KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, January 17, 2013

CITE OPIS


Assalamualaikum sume kengkawan ku sekelian .. 

.
sorry lambt nk update story kt blog eeheheheh biasak ler kan baru msuk keje 1 minggu , bnyk benda baru nk kne belajor.
.
for time being , rs ok la kje sini .. tp ado la sorg minah HR exec aku ni (sorg je pun HR staff) umuq dh masuk 40 tp perangai cm bebudak ler.. sorry to said la , org kalau dh trlampau lamaaaaaaa sgt2 xde anak myb diorg ni x de benda lain nak wat kut .. dok asyik nye crik kesalahan org je.. penah jgk aku jmp manusia cmni... bosan seh kenal org sini.
.
dh ler dia suke cite benda yg sama ulang2, dok ckp aku dpt keje kt sini cz of her .. HELOOO aku ni bkn dia je interview tau , Director yg interview aku ms dpt col suh dtg 2nd  interview.. rezeki Allah swt bg tuk masing2. Pehtu dok buruk2 kan staff opis HARI2 ocey .. naik lembek tinga aku nak dgr. Itu je cite dia bile dia g surau sama2 ngan aku , now dia peod laju je la aku g surau tanpa dia.. 
.
aku ni malas ler nk ambik tau hal2 org , lg plak aku dak baru .. itu sume diorg nye masalah. But now aku cm kne tempias. nyampah wehhh .. xsuke ada AURA NEGATIF kt opis.
.
then Director awal2 dh bgtau aku ni under dia , tp aku akan work close dgn minah 40thn tu .. dia tu penah kje area cheras weh , kt 1 kolej nurse tu lewwww.. terus aku col kwn aku tny psl minah ni .. emmm mmg patt la dia blah dr kolej tu , peel dia kt situ pun sama .. letey aku .
.
cara minah tu skang ni cm aku ni under dia.. ado last week dia sentap bile aku request kt director aku nak blajor lg dgn org yg hand over kt aku post dia ni (dak tu kne transfer ke anak syarikat) bos dh kasi lmpu ijau then bos ckp dia akan direct bgtau dia and dak yg kene trsfer tu (bTW , bos aku ni jenis suke wat keje sdiri .. dia akan wat keje tu sendiri selagi dia x bz.. kalau dia bz sgt baru dia mintak tlg).. phtu kan , bile bos aku ni bgtau kt dia yg dak admin dlu akan dok ngan aku 2 hari , dia sentap abis.. lpas bos balik, minah 40 tu direct dtg jmp aku dgn marah , dia ckp " zura nape x direct jmp i kalau u need admin lama nk ajar u lg? i ingt u bley diskus on the phone...bla bla bla bla bla "... malas aku nk dgr. mmg sengal , kang aku gayut jd isu plak ... hishhh nyampah tui aku .. 
.
now , rupe nye apa cite2 buruk psl staf kt sini yggg dia dok story kt aku tu kan aku rs cm dia cite psl diri dia sdiri je ... adehhh ..
.
kdng2 dia suke main tgk je pc org , phtu ronda2 pi tgk sapa dtg x dtg sdng kan sume dh ado dlm system.. phtu suke ampu bos.. kalau ptg plak kul 5 turun pi alih keto then + g mengeteh .. apa la nye manusia ni.. ptt dia as HR kene rapat dgn staff .. ni sume staf meluat ngn dia .. ptt la day 1 aku msuk dia ckp jgn rapat dgn staf2 si polan si polan .. kire kne rapat ngn dia , ghupe nye psl dia x de kawan .. sedeh kannnnn..
.
staf2 sini bgtau , dia ni mmg suke jaga tepi kain org .. phtu suke crik salah org .. dia tu just exec je tp sume benda jadi kt opis dia nak tauuu even xde lgsg kne mengena ngan dia pun.

aku ni xleh tahan dh nak simpan2, baik aku cite kt blog je .. lg selamat .. 

6 comments:

  1. sbr ye sis.sy x pnh kena mcm tu sbb sy selalu dpt kje dgn director lelaki,manager lelaki.

    # wpun sy ppuan tp sy x suka kje bwh ppuan yg berpangkat(sbb dorg terlalu emotional kot ngee )

    ReplyDelete
  2. ||Sis aLeaSaRa|| >> yup , btl ckp awk ... akak ni penah kej dgn bos lelaki , rs nye diorg lebih memahami ..

    ReplyDelete
  3. kekekek ... dikk dia x baca ke blog koo .. kang sentap layie .. naya koo dik .. ;))

    hurmm late it be dik .. org macam nie jgn dilayan , nanti ko x der mood nak kerja kan .. biorkan dia ;)

    ReplyDelete
  4. sis ieda >>> heheheheh lantak dia le kalau nak baca kak .. dia bkn tau pun ku ado blog wakakakakakak..

    tu ler kak , ku malas nak stres2 kan diri nnt susu bdn kurg plak .. uhuhhu

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah