bj, masing2 dh trujaaaa... naik segan plak aku .. aku dok je dlm surau tu smp majlis nak start.. then baru kuor, sibbaik la pakai mask..so xde org leh cam heheheheheh.. lps dftar weols msk dewan , crik port dkt ngn mknan lew kan ... hihihihihi
 
 kitrg makan agak sikit cz susah nak jalan2 ngn gaun yg maha kembang ... lgpun sonok ngn aktiviti yg ado ..
 
 aku ngn mmber
 
 aku ngn sekretary GM ... ms ni tgh dok dftar ..
 
aku ngn dak intern (masa ni kt surau .. ramai gile dak2 intern tukor bj, masing2 take turn nak snap2 ngn aku)
 
abai kan keadaan yg sepah tu ..
mmg buang tebiat ooo dressing gini...
 
entertainer weols mlm tu DAyang Nor Faizah.. tp tah , x rs cm dia ikhlas je.. dh ler part request lagu dia dok g kt lelaki2 jew... penat yg pmpuan2 trjerit2 nk nyanyi ngn dia.. sengal jew.. kitrg siap ckp kt AJK , kalau retis cmni baik ambik si Aflin ke, Harith ke.. si Dee ke .. lg best kut...
 
majlis abis kul 12 tp kul 10.30mlm aku dh suh pak ajil ambik.. malas nak stay lelama..

nota kaki 17dec2014
*** di sebab kan ramai tui wasap aku tny kt ner aku sewa .. meh aku ltak kt sini ye..

Cantiquecostume
no 22-1, jalan Sulaiman 1, taman Putra Sulaiman, Ampang

tel: 03-42704330

waktu beroperasi
11am-7.30pm weekdays
11am-6pm saturday ..
Ahad close tau

kalau uols tau mne FLAT kerajaan wrna brown tepi jln MRR2 tu .. haa msuk kiri tu terus, sebelah fkat tu ada keda2 kan .. kne msuk ke kiri , cz kedai ni blakang skit dr jln utama tu .. xpun korg GPS je la ye or call org butik suh dia bg tunjuk arah ..

Sunday, September 22, 2013

ITS 22 SEPTEMBER 2013 ... SHE TURN 1 YEARS OLD

 
Assalamualaikum..
 
bersyukur ke hadrat Ilahi kerna telah di kurnia kan sepasang cahaya mata yg sgt2 kami kasihi..
 
syukur alhamdulillah, anak dara tersyg kami telah mencapai umur 1 TAHUN hari ni..pjg rezeki amni dpt menyusu bdn sepenuhnya.. semoga menjd anak yg solehah ..
 
lahir pd detik 12.03tgh mlm, berat mencapai 3.6kg..pada 22 sept 2012 di kala ramai manusia dh lena di ulit mimpi.. bnyak kenangan yg tersurat /tersirat sepanjang kehamilan dan bersalin kan NUR AMNI KHAIRINA..
 
nama nye sempena ikut jejak nama abg nye jgak .. tp kami pastikan bahawa nama anak2 mempunyai maksud yg sgt baik dlm bahasa Arab , supaya bermakna apabila nnt si Alam Barzakh mereka akan di panggil dgn makna nama mereka.
 
lain mcm kan intro entry kali ni hehehehehhehe..
 baru 2jam lahir
 dh pandai main ngn org sekeliling
 berkat susu ibu.. sgt bam bam
 agak gelap skit time ni..
 1st time dpt meniarap..
 dpt menyusur ke blakang dan depan
 dpt duduk tegak
 dpt berdiri ..
 dapat ..menonggengggg
akhir nye.... dpt bertatih2 dlm usia nk masuk 1thn ..

 
semoga jd anak yg solehah ye anakanda Amni.
 
Xde kata2 yg dpt di ungkap untuk menyatakan bahawa bersyukur nye kami sekeluarga dgn kehadirmu....

Thursday, September 19, 2013

BILE BB BERTUKARRRRRRRR.....

 
 Assalamualaikum sume..
 
uols nak tau awat i susoh sgt nak update blog skng ni...
 
ni salah 1 sebab nye... ihihihiihihihi mintak maap yew.
 
 
bertukorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 
 
 
letey sume nak update weh ...
 
ngn fb, wasap, wechat, LINE, Instegram, game.. dan mcm2 lg... fuhhhh ..
 
 
aku baru je 1bln pakai TAB 2 ni.. xtau nape time tu pak ajil le bwk weols jln2 ke pj.. ingtkan dia nak pi umah adik dia.. tup2 singah depan Digital Mall pj tu .. aku ni xde pk sgt psl pak ajil ni idok le romantik org nye...
 
ms masuk dlm tu , terus pak ajil msuk kedai Samsung.. aku folow je lew... aku ni x pk apa2 pun, aku tgk jgk pak ajil dok belek2 hp .. aku assume dia nak belikan tuk opis la.. so aku layan le amni ngn akil... akil tu ok lg psl dia dh dpt hp yg ado game.. mmg rela dia berdiri berjam2 pun...
 
yg amni ni , dok nk membuas.. smp letey aku di buat nye.. ado le aku dukung amni kt 2jam jgk le.. rs nk tercabut pinggang aku.. aku jeling2 jgk kt pak ajil tu .. kut2 le dia reti yg bini dia dh letey... tpppp dia yg syok duduk borak2 ngn saleman tu wat dek jew..adoiii..terus aku kuor dr kedai tu pi crik kusi.. aku dok atas lantai phtu pgg amni, dh cm mintak sdekah plak ..
 
lama jgk aku gitu, phtu bile aku dh letey sgt2..aku terus pi kt pak ajil ckp dh letey .. dia borak2 phtu dia mintk sim card hp aku.. aku jwp dlm beg. Tah hape dia wat lg tah.. phtu dia suh aku pilih cover.. aku pilih itam, time ni mmg aku pk nak baring psl pingang aku sakit sgt..
 
then pak ajil bg akil main game kt hp tu .. terus bwk balik dan cas.. aku trkulat2 jgk , nape plak dia bg akil main kng rosak x psl2 kene ganti kan .. dh le byr cash .. rupe nyeeeeeeeeeeeeeeee mmg tuk haku .. kahhhhh , malu2.. apa lg, terus BB putih aku dok diam2 je skng ni ..

Wednesday, September 18, 2013

WW | LULUH JIWA KU | AKIL KHAIRY

 
Asslamualaikum sume..
 
 
ni la result xray akil kt HUKM pagi td..
 
huhuhhuhuh bengkok kan .. aduyaiiii , luluh jiwa bile tgk ..
 
lg 6bln kene dtg HUKM lg tuk review.
 
 

Thursday, September 5, 2013

PILU HATI BILE SEMUA CAIR | MEDELA

 
Salam ..
 
huhhhu nk story cite sedey kt uols ni .. mmg sedey sgt tau .. smp nangis ku di buat nye..
 
ni kes last saturday, masa tu konon2 nye le haku ni rajin sesangat.. aku pun kemas2 ler beg PUM MEDELA haku, bsuh apa2 yg ptt .. then set pum tu aku g rebus.. smbil2 tu aku kemas2 umah skit..
 
tetiba plak anak dara nk nyusu, so aku pun relax je nyusu kan dia.. tah cmner aku leh tertido plak..xtau bp lama aku tertido, time tu kalau x silap pak ajil ada je bc paper dlm bilik..
 
tah cmne aku ley tersedar, tetiba aku dgr benda hangus kt dapur..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baru le aku tingt yg aku ada rebus set PUM .. ms tu cpt2 aku tutup api then angkt periuk dlm sinki, terus tuang air... bile sejuk skit aku kuor kan .. masa tu aku hanya mampu terkedu.. xtau nak wat pe.. automatik aku nangis smp trduduk huhhuhhhhu .. mule le aku trpk psl amni..
 
korg tgk leww.. lgsg x leh gune dh
 
 
masa ni aku doa bnyk2 semoga di permudahkan tuk crik set lain..
 
aku pun start call kedai2 jual breast pum, kebnykkan nye cuti psl MERDEKA.. dan moslty xde jual spare part.. aku pun xsenang duduk.. terus terjah KLconvention cz ada parent and kids nye pameran..tp sygkan 1 booth pum pun xdok cz rupe nye bkn tuk baby .. adoiiii..
 
aku dh letey pusing2 dlm tu , last2 aku tumpang duduk + nyusu amni kt booth Lunatots (sgt suke booth ni cz sgt membantu).. diorg siap tlg aku crik kt cwangan diorg .. tp malang nye corong xde stok.. kalau ikut kan hrga set tu rm300+ huhhhu time ni duit no 2 la..
 
aku pun balik ngn hampa (wahh ayat skema).. then aku google2 le ms balik tu .. ms ni akil diam je, jgn hrp ler nk mintk hp tuk main game.. x psl2 kene mrh..
 
puas aku google, sume xde jual spare part smp le aku jmp fb Ajasu Mybreast pum nye fb.. dia ckp mmg ada stok TAPIIIIIIIIIIIIIIIIii kene g ambik kt Puncak Alam psl dia tgh berpantang ... adoiiii jauh nyeeeee, dh ler mood drive x bp ok ..tp aku doa jgk ler kut2 jmp kdai yg dkt skit.. tup2 aku googlw jmp fb BabyMedel Aven Ttippe laju2 aku pm dia.. dia ckp ada set tu , tp kene dtg Bukit Antarabangsa.. time tu rs nak peluk2 owner tu..eppy x terkata, dan yg best hrga murh dr kt kedai.. syukur2..
 
ahad nye mlm terus weols pi.. dia mintk huby dia tlg hantarkan .. Ya Allah, syukur alhamdulillah .. dpt ler aku pum kt opis, sibbaik jgk kejadian tu time weekend so aku bf amni direct je..  
 

BAEK PUNYA TONGGEK

Assalamualaikum sume
 
yeyyy , tody ujan lebat sgt ... syukur alhamdulillah ... moge xde le tmpt yg xdok air ye... tody sy bersiaran di rumah aka demam .. malas nak mc ..
 
nak story psl Amni dlu yew.. nnt story psl Akil plak
 
syukur alhamdulillah Amni Khairina anak dara ibu ni dh mencapai usia 1thn lg bp hari lg.. anak ibu ni jgk still fully nyusu bdn sepenuhnye..
 
last week ada le  kene demam yg agak panas, then kuor cm bijik2 (tu yg sume open haus trpaksa xpi tu..maap ye tuan2 umh).. ingtkan nk kene dmm cmpak , rupe nye cm virus je.. cz weols kan baru balik dr Gambang Water park.. myb kulit amni sensitif skit (1st time le katakan).. now syukur dh ok..
 
tetiba pd suatu hari.. dia wat gelagat gini...
 
 
ayokkk .. cuak plak, sibbaik adik ku smpt snap gmbo.. tp skng ni selalu je dia wat .. kdg2 tu dia wat aksi, tonggeng smbil sapu2 lantai.. ala2 cm main air tepi pantai tu .. wakakakak lawak tui..
 
 
 

Wednesday, September 4, 2013

SELIPAR JEPUN KE KLCC ... KO ADO ..

 
Assalamualaikum sume..
 
wahhh kelaut btl mood nk berbloging .. sory ye sume kwn2..
 
bz sgt le skng ni.. huhuhu
 
ni kisah last week, aku ni sejak kene xcident aritu .. kaki mmg sgt sakit, sandle yg ada tali blakang tu pun aku xleh nk pakai , cz kaki bengkak .. tah bile nak pi urut.. nw dh ok skit.. tp that day aku decided nak pinjam sandle tnpa tali adik aku .. naik moto ok je kan ..
 
so smp je kt opis, aku turun je moto ..
 
TUPPPPPP
 
putusssssssssssssssssssssssssssssssss...
 
terus aku cuak, pak ajil leh plak gelakkan aku.. rs nak lepuk jeee kan .. terus dia kuor kan sliper jepung aka sliper ujan dia..
 bykkan le korg g keje pakai sliper ni ... dh ler ado jamuan raya plak tu... huhuhuhu haru btl ler..
 
gamble ajak mmber g klcc beli sandle baru wakakakakak.. tp dlm masa sama ramai le yg pandang kt sliper aku, bj ngn tudung dh cun .. bile part sliper O.U.T oceyyy..
 
terus aku crik yg murah2 je.. kbtlan ada sale skit.. so rembat je le..
 
walau rupe cm makcik2, tp sgt selesa pakai .. tuk kecemasan aci je aku sarung

Monday, August 26, 2013

SYUKUR ALHAMDULILLAH KAMI SELAMAT ..

 
Asslamualaikum sume..
 
bersawang2 dh blog ku rs nya.. sgt2 bz xtravaganza la uols.. uuhhh sory sgt2..
 
emm jgn terkejut ye baca tajuk entry tu ..
 
huhhu cmni kisah nye, last week khamis tu .. aku ada janji ngn someone tuk beli bj amni.. alang2 kdai dia kt kjg, dkt ngn umah aku .. so balik keje terus aku g kedai tu , weols ikut jln highwy sg besi (1st time naik moto ikut jln ni ..untuk aku le, tuk pak ajil myb le dia dh selalu lalu dlu).. then kali ni tah nape pak ajil bwk slow je.. idok le merempit cm selalu , kire nye pemandu berhemah le..
 
dpn kitrg ada 2 bj moto .. so biasak le weols folow blakang ikut laluan moto ler... sebelah weols ada kete , bnyk jgk le kete time ni cz balik keje kan .. tp slow cz ala2 nak jem gitu .. aku sempt le berfb atas moto , elok2 je aku simpan hp dlm beg laptop yg aku peluk....
 
 
elok je aku nmpak 1 moto beso wrna ijau ni lalu tepi kete .. kire lane sebelah lg tuk laluan moto .. tup2 dgn pantas dia pintas moto kiterg , dlm masa sama..tyr blakang dia bidas tyr dpn moto pak ajil...
 
 
sekali imbas moto kami terseret atas jln raya.. yg aku ni plak terlentang atas jln sambil terseret , terus terbyg jatuh beskal (1st time jatuh moto).. masa tu terus cpt2 aku duduk dan pandg blakang cz takut kete laju... syukur alhamdulillah kete smpat benti .. aku nmpak exzos moto pak ajil bergolek2 atas jln, ramai jgk yg benti tlg kami.. diorg pun nampak apa yg berlaku... diorg smpt nmpak no plat dpn moto tu no JOHOR.. tp x smpt nmpak no blakang cz moto beso tu dh memecut ... diorg nmpak jgk mamat yg bwk moto tu smpt pandng balakng waktu dia langgar kami.. kitrg yg dh tersungkur ni mmg x nmpak apa dh ..
 
baru aku tau cmner keadaan org jatuh moto terseret cmner.. jln tar ngn kulit kite ni bile bergesel jd licin ... syukur time tu aku peluk beg laptop, so bdn aku selamat ... luke teruk kt lutut je .. pak ajil lg ler, smp koyak jaket yg dia pakai.. tapak tgn terkoyak skit.. bahu ngn lutut cedera smp bj keje ngn suor keje koyak.. lega jgk time tu sweter kitrg tebal ..
 
ms bangun tu x terasa sakit lg, tp gigil 1 bdn .. bile org2 yg benti tlg tu dh siap cek moto pak ajil , cek kitrg .. diorg suh try naik moto cz tkut aku sakit or pening.. syukur ok .. so weols g bengkel tuk betul kan sikit2.. phtu g klinik ..
 
abah mama aku dh kalut smp nk jmput kitrg ngn kete .. smp umah kt kul 8 lebey jgk le.. ms tu x ingt apa2 dh kcuali anak2.. syukur alhamdulillah pjg lg umur kami ..