KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, January 7, 2013

MY 1st DAY AT WORK

.
Assalamualaikum sume kengkawan tersayang ..

.
uols sihat x ? IM BACKKKKK .. sapa windu daku angkt kening ..
.

syukur alhamdulillah akhir nye ku kembali bekerja setelah 3bln gomol dak bam bam amni kt rumah .. hihihihi
.
meh aku story skit2 psl compny lama, kalau ikut kan aku contract je dlu tp di JANJI kan (sila baca betul2) permenent lepas 1thn keje, tp kebetulan bos yg hired aku (mat saleh) naik pangkat lpas aku kje 3bln (time tu tup2 aku ngndg ) .. then bile dia blah weols keje as usual la ..
.
then tah cmner ado plak mat pakistan msuk kt compny tu under finance dan create 1 dept baru .. aku and the geng (3 org admin) di tarik sama .. uhuhuh stress ooo ..aku dh leh x suke bab2 no ni tp bab duit suke je kan ... phtu aku terus kan keje cm biasa.. then kne tukor ke floor lain plak , kengkawn la dok tlg aku angkut dn kemas brg2 aku psl aku time tu tgh loya aka kepenatan sgt2.. biasa la kan memula ngndg ..
.
phtu bile dh kt 1thn keje aka nk abis contrct bos ampeh pakistan tu wat x tauuuu je , dia mmg jenis x ambik tau lgsug psl admin staf .. bg dia admin x penting. HELOOO ..admin la yg bnyk kurg kan /abis kn keje dept tu tauuuu .. geram tui aku bile dpt bos x menghargai ni kan ...
.
then tiba la masa lg 1mingu nk abis contract /cuti banak .. dia ckp lpas aku banak col je dia cz nnt dia msukkan aku balik TANPA itam putih .. aku yg leh berpk ni paham dh kalau dh xde itam putih tu xyah arrr harap kan ...
.
so tiba la aku banak then aku berpantang as usual , kwn2 kt opis dok suh aku col bos.. aku x col la psl aku tkut col2 kang wat nye dia meetingke hape ke so aku sms kt dia ckp aku dh ready nk keje 1dec (as dia janji) .. dia reply leps a week yg dia akan CONSIDER tuk masukkan aku lps kwn aku banak (bln 1) .. emmm aku diam kan je la ..
.
so uols , until now .. kawn aku nk g cuti banak dh lg 1minggu ..but bos tu lgsg x col aku ke or update apa2.. dia ckp kt dak dept dia yg aku ni x col2 dia pun so dia xleh kasi result .. fuhhhh naik drh aku .. rs nak sekeh je.. dia yg janji last2 dia plak ckp aku yg x update dia.. aku mmg sabor ler..
.
saje aku aply je mana2 keje kt jobstreet , tup2 org pangil interview.. arini interview , sok nye dpt jwpan .. mm rzeki la .. so aku trima psl job ni perm & benefit banyak .. malas aku nk pk psl opis lama dh ..
.
syukur alhamdulillah dpt jgk aku jaga amni 3bln direct bf ... sonok sgt2 jd suri rumah .. kalau ikut malas nk keje, tp sian pak ajil plak kan ...
.
now im  back ler psl opis ado je tenet .. cume fb je la aku kne gune bb wakakakak psl diorg blok ... x kisah , janji BLOG adoooo ...

10 comments:

  1. alhamdulillah...

    slmt kembali berkerja bebs...

    ReplyDelete
  2. untung zura, senang dpt keje...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rzeki bby kut ..

      Awk sihat x? Study cmner?

      Delete
  3. ooo...camtue kisahnya..
    rezeki baby nie.. sama macam uyun gak..
    alhamdulillah kat sini ok walaupon byk benda akaun untuk tak tau.. hihi..
    apapon gud luck yer kat tempat baru..

    ReplyDelete
  4. itulah namanya rezeki babu.. syukur alhamdulillah dibpermudahkan.. selamat bekerja!

    ReplyDelete
  5. betul tu... tak ada kawan kat ofc pun tak apa janji blog adoo kan...

    ReplyDelete
  6. cutemum >> yup gitu le cite nye dear..

    alhamdulillah mudah nak dpt kje lain .. rzeki bby ..
    insyallah moge2 semua nye ok

    ReplyDelete
  7. jue >>. haah kan jue...

    tq jue, and sory sgt2 x dpt attand majlis awk aritu , balik kg ado kenduri jgk ..
    nnt ado masa akk trjah yew, rindu kt iman dgn nain ... bby baru je x kenal lg

    ReplyDelete
  8. ayu azmir >> heheheheh betul2... sini fb x leh bukk tp blog bley tu yg besh tu ... fb leh je view kt bb

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah