KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, January 21, 2013

ABANG AKIL


Assalamualaikum sume.

uols dh bfast ker? heheheh story banyak , cume now kamera ku tah kemana tah laki ku simpan .. dia pun xingt mana dia letak.. so snap2 gune bb je lew.. tp bb ku plak cable tah mano wakakakak.. kne upload gmbo terus ke fb lew.. cume kt opis xleh tgk fb , so xleh la nk tepek gmbo.. TAPIIII sini twitter bley plak bukak .. sabo je lew..

.
ni ku story plak kisah MUHAMMAD AKIL KHAIRY yg dh berusia 6thn .. dh beso dh anak teruna ibu ni, makin lasak aka nakal budk2 skang ni, kndg2 kene rotan jgk ler .. tp bile dia g umh toki , rs sunyi plak .. xde org nk tlg ibu buang pempers adik hehehehe.. 
.
dia sgt2 membantu aku, kdng2 kite mmg x terkejor la nak wat sume benda kan .. so bile dia di sisi mmg dia jd asst aku la, TAPIIII kalau part cite katon kegemaran dia puas nak pangil sure dia wat dekkk psl kusyuk sgt2 tgk cite tu.
.
nw dia dh tau , kalau aku bukak pempers adik Amni sure dia akan pass pempers baru dan tisu basah , pehtu akan terus buang pempers kotor. Sejukkkk perut ibu ngndg kan dia.. 
.
Akil sgt syg kt adik dia smp kdng2 adik dia rimas psl akil suke tuiiii cium adik dia.. bau baby kan sedap .. agak nye dia pun suke bau baby, dlu nk cium baby org lain dia segan, now dh ado adik sdiri sakan di cium nye..
.
as usual ler UStaz artis ni kalau x nyanyi nari 1 hari mmg x sah la kan .. tp even dia memekak kt umh tu amni x marah pun, amni siap berbunyi cm join abg dia nyanyi.. riuh umah di buat nya..kalau amni nangis, bile abg dia main cak2 ..bley plak amni gelak. 

.
ni dia sonok sakan dpt pakai bj baru , last week dh dpt tp aku x kasi pakai lg cz sume budk2 still pakai bj putih ... nnt tunggu dpt bj uniform purple plak. 
.


10 comments:

  1. wah...happy nmpak nya akil dpt uniform br...bila nak g lake valley sama2 nih?

    ReplyDelete
  2. tahun depan bermulalah alam persekolahan yang sebenar...

    ReplyDelete
  3. ~ana~ >> tu ler, suke tui dia..

    heheh insyallah weekend ni aci x ? kite picnic , nnt zr wasappp

    ReplyDelete
  4. ♥cikmOt♥ >> yup2.. xleh bygkan dia msuk drjah 1.. sob sob ..ibu syahdu lebey

    ReplyDelete
  5. Falsya >> tq untieee... u gorges jgk

    ReplyDelete
  6. haaa kan dah senang gituuu
    sebab tuuu ada hikmahnya bila org tua2 cakap beranak jgn terlalu rapat .. bila dah besar macam nie .. mudah sikit kerja kita .. sentiasa dpt bantu kita ;)
    kan kan kan ...

    ReplyDelete
  7. sis ieda >>> yup2 btul tu sis, alhamdulillah ada jgk hikmah nye ku lekat lmbt skit .. kalau la time ni ado anak kecik , mau hari2 ku jd ijau .. sure susu bdn pun kurg psl stress + penat .. tu lum msuk layan huby.. kang x psl2 en somi xbalik pun kite x psan uhuhhu

    ReplyDelete
  8. beso kan anak kita..dulu igt lagi time m.com tu. hahah semua dok tgu sape dok beranak haha skun dah 6 taun sudah..huhuhu

    ReplyDelete
  9. el>>> kan kan ... dlu msing2 baru bwk sorg bby , now dh ramai ..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah